Sabahları Ağız kokusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
arkadaslar bu gercekten önemli bir sorun,tabi herseyden önce hekime basvurulmasi gerekir fakat bu icten gelen bir kokuda olabilir bazen acikinca olmasi gibi,disleri fircalamak cok önemli ayrica kürdan kullanilmamalidir ama en iyi cözüm maydonoz ve karanfil dir evde yapabilecegimiz seyler,agza bitane karanfil atmak iyi gelir hafif uyusturuyor yada maydonoz yemek tabiki...karanfili kaynatip icmekte iyi gelir...:hulya:

bir ara bende yaşadım bu sorunu; bir diş hekiminin tavsiyesi ile günde 3 kez dişimi fırçaladığımda dilimi de bir güzel fırçalıyorum ve sonuç ilk yaptığında bile sorunu ortadan kaldırıyor. Ayrıca; dişlerini fırçaladıktan sonra diş macunundan ağzını arındıktan sonra; diş fırçanla dudaklarını da fırçalarsan kabuk kabuk görüntüden kurtuluyor ve pespembe dudaklara kavuşuyorsun benden söylemesi...

günlük ağız bakımında dişinin yanısıra dil ve damak yani ağzının içini tamamen fırçala narince sabah ne koku ne acılık hiçbişey olmuyor:)))

Canım sabahları kalktığında ağzının kokması gayet normal tabi ki.Bu ağız kokusu hepimize mahsus bir durum uykudan kalktığında sevgilinin de ağzı kokuyordur.ılk iş dişlerini fırçala.Mide ile ilgili bir sorun da olabilir.Bir dr.görünmen de fayda var ağzın sürekli kokuyorsa diş bakımına özen göster.Bu durum sosyal hayatta da kötü etkiler ilişkilerini...

valla sabahları ağzın kokmaz aç olan mideden koku gelir benim bildiğim ama ben dişlerimi düzenli fırçalıyorum hiçbir sorunda yok allaha şükür doktorada hep kontrole giderim tertemiz nefesle uyanıyorum hatta diyolar sabahları nasıl böyle temiz nefesin oluyo diyekaydirigubbakcemile3 bu çok önemli hemen doktora git ne gerekiyosa yap en ufak bir sorun kalmasın dişlerinde.

Kızlar abartmayın yaaa... Sabahları kalktıgında agzı az da olsa kokmayan var mı Allah aşkına...

Kızlar abartmayın yaaa... Sabahları kalktıgında agzı az da olsa kokmayan var mı Allah aşkına...

valla çehregül arkadaşım benim bildiğim aç mideden koku gelir az da olsa dediğin gibi ama birkaç arkadaşım öyle dedi ben şimdi ne yapayım yanikaydirigubbakcemile3 ayrıca nişanlımdan ben hiç almadım sabah kalktığında ve kız arkadaşım var oda aynı şekilde beraber uyumuştuk hiç ama hiç koku gelmemişti bende iyi koku almama rağmen yaniiiiii. neden abartym:sm_confused: olanları söylüyorum demekki olabiliyomuş şekerimhihoyyyt

ağız kokusu mide problemlerinden de kaynaklanabiliyor
geniz akıntısı da olabilir
bence bi hekime görünün

Ağız kokusundan, muzdarip olan arkadaşlar: bir hekime başvurup, diş taşlarını temizlettirmelisiniz. Varsa, protez ve köprülerinizi de kontrol ettirmelisiniz.
Her gün, düzenli olarak: sabah, öğlen, yatmadan önce, dişler iyi fırçalanmalı, yanak-dil-dudaklarıda iyi bir şekilde fırçalamalı, fırçalama işlemi bittikten sonra, çinkolu ve alkolsüz gargaraağızda iyice çalkanlanmalı, gün içerisinde, çinkolu sakız sık sık çiğnenmeli. Yatmadan önce; tarçın ve ya kuru karanfil alınmalı.
ıçsel bir hastalığınız yok ise; her gün, diş bakımını bu şekilde yaparsanız; ağzınızdan koku gelmeyebilir.
Fakat, yazıdığım şekilde; düzenli olarak;dişlerinizin temizliğine dikkat etmenize rağmen halende, koku geliyorsa; ilgili bir hekime başvurup, chek-up yaptırın böylelikle kokunun sebebi anlaşılır. Tanısı konulacak hastalığınız için; tedaviye başlamanız gerekecektir.

ebrucugum listerine gargara;alkolsuz ve cinkolu ozelliklerine uyuyor mu?bilmiyorumkismile

akşamları yatmadan dişlerini fırçalayıp dilinide fırçala ve ardından yarım çay bardagı ılık suya bir çay kaşıgı tuz ilave et agızında gargara yap bende işe yaradı....ama tabi yinede doktoru ihmal etme diş eti problemin varsa dönüşü olmaz.

Benimde özellikle dişlerimi fırçaladıktan sonra bir koku oluşuyor ağzımda, ve gün boyunca koku hissediyorum. Özellikle de tam dilin bitiş kısmı ile boğaz kısmından geliyor sanki.Hep çirkin bir tat ve koku hissediyorum sebebi nedir sizce bana yardımcı olabilir misiniz?

Benimde özellikle dişlerimi fırçaladıktan sonra bir koku oluşuyor ağzımda, ve gün boyunca koku hissediyorum. Özellikle de tam dilin bitiş kısmı ile boğaz kısmından geliyor sanki.Hep çirkin bir tat ve koku hissediyorum sebebi nedir sizce bana da yardımcı olabilir misiniz?
bilmiyorumkismilebilmiyorumkismile

diş etlerinde iltihap olabilir

arkadaşlar bu dil kazıyıcı mı ne o dediğiniz şey nerde satılıyor????????

dişinin arasındaki boşluktan kaynaklanabilr.. oraya tıkanan besnler çürür ve pis bi koku yayar .. bunu yutkunuurken hissedersin.. dişlernde problem olduğunu düşünüyomusunbilmiyorumkismile

bendede aynı sorun var ve 1 ay sonra evlenicemm.ama midemden gelen bişeymiş buu.nasıl geçicek yaa bi fikri olan varmııı

arkadaşların dediği ihtimallerden görülüyorki sebep çok.En iyisi kalkar kalkmaz banyoya git sonrada bütün ihtimalleri dene.maydanoz cignemek işe yariyor derler doğrumu?

gece boyunca midenin boş kalması,ağızda tükürük salgısının minimum olması nedeniyle ağız kokusu gelişebiliyor.tabi bunun bir çok sebebi var,öncelikle sebebe yönelinmeli.bu durum gün boyu da devam ediyorsa diş,dişeti kaynaklı olabilir,sindirim problemleri,boğaz enfeksiyonları,sinüzit de buna neden olabilir.geceleri yatmadan önce dişlerin,DİL'in(özellikle) fırçalanması,antiplak bir gargarayla ağzın çalkalanması ve gece yenilen yiyeceklere dikkat edilmesi bu sorunu azaltacağını düşünüyorum.bir dişhekimi gözüyle yazdım:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…