Sabah sabah evın ıcınde onumden gecen kedi..!!!

Kedileri çok severim ama fobinizide anlıyorum kimse bir sokak kedisinin evine girmesini istemez. Tamam bazı arkadaşlar kedilerin çok temiz olduğunu söylüyor ama nereye kadar temiz olacaklar ki sonuçta nereye oturup nereye kalktığı belli mi gün içinde. Eskiden evde kedi beslemeyi çok isterdim ama bir arkadaşımın 3 tane kedi beslediği evine gittim resmen kokudan evinde yemek yiyemedim. kolay gelsin evi dipli bucaklı temizlersiniz artık :9:

Bu konuda bile verilen tepkiler ne kadar enteresan.
Evinde bir sokak kedisi gören insanın fobisi varsa korkmasıda,tiksinmeside çok normal.
Nesi garip bunun.::25:
O kedinin nerelere girdiğini çıktığını biliyormu konu sahibi.Kediden korkmayan bir insan bile hijyen açısından endişelenir bu durumda.

aynı şey benimde iki kez başıma geldi:)
gecenin bir yarısı evde bir tıkırtı duydum kalktım salonun ışığını yakmamla kıyamet koptu, inme inecekti nerdeyse üstüme:9:
kedi sinekliği yırtıp içeri girmiş, beni görünce çıldırdı tabi, kendini duvardan duvara atıyor, çıkacak yerde bulamadı, salonun altı üstüne geldi, zor attık dışarı:27:

ikincisinde salonda yatıyorum, kedi yine sinekliği yırtmış:9: bu seferki daha uysal bi kediydi, gecenin bi yarısı sırtıma masaj yaparken uyandım, arkamı bi döndüm iki tane göz parlıyor:27::27: iyi kafayı sıyırmadım:26::26: sonra o kedi yine her fırsat bulduğunda eve girmeye başladı, kurtulamadık bi türlü:52:

Çok kötü bir fobi bence, bu şekilde hayvan sevgisinden mahrum kalmışsınız.
Hayvanlara dokunabilmek sevebilmek o kadar güzel ki ben bu duyguyu yaşayamayan insanlara çok üzülüyorum. İnşallah fobiniz geçer ve bu mükemmel duyguyu yaşarsınız. Onları bir öcü gibi görmezsiniz böylece.
Ayrıca kediler çoğu insanlardan daha temiz hayvanlardır.

Son düzenleme:
nolucak ki bu dert mi? benim de pencerem açıkken içeri girdi hemde fırından yeni çıkarttığım un kurabiyelerinin tepesinde bastım kediyi afiyetle yedim atmadım yani.ama sinir oldum mu oldum da neye yarar? :ssz: asıl ben neye üzüldüm biliyor musun, koca bi ömrün bunun dert olduğunu sanarak geçecek :27:

Çocukken bir kediden çok korkmuştuk ablamla birlikte. Gerçi en çok kedicik korkmuştur sanıyorum. O olaydan sonra bir parka oturduğumuz da kediler gelip bacaklara falan sürtünür ya ablamda ben de çok tırsardık. Çöp kutularının yanından geçemezdik vs.

Sonra gel zaman git zaman, bir sokak kedisi annesiz kalmış tüy yumağı gibi birşeydi, yumuk yumuk gözleri kendinden büyük kuyruğu vardı. Kimse de eve götürmek istemedi. Bir kutunun içine koydular ben o kediye o kadar acıdım ve o kadar sevimli geldi ki gözüme eve götürdüm ve bakmaya başladım. İlk zamanlar mamasını bile ürkerek yediriyordum. Şimdi 10 yaşında hala bizimle. Birkaç sene önce bahçeli eve geçince daha da kolay oldu bakımı. Kedi çok güzel, çok akıllı bambaşka bir hayvan. Şimdi kedi görünce sevmeden geçmem:34:

İnşallah sen de bu fobinden kurtulursun, kendini biraz zorlayıp fobinin üzerine gidersen eminim yenersin. Ablam hala yanaşmaz kedilere, her bana geldiğinde ısrar ederim biraz sev diye ama cesareti yok. Şimdilik sadece yavru kedilere değebiliyor.

ne kadar garip ne kadar saçma sapan tepkiler veriyosun ayy kusura bakmayın ama çok sinirlendim

hayvanlara karşı son derece merhametliyimdir, ama evinde sabahın köründe bir kedi gören herkes ürperir kusura bakmayın

ayrıca sokak havanı sonuçta, çöpe de girer, oraya da oturur buraya da sürtünür. Arkadaşın temizlik endişesini bile eleştirenler olmuş. Evde beslenen hayvanla sokakta yaşayan hayvanın hijyeni bir mi Allah aşkına

:53: çok ilginçsiniz gerçekten. yahu küçücük hayvan size napabilir ki birde kaçıp saklanıyorsunuz :1: tamam anlıyorum temizlik konusunda zaafınız var ama dezenfekte edicem demekte nedir yahu sanki hayvancağız ne kadar kalmıştır ki evde :52: birde buraya sanki çok büyük bir sorunmuş gibi yazmışsınız :53: gerçekten ilginç :53:

Annem beni hayvanlardan korkarak büyütmüştü. Küçükken onu kedi kovalayıp tırmalamış. Haliyle onun korkusu bana da geçti ve ben de hayvan sevmeden büyüdüm. Ama tiksinme olmadı hiçbir zaman. Birkaç yıl öncesine kadar ben de dokunamazdım kedi köpeğe.

Şimdi yaklaşık 1 yıldır evimde kedi besliyorum. Ve kesinlikle çocuğum olunca ona da hayvan sevgisini aşılamak isterim. Çünkü çok farklı bir his, herkesin yaşaması gerek onların karşılıksız sevgisini. Sana muhtaç, ağzı var dili yok, derdini anlatamaz. Onun ihtiyaçlarını karşılamak, sokakta olanlarına yardım etmek. Onların mutluluğu, sen oturur oturmaz gelip kucağına atlayıp mayışmaları. Tarif edilemez.

Neyse konuyla biraz alakasız oldu ama söylemek istedim.

Son düzenleme:
Öncelıkle benı anlayan arkadaslara cok tesekkur ederım.
sabahın korunde onu gorup odadan odaya gecerken gormek benı şoka soktu bunun ustune ben sokakta bıle korkudan aynı sokaktan gecemeyen bı ınsanım. herkese gore dert olmayabılır.

nolucak ki bu dert mi? benim de pencerem açıkken içeri girdi hemde fırından yeni çıkarttığım un kurabiyelerinin tepesinde bastım kediyi afiyetle yedim atmadım yani.ama sinir oldum mu oldum da neye yarar? :ssz: asıl ben neye üzüldüm biliyor musun, koca bi ömrün bunun dert olduğunu sanarak geçecek :27:
bunun dert oldugunu sanarak gecen bır omrum olacagını nereden cıkardınız?
omur boyu ah vah benım evıme kedı gırmıstı demeyecegım.
ama bu korkuyla yasadıgım surece evet urkecegım. evımde gormek ıstemeyecegım.
sınır olmakla kalsaydım keske fobim hayatımı etkıleyen.

sinir oluyorum böyle insanlara, sanırsın dağ başında bir sarayda faunusun içinde doğup büyüdüler, ne kedi ne köpek gördüler hayatlarında. hatta arabalarda geçti ömürleri, okullara falan arabayla gittiler, sokaklarda hiç yürümediler. senden daha çok o hayvanlar senden korkuyor merak etme. hey yarabbim ya, akşam akşam sinirlendim saçma sapan bir konu yüzünden.
pardonda kıme gore sacma neye gore sacma??
sız benım actıgım konuya bıle sinir olabılıyorsunuz.. ben sabah sabah kedıyle evımde karsı karsıya gelmeye sınır olmusum cok mu??
hayatımda kedi köpek görmemekle alakası yok bunun, benim aşırı derecede hayvan fobım var ve sabahın korunde evde kedıyle yalnız kalıyorum o korkuyla şokla paylasmak ıstedım.benden korkuyorlar mı bılemem ama ben onlardan elımde olmasada korkuyorum...

aniden görünce korkulur tabi, hayvanları çok sevsemde evimde aniden kedi belirse korkarım:1:. bizim evede güvercin girmişti. sabah sabah pır pır diye ses duydum. gözlerimi açınca inanamadım güvercin uçuşuyor. onu gördüğüm an annemi çağırdım dışarı çıkarmıştı.. halbuki kendilerini severim.

sizinki yine iyi.. ben küçükken; bir arkadaşım bizim eve balkondan girmiş ve annemin ödünü koparmıştı... yazık kadının dudağında uçuk çıkmıştı... evimiz 1. kattı ama yüksekti... o kız oraya nasıl çıktı bilinmez:1:

Ne tuhafsınız ya
Fobiyle nefreti karıştıranlar olmuş
Kimse küçücük kediden korkmak istemez ondan tırsmak ona zarar verme eğilimi veya nefret etmek demek değildir.
Korkusu olan en çokta dokunmak isteyendir.
Yadırganacak bir durum yok
Hadi gidin domuzuda sevinde görelim:)

Kelebek bana napabilir?hiç bir şey...
Ondan bile ödüm patlar.
Bu çok farklı birşey korkmayan anlamaz.

konuyu açan arkadaşım takılma bence yazılanlara evet bende senn gibiyim ve hayvanlara dokunamam bu içten gelen bişey aşırı temizim anlamına gelmıyor temizlik meslesi değil bu bir fobi bu çok sevimli bir hayvan yada çok temiz bir ev hayvanı içinde geçerli. belki de hayatımızı etkileyen bir hastalık herkes aynı değil bazıları hayvalarıyla birlikte yaşar uyur yemek yer mutfağına sokar bizde tam tersi herkesin kendi hayatı :)

Sacma buluyorsanız yazmayın arkadaslar ya
Kız korkmus ıste , ben olsam bende korkarım hatta benım evımde bı katlı kedı fılan gırebılır ıcerı ıyıkı acmıs konuyu camları acık bırakıp bıyere gtmem artık yada sıneklıgı takmadan yatmam

aynen oyle onumden gecmesıyle sıcramam bır oldu. bırde evet cok tıtızım temızım hayvalar ıgrenc pis diye bır ıddıam yok bu tamamen benımle alakalı bır durum
ama burdan anlıyorum kı dısarda o aman korkma bısey yapmaz dıyenler gercekten hayvan korkusundan anlamayanlar.

ben de paranoyaklık derecesinde yanından geçınce hep arkama bakarım gelıyormu die aklımda bir sürü şey kuruyorum ya hızla koşup arkamdan gelırse die çocukken bizden büyük bir komşu ccoçuğu vardı köpeekleri vardı onların sanırım avcı köpeği hızlı koşan bir köpekti o sokaktan geçmeye korkardım birkeresinde arkadaşımdan gelıyordum hava kararmak üzereydi yolumu değiştrmemdim eve hemen varayım diye. çocukta evlerinin önündeydi kendiside sevimsiz uyuz birşey. köpek yok diye rahatladım ama korktuğumu bildiğinden köpeği çıkardı ve bana saldırması için kışkırttı resmn köpeği koştum koştum montumun arkasından tuttu köpek çok ağladım bağırdım o da korktu sanırım eve nasıl girdiğimi bilmem ozamndan beri hep sağıma soluma bakarım köpek yanından geçerken falan acaba gelırmı peşimden die hayvanlardan korkmamın sebebi budur belkı .

Kedi sizden daha çok korkmuştur eminim :))
Geçmiş olsun vallahi hayvanlardan korkmak zor iş. Her yerden çıkabiliyorlar. :1:

ben de paranoyaklık derecesinde yanından geçınce hep arkama bakarım gelıyormu die aklımda bir sürü şey kuruyorum ya hızla koşup arkamdan gelırse die çocukken bizden büyük bir komşu ccoçuğu vardı köpeekleri vardı onların sanırım avcı köpeği hızlı koşan bir köpekti o sokaktan geçmeye korkardım birkeresinde arkadaşımdan gelıyordum hava kararmak üzereydi yolumu değiştrmemdim eve hemen varayım diye. çocukta evlerinin önündeydi kendiside sevimsiz uyuz birşey. köpek yok diye rahatladım ama korktuğumu bildiğinden köpeği çıkardı ve bana saldırması için kışkırttı resmn köpeği koştum koştum montumun arkasından tuttu köpek çok ağladım bağırdım o da korktu sanırım eve nasıl girdiğimi bilmem ozamndan beri hep sağıma soluma bakarım köpek yanından geçerken falan acaba gelırmı peşimden die hayvanlardan korkmamın sebebi budur belkı .

Benıde cok kopek kovaladı kucukken :) aynen sızın gbı korkuyorum bende sureklı arkama bakıyorum

Back
X