Sabahları Ağız kokusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
gün içinde yemek yemezsem eğer, hani bazı günler olur sabah kalkarsın banyonu yapar dişlerini fırçalar giyinir saçlarını yapar koşa koşa apare topar çıkarsın ve akşam eve gelene kadar da ağzına lokma koymazsın, işte bunu bi hafta kadar tekrarladığım zamanlarda (hemen bir kere yapınca değil de), diş etlerim iltihaplandığı zaman (bağdemciklerimin şiştiği ve beyazlaşıp kızardığı o dönemlerde), burnum tıkalı olduğu zamanlar mecburen gece ağzımdan nefes aldığımda, yatak odasının kalorifer peteği açık olduğunda, benim de ağzımda kekremsilik oluyor, bana koku gelmiyor ama eminim dışardan kokuyordur.

ben her sabah uyandığımda hiç bir şey yemeden içmeden su bile içmeden hatta yutkunmadan önce gider hemmen dişlerimi fırçalarım, yukarıdaki anlattığım kekremsilik hissi olduğunda ise ek olarak dilimi de temizliyorum ve yogada aslan duruşu simhasana (dilini olabildiğince dışarı çıkarıp içindeki nefesi sonuna kadar ağzından dilinin üstünden dışarı vererek) uyguluyorum, ağız kokusunu önleyen bir duruştur, ek olarak da cesaret duygusunu uyandırır.

benimki kokmadığı halde en pimpiriklendiğim konulardan biridir.sabah kalkar kalkmaz dişlerimi fırçalarım bu yüzden.bir de tarçın çok iyi geliyor, ve karanfil.

bende midedenve bademcik iltahıbından kaynakladığını düşünenlerdenim...sabahları uyanınca bende artık gelenek olmuş..hemen hiçbişe yemeden içmeden dişlerimi fırçalarım ve dilimi kazırım..akşamlarıda fırçalarım ve dilimi kazırım..bu çok önemli...çoğu kişi yapmaz fakat dilini kazımakta çok önemli...çünkü yediklerimizin bir çoğu dil üzerinde olan tüylerin arasında birikiyor, ve çoğu kez dişini fırçalsanda o dil üzerindeki tüylerden kötü bir ağız kokusu yayılıyor...zaten dilinizi kazıdığınızda(eczaneden 15 tl ye almmıştım sanırım) sarı bir suyun çıktığını nefesinizin tazelendiğini çok rahatlıkla göreceksiniz...ayrıca oral-b nin ağız gargarası, yada elma sirkesi(en güzel ağız ve boğaz antiseptiğidir) güzel bir gargara yapıın...ayrıca bir kbb uzamanına da görünmenizi tavsiye ederim..birçok insan bunu hiç farketmez...boğazda bademcikler üzerinde oluşan feci şekilde koku yaratn küçük beyaz iltahaplar olur...bademciğinizde çoğu zaman gözle görünmez arka taraflarında oluşur..bundan kaynaklıda olabilir...

Ben de bademciğimde o minik iltihaplar var diye düşünüyorum,çünkü akşam dişlerimi fırçalayıp

yatsam bile sabah ağzımda zehir gibi sarı bi su ve kötü bi kokusu oluyo,başucumda peçete

bulunduruyorum hep,tükürüyorum sürekli,kaç doktora gittim bademcikten dedi,alalım dedi ama bi

yakınımıza gittim kbb uzmanı,burnunun içindeki bi parça anadan doğma farklı yapıda dedi,ve faranjit var
ve reflüden kaynaklanabilir ayrıca dedi,benim mide rahatsızlığımda vardı,bana yatmadan 4-5 saat

önce hiçbişey yemeyecek içmeyeceksin dedi,ya da çok rahatsız olursan ameliyat dedi,ben de

korktum tabi ameliyat falan olmadım,ama dediğini de yapamıyorum çünkü o kadar aç kalınca midem

ağrıyo bu seferde illa bişey yeyip yatıyorum,böyle gidiyo işte...dediğin elma sirkesiyle gargarayı

denicem,teşekkür ederim,doktor da zaten tuzlu suyla gargara yap demişti o zaman,nasıl düzelicek

bilmiyorum,ALLAH şifa versin cümlemize...

gece yatmadan önce bir kaşık yoğurt yiyin, yatmaya yakın yemek yemeyin hem gece yemek yiyince mide de yoruluyor (zaten sağlıksız birşey) bunları yapınca bayağı farkediyor gerçekten. Bir de arkadaşların bahsettiği dil kazıyıcı ağız gargarası aldık mı tamamdır. Çünkü sadece sabah değil gün içinde yemeklerden sonra da oluyor bu koku.Sabah işe giderken çantada taşınan düş fırçasından atın çantaya ohh miss

o da ne öyle ilk defa duyuyorum tam adı ne kızlar bende alayım çünkü benimde şikayetim var sabahları kalktığımda hatta bazen yemek yemiş olsam bile koktuğunu düşünüyorum,diş taşlarımızı temizletmeliyiz aslına birde sürekli ağız kokusu kalprahatsızlılığın bir belirtisi olabilirmiş

ağız sularının alkolsüz olanlarını kullanın arkadaşlar,onlarda sabahları ciddi ağız kokusu yapıyor,bir dişhekimide söylemişti zaten

karanfil de ii gelir diolar da, tahammül edemiorum onun tadına yaaa:44:

kesinlikle sinüzit ve geniz akıntısından da oluyor.zaten sinüzit başlı başına bir illet..

valla arkadaşlar ben bi şeyimi paylaşmak istiyorum ben 2 sene boyunca tel kullandım. tedavimden önce sabahları ağzım kokardı annemin de kokar kuzenlerin de kokar diye normal bi şey diye o kadar kafama takmadım. sonra tel tedavisine başladğım zaman düzenli olarak her yemek yiyişimin ardından dişlerimi fırçalamam gerekiyordu. ve diş etlerimi. ve damağımı. bunun ardından böyle dişler, diş etlerim, damak, dil derken (zaten 3 buçuk dakka fırçalamak gerekiyo) bütün ağzımı temizliyordum.. ve sonra fark ettim ki sabahları süper temiz ve ferah bir ağızla uyanıyordum. ve o gün bu gündür ağız kokusu kaboldu bende.
şimdi bazen diş etlerimi fırçalamıyorum tellerim yok çünkü ama o dişlerimin üstünü fırçalamadığım sabahları leş gibi ağız kokusu oluyor. özellikle damağımı ve dilimi fırçalamadığım günlerin sabahında..
ve ben bi makale okumuştum bununla ilgili, ağızımızı kokutan şey ağzımızdaki bakterilerin (tüm gece ağzımız kapalı olduğu için) oksijensiz solunum yapıp çoğalmaları. bilmem fark ettiniz mi bazen saatlerce ağzımız kapalı kaldığımız zaman ağız kokusu olur (uzun yolculuklarda felan) işte onun nedeni ağzımızdaki bakterilerin çoğalması.. bu nedenle ağzımızdaki bakterileri her dişlerimizi fırçaladığımız zaman (özellikle yatmadan önce) yok etmeliyiz

demem o ki boşuna gargaraymış oymuş buymuş para baymayın.. bi bunu deneyin yine geçmiyosa artık o yöntemlere başvurabilirsiniz =)

iyi şanslar

bu ağız kokusunun diş eti rahatsızlığından kaynaklandığını düşünüyorum tabi en iyisi dişçiye gidip danışmaktır.

temizliğine de önem vermek gerekiyo benim sabah zaten kokuyo da gün içinde de koktuğunu farkedebiliyorum gargara aldım ama pek fayda etmedi o anlık geçiyo gibi oluyo dili fırçalamak fayda ediyo ama ne yaptıysam tam anlamıyla geçiremedim aç kalmamaya dikkat ediyorum yoğurt elma tarçınlı çaylar içiyorum faydası oluyo ama yine de koktuğu zamanlar oluyo ona da yapabileceğim birşey yok 1 ay sonra tel taktırıcam düzenli bakım yaparım mutlaka.erkek arkadaşımın hiç kokmuyo ağzı nasıl oluyo anlamadım sigarada içiyo düzenlide temizlemiyo biliyorum ama hiç kokmaz haksızlık bu ama sağlıklı besleniyo tek bildiğim bu ben 45 kiloyum sadece karnımı doyursam yetiyo ara öğün yemek lazım iş aç kalmamakta ve temizlikte ama bu yani benim yapabileceklerim neler denedim ama üşengeçlik işte heppp

bazı sabahlar bnde de oluyor sabhları sorun değil şimdilik ama bazen ramaznda da kokuyormuş gibi geliyor insanlarla rahat konuşamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…