Sabah sabah moralim yerlerde..

Amin, bana niye denk gelmiyor siz nasıl buldunuz işinizi?

Reactions: bay

Böyle de olunca patron tayfa ezdikçe eziyor
Bi yerde onlara muhtaç olduğumuzu biliyorlar, psikolojik şiddet uyguluyorlar resmen.
O zaman çalışırken baksan başka işe?
İllaki vardır daha iyisi.

Böyle de olunca patron tayfa ezdikçe eziyor
Bi yerde onlara muhtaç olduğumuzu biliyorlar, psikolojik şiddet uyguluyorlar resmen.
O zaman çalışırken baksan başka işe?
İllaki vardır daha iyisi.

Mutlaka vardır inşallah denk gelir diyorum..
Bir arkadaşım var o da muhasebeci ona da anlattım klasik patron diyor, ona göre de herkes böyle.
Yani bir ben miyim kaldıramayan acaba?

Böyle saçma sapan heriflerin patron olup para kazanabilmesine deli oluyorum.

Neden bu kadar kolay kazanıyorlar biliyor musunuz? Çünkü her gelene istediği gibi davranıyor insanları sindiriyor. Millet mum oluyor. Çaycı sekreter ve on muhasebe elemanı yerine tek bir kişi çalıştırıp her işi ona yükleyebiliyor.

Şimdi sorum şu, sabah geç geldiğiniz halde güler yüzlü karsilansaydiniz, xx hanım şu listeye ihtiyacım var deseydi. Önüne listeyi bu kadar hızlı koyarmiydiniz?

Amin, bana niye denk gelmiyor siz nasıl buldunuz işinizi?

Liseden arkadaşım yanlarında çalışıyordu,bende universiteden yeni mezun olmuştum. Gel görüş dediler gittim görüştüm giriş o giriş :) Düğünüme geldiler,cocuklarımın doğumunda altınlarına varana kadar taktılar. Bazı sıkıntılarım oldu eşimin işi yüzünden maddi destek bile oldular.. Her duamdalar .. Vardır bunda da bir hayır. Allah sana da hayırlı rızık kapıları açar inşallah

Sadece iş yüklemek değil, işini doğru düzgün yaptırmamak/yıldırmak/motive etmemek de var :)

Bizde böyle. Bana kızacaklar belki ama böyle yani; çok iş değiştirdim.
Benim asıl mesleğim bilim insanlığı; yani Türkiye'de kalırsanız kolay kolay çıkışınızın olmayacağı bir yer/ hükmünün olmadığı-içinin boşaltıldığı.
Gündelik hayata uyarlandığında bunu laborant-akademisyen vb. hale getirirsiniz.
Kapalı alanlarda duramama sorunum ayyuka çıktığında ve mesleğime alışamayacağım-gerçekten sevmediğimi fark edince; iş değiştirmek için kolları sıvadım.

Part time servis hostesliği yaptım ve oradan kovuldum. Neden? Çünkü yetiştirmiyormuşum, hep benden ötürü geç geliniyormuş. Ne yapayım? İteyim mi anaokulu çocuklarını servisin içine? Yağmurda yaşta haldır huldur su birikintisi mi var, kayıp düşer mi bakmadan gelişine koşturayım mı? Tutmayayım mı şemsiyelerini? Sen saatlerini doğru ayarlasan, öğrencilerini beklemek zorunda kalmasak da ben de layığıyla yapabilsem işimi, bir düzende kalsak?
Aynı zamanda çok sivriymişim. Evet, çünkü ilk iş tecrübelerimden biriydi (Laboratuvar ortamını saymazsam) ve iş en dipteki(!) işlerden biri diye çalışanların nasıl ezildiğini gördüm. Aralarındaki tek üni. mezunu hostes olarak en çok benim sesim çıktı duramadım.
(Ki çocuk emanet ettiğin meslekte en azından çocuk gelişimi ile ilgili minimum sertifikaları toplamış birini ara bari)

Sigortacılık öğrendim, geçmiş zaman; şimdi trafik sigortalarını, konut-deprem vs ayarla desen yapamam unuttum, o kadar geride kalan bir iş daha... Bilmediğim bir işe girince sorarım, hele de beni "Öğretirim" diyerek alıyorsan. Tıpkı bir gerizekalı gibi beyazı gösterir "Bu beyazdı değil mi?" diye bile sorarım ki ilk 2-3 hafta sonra çenem full kapanır ve o iş artık full bendedir. Adam buna dayanamadı, öğrenme yöntemlerimi söylediğim ve "Elbette her şeyi sor" dediği halde. Ki evet öğrendiğimi bile teyit ettirmek için (Eminlik-mükemmellik için) bir kez sorardım.
Adamla anlaşamadık, ben istifaya yakın o da "İşten çıkarmayı düşünüyordum" dedi ki bu benim 2. haftamın sonuna doğru gerçekleşti. Yerime birini bulana kadar yardımcı olmaya devam ettim ve adam pişman oldu. Demiştim sana işte adam. :)
Senin çalışma-öğrenme biçimini anlayamadım hakkını yedim, beni çok şaşırttın dedi ama beni küstürdü. Çünkü her soruma karşısında köpek var gibi davranmaya başlamıştı. 2 ay sonra ayrıldım. Oradaki esnaf abilerle de iyi anlaşırdık, bazen önünden geçerim "Gangsta valla yaktın adamı, seni kaçırdığına pişman biz teselli verdik buralarda" diye. Hala görüşürüm o patronumla, "Kapım her zaman açık" der de başka şey demez. Ama ben o sayfayı kapattım.

Böyle çok örnek verebilirim size; patrondaki patron kafası çok cevheri bitiriyor. Lider ol olacaksan derler ya hani; öyle olmak lazım. Bizimkilerde de bu yok; işine saygısı yok, insanına saygısı yok, hevesi yok, para mı tamam gerisi önemli değil, markalaşma vizyonu yok, güven kaybederim korkusu doğru düzgün yok; hep bir günü kurtarma...
Ama bu hale gelindi. Hep böyle değildi.
Millet gider Mersine, biz gideriz tersine olduk ülkecek..
O kadar diyeyim daha demeyeyim.

İş hayatı sıkıdır ok, öyle duygusallıklar filan olmaz profesyonel davranış ister.
Ama insanları full duygularından arınmış gibi göremezsiniz de o ortamda. Ayarımız yok valla yok.
Her yerinden işlenesi düşünülesi konu.

Son düzenleme:

Maşallah ne güzel, Allah bozmasın. İşte bende hep bunu düşündüm, ben hep kendim iş bulma sitelerinden işlerimi buldum, ilk babam iflas ettiğinde arkadaşımın dayısının çalıştığı yere girdim o da tam tersi kendi aracı oldu diye en çok benim tepeme bindi millet kendi soktu, kolluyor demesin diye :)

3 ayrı işi muhasebeci adı altında yapmayı kabul edene, kabul ettiren her şeyi yapar.
Sizin gibiler yüzünden biz iş bulamıyoruz.
Mesleği paspas ediyorsunuz.

Doğum yapana kadar 4+1 ofis dairesinde çalıştım mali müşavirlikte.
Bir gün olsun şu muameleyi görmedim.
Yemek temizlik çay işi de bizdeydi. Ama mobing yaşamadım hiç.
Beyanname ssk işine de bakıyor musun? Sadece fatura mı işliyorsun?

buna benzer bir durum benimde başıma gelmişti yıllar önce... hatta hayatımda ilk kez ne uğradığımı anlamadan kovulmuştum resmen. sen git biz yapalım demişti bana. bende tamam diyip indim odama toplamadım çantamı bir baktım tın tın geliyor bu biraz konuşabilir miyiz diye? sonra işim var dedim. sakinleştikten sonra çıktım yanına yanlış anlamışım ben o bende kendini görüyormuş vs. hırslarıma yenik düşüyormuşum falan filan saçma sapan muhabbetten sonra kovdunuz beni dedim. kovmadım birbirimize hiç mi kızmayalım dedi. bazen bazı durumlar saçma bir blöf olabiliyor. senin gibi bir elemanı bulmuş hiç kaybetmek ister mi? adama bak sigarasına kadar aldırıyor sen nesin hizmetli misin,sekretermi,çay,-temizlik personelimi yoksa muhasebecimi kaç kişinin işini yapıyorsun. kaç kişilik maaş alıyorsun? bu konuyu konuş ben buraya muhasebe elemanı olarak başladım bu işler için birini bulun kendinize de gitsin hakketmiş bile çoktan. yok olmaz vs derse de durumunu bilmiyorum ama yerime birini bulmaya başlayın ihbar sürem 4hafta,6 hafta artık ne ise bildirim süresi dolunca ayrılacağım dersin.

Mutlaka vardır inşallah denk gelir diyorum..
Bir arkadaşım var o da muhasebeci ona da anlattım klasik patron diyor, ona göre de herkes böyle.
Yani bir ben miyim kaldıramayan acaba?
Hayır klasik patron değil.
Tamam çoğu böyle ama anlayışlı olanı da var.
Kaldıramamkta haklısın ayrıca zira hoş bi davranışı yok patronun

Bende benzer şeyler yaşadım. Çalıştığım bir firma da patronun yine üzerime çok gelmesinden, önce çıkmamı mı istiyorsunuz dedim? Sonra dayanamadım çıkarın dedim, kendim çıktım ama :)

Ve ortamım iyiydi arkadaşlarla hala görüşürüz, beni her gittiğimde yanıma da uğrasın diye arar. Hani bir laf var ya eşek öldü, badem gözlü oldu diye :)

Yok bakmıyorum, fatura işliyorum, fatura kesiyorum, ödeme listesi, ürün maliyeti, maaş hesapları, avans, cari mutabakat, çek senet tahsilat işlemleri diğer şirket masrafları, giderlerinin takibi ne bitmiş, ne alınacak, ne ödenecek ve evrak dosyalama falan filan..

Farklı alanlara mı yönelsem diye bile düşündüm inanın muhasebeden illet geldi. Danışma olur, karşılama, resepsiyonist falan ama hiç tecrübem yok tabii.. Muhasebeyi beynim kaldırmıyor artık, çünkü muhasebeci isen ya çok işin yoğun 5 dk ara vermek lüks olur ya da her şey olursun.

sorması ayıptır maaşın ne kadar arkadaşım?

Temizlik ve sıvı ihtiyacı için iş yerine temizlikçi almalari gerek.
Siz bu işleri neden kabul ettiniz.
Ön muhasebe yapıyorsunuz, temizlik ve sıvı ihtiyacını size yaptırmaları ne alaka.
3. Gün iş yerinde bu işleri size söylediklerinde işi bırakmanız gerekiyordu.
Ayrıca sizin yapınız, görüşünüz, girişkenliginizden patrona ne ya ne kadar terbiyesiz bı adam.
Sabah sabah sizi mazlum bellemiş, getirin mazlumu bana yapıyor resmen.
Al çantanı çık git.

Bende biliyorum olmaması gerektiğini ama sonradan söylendi, bende onu düşünüyorum sabahtan beri mazlumu hatta dedim hani Kemal sunalın bir filmi vardı diye adı aklıma gelmedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…