sabah sabah eşimle yaşadığım olayy

Valla canım insan neleri yasamıyo ki bende bu 1 yılda yasamadıkları yasadım ama değiştirdim ve bazı şeyleri değiştirecem de sende kolay seyler yasamamıssın.Umarım bi daha olmaz.Cok tsk ediyorum inşallah herkese:):):34:

evt ya bende 6 aylık evliyim bu ev temizlik konusu başlıca tartışma nedenimiz ne zormus bu evlilik yaa çalışınca daha zor.

Kızlar yine ben ben ben:( Off yine cok moralim bozuk.
Aslında eşimle aramda geceden kalma bir sorun yoktu.Sabah 6.30da kalktım,kahvaltıyı hazırladım.Sonra onu uyandırdım mutfaga gectik ben cayı koyarken o da bana temizligi ne zaman yapacaksın dedi.(Her cumartesi öglene kadar calısıyorum öglen 1den 6ya kadar da temizlik yapıyorum.Ama bu cumartesi iş çıkısı anneme gitmeyi planladık.Temizligi hafta içi yapmam gerekeck o yüzden.)
Bende gecen haftadan beri gribim cuma günü sabah 1.5 saat cuma aksamı 1.5 saat cumartesi sabah ta 1.5 saat yapsam yeter dedm bana.O da bana öyle olmaz bu aksam dan basla,sallama temizlik yapma gibi şeyler söyledi.Ki temizligimi herkes begenir aslında.
Bende dedim sen benm temizligime karısma lütfen bayan işidir bu dedm.Ayrıca gribim bu aksam dinlenmem lazım dedim,ben cevremde bi sende gördüm böyle karısan dedm.O bana senin cevrendekiler sünepeyse karısına laf söyleyemiyorsa ben ne yapayım dedi.Bende cok üzüldüm,çayımı aldım yatak odasına gectim ilacımı arıyordum geldi 2 dk sonra yanıma dedi ki sen simdi trip yapıyosn ya ben de cumartesi günü gelmiyrum,sen öksüz gibi tek git dedi.Babama da avize almıstım kendi evimize alırken giderken onuda evde bıırak dedi.Hiç bişi demedim.Zaten çingenesiniz cadırlarda yasıyo sülalen dedi.Ben tekirdaglıyım ama cingene fln degilim benm akrabalarımdan herkesin güzel yeni evleri vardır.Bende dedm sen kendi sülalene bak önce.Benmkiler güzel evlerde oturuyor.
Bu arada benm ailem cok cefakar varsa yoksa cocuklarını düsünür biz evlendik kira vermeyelim diye bize buradan ev aldılar,onun ailesinin de sadece kendi evleri var cocuklarını fln hiç düsünmemişler, varsa yoksa sefa sürmüşler ..
Neyse cıkmadan önce bana senin ailene bak cimrilikten sokaga cıkamıyor,agızlarında diş yok dedi kapıyı vurdu gitti.O kadar cok zoruma gitti ki.
:43::43::43::43::43::43:
Nedir bu çektiklerin pollyan Allah yardımcın olsun daha yeni evlisin sen ya bu ne samimiyet böyle lafları nasıl söyler tövbeee

bitanem sakın saçmalayanlara cavap verme ok?

mesela ilerisi için eşinin gönlünden birşey koparsa(annenler için)
gerek yok tarzı konuşabilirsin..yada onlara gidelim özlemişsindir derse

buruk bir şekilde sonra gideriz dersen ,kız haklı sonra başına kakıyorum diye çekiniyor benden diye düşünmesini sağlarsınız..
şimdiden tavrınızı kyarsanız ilerde aranızdaki saygıyı yitirmezsiniz..

ilk yıllarda çok yüz göz olunacak meseleler olabiliyor ama aşılmayacak şeyler
değil,sadece arada saygı yitirilmesin derim ben...inan sevgiden daha kutsal bence saygı..

yenibirben polyannn nın eşi haklı değil zaten hemen affetmesinide doğru bulmadım ama,senin eşinin yarın nasıl olacağını nereden bilebilirsinki?daha ağırlarını yaşayacaksın belki.Bence çok fazla kendini ve evliliğini mükemmel görüyorsun.Erkeklere güven olmaz unutma bunu.Sende eşin sümsük die eşinden soğumuşsun?Neden devam ettiriyosun sevgisiz bir evliliği?

Son düzenleme:
Kızlar yine ben ben ben:( Off yine cok moralim bozuk.
Aslında eşimle aramda geceden kalma bir sorun yoktu.Sabah 6.30da kalktım,kahvaltıyı hazırladım.Sonra onu uyandırdım mutfaga gectik ben cayı koyarken o da bana temizligi ne zaman yapacaksın dedi.(Her cumartesi öglene kadar calısıyorum öglen 1den 6ya kadar da temizlik yapıyorum.Ama bu cumartesi iş çıkısı anneme gitmeyi planladık.Temizligi hafta içi yapmam gerekeck o yüzden.)
Bende gecen haftadan beri gribim cuma günü sabah 1.5 saat cuma aksamı 1.5 saat cumartesi sabah ta 1.5 saat yapsam yeter dedm bana.O da bana öyle olmaz bu aksam dan basla,sallama temizlik yapma gibi şeyler söyledi.Ki temizligimi herkes begenir aslında.
Bende dedim sen benm temizligime karısma lütfen bayan işidir bu dedm.Ayrıca gribim bu aksam dinlenmem lazım dedim,ben cevremde bi sende gördüm böyle karısan dedm.O bana senin cevrendekiler sünepeyse karısına laf söyleyemiyorsa ben ne yapayım dedi.Bende cok üzüldüm,çayımı aldım yatak odasına gectim ilacımı arıyordum geldi 2 dk sonra yanıma dedi ki sen simdi trip yapıyosn ya ben de cumartesi günü gelmiyrum,sen öksüz gibi tek git dedi.Babama da avize almıstım kendi evimize alırken giderken onuda evde bıırak dedi.Hiç bişi demedim.Zaten çingenesiniz cadırlarda yasıyo sülalen dedi.Ben tekirdaglıyım ama cingene fln degilim benm akrabalarımdan herkesin güzel yeni evleri vardır.Bende dedm sen kendi sülalene bak önce.Benmkiler güzel evlerde oturuyor.
Bu arada benm ailem cok cefakar varsa yoksa cocuklarını düsünür biz evlendik kira vermeyelim diye bize buradan ev aldılar,onun ailesinin de sadece kendi evleri var cocuklarını fln hiç düsünmemişler, varsa yoksa sefa sürmüşler ..
Neyse cıkmadan önce bana senin ailene bak cimrilikten sokaga cıkamıyor,agızlarında diş yok dedi kapıyı vurdu gitti.O kadar cok zoruma gitti ki.
:43::43::43::43::43::43:

deli mi ne bızde tekırdağlıyız ne cadırda yaşıyoruz ne de cingeneyız fazla bonkör davranmıs ailen ona var mı acaba tekırdagdakı kadar cocuklarına lüks hayat sağlayan başka yer çok sinirlendim çok:33:

çingene mi...bir kere insan olmak önemli..ikincisi..bu çirkef tavrıyla kendi en büyük çingeneliği yapmış..kibir çok büyük bir günahtır...allah bildiği gibi yapsın ayağı takılsın çamura düşsün inşallah...:53:

konu sahibi öyle bir yazmış ki konuyu açtığında, bir telefonla yelkenleri suya indireceğini düşünemedim ben..

biz de tartışırız eşimle.. ama hiçbir zaman ailelere dil uzatılmaz.. üstelik ikimizin de yanlış bulduğu tutumlar, alışkanlıklar vs var ailelerimizde.. sonuçta kimse dört dörtlük değil.. bunları normal zamanda konuşuruz dertleşiriz.. ama tartışma anında hiç dile getirmedik zaten senin annen/baban böyle diye..

temizlik yüzünden laf söylemesini hadi esgeçtik diyelim ama aileyi aşağılamaya çalışması aşağılarken de çingenelere dil uzatması.. çingene sözünü aşağılamak için kullanması.. neyse, sanırım bu hayata bakışla alakalı..ben farklı bir hassasiyet gösteriyorum herhalde..

aynı şey benım de başıma gelmişti.... tam memlekete gdceğimiz zaman hem de.. toparlanma derken evi ihmal ettım işler de yoğundu, bi yandan maaşımı çekmek için ugrasıyordum bi yandan valiz, bi yandan yemek vsvsv ev ihmal oluyor. bağırdı çağırdı bzmkı evle ılgılenmyrsn dıe..aileme girdi konu.. ddm ki şimdi konuşturma benı sızınkılerı anlatsam yerin dibine girersin temizlik konusunda :36: baktım sustu bzmki.... o gun bu gndur bana yardım eder gecen toz lamış, evi toplamış....(her ne kadar bnm gb yapmasa da buna şükür değil mi) hehe :7:
not: bu arada bzm de mahallede tekirdag ve edirne civarlarından ınsanlar var (yani kocanın çingene dedığı insanlar) baya da temizler....

Son düzenleyen: Moderatör:
ACIK VE NET senınle ailene gelmek ıstemıyor... onun stresı ile sana trip yapıp gıtmeyecegını erkenden belırtıp haberın olsun ıstemıs..

bence de bahane yaratmış.... bunu dırekt soyle bakalım susmasa ben nazap85 diilim :)))

sabah sabah gerilme olmuş. insanız. insan beşer şaşar demişler. konu sahibinin eşide şaşırmış. sonradan pişman olmuştur. kavga bittikten sonra çok uzatmamakta önemlidir. bence barışın. 2 kişilik bir aile kurulmuş artık. anneleri babaları karıştırmaya gerek yok. olmasaydı iyi olurdu ama olmuş bir kere. bence eşin özür dileyince uzatmadan affetmelisin. sinirler zaten gerginken konu üzerine çok konuşulması başka tatsız kavgalarada yol açabilir. hatasız kul olmaz. ne adamlar var neler neler yapan. 2. kez tekrarlamaması kaydıyla ben olsam barışırdım. tabi özür diyeip pişmanlığını dile getirdikten sonra çok kırıldığımı bir daha yapmamasını söylerdim.

EN TAHAMMUL EDEMEDİĞİM DURUMLARDAN BİRİ ; biri derdini anlattığında bir başkası kendi hayatındaki insanlarla o kişileri karşılaştırması, üstünede şükür etmesi, üstünede olumlu bütün özellikleri sıralaması.

Bu ne ayıp. Konu sahibine, anlattıklarına saygısızlık bu.

Ayrıca yapıcı olmak değil yıkıcı olmaktır bunun adı.

Bunu sesli yapmayınız lütfen..İçinizden edin şükrünüzü.

EN TAHAMMUL EDEMEDİĞİM DURUMLARDAN BİRİ ; biri derdini anlattığında bir başkası kendi hayatındaki insanlarla o kişileri karşılaştırması, üstünede şükür etmesi, üstünede olumlu bütün özellikleri sıralaması.

Bu ne ayıp. Konu sahibine, anlattıklarına saygısızlık bu.

Ayrıca yapıcı olmak değil yıkıcı olmaktır bunun adı.

Bunu sesli yapmayınız lütfen..İçinizden edin şükrünüzü.

katılıyorum sana. konu sahibini sakinleştirip barışma yönünde olumlu yorumlar yapılmalı. ne yani bu kavga büyüse uzatılsa sen onu dedin sen bunu dedin diye daha tatsız durumlar ortaya çıkabilir. sonuçta yeni evliler . herkes hata yapar. zamanla olgunlaşılır. bence sakin olmak ve sakin bir dille kırıldığını birdaha yapmaması konusunda uyarmalı.

Canim senin daha önceki konularinida okumustum su en sonki kuru fasülye olayindada tatliya bagladiktan sonra yorum yazmak istemistimde mutlulugunuzu bozmak istemedim .Siz bi bayan olarak daha duygusal ve vericisiniz sanirim evlilikte sabir tolore cok önemli ama nereye kadar en sonki barisma olayinizdada esinizin dediklerine ben bile inanamamistim siz nasil inandiniz?Sanirim esiniz o günde olaya sizin kadar romantik yaklasip icten gelen bir pismanlikla ozürdilemedi:(Hani cocukluk bitmisti bundan sonra daha dikkatli davranicak falan filan cikan en ufak bi catismada size yine hakaretler yagdirmis hatta sadece size degil hicbirseyden haberi olmayan zavalli ailenizede.Varsayalim ki aileniz gercekten cingene ve cadirda yasiyo sizi degil kraliyet ailesinden bi kontes alsaydi kendine o zaman,hem unuttugu bisey daha var ailenizin cadirlarindan birindede kendisi yasiyo.Bence tavirlarinizda biraz daha sert ve tutarli olun ki ciddiyetinizi anlasin siz simdi hcbisey yok gibi bu aksam yine temizlik yemek yapip barissanizda inanin ki bu son olayiniz olmiycak yarin bi baska sey icin size hakaret edicek yada siddet uyguliycak size bosanin birakin gidin diyemem ama size cani istedigi gibi davranma hakkinin olmadigini gösterin yada tedavi görmesi icin elinizden geleni yapin yoksa bu evlilik sizi coooook yipratir bi gün daha büyük pismanliklar yasayabilirsiniz.Sevgiyle kalin

bitanem sakın saçmalayanlara cavap verme ok?

mesela ilerisi için eşinin gönlünden birşey koparsa(annenler için)
gerek yok tarzı konuşabilirsin..yada onlara gidelim özlemişsindir derse

buruk bir şekilde sonra gideriz dersen ,kız haklı sonra başına kakıyorum diye çekiniyor benden diye düşünmesini sağlarsınız..
şimdiden tavrınızı kyarsanız ilerde aranızdaki saygıyı yitirmezsiniz..

ilk yıllarda çok yüz göz olunacak meseleler olabiliyor ama aşılmayacak şeyler
değil,sadece arada saygı yitirilmesin derim ben...inan sevgiden daha kutsal bence saygı..

canım saol yorumlrın için...Sabahtan beri 5 defa konustuk annemlere gitmeyelim de dedim avizeyi de götürmeyelim de dedim ısrarla gidelim lütfen hayır olmaz öyle sey diyip duruyo bende tamam dedm canım

resmen kavga çıkarmak için yer aramış.
konuyu temizlikten nerelere getirmiş.
beğenmiyorsa temizliğini alsın eline bir bez kendisi temizlesin beyzade.
korkmasın yapışmaz eline tozbezi.
hemde hastaymışsın.
ailene ettiği laflar hele çok çirkin.
o çingene dediği kişiler şuan oturduğu evi alan kişiler.
bir daha derse "cimri adam bu oturduğun evi bize niye alsın, önümüzdeki bayram gel gezelim benim sülaleyide gör bakalım çadırdamılar" de tık sözünü ağzına.

Düzelmiş galiba sorun.benimanladığım kadarıyla eşiniz sizin ailenizin yaptıklarından eziliyor ve üste çıkmaya çalışıyor.Sabah sabah bu ne böyle ama bu gibi şeyler her evilikte oluyor ve eşler hakaret ederek hep üste çıkmaya çalışıyor.siiri geçmişse düzelecektie her şey kırgınlığnızı çok açık bir şekilde ifade edin.

konu sahibi öyle bir yazmış ki konuyu açtığında, bir telefonla yelkenleri suya indireceğini düşünemedim ben..

biz de tartışırız eşimle.. ama hiçbir zaman ailelere dil uzatılmaz.. üstelik ikimizin de yanlış bulduğu tutumlar, alışkanlıklar vs var ailelerimizde.. sonuçta kimse dört dörtlük değil.. bunları normal zamanda konuşuruz dertleşiriz.. ama tartışma anında hiç dile getirmedik zaten senin annen/baban böyle diye..

temizlik yüzünden laf söylemesini hadi esgeçtik diyelim ama aileyi aşağılamaya çalışması aşağılarken de çingenelere dil uzatması.. çingene sözünü aşağılamak için kullanması.. neyse, sanırım bu hayata bakışla alakalı..ben farklı bir hassasiyet gösteriyorum herhalde..

kızlar bi telefonla yelkenleri suya indirdi demeyin lütfen o telefon konusması 1 saat sürdü ve neler dedim neler o yalvar yakar oldu lütfen

Back
X