Sabahtan beri boş boş oturtuyorlar!!!

Devletteki staji bilmiyorum,kendim ozel sektorde calisiyordum ve ozel sektorde staj yapmistim. Siz tabiri caizse tirmalamazsaniz kimse size gel sana sunu vereyim su isi ogreteyim demiyor. Ben stajyerken kendim giderdim soru sorardim,ne yaptiginizi inceleyebilir miyim lutfen diye rica ederdim. Staj suresi 1 aydi ama ben kendimce yeterli gormedigim icin patrona rica etmistim iki ay daha kalabilir miyim diye. Zorla kaldim ;) adam da ulkenin belli basli kisilerinden yani,agzi bozuk degisik kurallari olan bir adamdi. Sagolsun beni yollamadiydi staj bitince.
Ozetle bugun ilk gun,sonralari alisirsiniz ortami biraz gozlemleyin kim kimdir organizasyon semasi nasildir,insanlar birbirlerine isi nasil gonderir vs. Sonradan da siz tirmalayacaksiniz. Kimse gel al sana is demez. İnsanlarin vakti yok onu demeye. Siz talep edin,israr edin. Baska bolumlere gitmek icin izin isteyin. Mudure gidin vs vs. Yapilacak sey cok

Doğru diyorsunuz valla da iste birden alışkın olmadığım bir ortama girince moralim bozuldu. Beklentim yüksek değildi belediyeden ne beklenti olabilir, ancak bu kadar da değildi... Üzüldüm o açıdan. Ben zaten demiyorum ki sadece bana baksın, benimle ilgilensin. Sadece gün sonuna yetismesi gerekenleri söylese hem kendi rahatlar yani iki dakika ne yapılacağını nasıl yapılacağını söylemek zor olmasa gerek kocaman insanlarız, günler sürmüyor iş öğrenmek....

İş öğrenmek günler sürmez

Yıllar sürer

Birçok stajyerim oldu hem öğrenci yani bir aylık hem de mezun bir yıllık

Ama hiçbirine ilk gün iş yığmadım

İlk gün en fazla bitmiş işlerden örnek verip oku dedim

Devlet kurumunda kendim staj yaparken de oku diye verirlerdi ya da zarf verip üstünü yaz derlerdi saatlerce yüzlerce zarfa adres yazmışlığım var

Mesleki olarak bana birşey katmadı onların işi görüldü ben de sabretmesi öğrendim

Yanıma stajyer verince ona bir şey öğret demediler hiç zira benim zaten kendi işim varken ona da iş pasla hem o öğrensin hem seninki azalsın dediler ama yolun başındaki birinden benimle aynı işi aynı verimde yapmasını beklemek imkansız

O nedenle özellikle bir aylık stajyere daha çok okuma ve özet çıkarma gibi iş verilir resmi kurumda getir götür vs de olur belki

Neyse işin şakası bir yana sana gerçek durumu anlatayım.Sen Belediyedeki ilk gününü geçiriyorsun, belediyelerde yıl boyunca kaç stajyer oluyor bilgin varmı?Yıl boyunca yüzlerce stajyer gelip gidiyor.Mesela okul döneminde lise stjajyyerleri,bunlar arasında meslek liseleride var engelli öğrencilerin olduğu liselerde var.Yaz dönemi boyuncada üniversite öğrencileri.Bazen o kadar çok oluyorlarki odada çalışandan çok stajyer oluyor.Ayrıca hiçbir çalışma ortamında gelen stajyere ilk günden iş verilmez.Öncelikle stajyer ortamı keşfetsin istenir,ayrıca stajyerde çalışanlar tarafından izlenir,işten önce ortamdaki tavır ve hareketleri.Sonrasında kapasitesine göre iş verilir yada verilmez.Stajyerler çalışanların istediği bir şey değildir, onca işin arasında birilerine iş öğretmeye çalışmakta ayrıca bir iştir çünkü.Eğer ordaki kişiler size iş öğretmekten bahsediyorlarsa emin olun büyük lütufda bulunuyorlardır çünkü öyle bir iş tanımları yada zorunlulukları yoktur.Orda yapılan işlerde sandığınız gibi okulda hocalarınızın öğrettiği şeyler değildir.Size ne iş verebilirki?çapmı çizdirsin?kaç kanun yönetmelik biliyorsunuz?Yaptıracağı şey en fazla bunu oku ,fotokopi çek,evrak götürdür. Bazen stajyerler öyle bir tavır alıyorki fotokopimi çekicem ben diyen bile oluyor.Eee bu durumda boş otursun canımı sıkmasın yeter denilebiliyor.Bence ilk günden sıkıldım deyip yerimi değiştircem tavırlarına girme,yeni gideceğin yerde farklı olmayacak.

Aa şaşırdım gerçekten... Hiç heves falan yok mu sizde? Valla ben yeni mezun oldum stajlarda uçan kuş gibi her dala atladım bunu nasıl yapıyoruz, bu ne oluyo, şimdi napayım, yapılacak bir şey var mı? gibi sorular sora sora benden bıkmışlardı resmen. Şuan oturduğunuz için bana göre eksilerdesiniz. Öğrenmek istemezseniz kimse öğretmez. Bunun birinci ikinci günü yok gidin sorun nolacak? Açıkçası ben eşekler gibi çalışıyodum emeğimin karşılığını da çok şükür aldım

Madem is vermiyorlar çekin sandalyeyi yanına izleyin tum yaptıklarını arada fazla bolmeden sorularınızı sorun notlar alın bu sekilde size guvenecek ve diger haftalarda yapacak bir şeyler vereceklerdir

Ben de bir kamu kurumunda çalışıyorum. yazın çok sayıda stajyerimiz oluyor ve maalesef çok fazla iş veremiyoruz. çünkü yaptığım işlerin hepsi benim kontrol etmem ve dikkatimi en üst düzeyde vermem gereken işler. önceden oturup her ayrıntıya kadar anlatırdım stajyerlere ama artık buna vaktimiz olmuyor. staj için gelmiş bir öğrenciye ayak işleri yaptırmayı , ondan çay kahve istemeyi de kendime yakıştıramadığım için staj süresince canları sıkılabiliyor. tavsiyem yönetmelikleri isteyip onları okumanız.

valla bende stajerlere iş vermiyorum! verdim zamanında karman çorman oldu bir kere yapılacak işi üç kere yaptık sizin birde bir ay zor geçer demişler ama çabuk geçer merak etmeyin.

pearlweed kalemden çıkabildin mi bari?

Ben stajimi devlet hastanesinde yaptim. Cay getirdim goturdum fotokopi cektim belgeleri dizdim toz aldim falan. Sadece coraplari cikarttirip baskule dogru noktalardan basmayi gosterip olcum sonucu kagidi dosyalarina zimbaladim meslege dair.

(Beslenme ve diyetetik bolumu)

Sizinki yine iyi bence

pearlweed kalemden çıkabildin mi bari?

Merhaba mesajınızı yeni gördüm kusura bakmayın..

Ilk gün kalemde çok iş olduğundan vs oraya gitmiştim evet ama sonradan konusunca iki hafta mimari proje birimine gectim. Daha sonraki iki hafta icin de müdürle görüşüp plan proje müdürlüğüne geçmek istediğimi söyledim. Sağolsun onlar da kabul ettiler. Son haftamı özel kalemle birlikte planlama biriminde tamamladım :KK56:

• Beğen
Reactions: KV_
Bu kadar idealisttiniz de belediyeden başka staj yeri bulamadınız mı?

December'in da dediği gibi, devlet dairelerinde yapılması zorunlu olan stajımı tamamladım. Mezun olmadan çevre ve sehircilik bakanlığı, imar, şehircilik ve planlama müdürlüklerinde stajımız zorunlu.

Ya ben belediyede staj yaparken bombacı Mülayim gibi herkes dosyasını benim önüme yığardı nefes alamazdım.. :53: O zaman yılların kayıtlarını bilgisayara giriyorduk.

Back
X