- Konu Sahibi EU1
Kokan bir çorabın üzerine ne kadar parfüm sıkarsanız sıkın asla kesin çözüm olmayacaktır.Ağız kokusunun sebebi ortadan kaldırılmadığı sürece uyguladığınız yöntemler hep geçici olarak kalacaktır.
Özellikle sabahları görülen ağız kokusu,tükrük akışının tüm gece boyunca azalmasına bağlı olarak çoğu kişide görülür.
Ağzınızda çürükler,yıpranmış dolgular ,diş eti uyumu bozulmuş protezler,diş eti hastalığı var ise kesinlikle bir diş hekimine gidip önce o sorunlarınızı hallettirin.Diyelim ki hekim size hiç bir probleminiz olmadığını söyledi.O zaman bir KBB uzmanına ya da Dahiliye uzmanına görünmenizde fayda var( diş hekimi de sizi yönlendirecektir)
Sinüslerde problemi olan kişilerde de ağız kokusu özellikle sabahları çok görülür.Sürekli geniz akıntısı olanlar mutlaka bir KBB uzmanına görünmelidir.
Bugüne kadar çoğu hastamın diş etindeki hastalığın aslında mevcut geniz eti problemine dayandığını farketmediklerini gördüm.
Doktora gitmekten çekinmeyin.Önce sorunun ne olduğunu öğrenin ,ona göre de doktorunuzun önerdiği tedavi seçeneklerini uygulayın.
Sağlıklı günler..
değindiğin tüm noktalara katılıyorum ve de şunu eklemek üstüyorum: dişlerinizde ve diş etlerinizde bir problem olmadığı halde ağız kokusu çekiyorsanız şeker hastalığı riskini de göz önünde bulundurmalı ve bir hekime baş vurup test yaptırmalısınız. çünkü şeker hastası kişilerin de ağzı çok kokar. ayrıca tüm kalp damar uzmanlarının da uyardığı gibi ağzı ve diş sağlığıyla ilgili problemlerin çoğunun altında bir kalp problemi yatar, bir hekime danışın. gargaralar gibi 1 saatlik çözümler üreteceğinize sorunu kökten halledin :1hug: