Sabahları Ağız kokusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
kızlar gün içersinde su tüketiminizi arttırın faydası oluyor ))

Bende farkettiğim bir şeyi paylaşayım dedim... Bu sene bir dişeti kanaması problemi yaşadım, diş taşlarımdan dolayı... O zaman diş hekimim diş ipi kullanmamı önerdi. O gün bu gündür diş ipi kullanıyorum hergece, dişlerimi fırçaladıktan sonra diş ipiyle dişlerimin aralarını temizliyorum. Ve çok garip olarak dişlerinizi fırçaladığınız halde, diş ipiyle diş aralarını temizlemeye başladığınızda o diş aralarındaki, fırçaladığınızda ulaşamadığınız artıklarında kokuya sebep olduğunu anlıyorsunuz... Düzenli olarak diş taşlarının temizletilmesi ve diş ipi kullanılması da önemli. Sadece fırçalamakla ağız sağlığı tam olarak korunmuyor.

Yatmadan 1saat bişey yenmeden diş fırçalanıp yatılınca faydası olyor diye duydum bende olmadı :84:

arkadaşlar eğer ağız kokunuz varsa büyük ihtimalle diş ya da diş eti problemlerindendir. ben de yaşadım bu sorunu. bi kere çok kötü birşey kendin farkedemiyorsun. kimi insan diş fırçalamak nedir bilmez, kimileri de ne kadar bakarsa baksın gene de kurtulamaz.biraz da şans işi, yapıyla alakalı. doğru yolu bilmek çok önmli. eğer doğru şekilde tedavi olursanız kurtulursunuz. tedavi olmakla da bitmiyor doğru bakımı öğrenip, hiç ama hiç aksatmadan yapmak gerekiyor. yoksa aynı şikayetleriniz yeniden başlar. ağız kokunuz varsa büyük ihtimalle diş taşları ve diş eti enfeksiyonlarından dolayıdır. hiç zaman kaybetmeden diş hekimine gidip diş taşlarınızı temizletin. doğru diş fırçalama tekniğini mutlaka ama mutlaka öğrenin, araştırın. yatmadan önce, hasta bile olsanız, yorgunluktan ölseniz de dişlerinizi fırçalayın, ve diş ipi kullanın (hele ki dişleriniz sıkı şekilde dizilmişse). diş eti kanaması kesinlikle normal birşey değil. elma yerken, diş fırçalarken kanardı benim. normal herkeste var sanırdım. çünkü küçüklüğümden beri böyleydi. toplumumuzda küçük yaştan itibaren 6 ayda bir diş hekimine gitme alışkanlığı olmadığı için, problemlerimizin çözümü gecikebiliyor maalesef. diş fırçalamak yeterli olmuyor. düzenli hekime gitmek, doğru şekilde diş fırçalamak, diş ipi hatta dil temizleyicisi kullanmak gerekiyor. ihmal etmeyin sonra çok üzülürsünüz. insanlar sizden rahatsız olur ama bunu size söyleyemezler. hele ki sevdiğiniz kişiler... çok üzücü bir durum, ama çözümü var.

nefesteki kokunun değişmesi sünüzit geniz akıntısı bademcik mide diş eti hastalıkları çürük iltahap anlayacağınız ağzınıza nerden uşalım varsa tüm yollar sebep olabilir. önemli olan kendinizi yoklayın. rahatsızlığınızı anlarsınız. tedavi için hazır olun ve asla utanıp sıkılmayın. küçük balık yağına benzer nefes tazeleme hapları var bitkisel her yerden alabilirsiniz fiyatı 5 lira falan. ismi de freshies faydasını gördüm tavsiye ederim

ağız kokusundan kuzenimde şikayetçiydi onunda sanırsam diş eti rahatsızlığ vardı ondan kaynaklanıyordu diye biliyorum

allaha şükür öyle bir sorunum yok.. yıllardır her sabah ve her akşam dişlerimi fırçalamadan asla yatmam

bu korku bendede var yakında düğünüm var ve ben böyle şeylere çok özen gösteririm diş fırçalamadan asla rahat edemem inş bende olmaz en iyisi gece yatıyorken fırçalayın ve 1 bardak su baş ucunzda durdun hemen onu için ve çekmecedede ağır olmayan yani nane kokusu hafif olan bir sakız yada karanfil bulundur

arkadaşlar banada yardım edein lütfen benimde yirmilik dişimden dertliyim. 3tanesi güzelce çıktı ama 4.sü gömük çıktı. azzcıcık çıktı yani ucu war dewamı yok. onun temizleyemiorumda o koku yapıor hissediorum yani temzliği çok zor. doktoro gittim çene cerrahı çekelim dedi ama çok korktum başka zamana waktm yok dedm çıktım burdaki diş doktoru arkadaşlar derdimi anlamıştr napabilirm bana bi öneride bulunabilcek olan war mı? ben sorunumu biliorm ama çok korkuorm.

Geçenlerde eczanede bir ürün gördüm gece onunla fırçalıyorsunuz sabah nane kokusuyla uyanıyorsunuz eczacı kız kullandığını ve çok memnun olduğunu söyledi. bence her insanın sabah kokar ağzı gece boyunca kapalı kalıyor ve açlık oluşuyor. ben almayı düşünüyorum fiyatı 12 tl idi. alınca ayrıntılı yorumlarımı paylaşırım.

]
aynı sorun bende de var.çok kötü bişey.hemen dişçiye gidip diş taşlarını temizletyosun.ertesi gün koku kalmıyor gargarayı bundan sonra kullanıyosun.dişçiye gtmeden olmaz
bencede kesinlikle diş taşları iğrenç kokuyor zaten kokuyuda onlar yapıyor temizlenmek en iyisi hem gülüşün değişir hem ağız kokun gider..ama dişçiye gitmen en iyisi bazılarınında mideden kaynaklanan sebeplerle ağız kokusu oluyor doktora gitmen daha iyi olucaktır

geceleri insan acıkıyor ve haliyle ağızdan değil mideden falan geliyor koku. filmlerde sabah kalkar kalkmaz öpüşüp şeyetmelerini hiç anlayamadım zaten :)

aynı sorun bi ara bendede vardı ama geçti şimdi bişide yapmadım alla alla :)

Çok iyi olur paylaşırsan :) sağol

yoğun bir ağız kokusu, reflü gibi mide hastalıklarının habercisi olabilir.onun dışında düzenli olarak yoğurt yemenin ağız kokusunu büyük ölçüde azalttığı ile ilgili bir makaleye rastlamıştım.

ürünün ismi falan neydi söyler misiniz ben de denemek isterim

Hastanızın ağız hijyenini artırınız

Ağızda bakteri tutunabilecek her pürüzlü yüzeyi gideriniz. Ağız içerisindeki bütün yüzeyler bakterileri tutamaz olmalıdır, cilalı olmalıdır. En sık rastlanan problem köprü gövdesidir.

Dil fırçası eğitimi veriniz. Kanatmadan incitmeden her gün dilini fırçalamasını söyleyiniz.
Hastanızın alkol kullanmasını engelleyiniz veya ağız kokusu tedavisinden vaz geçiniz.! Çünkü alkol tek başına ağız kokusu sebebidir.

Dil fırçası eğitimi veriniz. Kanatmadan incitmeden her gün dilini fırçalamasını söyleyiniz.

Köprüleri sökünüz. Sayısız ağız kokusu vakası sadace ağızdaki köprüler sökülünce kaybolmaktadır.!!

Her gece uyumadan önce ve her sabah kahvaltıdan sonra dişler fırçalanmalıdır.
Diş fırçası
1- Seyrek kıllı
2- Orta sert
3- Küçük olmalıdır

Ağız kokusu hastaları çinko içeren diş macunu kullanmalıdır. Piyasamızda 5 tane çinkolu macun vardır.

Dil fırçalandıktan sonra 1 haftadan uzun olmamak şartı ile antiseptik gargara kullanılabilir

.Her diş fırçalamadan sonra dil fırçalanmalıdır. Diş fırçası dilin arka kısmından öne doğru bastırmadan süpürmek sureti ile yapılmalıdır.

Antiseptik gargara alkolsüz olmalıdır.

Antiseptik gargara antiinflamatuvarsız olmalıdır.

Eczanelerimizde bu özelliklere uygun olan sadece 1 (bir) tane gargara vardır. Diğer gargaralar ağız kokusu tedavisine uygun görünmemektedir.

Antiseptik gargara yerine tuzlu su gargarası kullanılabilir. Tuzlu su gargarasını hipertansiyon ve böbrek hastalarına vermeyiniz.

1-8 hafta boyunca hastanıza çinkolu sakız çiğnemesini önerebilirsiniz. Piyasamızda 1 tane çinkolu sakız vardır

Yukarıdaki tedavi Tip 1 vakalarını tamamen iyileştirir. Tip 2 vakalarında ise kısmi iyileşme olur, Diğer ağız kokusu vakaları yukarıdaki tedavi ile düzelmez. Bu vakalara ileri muayene ve tadavinin nasıl yapıldığı ağız kokusu kitabında anlatılmıştır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…