- Konu Sahibi sonbaharask
-
Kimse de prems ve premseslerin gürültüsünü çekmek zorunda değil ama hatırlatayım dedim. Siz annelerin hayatı çocuğu çevresinde geçiyor olabilir ama bizim geçmiyor. Sırf bu yüzden müstakil bir eve taşındım ben. Allah size de nasip etsin.Üzgünüm ama hiç bir şey yapamazsınız.
Benim de oğlum oyuncaklarını yere atar. Bir şekilde yapıyor o gürültüyü ve hepsine engel olamıyorum. 1 yaşındaki bebek laftan da anlamıyor. Biraz büyüse neyse.
Mutlaka ses gidiyor aşağıya. Yerde halı var ama çocuk için de halıflex kaplatamam ya.. Çocuk aktifse daha da zor. Mutfağa gitsem o arada bir şeyler şangur şungur ediyor.
Bekarken bizim üst komşunun çocuğu da koltuklardan güm diye atlayıp bağırıp çağırırdı. Annem söylerdi kadının azarlama sesi bile gelirdi ama engel olamazdı. Öyle böyle çocuk büyüdü artık yapmıyor. Anne de bir yere kadar engel oluyor.
Kimse sizi prenses uykunuzdan uyandırmak istemez ama herkes müstakil evde oturamıyor işte.. Keşke imkanımız olsa çocuklular olarak
Kimse de prems ve premseslerin gürültüsünü çekmek zorunda değil ama hatırlatayım dedim. Siz annelerin hayatı çocuğu çevresinde geçiyor olabilir ama bizim geçmiyor. Sırf bu yüzden müstakil bir eve taşındım ben. Allah size de nasip etsin.
Ay yokkkkk olur mu???? Mazallah anne baba laf ederse psikolojileri bozulur. Güvensiz falan olur çocuk. İyisi mi herrrr istediğini yapsın. Premssslere premseslereee bir şey denmez. Ailemin apartmanı var. Çocuklu olana kiraya falan vermiyoruz evi. Kimse kimseyi rahatsız etmesin.Çocuktur yapar nedir ya ? Beni rahatsız ediyorsa yapamaz,ailenin görevi de bunu öğretmek zaten.
Bizim üst katımızda da 2 çocuk var hiç sesleri falan gelmiyor,apartmanda ses yalıtımı falan da iyi değil,o çocuklar ayrı bir gen falan mı taşıyorlar nedir yani ?
Ne güzel. Vallahi o prenses üyeler diğer premsss ve premsesler gibi yetiştirmezler çocuklarını inşallah. Ayrıca çocuğa anlayışlı olmak gibi bir zorunluluğu da yok kimsenin. Eşimde bende çalışıyorum ve çocuk gürültüsü çekmek zorunda değiliz. Anne baba çeker ama başka kimseden bu beklenmesin lütfen. Kimse şımarıklık çekmek zorunda değil. Bu arada herkes birilerinin prensesi bu hayatta. Yani kimse kimseden daha değerli değil.Amin inşallah..
Benim hayatım çocuğum, eşim, işim, evim çevresinde geçiyor. Madem yazdın bil istedim..
Ben asıl çocukları olunca göreceğim o prenses üyeleri..
Çocuk bu elbette gürültü yapacak bağlayıp bi kenarda orurtamazsınız ki... yapabileceğiniz en güzel şey yattığınız odanın yerini değiştirmek...
Ne güzel. Vallahi o prenses üyeler diğer premsss ve premsesler gibi yetiştirmezler çocuklarını inşallah. Ayrıca çocuğa anlayışlı olmak gibi bir zorunluluğu da yok kimsenin. Eşimde bende çalışıyorum ve çocuk gürültüsü çekmek zorunda değiliz. Anne baba çeker ama başka kimseden bu beklenmesin lütfen. Kimse şımarıklık çekmek zorunda değil. Bu arada herkes birilerinin prensesi bu hayatta. Yani kimse kimseden daha değerli değil.
Oğlunuz merak evresinde olabilir ama bunu gidermenin başka yolları da var ama anne olarak onu siz bulabilirsiniz. Tabii ki milletin tepesinde tepinmiyorsunuzdur ama başkasının özgürlüğünün başladığı yerde sizinkisi biter. Bu her yerde böyledir. O kadar gürültüye de katlansınlar diye bir şey söz konusu olamaz. Çocuk sahibi olurken komşularınıza danışmadığınıza göre bu ceremeyi onların çekmesi haksızlık diye düşünüyorum. Çocuk sevmiyorum evet ama öcü gibi de görmüyorum sadece kendi hakkımı savunuyorum ve düşüncemi söylüyorum. Bundan sonra yazacaklarım genel direkt sizinle alakalı değil. Burada birçok insan yukarıdaki komşu ses yapsa ama çocuk uyuyorrrrrrr diyebilecek yapıda. Sizin çoçuğunuzun uykusuna nasıl saygı gösterilsin istiyorsanız sizde saygı duymak zorundasınız. Benim çocuğum istediğini yapsın ama diğerleri bir şey yapacak olursa çocuğu uyandırıyorlar. Böyle çifte standart olmaz olmamalı. Eve zaten herkes yorgun geliyor. Hasta olup çalışan da var, yaşlı olan da var. Bunlar düşünülmeli.Siz önce bizim çocuğumuza müdahale etmediğimiz fikrini çıkarın aklınızdan sonra yazın. Ben zaten ilk yorumumda yazdım "hepsine engel olamıyorum" diye. Elinden alıyorum başka bir şey buluyor oynayıp atacak. Çünkü öğrenme karıştırma merak evresinde oğlum.
Milletin tepesinde tepinmiyoruz. O kadar sese de kimse kusura bakmasın hayalet değiliz. Allah'tan kimseye komşu falan değilsiniz :)
Çocuksuz hatta çocukları öcü gibi görenlere konuşmak çok kolay.. Anlamanızı beklemiyorum zaten. İyi günler..
Benim oğlum 2,5 sene gece gündüz ağladı, birlere komşumdan off dediğini duymadım. Hatta bir defa oğlum gece ağlamadı sabah 7 de komşum kapıya gelmişti oğlan ağlamadı hastamı bişeymi oldu diye.Çocuk sonuçta emekliyecek atlayacak zıplayacak anlayışlı olacaksın
Bir gün oğlum iki saat susmadan ağlamıştı elimden gelen herşeyi yaptım ama susturamadım...çocuk işte kadın sana nispet yapmıyor ya anlayışlı ol
İnsanlar beraber saygıyla yaşama kurallarına uymasın, evde kafa dinleme hakkımızı yesin biz şükredip oturalım. Oldu başkaSabret şükret....
Ne kadar güzel bir davranış her işin başı sabır...Allah o güzel komşuyu cennetle mükafatlandırır inşallah ...Allah karşınıza her zaman iyiler çıkarsanBenim oğlum 2,5 sene gece gündüz ağladı, birlere komşumdan off dediğini duymadım. Hatta bir defa oğlum gece ağlamadı sabah 7 de komşum kapıya gelmişti oğlan ağlamadı hastamı bişeymi oldu diye.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?