- Konu Sahibi AskKirintisi
-
Çocuk yemek yemiyormu, çocuktan uzak bir yere yemek koyun o da görsün ve çocuğa dönerek o yemeği sakın yeme sana işirmedim ben yicem deyin.
Birde çocukların mantığı 10 yaşından sonra devreye girermiş.
Çocuğun beyni somut (soyut dediğini kabul ediyorum) şeyleri kabul etmezmiş,
teşekkür ederim canım cevabınaa.s.
peki kızlar mesela okuma öğrenmesinin ne zararı varmış, benim oğlum 4 yaşında okumaya başladı ama ben öğretmedim
ayrıca matematiğe çok meraklı, aşırı meraklı şuan 6 yaşında ve 2. sınıf matematiğini biliyor, matematikle alakalı şeyleri o sordukça ben söyledim ama öyle zorla öğretme gibi durum yok, zaten okulöncesi gruba zorla bişey öğretemezsiniz, hayır zaten zorla öğretip napcaksın bi mantığıda yok
mesela sabiha hanım bilmez soyut kavramları anlamaz diyor ya, yani günlük hayatta konuşurken 10 tane 10 un 100 etceğini söylüyodu 5 yaşındayken, bizde babasıyla şaşırıyoduk.
ama açıkcası ben oğlumun kesinlikle üstün zekalı falan olduğunu sanmıyorum, bence zekası yaşıtlarıyla bir, ama herhalde matematiksel düşünceye yeteneği var diyorum
acaba bunları bilmesinin ona bi zararı olmuşmudur sabiha hanıma göre????
valla sabiha hanımı bilmem ama çocuk çok erken sıkılcak okumaktan matematikten tanıdığım kişilerden biliyorum
en son bu kitabı okudum kızlar, okul çağında çocuk için en önemli şey arkadaşlarıymış, arkadaş edinmiyorsa bir sorun var demekmiş
mesela diyelim çoçuğunuz okula çok itilip kakılıyor, bunu önlemenin yollarını anlatmış, bunlardan sadece bi tanesi sosyal faaliyetler, çocuğunuzu olabildiği kadar çok sosyal faaliyetlere yönlendirin özellikle grup sporlarına diyor, o zaman çok arkadaşı olur, çok arkadaşı olan çocuklar okulda daha az ezilir diyor, bi de dikkatimi çekti, erkek çocuklar için olabildiği kadar çok arkadaş edinmek önemliyken, kız çocuklar iki- üç tane ama çok samimi olacağı arkadaşlıklara yönelirmiş
tabii bu kitabın sadece küçük bi kısmı, çocuğu ilkokula, ortaokula gidenlere şiddetle tavsiye ederim
bu yazarın üstünde özellikle duruyorum çünkü çocuklarla ilgili sayısız bilimsel çalışması var, yani kendi kişisel fikirlerini tavsiye etmiyo, bilimsel araştırmalara göre konuşuyo
canım mesela çocğun arkadaşı yoksa hemen müdehale etmek gerekiyormuş çünkü 8-12 yaş arasında çocuğun dünyası arkadaşlıkmış, çocuk neden arkadaş edinemiyor olabilir bu maddeleri ve çözüm yolları verilmiş, mesela sınıfta saçını farklı taraıyor olması bile, dışlanma sebebi olabiliyormuş, sınıfını arkadaşlarını anne baba gözlemlemeli, çocuğuyla aynı özellikleri taşıyan çocuklara kendi çocuğunu yönlendirmeli diyor,
bi sorun karşısında asla çocuğunuza aman boşver, aldırma tarzı basit avutma sözcükleri kullanmayın diyor, bu işiten atılan bi yetişkine endişelenme demek gibi saçma olur diyor, çocuğunuza yargılayıcı ve suçlayıcı olmayın empatik ve olumlu yaklaşın diyor
okulda çok hırslı olan annelerede değilinilmiş, çocukların bu yüzden bunalıma girdeiğinden bahsedilmiş, önemli olan çabadır diyo, çocuk çabalıyorsa yüksek not için tamamdır diyor ama siz çabaladığı halde yüksek not almadığı için çocuğunuzun üstüne giderseniz çocuğu bunalıma sürükler diyor
bi de çocğunuzun özgüvenin olmadığını nasıl anlarsınız diye bi yer var o da çocuğu gözlemlemek açısından çok yararlı mesela özgüveni olmayan çocuk, görevden kaçar, başladığı işi bitirmez, kısa bi süre sonra işi bırakır, başarısızlıklarını başkalarına yükler (öğretmen bana taktı gibi) yada olayları ciddiye almaz, ben bu dersi sevmiyorum zaten gibi, arkadaşlarınının olumsuz eleştirilerinden aşırı etkilenir ve kafaya takar vs.. vs.. çözüm yollarınıda madde madde anlatmış, özgüven sorununu aşmak için, ait olma duygusu, güven duygusu, hatalarını ve başarısızlıklarını kabul etme duygusu, daha bi çok özgüvenli olabilmek için duygu nasıl aşılanır bunlara değinmiş, mesela çocuğa bi sorumluluk verildiğinde sürekli onu takip etmemek lazımmış, tek başına karar vermesine izin vermek lazımmış, yoksa çocuk annem bile bana güvenmiyor, demekki ben beceriksizin tekiyim diye düşünüyormuş
kitapbı keşke tüm öğretmenlerde okusa bi kısmı öğretmenlere ayrılmış, sınıfta çocuklara nasıl davranılmalı diye, oğlum bu sene okula başlıcağı için bu kitabı aldım okudum, 6-12 yaş grubu için bu kitap, daha pek çok faydalı bilgi var ama senin kızın 1 yaşındaysa sana bu kitabı öneririm, çok faydalancağına eminim. hepsiburada da alanında çok satanlar listesinde
ınternet üzerinden alışveriş yapmam ama alacağım bu kitabı inşallah d&r de vardır. Benim oğlan canım iismi mert :) çocuğun ilk 3 yılına takığım bende. ilk 3 yıl çok önemli imiş. Verdiğin bilgiler çok güzel, dediğin gibi keşke öğretmenlerde okusa ama malaesef o kadar cahil öğretmenler varki şaşıp kalıyorum.
bende aldım kızlar,notlarımı aktarırımopuyorumnanaktan
hangisini aldın canım.bende aldım kızlar,notlarımı aktarırımopuyorumnanaktan
sabika keskini bende seviyorum ama 2 kitabındaki örnekler aynı..
Okurken sinir oldum ya..
ay niye ben kızın dediysemkaydirigubbakcemile3 allah bağışlasın canım oğlunu
bekleriz canım:hulya:
bende aynı fikirdeyim, çocuğun çevresindekiler tepki vermeyince çocuk onun yanlış ya da doğru olduğunu nerden bilsin yaptığının çok normal olduğunu sanır gibime geliyor.geçen hafta 3 kitabını aldım,okuyorum sırayla..
ama bana şu otuz gün çok garip geliyor hala..
azgının teki olup çıkmasıda çok normal değilmi..bunu kullanan çocuklar çok olur gibime geliyor..alışır,bir daha hep öyle olacak sanır..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?