Sabahvesen'in Mutfak Yolculuğu

Maya yaş? Kuru?
Bu arada özele gelsene bayadır konusmuyoz naptın o isleri

Hayırlı olsun topiğiniz.

Bunu nasıl yaptın çocukken çok severdim☺
1.5 su bardağı şeker
yarım su bardağından biraz fazla su
3-4 damla limon

şerbet yaptım ama bayağı koyu olacak şekilde kaynattım sonra çay kaşığın ucu ile kırmızı gıda boyası koydum ve peçete ile sildiğim elmalara çubuk takarak buladım yağlı kağıt serdiğim tabağa koydum yarım saat kadr buzlukta soğuttum sonra dolabın aşağısına aldım

Bunun tarifini alabilir miyim.
Tadı dışarıda satılan dondurma gibi mi peki.
dha da güzel cnm :) en azından içinde ne oldğnu biliyorsun :)

3 yumurtayi 15 dk kadr cirp ama bembayzz olcklar o sarilik gidecek ardından bir su bardağı şeker ekle 5 dk dha cirp 1 paket şekerli vanilin ve 2.5 şu bardağı soğuk sutu ekle iki poşet krem santi ekle hani şu kutudan iki tane çıkıyor ya o kutunun tamamı işte. Dha sonra hepsini brlkte 1520 dk daha cirp kek kıvamında olck istersen yarısını tabağa koyup diğer yarisina kakao koyrak iki cesit yap buzluga at ve 2 saat boyunca her saat başı karıştır dibndeki donmayanlar yuzeye çıksn tamamen donunca ye :)

Çok çırpmak önemli cnm yumurta sarılığıni kaybediyor kokusu kalmyr

Bunu nasıl yaptınız,üstündeki şeyler ne
üstündeki hindistan cevizli krem şantili toplar :) diğerleri de çikolatalı çilek :)

1 paket sütlü çikolata+1 yemek kaşığı tereyağ
yarım paket beyaz çikolata+yarım yemek kaşığı tereyağ

ayrı ayrı benmari usulü eritilir. çilekler bulanarak üstlerine beyaz çikolata ile şeritler atılır.yağlı kağıt olan tabağa konulup buz dolabına kaldırılır pastadan 5-6 saat önce yapmalısın ki donsun.

1 adet hazır pasta tabanı
içi için çilek
3 adet krem şantı( kutudan 2 tane çıkıyor ya bir tane tam kutu diğer 2. kutunun içinden de 1 poşet alınacak)

krem şanti çırpılır pasta tabanı sütle ıslatılarak krem şanti sürülür ardından çilekler eklenerek üst taban kapatılır sütle ıslatılarak krem şanti ile pasta sıvanır.

ayrı bir düz tabağın içine 5-6 kaşık krem şanti konulur ve yavaş yavaş hindistan cevizi eklenerek top olack kıvama gelene kadr hindistan cevizi eklenir. yuvarlanacak kıvama gelince toplar yapılarak ayrıca bir kaseye eklenen hindistan cevizi ile dışları kaplanır ve pasta süslenir :)

Çokk teşekkürlerr,mutlaka yapacağım :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…