Sabah sabah moralim yerlerde..

smuwiLa

Guru
Pro Üye
3 Ekim 2010
11.527
3.931
448
Şuan karnıma kramplar giriyor. Sabah sabah neye uğradığımı şaşırdım. Daha kapıdan girdim günaydın dedim, işe patronun eniştesiyle birlikte geliyoruz adamın dediği saatten 15-20 dk önce ben hazır beklerim onu orada, trafik vardı geciktik. Senden dolayı mı geç kalıyorsunuz eniştemden mi dedi? Trafik vardı dedim başladı söylenmeye, yok erken çıkın 9' da iş başı mı olur? Peki dedim, eniştesine de söyledi. Oradan bana hala saydırıyor ama yapılan ödemelerin cari' den düşüp düşmediğimi görecekmiş bundan sonra, işlediğim faturaları kontrol edecekmiş,günde kaç tane fatura işliyor muşum? edin dedim hala bağırıyor.

Küçük bir detay; Hep böyle günde kaç kez aynı şey yaşanıyor sayısını unuttum? Başka şeye kızıyor, benim açığımı arıyor bana patlamak için.

Ne oluyor ya dedim sabah sabah en sonunda, bir açığımı mı gördünüz? Şalterlerim attı resmen, tüm motivasyonum yerle bir, az daha ağlayacaktım kendimi zor tuttum. Bir hışımla çıktım odasından çantamı fırlattım, oturdum hemen liste çıkardım. Listeyi önüne koydum baktı, ses yok. Bakması bir şey değil, baksın kontrol etsin zaten ama bu şekilde mi söylenir? Sanki istemiş ama ben yapmamışım. Çocuk değilim ben, kocaman kadınım.

Kız çocuğu dedi bir kaç kez küçük gösteriyorum diye? Yok ayakta uyuyor muşum.. Böyle deli dolu ol diyor. Bir önceki elemanını tarif etti resmen ki diğer kızlarda söyledi zaten onun gibi ol demiş sana resmen diye. Herkesin karakteri farklı, ayrıca burası iş yeri, oyun oynamaya gelmiyorum ben buraya, beni çalışmamla değerlendirsinler isterim, yapımla değil.

Muhasebenin haricinde çay demliyorum, bulaşık yıkıyorum, gelene gidene çay, kahve veriyorum. Bana çorba koy, çay ver, sigara al, ağrı kesici al. Cumartesi günleri koca ofisi temizliyorum 3+1 ev formunda kocaman bir toplantı salonu sil süpür, toz al. Araya muhasebe işi giriyor, çay kahve giriyor. Bunu baştan söylemediler, işe başladıktan 3 gün sonra söylediler.

Çok yoruluyorum ama hiç bir işimi de aksatmıyorum, ertelemiyorum hatta geç çıkıyorum birikmemesi için çünkü başka türlü yetiştiremem. Sabah 8:30 akşam 7 cumartesi 1-2-3 Allah ne verdiyse..

Moralim alt üst, çantamı alıp çıkmamak için kendimi nasıl zor tuttum anlatamam.. Ne yapacağım, nasıl davranacağım bilmiyorum?

Patronlarınızın, müdürlerinizin size olan tavrı nasıl? İş hayatı hep böyle mi? Birilerinin kum torbası olmak demek mi? Kaldıramayan ben miyim merak ediyorum..

Güncelleme ;

Bu olaydan sonra iş aramaya başlamıştım, burası kafamda bittiği için ve aynı zaman da dolaylı yoldan temizlik ve bulaşık işleriyle ilgilenmek istemediğimi dile getirmiştim, sonuç; yerime eleman bakıyorlarmış gizli gizli, kulağıma bir şekilde geldi.

Konuşmak ve ipleri koparmak için gelmesini bekliyorum. Yani bugün eleman bulsa yarın kendimi kapıda bulacakmışım..

Son düzenleme:
canım kaç yaşındasın orada ne kadar daha çalışmayı planlıyosun? benm patronumda öyle ama ben doğumdan sonra çalışmayı düşünüyodum hatta doğuma kadar çalışmayıda. şuan 32.haftam olduğu gibi çıkıcam işten. mobbing yapıyo resmen ve bizimkide öyle. sürekli uyku modundan çık, saçın başın dağılmış hamilelikte saldın kendini vs. bigün benim görünüşüm sizi ilgilendirmiyo yaptığım işe bakın dedim kesti sesini. ama iş bul kurtul oradan derim sürekli strestli bi yerde çalışmak çoook zor..

Yuh ! Böyle iş mi olur vicdansız şımarık patron müsvetteleri! İş bakın ve vurun kapıyı çıkın böyle iş olmaz kendinizi de eğitenez işi öğrenemezsiniz bu durumda.

Yerinizde olsam başka iş bulur sonrada oradan ayrılırdım. İş bulmadan çıkmayın. Huzursuz ortamda çalışılmaz.

Aynısını düşünüyorum bende ama bu şartlarda iş bulmak ne kadar kolay olur o düşündürüyor? Burayı da internet üzerinden buldum, herkesin bildiği malum eleman bulma sitesinden..

Hem muhasebe hem temizlik mi ? Nasıl bir iş yeri orası ? Baktılar sesin çıkmıyor ,cam da sildirirler sana .önce senin işin ne bunu bi belirlesinler sonra da uyanıklık yapıp temizliği de sana kasmasinlar. Ben herşeye yetişemiyorum ,ya sadece muhasebe tutayım yada işten çıkayım de ,rest çek ! Temizlik işçisi neden yok orada ? Cimrilik en sevmediğim şey ..

benimde buna benzeyen bi işim oldu ve patronum malesef bende tek kız olarak cay kahve v.s yaptım herkes benden memnunken bazen patronuma geliyodu dellenıyodu bende ona artık karsılık vermeye kadar gidiyoum kac kere cıktım yalvarıp geri cagırırdı piskolojimi bozdu lan adam en sonunda sonunda anladımki bana zaafı varmıs pislik laflara bak cıktım kurtuldum ordan valla kendine güzel bi iş bul ve kolay değil ama cık derim bacım insan böyle yerlerde böyle adamlarla kafayı yıyo

Cok kurumsal olmayan yerler haric muhasebe departmani elemanlarina karsi davranis aynen boyle maalesef. Hepsi cayci olur,temizlikci olur,tahsilatci olur,sofor olur vs vs.

Bu meslegi bu hale getirenler,her yil hic ihtiyac olmadigi halde universite bolumlerini ogrenciyle dolduranlar utansin

bizimkiler de aynı benim de bir kaç iş ile ilgili konum var, geçen gün hastaneye gitmem gerekti (genel de özele gidiyorum iş çıkış saatlerine denk getiriyorum) iyice b.kunu çıkardınız zaten boş kaldığınızda buraya geliyorsunuz diye baya saydırdı. bende muhasebeciyim, millet ödeme yapmaz ben azar işitirim, çay veren abla bardakları almaz bize bağırır oooof paso bağırıyorlar :)

Bencede is bulup cikin. Ne hali varsa gorsun hem temizlik yap hem is yap bide cocuk muamelesi gor birde asagilan bu ne ya hemen acilen is bakin derim.

Keşke o an, ne oluyor ya dediğim de ben hayatımda ilk defa çalışmıyorum? Kimsenin kum torbası değilim! bu şekilde devam edemem, kesin hesabımı diyebilseydim ona böylesi müstahak aslında..

Yuh ! Böyle iş mi olur vicdansız şımarık patron müsvetteleri! İş bakın ve vurun kapıyı çıkın böyle iş olmaz kendinizi de eğitenez işi öğrenemezsiniz bu durumda.

Moralim sıfırlandı zaten, ben ki inanın sırf işte ki motivasyonumu yorgunluk etkilemesin diye evde bile akşamları kendimi fazla yormamaya çalışıyorum, bir tane de çocuğum var.

Geçen gün çalıştığımız büyük bir firmadan üst düzey yöneticiler geldi dünden bana smuwila yarın toplantı odasını temizle dedi. Sabah işe geldim, temizleyeceğim demez mi o camın mermerini b.k götürüyor yanında da başka biri var, adam telefonla konuşurken elini koysa rezillik temizle orayı!

Keşke o an, ne oluyor ya dediğim de ben hayatımda ilk defa çalışmıyorum? Kimsenin kum torbası değilim! bu şekilde devam edemem, kesin hesabımı diyebilseydim ona böylesi müstahak aslında..

Aslinda imkaniniz varsa guzelce agzinin payini verip kapiyi carpip cikmak var adam ruh hastasi belli

ben sırf bu temizlik olayları yüzünden büro ortamında çalışmadım, nefret ediyorum muhasebeci demek adamlar için cay temizlik demek.

Hem muhasebecisin hem temizlikci hem caycı
Maaşın herhalde onbin falan olmalı
Baska işmi yok yahu

Ya vallahi daha önce de yaşadım hep problem, tek bir yer iyiydi onda da hamilelikten dolayı çıkardılar. Hak ettiğim ücret, sosyal haklarımı tam aldığım, patorunun yöneticilerin insan muamelesi gösterdiği bir yerdi..

Öylesi bir daha nasip olur mu bilmiyorum? Ama çoğu girdiğim yer hep böyleydi. Az maaş çok iş, memnun olmama hele bir yerde müdür beni lavaboya göndermemişti, önce şunu yap sonra git demişti. Her akşam 8-9 da çıkıyor bir de 45 dk yol çekip eve gidiyordum haliyle dayanamadı beden ona da.

Neden duruyorsun ki?
Şimdi al çantanı çık git.
Sen böyle yaparsan iyice tepene biner.
Muhasebe tecrüben var, kolaylıkla iş bulursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…