- Konu Sahibi EU1
-
Kokan bir çorabın üzerine ne kadar parfüm sıkarsanız sıkın asla kesin çözüm olmayacaktır.Ağız kokusunun sebebi ortadan kaldırılmadığı sürece uyguladığınız yöntemler hep geçici olarak kalacaktır.
Özellikle sabahları görülen ağız kokusu,tükrük akışının tüm gece boyunca azalmasına bağlı olarak çoğu kişide görülür.
Ağzınızda çürükler,yıpranmış dolgular ,diş eti uyumu bozulmuş protezler,diş eti hastalığı var ise kesinlikle bir diş hekimine gidip önce o sorunlarınızı hallettirin.Diyelim ki hekim size hiç bir probleminiz olmadığını söyledi.O zaman bir KBB uzmanına ya da Dahiliye uzmanına görünmenizde fayda var( diş hekimi de sizi yönlendirecektir)
Sinüslerde problemi olan kişilerde de ağız kokusu özellikle sabahları çok görülür.Sürekli geniz akıntısı olanlar mutlaka bir KBB uzmanına görünmelidir.
Bugüne kadar çoğu hastamın diş etindeki hastalığın aslında mevcut geniz eti problemine dayandığını farketmediklerini gördüm.
Doktora gitmekten çekinmeyin.Önce sorunun ne olduğunu öğrenin ,ona göre de doktorunuzun önerdiği tedavi seçeneklerini uygulayın.
Sağlıklı günler..
Julinn,
Canim benim bende bi zaman dis asisitanligi yaptim okadar azda olsa bilgim var...
Dis taslarinin nasil alindigida önemli, acemi biri gecerse basina sonucuda belli oluyor ...
Slmlar
diş taşlarını temizletirken bence iyi düşünün. aslında taşlar bir nevi diş köklerini koruyan zırh gibidir. bundan 4 yıl önce dayım diş taşlarını temizletti eve döndüğünde dişlerinin sızladığını söyledi zamanla ağzını açamaz oldu çünkü açılan boşluklardan hava geçiyordu ve buda ortaya çıkan diş köklerinin zarar görmesine neden oluyordu. sonuçta ön alt 4 dişi çekildi çünkü giren hava bakteriler dolayısıyla apse yaptı ve diş yaptırmak zorunda kaldı. bu bir istisna diyip bir dişçiye gittim çok fazla taş olmadığını az olduğu takdirde böyle bir uygulamaya gerek olmadığını sağlık olsun diye yapalım derken dişlerimden olabileceğimi söyledi. dikkat yani!!!!
dBakın yine yanlış düşünüyorsunuz!
O taşlar zamanında alınsaydı böyle bir sonuç olmayacaktı.Taş asla sabit boyutta kalmaz,giderek büyür ve büyürken kök yüzeyine tutunur.Dİş eti de çekildiği için zamanla çevre dokularda hasar oluşur.Dişleri koruyacak yumuşak ve sert doku kalmayacağı için diş sallanır ve çekilmek zorunda kalınır.
Dayınızın dişleri taşlar alınmamış olsaydı bile çekilecekti.Yani bir de zararlı olduğunu bildiğiniz bir şeyin nasıl iyi olduğunu savunabiliyoruz anlayamıyorum!!
d
diş eti çekilmesinin en büyük nedeni diş taşları diye biliyorum yanlış mıyım?
arkadaslar fıkırlerınıze cook ıhtıyacım war... sewgılımle sabah uyanınca agızım cok kotu kokuo we rahatsız oluosabah agzımın kokmaması ıcın napabılırım noolur bısıler onerın ewde yapabılecegım bısı warmı.. yada urun
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?