- 9 Ocak 2015
- 19.902
- 82.700
- 798
- Konu Sahibi yazarhanim35
-
Maya yaş? Kuru?aldığı kadar un
2 yumurta akı sarısı üzerine
2 su bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı şeker
yarım çay kaşığı tuz
1 paket maya
1 su bardağı çiçek yağ
göz kararı unu kaba aldım. tuzu yumurta aklarını ve çiçek yağı ekledm. ayrı bir kapta şekeri ılık sütü ve mayayı karıştırdım. 1-2 dk beklettiktn sonra una ekleyp yoğurdum. dha sonra mayalanınca şekil verdm üzerine yumurta sarısı sürüp çörek otu susam serptim
kuru cnm :)Maya yaş? Kuru?
Bu arada özele gelsene bayadır konusmuyoz naptın o isleri
Herşey iyi hoş hatta nefis ama kilo almiyormusunuz
kiloluyum bn de cnm 73 kgyum :) ama genelde yaptıklarımdan pek yemem ben tadımlık ancak kalanı evdekilereHerşey iyi hoş hatta nefis ama kilo almiyormusunuzben kasımdan bu yana diyet yapıyorum eminim ki biraz yesem 20 kiloyu tekrar alırım
Ben dayanamam kesin yerim iyisi mi burdan yavaşça uzaklaşayım :) bu arada ellerinize sağlık hepsi harikakiloluyum bn de cnm 73 kgyum :) ama genelde yaptıklarımdan pek yemem ben tadımlık ancak kalanı evdekilere
Bunu nasıl yaptın çocukken çok severdim☺
1.5 su bardağı şekerBunu nasıl yaptın çocukken çok severdim☺
Bunu nasıl yaptınız,üstündeki şeyler ne
Bunun tarifini alabilir miyim.
dha da güzel cnm :) en azından içinde ne oldğnu biliyorsun :)Bunun tarifini alabilir miyim.
Tadı dışarıda satılan dondurma gibi mi peki.
Ayyy aglayasım geldi
üstündeki hindistan cevizli krem şantili toplar :) diğerleri de çikolatalı çilek :)Bunu nasıl yaptınız,üstündeki şeyler ne
teşekkür ederim cnm :) bnde çok severim çok güzel oluyor :)Ayyy aglayasım geldiablam cok güzel yapar ellerine saglık hamaratım
Çokk teşekkürlerr,mutlaka yapacağım :))üstündeki hindistan cevizli krem şantili toplar :) diğerleri de çikolatalı çilek :)
1 paket sütlü çikolata+1 yemek kaşığı tereyağ
yarım paket beyaz çikolata+yarım yemek kaşığı tereyağ
ayrı ayrı benmari usulü eritilir. çilekler bulanarak üstlerine beyaz çikolata ile şeritler atılır.yağlı kağıt olan tabağa konulup buz dolabına kaldırılır pastadan 5-6 saat önce yapmalısın ki donsun.
1 adet hazır pasta tabanı
içi için çilek
3 adet krem şantı( kutudan 2 tane çıkıyor ya bir tane tam kutu diğer 2. kutunun içinden de 1 poşet alınacak)
krem şanti çırpılır pasta tabanı sütle ıslatılarak krem şanti sürülür ardından çilekler eklenerek üst taban kapatılır sütle ıslatılarak krem şanti ile pasta sıvanır.
ayrı bir düz tabağın içine 5-6 kaşık krem şanti konulur ve yavaş yavaş hindistan cevizi eklenerek top olack kıvama gelene kadr hindistan cevizi eklenir. yuvarlanacak kıvama gelince toplar yapılarak ayrıca bir kaseye eklenen hindistan cevizi ile dışları kaplanır ve pasta süslenir :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?