Sabahvesen'in Mutfak Yolculuğu

Harika görünüyor.ellerine sağlık.keki nasıl kabartıyorsun?kadayıfın tarifini verir misin?

Harika görünüyor.ellerine sağlık.keki nasıl kabartıyorsun?kadayıfın tarifini verir misin?
teşekkür ederim cnm keki yaparken sarısı ile beyazını ayrı çırpıyorum güzel kabarıyor o zaman :)

kadayıfı satılan yerlerden alıyorsun cnm daha sonra didikleyip geniş bir kaba al tereyağı erit döküp iyice elinle yedir. ardından yarısını tepsiye iyice bastırarak döşe hatta bir kısmını bardak ile bastır. üzerine ceviz kırıkları ekle. diğer kalanı da iyice bastırarak üzerine döşe keskin bir bıçakla istediğin gibi dilimle ve fırında pişir :)

4 su bardağı su
3 su bardağı şeker
çeyrek limon ile şerbet yap şerbet soğuk tatlı sıcak olack

Gram verebilir misin?ornegin kac gram kadayif ve tereyagi kullaniyorsun?kac derecede?tesekkur ederim.keki bazen ben de oyle yapıyorum ama nafilefirının ne peki?keki pisince hemen mi cikariyirsun?ustune bez ortuyor musun?

Gram verebilir misin?ornegin kac gram kadayif ve tereyagi kullaniyorsun?kac derecede?tesekkur ederim.keki bazen ben de oyle yapıyorum ama nafilefirının ne peki?keki pisince hemen mi cikariyirsun?ustune bez ortuyor musun?
fırınım kumtel cnm . hemen çıkartıp kenarını bıçakla ayırıp başka tabağa alıyorum üzerine bez örtmüyorum. birde unu kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek kullanıyorum ayrıca birde yumurtanın sarısını önce sade çırpıp kabartıyorum ardından şekeri yavaş yavaş ekliyorum 3-4 katına çıkıyor sarıları. yarım bardak çiçek yağ yarım bardak eritlmiş margarin kullanıyorum

ufak boy tepsiye yarım kg kadayıf yeter cnm. 150 gramda tereyağ. direk tereyağ ağır gelir diye düşünüyorsan yarı ölçü margarinde ekleyebilirsin 100 gram tereyağ 50 gram margarin şeklinde. 2 su bardağı da ceviz kırığı

Aaay sağol canııım.yazan ellerin dert görmesin.ilk fırsatta denicem.sana haber vericem.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…