Sabahları Ağız kokusu

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kokan bir çorabın üzerine ne kadar parfüm sıkarsanız sıkın asla kesin çözüm olmayacaktır.Ağız kokusunun sebebi ortadan kaldırılmadığı sürece uyguladığınız yöntemler hep geçici olarak kalacaktır.
Özellikle sabahları görülen ağız kokusu,tükrük akışının tüm gece boyunca azalmasına bağlı olarak çoğu kişide görülür.
Ağzınızda çürükler,yıpranmış dolgular ,diş eti uyumu bozulmuş protezler,diş eti hastalığı var ise kesinlikle bir diş hekimine gidip önce o sorunlarınızı hallettirin.Diyelim ki hekim size hiç bir probleminiz olmadığını söyledi.O zaman bir KBB uzmanına ya da Dahiliye uzmanına görünmenizde fayda var( diş hekimi de sizi yönlendirecektir)
Sinüslerde problemi olan kişilerde de ağız kokusu özellikle sabahları çok görülür.Sürekli geniz akıntısı olanlar mutlaka bir KBB uzmanına görünmelidir.
Bugüne kadar çoğu hastamın diş etindeki hastalığın aslında mevcut geniz eti problemine dayandığını farketmediklerini gördüm.
Doktora gitmekten çekinmeyin.Önce sorunun ne olduğunu öğrenin ,ona göre de doktorunuzun önerdiği tedavi seçeneklerini uygulayın.
Sağlıklı günler..

değindiğin tüm noktalara katılıyorum ve de şunu eklemek üstüyorum: dişlerinizde ve diş etlerinizde bir problem olmadığı halde ağız kokusu çekiyorsanız şeker hastalığı riskini de göz önünde bulundurmalı ve bir hekime baş vurup test yaptırmalısınız. çünkü şeker hastası kişilerin de ağzı çok kokar. ayrıca tüm kalp damar uzmanlarının da uyardığı gibi ağzı ve diş sağlığıyla ilgili problemlerin çoğunun altında bir kalp problemi yatar, bir hekime danışın. gargaralar gibi 1 saatlik çözümler üreteceğinize sorunu kökten halledin :1hug:

cnm ben diş hekimiyim nasıl bir koku bu yani sabah kaltığında olan değişik nefes kokusu gibi mi yoksa daha ağır çürük kokusu gibi mi bunu tadından az buçuk anlayabilirsin bana sorununu anlat yardımcı olayım

Julinn,

Canim benim bende bi zaman dis asisitanligi yaptim okadar azda olsa bilgim var...
Dis taslarinin nasil alindigida önemli, acemi biri gecerse basina sonucuda belli oluyor ...

Slmlar

Bilginizin bir hekim kadar olmayacağı da kesin di mi!!
Bakın diştaşları ağızda oluşurken her plak yerleşiminde taş diş etini iterek kök yüzeyine doğru yerleşir.Bu durum zamanla daha da artacak ve dişeti çekilmeye devam edecektir.Hasta bunu anlayamaz çünkü ağızda bir boşluk olmaz,taş eti iterek yerine geçer hasta da anormal bişey yok gibi hisseder .Fakat taşlar temizlendiğinde her şey belirginleşir.Taş alınır ,kök yüzeyi açıkta kalır.
Sizin de taşlarınız temizlendiğinde oluşan aralık bu boşluktur,yani taşın vesile olduğu boşluk,bunu hekim yapmaz ,hekim oluşturmaz,siz de madem asistanlık yaptınız bunu biliyor olmanız lazım.Hekimin kimsenin ağzını mahvetmek gibi bir amacı da olmaz.
Heleki taş temizliğinde !!!!!!!
Arkadaşlar tekrar söylüyorum Diş taşı temizliğinden sonra oluşan boşluk hekimin yaptığı,oluşturduğu,mahvettiği bir durum değil ,alınan taşın boşluğudur.O taşları da hasta kendisi oluşturur,hekim ya da bir başkası değil!!!!

diş taşlarını temizletirken bence iyi düşünün. aslında taşlar bir nevi diş köklerini koruyan zırh gibidir. bundan 4 yıl önce dayım diş taşlarını temizletti eve döndüğünde dişlerinin sızladığını söyledi zamanla ağzını açamaz oldu çünkü açılan boşluklardan hava geçiyordu ve buda ortaya çıkan diş köklerinin zarar görmesine neden oluyordu. sonuçta ön alt 4 dişi çekildi çünkü giren hava bakteriler dolayısıyla apse yaptı ve diş yaptırmak zorunda kaldı. bu bir istisna diyip bir dişçiye gittim çok fazla taş olmadığını az olduğu takdirde böyle bir uygulamaya gerek olmadığını sağlık olsun diye yapalım derken dişlerimden olabileceğimi söyledi. dikkat yani!!!!

diş taşlarını temizletirken bence iyi düşünün. aslında taşlar bir nevi diş köklerini koruyan zırh gibidir. bundan 4 yıl önce dayım diş taşlarını temizletti eve döndüğünde dişlerinin sızladığını söyledi zamanla ağzını açamaz oldu çünkü açılan boşluklardan hava geçiyordu ve buda ortaya çıkan diş köklerinin zarar görmesine neden oluyordu. sonuçta ön alt 4 dişi çekildi çünkü giren hava bakteriler dolayısıyla apse yaptı ve diş yaptırmak zorunda kaldı. bu bir istisna diyip bir dişçiye gittim çok fazla taş olmadığını az olduğu takdirde böyle bir uygulamaya gerek olmadığını sağlık olsun diye yapalım derken dişlerimden olabileceğimi söyledi. dikkat yani!!!!

Bakın yine yanlış düşünüyorsunuz!
O taşlar zamanında alınsaydı böyle bir sonuç olmayacaktı.Taş asla sabit boyutta kalmaz,giderek büyür ve büyürken kök yüzeyine tutunur.Dİş eti de çekildiği için zamanla çevre dokularda hasar oluşur.Dişleri koruyacak yumuşak ve sert doku kalmayacağı için diş sallanır ve çekilmek zorunda kalınır.
Dayınızın dişleri taşlar alınmamış olsaydı bile çekilecekti.Yani bir de zararlı olduğunu bildiğiniz bir şeyin nasıl iyi olduğunu savunabiliyoruz anlayamıyorum!!

sabahları ılık suya biraz sirke katıp içince ağız kokusu sorunun neredeyse tamamen bittiğini duymuştum

Bende de sürekli ağız kokusu vardı, ne yaptıysam geçmedi.
Doktora gittim, endoskopi dediler... Oldum şakkıdı
Mide kapağım doğuştan açıkmış. ılaçlar verdi kullandım, şu an dişlerimi düzenli fırçalarsam ağız kokum hiç olmuyor, ve belini üşütmemeye düşük belli pantolon giymemeye dikkat et :smiley-cool:

Ben bu ağız kokusu problemiyle çocukluğumdan beri uğraşıyorum,sürekli oluşan diş taşı problemi var ve tabiki neticesinde diş eti çekilmesi.Çocuken insanlar hep dişlerimin kanadığını zannederlerdi çünkü diş etlerim kıpkırmızıydı.Benimkinin ırsi olduğunu söyledi doktorum çünkü aynı durum babamda da var.Şimdi senede bir kere taş temizliği yaptırıyorum,fakat ağız kokum bununla geçmiyor.Düzenli diş fırçalıyorum,bir şeyler yiyip içmediğim zaman sürekli sakız çiğniyorum çünkü ağızda tükürük üretimi ne kadar az olursa o kadar koku oluyor. Gerçekten de mücadele edilmesi güç bir durum ,bu problemi yaşayan herkese geçmiş olsun.

bazen dil üzerinde bulunan artıklarda kokuya neden olabilir..dişlerini fırçalarken orayada biraz sürebilirsin

Yapmayın allah aşkına ağız kokusu kadar berbat birşey yok birde bayan olacaksınız doktordan korkacağınıza erkek arkadaşınızdan korkun :)

agiz kokusu kesinlikle dis etleride bir rahatsiz oldugundan geliyor..
ne mide ne çoruk kac sene cektim bu illetten. ben dislerimi saglikli saniyordum curukde yoktu ama devamli bir koku ben bile rahasiz oldum bu illetden esim zaten oyle kendinden tiksinmistiM.
dr giitm dis etlerimde hastalik oldugunu kesinlikle tedavisi olacak dedi. baska bi dr giitm oda ayniisni dedi ama Gunde 15 dk dogru fircalamayi onerdi aynen dedigini yaptim. aksam da muhakkak DIS ipi ile temizledim gargarayida ardindan yaptim. ve sonucc mukemmel ne dislerimde kirmizilik kaldi nede koku nede fircalama esnasinda kanama Allah'a sukur!!!
dis sagligi her seyden onemli bizi guzellimizi yansitan dislerimiz. beslenmede yine onlar.

ama kızlar normalde herkesin zaten sabahları ağzı kokmazmıı azda olsaa ben böle biliorumm bende hiç sorun yokk ne dişimde ne midemde yatarkende fırçalarım ama azda olsa sabah biraz kokar oda gece ağzımız kapalı kaldığı içinn

arkadaşlar ağız kokusu sadece ağız içindeki bi problemden dolayı olmaz mide de olan baze sorunlar da ağız kokusuna neden olabilir bunu da aklınızda bulundurun.endoskopiye girmeniz gerekebilir.

Bakın yine yanlış düşünüyorsunuz!
O taşlar zamanında alınsaydı böyle bir sonuç olmayacaktı.Taş asla sabit boyutta kalmaz,giderek büyür ve büyürken kök yüzeyine tutunur.Dİş eti de çekildiği için zamanla çevre dokularda hasar oluşur.Dişleri koruyacak yumuşak ve sert doku kalmayacağı için diş sallanır ve çekilmek zorunda kalınır.
Dayınızın dişleri taşlar alınmamış olsaydı bile çekilecekti.Yani bir de zararlı olduğunu bildiğiniz bir şeyin nasıl iyi olduğunu savunabiliyoruz anlayamıyorum!!
d

diş eti çekilmesinin en büyük nedeni diş taşları diye biliyorum yanlış mıyım?

d

diş eti çekilmesinin en büyük nedeni diş taşları diye biliyorum yanlış mıyım?

Evet, iletimde zaten bunu belirttim. taş yerleştikçe diş etinde çekilme olur.

Ayrıca şunu tekrar söylemek zorundayım galiba:
Ağız kokusu için tek sebep diş ve dişeti değildir.Mide,bağırsak,kulak,burun ve boğaz problemleri de ağız kokusuna neden olur.Sabahları olan ağız kokusu herkeste olabilir evet ama ilerleyen saatlerde geçmiyorsa bu bir sorunu işaret eder.
Sadece dişler sebep diyemeyiz. Bir kişide sorun sadece dişlerden kaynaklandı diye bunu genele yaymak doğru olmaz!

arkadaslar fıkırlerınıze cook ıhtıyacım war... sewgılımle sabah uyanınca agızım cok kotu kokuo we rahatsız oluo:( sabah agzımın kokmaması ıcın napabılırım:( noolur bısıler onerın:( ewde yapabılecegım bısı warmı.. yada urun:(

acil diş hekimine gitmelisin teşhise göre tedavi

ben de demabel'e katılıyorum ağız kokusunun sebebi dişlerindeki problemdir.çünkü bir tanıdığımda vardı sonra çürük bir dişi varmış aldırdı onu sorun bitti.

maydonoz yemek de faydalı oluyor.. ayrıca bademciklerden de kaynaklanabiliyor.

Back
X