SABAHA KADAR AGLADIM

Ben sevgilin yerinde olsam annene çok kinlenirdim evlenirsen eğer bunlar bir bir çıkacak karşına

Anneniz düğünde varlıklı çevresine rezil mi olacakmış?
Etkilendiniz mi annenizin söylediğinden yoksa sadece o şekilde düşünmesi mi zorunuza gitti?

Hayvan bakmanın nesi uygunsuzlukmuş.. Bu kadar can yakacak ne var?
Anneniz İngiltere kraliçesi siz de düşessiniz galiba..
Allah öyle bir tepetaklak eder ki o hayvan bakan kadının dibinde bulursunuz kendinizi..

Anneniz düğünde varlıklı çevresine rezil mi olacakmış?
Etkilendiniz mi annenizin söylediğinden yoksa sadece o şekilde düşünmesi mi zorunuza gitti?
Etkilenmedim bana kalsa hic onemsemiyorum bu durumu sadece etrafimdakilerin canimi sikmasini istemiyorum o ailenin uzulmesini ezilmesini istemiyorum

Ben erkek arkadaşının yerinde olsam seni terkederdim net !
yetişkin insansınız. onun ailesi sizin ailenize laf söyleseydi eminim ki tü kaka olurdu.

Annenizin düzgün biri kriteri ne acaba?

Ayrılın bence çocuğa yazık olur yoksa..
Gül gibi ailemi kimlere dünür ettim diye kafayı yer.

Etkilenmedim bana kalsa hic onemsemiyorum bu durumu sadece etrafimdakilerin canimi sikmasini istemiyorum o ailenin uzulmesini ezilmesini istemiyorum
Şimdi geçmiş konularınızdan bahsedilince eski konularınıza baktım.
Kendinize göre bir talip bulamamaktan yakınmışsınız daha öncesinde.
Şu anda kafanıza göre bir insan bulmuşken bence hiç önemsemeyin ailenizi.
İnsanların inek besliyor olması o insanların uyumsuz görgüsüz olduğu anlamına aslaaa gelmez.
Bunlarla değerlendirmesin anneniz insanları. Siz de bence yanlış yapmışsınız erkek arkadaşınıza bu durumu ima ederek fakat bundan sonra en azından ailenize ezdirmemeye çalışın.

Inege evde bakmadiklarina göre anneniz niye sorun etti ?
Belki o insanlar yalandan hileden uzak saf ve temiz bir hayat yasiyorlar .Siz evlenince de hep destek olacaklar .Ne var bunda ? Anneniz haddini aşmış sınıf ayrimi yapmak hic hos degil .

Ah ah. Suan su forumda seni anlayacak uc bes kisi varsa onlardan birisi de benim. Benim annem babam yok, teyzemgille yasiyordum dugunu isteme vs.. her sey onlarla yaptim. Onlardan ailem diye bahsedecegim ve teyzemlerin durumu da cok iyi, yasadiklari yerde saygin bir aile. Bu ayrintiyi verip oyle baslayim.

Esimin ailesi koylu. Tam koyluler ama. cocuklar 12-13 yasina kadar okuma yazmayi öğrenmiyor, tek gecim kaynaklari bag bahce ve hayvancilik. Kizlar 14-15 yasinda evleniyor(hala oyle). Gelinler kaynanalarinin yanina geliyor ve geneli akraba evliligi yapiyor. Bizim ilk isteme muhabbetleri oldu vs.. benim ailem esimin ailesinin koylu olduklarini anladi. Ben daha once demistim ama bu kafar beklemiyorlardi. Onlar sandi ki sehirden uzak kucuk bir yerde yasiyorlar, alakasi tok. Esimim koyunde daha sebeke suyu yok. Her evin onunde pınar var oyle dusunun. Kanalizasyon falan yok yani. Ogrendiler boyle oldugunu. Ondan sonra bana karsi tavirlari o kadar degisti ki! Gercekten istemeden sonra dugunume kadar gecen nisanlilik suresi hayatimin en kotu donemiydi. O kadar sacma sapan muhabbetlere maruz kaldim ki kendi ailem Tarafindan. Tatile gidiyoruz konu şu; seneye artik biz tatile giderken sen koyde inek sağarsın. Disari ailecek yemeğe cikiyoruz; artik gelin oldugunda kayinlarina sofra kurar baslarinda beklersin. Kahvaltidayiz; oh artik seneye tum tereyagimizi sen yapar gonderirsin. Evlenince bizi arayacak konturun olmaz biz seni arariz artik.... daha var ya neler neler ve bunlarin hepsi gulerek dalga gecilerek yapiliyordu. Artik ailemle sofraya oturmak bile istemiyordum evden kacacak yer ariyordum o kadar bunaltmislardi ki beni. Esimim ailesi de allah razi olsun daha bir kere tarlaya bahceye indirmedi beni is yapmam icin. Koye gittigimde ne yapiyorsam kendi isteğimle yaptim. Cok iyi insanlar gercekten. Kelimenin tam manasiyla insanlar. İnsan ayirt etmeyen, herkesi seven, arkadan konusmayan. Gercekten nisanlilik doneminde kendi ailem bana cok cektirdi. Ama sana tek bir sey soyleyim. Evlenince geciyor. O kimseyi begenmeyen insanlar(annen gibi) hala begenmemeye devam ediyor. Hayat onlar icin oyle.

annesinin bir kac tane inek baktigini onlardan ayrilamadigini soyledi aksam gelip anneme anlattim

Hayır bir de onlardan ayrılamadığını derken neyi kastetti. Kadın sizin için hayvancılığı mı bırakacaktı
Annenizle siz fazla mı beyaz pembe dizi izlediniz nedir bu mizansel konuşmalar?

bundan 100 yıl önce herkes inek bakıyodu annenize hatırlatın lütfen. iki okul okuyup da şehirde beton yığınlarına gömülünce sınıf atlamış olmuyor. tam tersi benim gözümde düşmüştür bile.. takmayın kafanıza ve sevgilinize sakın hissettirmeyin ilerde aranızda çok problem olur.

Hayır bir de onlardan ayrılamadığını derken neyi kastetti. Kadın sizin için hayvancılığı mı bırakacaktı
Annenizle siz fazla mı beyaz pembe dizi izlediniz nedir bu mizansel konuşmalar?

Kuzum benim kv de hayvanlara bakıyor onları evlatları gibi görüyor anlayabiliyorum o kadını da ama bunu rencide edecek kdr haddini aşmış annesi

Sevgilinizin annesi inek bakıyorsa bundan annenize ne ki onu anlamadım... Bence sizin de zorunuza gidiyor bu inek bakma köyde yaşama meseleleri. Yoksa hangi mantıklı kadın böyle birşeyi annesine söyleyip sonra da beklenen tepkiyi alınca ağlar... Tuhaf...

Herkes bir polyanna, herkes bir cengaver maşallah. Yorumları okuyunca bir şaşırdım.

Bence uyumsuzsunuz, kaç konu açıldı burda ben şehirde büyüdüm ama eşimin ailesi köyde benden iş bekliyor diye. Beklelemeseler bile onları ziyaret edeceksiniz, çok büyük bir fark varsa her adeti hareketleri yemekleri, konuşmaları yemek yeme şekilleri size anormal gelecek ve kendinizi sorgulayacaksınız.

Evet tamamen kendi kültürlerinden biriyle anlaşacaklar diye bir kaide yok ama aşina biriyle daha rahat anlaşırlar.

Siz de aynı şekilde.

Anlının akıyla helal lokmasını kazanan mühendiste olsa çobanda olsa önce insanlık önemli
Bırakın artık şu ön yargıları ya seviyorsam köydede yaşarım ne var bunda gıpta edilesi.

İyi de sorarlar adama bunca zaman sonra yenimi dank etti bu kültür ayrılığı diye ?
Uygun değillerse görüşmezler . Köye gidip iş yapmaktan çekiniyorsanız şimdiden söylersiniz sizden bir şey beklemezler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…