- 1 Aralık 2006
- 2.360
- 4.163
- 733
- Konu Sahibi sonbaharask
-
Tabii ya çocuğa dur sus denmesin; diğer kadın uğraşmasın bu kadın o kadar iş güç içinde o da değiştirsin.
Çocuk enerjisini niye evde atıyor yav. Parklar bahçeler oyun grupları bunun için yok muÇocuk bu ne kadar yapma etme deseniz de evde olan çocuklar bir süre sonra enerjisini atamamaktan dolayı ille bişeyler yapacak.. Komşuyu korumuyorum ama çocuğun gözünden bakın bir de olaya.. Sürekli tepenizde size "sus millet ne der" , "gürültü yapma başkaları rahatsız olur" , "oynama ses oluyor" , "gürültü yapma komşu kızıyor " diyen bir ebevevyn olsa ???
Yada bunu size telkin eden bir başkası ???
Elbette ki uyarılır çocuk ve annesi ama laftan anlamaz ki çocuk bu elbette oynayarak büyüyecek.. Biblo değil ki susup otursun bi köşede ?????
Ben 29 yaşındayım. Benim çocukluğumda hiç böyle sorunlar olmuyordu çünkü ya parkta ya da sokakta oynuyorduk. Bu ortamlar şu an da yok haklısınız ama çocuklar farklı aktiviteye yönlendirilebilir. Spor gibi, tiyatro gibi. Bu gibi yerlerde çocuk enerjisini fazla fazla atar zaten. Bunları karşılayamayan aileler ne yapacak diye sorarsanız eğer onlarda kendilerine göre çocuğu oyalayacaklar.Çocuk bu ne kadar yapma etme deseniz de evde olan çocuklar bir süre sonra enerjisini atamamaktan dolayı ille bişeyler yapacak.. Komşuyu korumuyorum ama çocuğun gözünden bakın bir de olaya.. Sürekli tepenizde size "sus millet ne der" , "gürültü yapma başkaları rahatsız olur" , "oynama ses oluyor" , "gürültü yapma komşu kızıyor " diyen bir ebevevyn olsa ???
Elbette ki uyarılır çocuk ve annesi ama laftan anlamaz ki çocuk bu elbette oynayarak büyüyecek.. Biblo değil ki susup otursun bi köşede ?????
Çocuk bu düğmesi yok ki kapatsın amaaaaa yere bari halı serer insan evin içinde akülü araba sürmek ne demek anlayışsız görgüsüz insanlar.
Elde olmayan şeyler olabilir insanız hepimiz. Sizin durum da öyle olmuş.Akülü arabayı evde sürmesi gerçekten olmamış ama gerçekten engel olunamıyor bazen gürültüye.
Ben bile sabahın 7 sinde yatak odasında yere kapının kilidini düşürdüm. Nasıl gürültü çıktı anlatamam, alt komşum ne düşündü bilmiyorum
Sorun çok erken ve çok geç saatlerde gürültü olması. Yoksa gün içinde zaten kendi çocuklarımızda az çok yapıyor. Ancak saat onbir oniki olmuş çocuk gümbür gümbür zıplayıp koşuyorsa orda sıkıntı.Çocuk bu ne kadar yapma etme deseniz de evde olan çocuklar bir süre sonra enerjisini atamamaktan dolayı ille bişeyler yapacak.. Komşuyu korumuyorum ama çocuğun gözünden bakın bir de olaya.. Sürekli tepenizde size "sus millet ne der" , "gürültü yapma başkaları rahatsız olur" , "oynama ses oluyor" , "gürültü yapma komşu kızıyor " diyen bir ebevevyn olsa ???
Ben 29 yaşındayım. Benim çocukluğumda hiç böyle sorunlar olmuyordu çünkü ya parkta ya da sokakta oynuyorduk. Bu ortamlar şu an da yok haklısınız ama çocuklar farklı aktiviteye yönlendirilebilir. Spor gibi, tiyatro gibi. Bu gibi yerlerde çocuk enerjisini fazla fazla atar zaten. Bunları karşılayamayan aileler ne yapacak diye sorarsanız eğer onlarda kendilerine göre çocuğu oyalayacaklar.
alttan isitmaliysa eviniz bilemem tabi ama degilse hasta olur tabiki cocuk biz bile ayagimizda corap ciplak yere basinca usutuyoruz bi de ev ayakkabisi da yok dediniz sasiriyorum..Olmuyor
Ev ayakkabısı hiç almadım
Oğlum 7 yaşında hala terlik de giymez
Halısız ev ruhsuz gelebilir zira biz kalıplarla yetişen toplumuz
Kuzenim yazlıkta bile burada halı yok ev değil ki neden ortalığı dağıtmayayım demişti mesela mı küçük vs değildi
İnsanlarda ev ve dışarı algısı halıya endekslenmiş lakin halının hem kendi tüyü vs var hem de toz tutuyor
alttan isitmaliysa eviniz bilemem tabi ama degilse hasta olur tabiki cocuk biz bile ayagimizda corap ciplak yere basinca usutuyoruz bi de ev ayakkabisi da yok dediniz sasiriyorum..
sahsen ben de haliyi pek sevmezdim ama oyle hic kullanmiyorum diyecek kadar degil yani haliyla evi doldurmam ama sanirim halilarimi bi tık buyuk alicam bundan sonra alt katra oturuyorum ve balkon pencere acinca cok toz giriyo eve en azindan toz halisa toplaniyo ve haliti temizlemek daha kolay oluyo parkeye toz gelince ucuyo daha yorucu oluyo her gun supurmek zorunda kaliyosun o tozlardan biktim zaten
ozellikle kısın yerde hali olmali mutlaka hasta olmamak icin. mesela halilari yikamaya verincr halisiz ev soguyo resmen yazin bende pek sevmem zaten hali ince kaymaz hali kullanirim
kutsal ana gömleği :)Yahu evin icinde akülü araba sürüyor çocuk, hemen de kutsal ana gömleğinizi giyip savunmaya geçiyorsunuz çocuk bu gürültü yapar tabi diyerekten. Yapar tabi ama kontrolü eline alacak bir annesi var çocuğun. (Gerçekten hiperaktif bir çocuk annesi olarak söylüyorum bunu. Anne misiniz, sizin çocuğunuz usluydu demek ki diye üzerime ekşimeyin.)
maşallah ne diyeyim sasirdim vallahievimiz yerden ısıtmalı değil
iki ayrı evde oturdum bu süreçte ikisinde de bu sistemde yaşadık
işte o tozlar var ya onlar halı içinde oluyor
biz onları görmemiş oluyoruz sadece
gerekirse daha sık temizlenir görününce ama halı olunca içinde kalmış oluyor bu da sağlıksız bir ortam demek
hasta olmuyoruz çok şükür ki 10 yılı aşkın süredir halı kullanmıyorum
oğlum da 7 yaşında çok şükür öyle hastalığı olmadı
Çocukların enerjilerini atamadığını ben de düşünüyorum ama dediğim gibi bunu sağlayacak kişi anne ve babadır. Sonuçta kimse bize sorarak çocuk sahibi olmuyor tabii ki. O yüzden ceremesini çekmek istemiyorum. Ben daha yeni evliyim ama ileride çocuk sahibi olmaya karar verirsem bunların hepsini göz önüne alarak hamile kalırım sanırım. Allah'ın işine karışılmaz tabii de bir çocuk dünyaya getirince belli bir yaşa kadar her şeyinden sen sorumlusun. Bunu göze alarak anne baba olunsun. Adı üstünde çocuk yazmış birçoğu. Öyle tabii ki o yüzden onu frenleyecek olan anne babadır. Çocuk bilemez hastayı, yaşlıyı, rahatsızı ama anne baba bilmeli. Ayrıca, yarın öbür gün yaşlanıldığında da ses duymak istemeyecek bir sürü insan. Kimsenin hakkını gaspetmemek lazım.Yineliyorum komşuyu kesinlikle korumuyorumElbetteki çocuğu bi şekilde oyalaması gerekiyor erken saatlerde ve ya gece geç saatlerde..
Ama üstüne basaa basa da şunu savunuyorum çocuk bu
Bizim çocukluğumuzda annemiz salardı sokağa arkadaşlarımızın yanına akşam yemekten sonra sızardık bi köşede erkenden uyurduk ya da şu an çoğumuz net hatırlayamıyoruz belki ama eskiden herşey yerli yerinde zamanlıydı.. Örneğin istanbulun göbeğinde sürekli elektirikler giderdi... çocuklar oyuncaklarıyla oynar ya da uyur anneler babalar soba karşısında sessizce muhabbet ederlerdi... Bir de bu kadar teknoloji yoktu mesela ben tv izlemek istediğimde annem olmaz kapanacak birazdan derdi.. yine de istiklal marşına kadar beklerdik.. Çocukluk işte..
Şimdi o kadar çok teknolojik alet ve oyalanmak için bir ton oyuncak var ki.. Ama yine de eskisi gibi değil çocuklar evden dışarı çok çıkmıyorlar özellikle kış aylarında... Dolayısıyla ben enerjilerini atamadıklarını düşünüyorum..
Annelerde eskisi gibi değil konudaki komşunun biraz daha dikkatli olması gerekiyor kesinlikle ama her anne de eğitimli ve donanımlı olamıyor malesef...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?