Sabah yıne komsunun cocugunun gurultusune uyandım

Tabii ya çocuğa dur sus denmesin; diğer kadın uğraşmasın bu kadın o kadar iş güç içinde o da değiştirsin.

Çocuk bu ne kadar yapma etme deseniz de evde olan çocuklar bir süre sonra enerjisini atamamaktan dolayı ille bişeyler yapacak.. Komşuyu korumuyorum ama çocuğun gözünden bakın bir de olaya.. Sürekli tepenizde size "sus millet ne der" , "gürültü yapma başkaları rahatsız olur" , "oynama ses oluyor" , "gürültü yapma komşu kızıyor " diyen bir ebevevyn olsa ???
Yada bunu size telkin eden bir başkası ???

Elbette ki uyarılır çocuk ve annesi ama laftan anlamaz ki çocuk bu elbette oynayarak büyüyecek.. Biblo değil ki susup otursun bi köşede ?????

Çocuk enerjisini niye evde atıyor yav. Parklar bahçeler oyun grupları bunun için yok mu

Ben 29 yaşındayım. Benim çocukluğumda hiç böyle sorunlar olmuyordu çünkü ya parkta ya da sokakta oynuyorduk. Bu ortamlar şu an da yok haklısınız ama çocuklar farklı aktiviteye yönlendirilebilir. Spor gibi, tiyatro gibi. Bu gibi yerlerde çocuk enerjisini fazla fazla atar zaten. Bunları karşılayamayan aileler ne yapacak diye sorarsanız eğer onlarda kendilerine göre çocuğu oyalayacaklar.

sabah 8 erken bir saat değil , rahatsız olsanız da apartmanda oturmanın zorlukları deyip kabul etmek zorundasınız. tmm diye cevap vermesi bile iyi niyetinden olmuş. çocuk bu makine değil ki düğmesine bastırıp kapatsın.. sabah 8 de artık uyanma saati...

bir ramazan boyunca üst komşu sabah 5 e kadar çocuklarını uyutmadı her türlü sesleri evimin içinde idi, kulağıma pamuk tıkıp müstakil ev hayalleri ile yattım. ev seçerken daha hassas olucam bundan sonra. eski evimde 2 senede bir tık sesi gelmemişti , bunda hıçkırık sesi bile geliyor

Çocuk bu düğmesi yok ki kapatsın amaaaaa yere bari halı serer insan evin içinde akülü araba sürmek ne demek anlayışsız görgüsüz insanlar.

Çocuk bu düğmesi yok ki kapatsın amaaaaa yere bari halı serer insan evin içinde akülü araba sürmek ne demek anlayışsız görgüsüz insanlar.

Akülü arabayı evde sürmesi gerçekten olmamış ama gerçekten engel olunamıyor bazen gürültüye.

Ben bile sabahın 7 sinde yatak odasında yere kapının kilidini düşürdüm. Nasıl gürültü çıktı anlatamam, alt komşum ne düşündü bilmiyorum

Elde olmayan şeyler olabilir insanız hepimiz. Sizin durum da öyle olmuş.
Ama çocuk küçük ve bunu bilen annenin de önlem alması lazım.

Evet çocuk bu engel olamazsın ağlamasına , bağırmasına ancak sesli bir şekilde oynamaması gerektiğini , aşağıda, yan tarafta insanlar yaşadığını öğretebiliriz.

Gürültülü oyun için belki yarım saat , yatak odası olmayan bir odada belirli bir saat oynayabilir. Bu şekilde kuralları ve zamanı öğrenir.

Evde araba , bisiklet sürülmez, top oynanmaz.

Sorun çok erken ve çok geç saatlerde gürültü olması. Yoksa gün içinde zaten kendi çocuklarımızda az çok yapıyor. Ancak saat onbir oniki olmuş çocuk gümbür gümbür zıplayıp koşuyorsa orda sıkıntı.

Herhalde benim ailem tuhaf.
Cocukken yazlikta merdivenlerden kosarak cikmama kizarlardi, komsu rahatsiz olur diye.
Bağırarak sokakta oynamamiza kizarlardi
Gece sandalye, sehpayi vs cekmek yerine kaldırarak taşırdık ki hala aynini yaparim çünkü "ailemden bunu gördüm "

Herkes mustakil eve tasinacak maddi guce sahip degil.
Cati kati yazin sicak, kışın soguk olur.

Ütopik oneriler yerine cozumcul olmak lazim. Evde akülü araba kullanılmaz. yerlere hali serilebilir. Bebek eger kucukse ebeveyni ile belli bir saate kadar yatakta/koltukta oynayabilir. Cocuga evin icerisinde mesela salonda bir oyun alanı olusturulabilir hem alt katın yatak odasından uzak tutulmus olur.

Cocuklar laftan anlamayabilir ancak aileler kontrolü ele almak zorunda.

Valla benimde 1.5 yaşında oğlum var yeni bir işe girene kadar vaktim olduğunca yaz kış onu atıyorum dışarıya geziyoruz park bahçe çünkü çocuklar yorulmak istiyorlar evde de olabildiğince dikkat ediyorum ama çocuk yani pamuk tikanmiyor ağzına yinede olabildiğince dikkat etmek lazım bem komşunuzun yerinde olsam uygun bir zaman kapınızı çalıp kusura bakmayin ama çocuk işte der gönlünüzü alirdim

Yani bence inanilmaz büyük bi terbiyesizlik. O cocugu yatagina baglamali, hatta agzini da bantlamali ki, cocugu olmayan insanlar kesinlikle rahatsiz olmasinlar. Cünkü o anne cok zevk aliyo cocugunun sabahin köründe uyanmasindan, ha bide ahlaksiz cocuk ses yapiyor, oyun oynuyor. Cok yanlis. Nefes alip versin ona kimsenin bisey dedigi yok, ama oyun oynamak erken saatte kalkmak nedir yaniiiiiiiii

Yineliyorum komşuyu kesinlikle korumuyorum Elbetteki çocuğu bi şekilde oyalaması gerekiyor erken saatlerde ve ya gece geç saatlerde..

Ama üstüne basaa basa da şunu savunuyorum çocuk bu

Bizim çocukluğumuzda annemiz salardı sokağa arkadaşlarımızın yanına akşam yemekten sonra sızardık bi köşede erkenden uyurduk ya da şu an çoğumuz net hatırlayamıyoruz belki ama eskiden herşey yerli yerinde zamanlıydı.. Örneğin istanbulun göbeğinde sürekli elektirikler giderdi... çocuklar oyuncaklarıyla oynar ya da uyur anneler babalar soba karşısında sessizce muhabbet ederlerdi... Bir de bu kadar teknoloji yoktu mesela ben tv izlemek istediğimde annem olmaz kapanacak birazdan derdi.. yine de istiklal marşına kadar beklerdik.. Çocukluk işte..

Şimdi o kadar çok teknolojik alet ve oyalanmak için bir ton oyuncak var ki.. Ama yine de eskisi gibi değil çocuklar evden dışarı çok çıkmıyorlar özellikle kış aylarında... Dolayısıyla ben enerjilerini atamadıklarını düşünüyorum..

Annelerde eskisi gibi değil konudaki komşunun biraz daha dikkatli olması gerekiyor kesinlikle ama her anne de eğitimli ve donanımlı olamıyor malesef...

alttan isitmaliysa eviniz bilemem tabi ama degilse hasta olur tabiki cocuk biz bile ayagimizda corap ciplak yere basinca usutuyoruz bi de ev ayakkabisi da yok dediniz sasiriyorum..
sahsen ben de haliyi pek sevmezdim ama oyle hic kullanmiyorum diyecek kadar degil yani haliyla evi doldurmam ama sanirim halilarimi bi tık buyuk alicam bundan sonra alt katra oturuyorum ve balkon pencere acinca cok toz giriyo eve en azindan toz halisa toplaniyo ve haliti temizlemek daha kolay oluyo parkeye toz gelince ucuyo daha yorucu oluyo her gun supurmek zorunda kaliyosun o tozlardan biktim zaten
ozellikle kısın yerde hali olmali mutlaka hasta olmamak icin. mesela halilari yikamaya verincr halisiz ev soguyo resmen yazin bende pek sevmem zaten hali ince kaymaz hali kullanirim

evimiz yerden ısıtmalı değil

iki ayrı evde oturdum bu süreçte ikisinde de bu sistemde yaşadık

işte o tozlar var ya onlar halı içinde oluyor

biz onları görmemiş oluyoruz sadece

gerekirse daha sık temizlenir görününce ama halı olunca içinde kalmış oluyor bu da sağlıksız bir ortam demek

hasta olmuyoruz çok şükür ki 10 yılı aşkın süredir halı kullanmıyorum

oğlum da 7 yaşında çok şükür öyle hastalığı olmadı

Bizim yazlığımızın merdivenleri gıcırdadığı için annem gece belli bir vakitten sonra inip çıkmama kızardı. Mantıklı mı? Saçmalık. Ben de sinir olurdum. Toplu yaşamanın kuralları var ama çocuklara, bebeklere karşı da anlayışlı olunmalı. Çocuk oyunla öğrenir. Sizin aşırı tatlı meleğiniz sessiz sessiz yap boz yapıyor, diğer canavar çığlıklar atıyor olabilir. Apartmanda yaşıyorsanız katlanacaksınız. Polis de belli bir desibelin altına bir şey yapmıyor. O desibellik sesin de polis geldiğinde çıkması lazım. Dolayısıyla çocuk gürültü yapıyor diye polise şikayet etmek biraz komik

heralde komşuyu savunan annelerin de cocuklari evde akülü araba kullanınca ses etmiyorlar
yahu evde akülü araba bi düsünün ...
alsın elinden aglar zırlar susar sonra....
zaten her istedigine he diyen dur sus yapma demeyen ailelerin cocuklari cok simarik oluyor buyuduklerinde hayir cevabini aldiklarinda yıkima ugruyorlar cunku hayatta her istedigi olmus...yani siz iyi bi yol izlemiyosunuz bilin istedim...
bende cok cektim sizin o kendi kendinize hiperaktif teshisi koydugunuz cocuklardan cok iyi anliyorum konu sahibini
ama simdiki komsumun cocuklari masallah sübhanallah cocuk tabiki ses geliyo ama rahatsiz edici degil oyle evde at koşturan cinsten bangır bangır ses yapmıyo
e şimdi bunlar cocuk degil mi ??

kutsal ana gömleği :)
hahahah iyi güldüm :)
anayım ben anaaa :))
bu konuda "ana olunca anlarsıncılar" sizin de tepenizde akülü araba kullansınlar emi

maşallah ne diyeyim sasirdim vallahi

Çocukların enerjilerini atamadığını ben de düşünüyorum ama dediğim gibi bunu sağlayacak kişi anne ve babadır. Sonuçta kimse bize sorarak çocuk sahibi olmuyor tabii ki. O yüzden ceremesini çekmek istemiyorum. Ben daha yeni evliyim ama ileride çocuk sahibi olmaya karar verirsem bunların hepsini göz önüne alarak hamile kalırım sanırım. Allah'ın işine karışılmaz tabii de bir çocuk dünyaya getirince belli bir yaşa kadar her şeyinden sen sorumlusun. Bunu göze alarak anne baba olunsun. Adı üstünde çocuk yazmış birçoğu. Öyle tabii ki o yüzden onu frenleyecek olan anne babadır. Çocuk bilemez hastayı, yaşlıyı, rahatsızı ama anne baba bilmeli. Ayrıca, yarın öbür gün yaşlanıldığında da ses duymak istemeyecek bir sürü insan. Kimsenin hakkını gaspetmemek lazım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…