Sabah sabah moralim yerlerde..

Ne demek her seferde açık aramak ..
İnsanlar iş bulmakta zorlandıkca iş verenler çıldırıyor insanlara nasıl yükleneceğini şaşırıyor yazıkkk ..
Tavrınızı koyun siz orda temizlikçi değilsiniz ..

Mesai ok
Yol cekme vs ok
Lakin temizlik caycılık nedir yahu meslegin var elinde

Neden duruyorsun ki?
Şimdi al çantanı çık git.
Sen böyle yaparsan iyice tepene biner.
Muhasebe tecrüben var, kolaylıkla iş bulursun

Yapacaktım aslında ama dedim ki öfkeyle kalkıp zararla oturma. Kiradayız, bir çocuğum var İstanbul şartlarında bir de hemen iş bulamazsam içeri gireriz diye korkuyorum. Sonuçta çalıştığımdan beri daha iyi geçiniyoruz, gelire göre harcamalar oluyor.

Aynen öyle, bende üzülüyorum bu sisteme. Herkes gibi iş arıyorum bilgime tecrübeme göre başvuru yapıyorum ama yok, yine sorun maalesef

Mesai ok
Yol cekme vs ok
Lakin temizlik caycılık nedir yahu meslegin var elinde

İş görüşmesine geldiğimde bunları patron söylemedi bana, 3 gün sonra çıkacak olan kızı (başka şehire taşındığı için işten ayrıldı) yaparken gördüm, hatta şaşırdım. Hiç yoğun bir yer değil, canın sıkılacak zaten, hiç zorlanmıyorsun işte xxx bey çok iyidir deyince sgk girişimde yapılınca kaldım öyle.

Yapabiliyorsanız, tatil zamanlarınızda ufaktan başka işleri araştırın derim.
Siz muhasebeci olduğunuzu zannediyorsunuz ama oranın joker elemanına çevirmişler sizi.
Tilt oluyorum böylelerine; emek sömürmekten başka bir şey değil; sonra da başarı beklerler. E sen adamını salt işe aldığın alanında rahat bırak ki oradan mükemmeliyete doğru gitsin, 10 küsur farklı işi yığarsan hepsinde averaj ya da averaj altı kalmaya mahkum edersin, sonra bir de elemanın suçu gibi ona çemkirirsin.

Ben inanın anlamıyorum minik şirketlerdeki patron kafasını, en kestirmeden zengin olmak için bir ileri bir geri aynı yerde sayarak eleman sayısını düşük tutarak gitmeye çalışmalarını. Al elemanlarını abi, al işini ilerlet ya.
Ne pis açgözlü insanlarız ya.

Bu arada iş tanımızın yazılı olduğu bir anlaşma ile başlayın işe; yoksa böyle oluyor.
Benim de meslek değiştirme aşamam sırasında karşılaştığım durumlardan bazılarını yazmışsınız.
Grafik/Sekreterya üzerine girdiğim işte (Ki ikisi de amma alakalı değil mi?!) bir süre sonra bakmışım, arşiv sorumlusu, mutfakta ikinci yardımcı, özel işlere götür-getirci, yetişmeyen metinleri yazancı-imlasını kontrolcüsü oluvermişim. Siz yaptıkça, sizin yetişebildiğinizi gördükçe yığarlar. Bi de kurumsal şirket derler... Topuklarımla kıçımı döve döve kaçtımdı.

bende anaokulunda öğretmen olarak girmiştim özel okulda. çalıştım, bir süre burnumdan getirdi kadın. düşün sabah 7'den 6'ya kadar cocuklarla ugras sonra sınıf temızle. senin dediğin gibi kişiliğime kadar sürekli eleştirdi. diğer öğretmenler hiç bi şey yapmazken sürekli benimle uğraştı. ay sonu gelince de parayı vermemek için türlü türlü yalanlar söyledi. 1,5 ay sonunda çıkmak zorunda kaldım, istifa dilekçemi verdim, bunun nedeni çalışanların haklarını koruyacak sistemin olmaması maalesef. patronlar senin işe ihtiyacın olduğunu bildiği için ve ülkenin durumundan dolayı seni sömürdükçe sömürecek çünkü senin hakkını koruyacak yasa uygulanmıyor. çünkü devlet maalesef patronlardan yana.

Son düzenleme:
Lütfen kendine daha fazla bu eziyeti yapma
Eğer temizlikcinin ve caycının da parasını sana vermiyorlarsa baska iş bak

Lütfen kendine daha fazla bu eziyeti yapma
Eğer temizlikcinin ve caycının da parasını sana vermiyorlarsa baska iş bak

Tabi ki de vermiyorlar, bakayım da arkadaşlar düzgün bir yer nasıl bulacağım? Şimdi baktım, yoğun iş temposuna ayak uyduracak yol sorunu olmayacak, cumartesi yarım gün yine hayır biri olursa biri olmasın. İş yoğun olmasın ya da cumartesi günü olmasın mesela, ama herkes çakal olmuş.

Kimse işinde %100 mutludur diyemeyiz.Her işin kendine göre sıkıntıları vardır.Ama böyle ruh hastası işverenlerle çalışmak gerçekten çok zor.
Kendimi hatırladım şimdi kendini bir halt sanan müdürüm vardı benimde eski çalıştığım yerde dünyayı yönetiyor sanırsınız.Ve asla kendinden daha başarılısına tahammül etmiyordu.Eşiyle aynı birimde çalışıyorduk ve eşinden daha başarılı olmamı hazmedemiyordu.Elinden geleni yaptı bazen dayanamaz ağlardım.Geceleri bile aklıma geldikçe uykularım kaçardı işe mi gidiyorum cenazeyemi belli olmuyordu çok zordu benim için hele yönetim karısını işten çıkarınca baskıları çoğaldı..
Ama tam 2 sene tüm psikolojik baskısına direndim. Çünkü mecburdum mesleğim için bu süreyi tamamlamam gerekiyordu staj süresiydi.Süreyi tamamlar tamamlamaz iş bulup ordan ayrıldım.Aradan 2 yıl geçti taşındım evlendim .Çalıştığım yere 4 ay sonra eski müdürümde işe başladı ve şimdi yaklaşık 2 aydır pozisyonlarımız aynı ama farklı birimlerde çalışyoruz.Birbirimize slm bile vermiyoruz.Yüzünü görmek bile istemiyorum kabus gibi adam kurtulamadım ve mecburen çalışıyorum.
Sevgili konu sahibi sanırım bende sana içimi döktüm.seni çok iyi anlıyorum senin adına üzgünüm umarım en kısa sürede bir iş bulur ayrılırsın ordan o zamana kadar sana sabırlar diliyorum .Keşke mecburiyetler olmasada hemen ayrılabilsek işten

Bakınca yüzlerinde yazsa keşke karakterleri, neler istedikleri.. İnanın umudum kalmadı, önceki bir yorumda da bahsetmiştim tek bir yere rastladım patron ve yöneticilerin insan gibi muamele yaptığı, hakkını yemediği bir yere. Onlarda Türk değildi. Smuwila şunu getirir misin derdi? Teşekkür ederdi üstüne ben ilk defa duyunca tabii baya bir afallamıştım.

kendinizi kullandırtmayın
ne iş yaptığınız belli olsun, her işi yapmayın
haksız yere laf işittiğinizde susmayın cevabını verin
çalışmaya başlayalı çok olmadıysa herhangi bir kıdeminiz yoksa başka iş bakın
tazminat süreniz dolduysa "memnun değilseniz beni çıkarabilirsiniz" deyin onlar çıkarsın. böylece hem tazminat hem işsizlik maaşı alırsınız.

Çok şükür patronumdan yana şanslıyım. Abi gibiler bana karşı.. 2008 yılında girdim 2 tane veledim oldu hep yanımdalardı. Hatalarım oluyor tabi ama hiç bir zaman bağırmadılar.. Allah Razı olsun. Çıkın diyemem maddi durumunuzu bilmiyorum ama iş bakın kafanıza yatan bir iş olursa ayrılın derim..
Allah sabır versin..

Bende şuan basıp gidebilsem keşke, bundan 2 sene öncesi mümkündü yapardım ama şuan şartlardan dolayı olmuyor maalesef, aynı yere geldik ihtiyacımız olduğunu biliyorlar.

Bir de bazı iş verenler eleman tutmak ister, bizimki Ayşe gider, Fatma gelir kafasında. İlk girdiğimde ya orası ne kadar muhasebeci değiştiriyor dedi bir kaç firma, ne zaman görüşsem başka kişi çıkıyor.

Çok iyi anlıyorum seni.
Ben bekar olduğum halde işi bırakmak zor gelir. Ama muhasebe departmanında rahat iş bulabilirsin diye düşünüyorum.
En fazla 1 ay beklersin gibi. Gene de tabi senin bileceğin iş

Yok daha 3 ay olacak çalışıyorum, öyle bir garantim olsaydı zaten asla beklemezdim.
Veriyorum zaten 2 kez oldu. Cuma günü de geldi saçma bir sebeple kendi hatasını bana yontmaya çalıştı, faturası gelmemiş mala ben neden ödeme yapıyorum? Para mı basıyoruz burada dedi? Bende siz dediniz ya irsaliyesini düzenlemediğimiz için yapacağız bizim hatamız (bu arada benim değil, başka bir atölyeden başka bir atölyeye mal çekiyorlar bana değişikliği söylemiyorlar, adamlar işi yapıyor ama fatura kesemiyor tarafımıza çünkü ellerinde bizden çıkışı gösteren irsaliye yok) Sonra dedi takip et, ara iste! xxx bey ödeme isteyen firmanında faturasını ben mi takip edeceğim dedim? Sustu.

Çok iyi anlıyorum seni.
Ben bekar olduğum halde işi bırakmak zor gelir. Ama muhasebe departmanında rahat iş bulabilirsin diye düşünüyorum.
En fazla 1 ay beklersin gibi. Gene de tabi senin bileceğin iş

Evet burayı da 1 ay da buldum ve çoğu yeri gitmeden elemiştim yeri belirtmiyorlar, görüşmeye çağırınca öğreniyorum ters, bundan dolayı.
Ama aynısı olursa ya da daha kötüsünü kabul etmek zorunda kalırsam işsizlikten diye korkuyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…