Sabah yıne komsunun cocugunun gurultusune uyandım

İstediğin kadar uyar canım değişmeyecek. HİÇBİR ŞEY DEĞİŞMEYECEK!!!
Bizim üst komşu aynı zamanda ev sahibimiz olduğu için gürültü yaptıklarında şikayet etme veya uyarma gibi bi lüksümüz yok. Bir senedir taşınamadılar gitti, her gün birşeyler çekiyorlar (dolap, koltuk, vs vs) anlamadım ki. Bide oğulları var arabasını otoparkın ortasına genişçe bırakıp gidiyor. Ne sağa girebiliyorum ne sola...eee ne de olsa babasının malı

Son düzenleme:
Bizimkiler bes dk once eve geldiler suan sankı evın esyaların yerlerini degıstırıyorlar

Apartman hayatı da ayrı bir dert ya milletin sevişmesini dinlemek zorunda kalan mı dersin, sabaha kadar partileyen öğrenciler mi dersin, çoluk çocuk gürültüsü mü dersin. En iyi çözüm kulak tıkacı takıp yatmak gibi gözüküyor.

Bnmde çocklarm var yaşları küçük en fazla 10 dk oyalıyorum sonra yine curcuna.. bnm ev müstakil Şükür. Lütfen anlayış gösterin bebeği kısıtlarsa çocuk napsın evde dört duvar arasında.. gece 12 den sonra sabah 8 den önce gürültü yapmıyorsa duymazdan gelin.

Ya şu çocuktur yapar kafasına ben de uyuzum. Hadi o çocuk da, sen bostan korkuluğu musun be kadın diyesim geliyor... Anne olan kadın anneliğini bilir, çocuğunun sorumluluğunu alır, önlemini alır, çözümünü bulur. Konudaki örneklerden gördük ki imkansız değil doğru düzgün çocuk yetiştirmek. Yoksa herkesin çocuğu hareketli, bütün çocuklar koşmayı zıplamayı sever. Çocuk olmanın doğası bu zaten. Olay medeni olmayı bilip, ortak yaşam alanlarında yaşamayı bilmek, çocuğuna öğretmek. " eee çocuk işte yapıyor" deyip, bir de annelik çok zor demiş biri. Vallahi annelik esas sizi gibilere kolay, kusura bakmayın. Doğurup başından savmakla bitmiyor o iş.

iyi de halisiz evde cocuk hasta olmaz mi ....
cocuk mileti ayaginda hep ev ayakkabisiyla da dolasmaz cikartmak ister bilirim...
bana halisiz ev cok ruhsuz ev gibi gelmiyo
saygi duyarim yine de..

Son düzenleme:

Valla en üst katta da otursan o ses alttan yukarı çok güzel gelir Üst kat pek çözüm değil yani

iyi de halisiz evde cocuk hasta olmaz mi ....
cocuk mileti ayaginda hep ev ayakkabisiyla da dolasmaz cikartmak ister bilirim...
bana halisiz ev cok ruhsuz ev gibi gelmiyo
saygi duyarim yine de..

Olmuyor

Ev ayakkabısı hiç almadım

Oğlum 7 yaşında hala terlik de giymez

Halısız ev ruhsuz gelebilir zira biz kalıplarla yetişen toplumuz

Kuzenim yazlıkta bile burada halı yok ev değil ki neden ortalığı dağıtmayayım demişti mesela mı küçük vs değildi

İnsanlarda ev ve dışarı algısı halıya endekslenmiş lakin halının hem kendi tüyü vs var hem de toz tutuyor

Çocuktur yapar..!
Ama, neyi nasıl yapar?
Arkadaş oyuncakları pat pat yere atmasından bahsediyor, eminim ufak tefek sesleri sorun etmiyordur.
Çoğumuz anneyiz anlayışımız var lakin, "çocuk işte laf geçmiyor" diyosa onun annelik kısmında bir eksiklik vardır.
Çocuklar bizden daha anlayışlı ve kolay adapte oluyor, sobaya elini uzatan çocuğa cıss dediğinde nasıl çekiyorsa, oyuncağını fırlatan çocuğa; "şşş yavaş yavrucum, komşular rahatsız olmasın bu saatte" diye diye fazla sürmez o çocuk o görgüyü, toplu yaşama uyumu öğrenir.
Yere halı ya da örtü sermesi de bir nebze azaltır sesleri.
Sizin yerinizde olsam her seste mesaj atardım. Ben de onu bıktırırdım.
Apartman hayatı böyle!! sözü rahatsız olana değil de neden rahatsız edene ithaf edilmiyor acaba?
Annelik zor iş yapabilene..
İstisnalar haricinde Annesini dinlemeyen çocuk yoktur, sözünü dinletemeyen anne vardır net..

Kötü insan yoktur, iyi eğitilmemiş insan vardır. Bu çocuk da onlardan biri olacak muhtemelen. Apartmanda yaşamak bir arada yaşamayı göze almak demektir bu da beraberinde bazı kurallar getirir. Çocuktur yapar diye bir şey yok.
Gürültü istemeyen müstakil evde otursun denmiş. Yanlış. Çocuğuna gürültü yaptırmak isteyen müstakil evde oturacak. Çocuğuna toplumla birlikte yaşamayı öğretemeyecek olanlar müstakil evde oturacak.
Düzenli olarak rahatsız edici şekilde gürültü yapılıyorsa şikayet edebileceğiniz yerler var araştırabilirsiniz.

Çok sinir bozucu ben her gün böyle uyansam nolurum acaba. Bir gün olur iki gün olur ama her gün olmasını anlayışla karşılamayacağim bazı arkadaşlar hiç kusura bakmasın. Çocuk alıp alıp yere atabilir ama anne de altına bir hali serer de komşuya ses gitmesin diye. Ya da dikkatini başka yöne çeker unutturur. Evde akülü arabaya mı binilir.
Çözüm olarak ne yapılabilir bilmiyorum. Komşunu uyarabilirsin onu da yapıyorsun anladığım kadarıyla

Cevabım idareci olmanız yönünde sonuçta çocuk bağlasan da durmuyor yani.
İkaz edebilirsiniz haklı olarak ancak çok birşey olacağını düşünmüyorum.
Adı üstünde çocuk .

Üzgünüm ama hiç bir şey yapamazsınız.
Benim de oğlum oyuncaklarını yere atar. Bir şekilde yapıyor o gürültüyü ve hepsine engel olamıyorum. 1 yaşındaki bebek laftan da anlamıyor. Biraz büyüse neyse.
Mutlaka ses gidiyor aşağıya. Yerde halı var ama çocuk için de halıflex kaplatamam ya.. Çocuk aktifse daha da zor. Mutfağa gitsem o arada bir şeyler şangur şungur ediyor.

Bekarken bizim üst komşunun çocuğu da koltuklardan güm diye atlayıp bağırıp çağırırdı. Annem söylerdi kadının azarlama sesi bile gelirdi ama engel olamazdı. Öyle böyle çocuk büyüdü artık yapmıyor. Anne de bir yere kadar engel oluyor.
Kimse sizi prenses uykunuzdan uyandırmak istemez ama herkes müstakil evde oturamıyor işte.. Keşke imkanımız olsa çocuklular olarak

Ne var bunda diyen arkadaşlar iyi misiniz siz? Evde akülü arabaya biniyo çocuk evde?! Rahatsız oluyosan müstakil eve çık diye akıl verenlere şunu demek istiyorum. Çocuğunu disipline edemeyeceksen doğurma

malesef hassas konu çocuk bu yapma desende yapıyor

Benim oğlumda çok hareketli sabah 6da kalkar oyuncaklarını sürmek ister fırlatır atar ben bir müddet istemesemde çizgi film açıyorum sırf ses yapmasın diye bazen parka götürürüm ama çoğu zaman ses yapmamasına engel olamıyorum dinlemiyor anlatsamda algılayamıyor yani belki komşunuzunda yapacak birşeyi yoktur
Bende çocuktan önce üst kat konşumla çocuk sesleri yüzünden mesajlaştığım olmuştur yaa nasıl engel olamıyor bir değil iki değil diye ama şimdi çok iyi anlıyorum. Zor ama bence biraz anlayışlı olmalısınız

Bir keresinde üst komşu bize gelmişti, çocuklar gürültü yapıyor, rahatsız ediyorsak özür dileriz demişti. Babam da biz mutlu oluyoruz çocuk sesinden , huzur veriyor demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…