• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabır mı Göstermeli Boşanmalı mı?

cesursincap

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2013
1.079
644
123
47
Herkese merhaba. Kafam çok karışık uzun zamandır, konuya nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Uzun uğraşlardan sonra bebek sahibi olduk. Doğumdan sonra eşimle ciddi problemler başladı. İlk günden beri ailesi beni benimsemedi, istemedi. Hiçbir zor anımızda yanımızda kimse olmadı. Benim kimsem yok bu şehirde. Bebekten sonra da değişen birşey olmadı. Sadece 5 gün annesi geldi bir daha göremedik. Bebeğim 1 yaşına geldi. Tükendim artık. Çok zorlanıyorum. Beceremiyorum. Ücretsiz izindeyim. Bu arada annemi kaybettim. Eşimin iş değişikliği nedeniyle başka bir şehre yerleşiyoruz. O hayalindeki işi yapsın diye ben doğup büyüdüğüm şehri, işimi, arkadaşlarımı bırakıyorum. Yine de ona yetmiyor. Bebeğimize iyi bakamadığımı söylüyor. O kadar çok eleştiriyor ki beni yanında daha da beceriksiz oluyorum. 3 gün önce abisini kaybetti. Abisinin 2. Evliliğiydi. Şimdi önceki evliliğinden olan çocuklara nafakalarını biz göndereceğiz. 2. Eşine aylık yardım yapmak istiyor. Cenaze masraflarını biz karşılayacağız. Abisinin kredi kartı borcu vardı çeşitli bankalara onlardan icra gelirse bizim ödememizi isteyecek biliyorum. Zengin değiliz. Yeni işinde 11.000 maaş alacak. Ben ücretsiz izindeyim. Bizimle aynı maddi duruma sahip bir kardeşi daha var. O dağıtacağı lokum için bile eşime bilgi veriyor masrafa ortak olalım diye sanırım. Çocukların nafakası dışındaki ödemelere karşıyım ama beni karıştırmıyor söz hakkım yok. Bütün bunlara rağmen eşimi çok seviyorum. O da beni sevdiğini söylüyor ama ben hissedemiyorum. Son zamanlarda sıkça boşanmayı düşünür oldum. Boşanıp işe geri dönmeyi. Ama bebeğim babasına çok aşık. Boşanırsak farklı şehirlerde olacağız. Ona da haksızlık mı olur bilemiyorum. Ama ben bu evlilikte kendimi çok değersiz hissediyorum artık sözümün hiç hükmü yok. Hep haklısın diyor ama kendi bildiğini yapıyor. Karışık ve uzun oldu sanırım özür dilerim.

Babasi bebeğinizle ne kadar ilgileniyor ki ? Ayrica niye bu kadar fedakarlık yaptiniz isinizi bırakmak gibi ? Hani hicbir sorununuz olmasa cok iyi anlassanız cok iyi baba ve eş olsa da bunları yapsa tamam derim. Ama zaten sizin sorunlariniz varmış. Üzerine bir de maddi sorunlar eklenecek kaldıramazsınız.

Abisinin çocuklarına neden siz nafaka vereceksiniz🤔

Babadan kalma maaş yada başka bir gelirleri yok mu?

Çocukları geçtim, 2.eşe niye siz yardım edeceksiniz..

Eşiniz kendisini kök ailesinin babası sanıyor galiba

Aynen kendisini evin babası zannediyor. Çocukların başka geliri var mı bilmiyorum. Biz evlendiğimizde onlar boşanmıştı pek tanımıyorum. Sonra da aile hiç arayıp sormadı eski yenge ve çocukları.

Bence eşiniz iyi kalpli bir insan, eger maddi durumu zorlamayacaksa, sizi de rahatsız etmiyorsa yeğenlerine yardım etsin.

Ama kredi borcu varsa onu da babası, eşi, diğer kardeşi halletsin.

Bence çocuktan dolayı yıpranmıssiniz. Biraz destek alın. Mesela temizlik konusunda filan. Yada oyun ablaları filan oluyor. Haftada bir iki saat bebekle ilgilensin, siz dinlenin. Terapi alabilirsiniz, bireysel yada birlikte.

Babasi bebeğinizle ne kadar ilgileniyor ki ? Ayrica niye bu kadar fedakarlık yaptiniz isinizi bırakmak gibi ? Hani hicbir sorununuz olmasa cok iyi anlassanız cok iyi baba ve eş olsa da bunları yapsa tamam derim. Ama zaten sizin sorunlariniz varmış. Üzerine bir de maddi sorunlar eklenecek kaldıramazsınız.

Bebeğimizi çok seviyor ama yalnız kalamıyor. Sürekli benim elimden yemiyor, ben alt değiştiremem gibi bahaneleri var. İşten gelince birkaç saat oynuyor.. 1 yıldır sadece 2 defa 2'şer saat toplamda 4 saat bebeksiz dışarı çıktım. Çok bunaldım. Birşey dediğimde ise çocuk diye başımın etini yiyordun şimdi bir çocuğa bakamıyorsun diyor.
İş konusu da şöyle gelişti. Primim doldu zaten. Bebek olunca yabancı bakıcıya bırakmak istemedik 2 yıl ücretsiz izin aldım. Bu arada şehirdışında istediği iş teklifini alınca bu sürede nasılsa evdeyim birlikte gidip orayı deneyelim dedik. Ben orada yapamazsam yine eski yaşantıma geri döneriz diye düşündük.

Bebeğimizi çok seviyor ama yalnız kalamıyor. Sürekli benim elimden yemiyor, ben alt değiştiremem gibi bahaneleri var. İşten gelince birkaç saat oynuyor.. 1 yıldır sadece 2 defa 2'şer saat toplamda 4 saat bebeksiz dışarı çıktım. Çok bunaldım. Birşey dediğimde ise çocuk diye başımın etini yiyordun şimdi bir çocuğa bakamıyorsun diyor.
İş konusu da şöyle gelişti. Primim doldu zaten. Bebek olunca yabancı bakıcıya bırakmak istemedik 2 yıl ücretsiz izin aldım. Bu arada şehirdışında istediği iş teklifini alınca bu sürede nasılsa evdeyim birlikte gidip orayı deneyelim dedik. Ben orada yapamazsam yine eski yaşantıma geri döneriz diye düşündük.

aslında şimdi sıkıntılarınız birbirinden bağımsız ama üst üste gelmiş

1- bebek ve ücretsiz izin

bu zaten hayatta çok büyük değişiklikler demek

aslında bebek ve evde olma bunalımı, onu hepimiz yaşadık işe dönünce bebek de biraz büyüyünce geçiyor

siz 7/24 bebekle olunca onun babalık ya da bebek bakma yetileri gelişmiyor

denemediği için yapamayacağını düşünüyor

yavaş yavaş bırakın bebeği korona olmasa bir kursa vs bir yere gidin en az iki üç saat mecbur kalsın diyecektim ama şimdi olmaz

bebek büyüdükçe dilinden anlayıp oynayabilince daha fazla ilgilenebilir

2- başka şehre taşınma bunalımı

bu da başlı başına bir bunalım zaten

bir de siz şu an çalışmadığınız için o şehri gezmek öğrenmek gibi imkan da yok evde bebek bak artı korona bunlar da bunaltmış

lakin işte eski şehrim şöyle iyiydi böyle iyiydi diye kendiniz doldurmayın bu şehri henüz denemediniz

ayakkabıcıya girdiniz bir ayakkabı denediniz ayağınız rahat etti

ama görevli bir tane daha getirdi o kesin daha rahatsız demeyiz değil mi onu da deneriz hemen

işte bu yeni şehri de deneyin

belki buradaki iş arkadaşları vs daha kafa dengidir denemeden bilemeyiz

3- abinin vefatı

zaten daha 3 gün olmuş

eşiniz şokta aman hepsine bakarız biz modunda

lakin bir zaman geçsin ortalık durulsun abi olağan şekilde mi vefat etti bilmiyorum ama

eşi toparlanınca maaş vs ayarlamaya çalışılır

eski eşten olan çocuklara da mümkün olursa yaşlarına göre sahip çıkılır da babanın verdiği nafaka bile gelire göre belirlenir biz nafakalarını aynen göndeririz vs uç söylemler

lakin bu aşama susma aşaması

zaman geçsin acı soğusun sonra hale yola koyulur

lakin aldığı lokumun lafını eden kayın bir kuruş vermez

Amca olarak yeğenlerine para yollamak istemesi çok doğal buna laf etmemelisiniz bence. Ki zaten sorununuz bu değil. Kocanız babalığı çocuk bakımına yardım sanıyor sanırım babalık çocuk bakımına dahil olmaktır oysa. Hiç yardım almadan tek başınıza çocuk büyütmek hiç kolay değil kimse sizi eleştiremez bu konuda kocanız dahil. Bence evde olmak şehir değiştirecek olmak ve kocanızın anlayışsızlığı sinirlerinizi bozmuş. Ben işe başlamanızı tavsiye ederim çocuğunuz da epey büyümüş zaten. Mutlu anne mutlu çocuk bu şekilde yıpranarak kendinize acı cektirmeyin. Anneliğinize de laf söyletmeyin alt bile değiştiremeyen adamın annelik nutuğuna ihtiyacınız yok.

Vallaha esinizin yaptigini bu devirde cok az insan yapar söyleyeyim. Benim babam.vefat ettikten sonra bir ihtiyacımiz olur diye kimse dogru dürüst ne aradi nede sordu iki dayim haric. O konuda esinizi cok takdir ettim. Simdi durumun amasi var: Yengeyi ve cocuklari ömür boyu tasiyamazsiniz maddi olarak. Onun icin sizin desteginizden haric ne yapilabilir ona bakmak lazim. Esinizin tüm bunlari yaparken kendi ailesini ihmal etmemeli. Biraz zaman gecsin tekrar konusun. Su anda acisi taze normal düsünemez gibi geldi.
Sizi kücümseme konusunda buna kesinlikle izin vermeyin. Baskalara empati gösterip cani aviyabiliyorsa, sizede bunu gösterebilmeli. Esimin yardimi olmasa bende cok zorlanirdim cocuklarla. Bundan hic süphem yok. Eskiden aileler daha yakindi kadina yardim eden olurdu. Artik yok. Ilk sene cok yorucu oluyor. Heleki uykusuzluktan. Herkese ve herseye yetismeye calisirken yorgun düsmemiz normal degil mi. Illaha elistirecek birini ariyorsa internetten politika sayfalara baksin. Kavga edecek bol insan bulur

Eşiniz çok bencil

Eşlerden biri hayallerini kovalayacak diye diğerini işsiz bırakmamalı asla. Her 2 tarafın da işi olduğu düzeni bırakmak bencilce ve saçma

Sizi aşağılaması mide bulandırıcı bırakın 1 gün çocuğu çıkın kendi nasıl yapacak acaba?? 1 saat bakamaz. Ben olsam kes sesini derdim net bu herifin goygoyunu dinlemezdim. Bütün gün bebekle uğraş sonra eleştiri dinle iyi dayanıyorsun başka kadın olsa çoktan bıçaklayıp 3.sayfaya çıkmıştı

Kesinlikle taşınmayın, işi falan da bırakmayın. Bu adamı hiç beğenmedim sap gibi kalacağınız yere şu adam için gitmeyin. Orda işsiz, ailesi evde 24 saat şu herifin kafa ütüsünü dinlerseniz kafayı yersiniz. Çok istiyorsa kendi gitsin siz de kafa dinlersiniz fena mı

Eşiniz çok bencil

Eşlerden biri hayallerini kovalayacak diye diğerini işsiz bırakmamalı asla. Her 2 tarafın da işi olduğu düzeni bırakmak bencilce ve saçma

Sizi aşağılaması mide bulandırıcı bırakın 1 gün çocuğu çıkın kendi nasıl yapacak acaba?? 1 saat bakamaz. Ben olsam kes sesini derdim net bu herifin goygoyunu dinlemezdim. Bütün gün bebekle uğraş sonra eleştiri dinle iyi dayanıyorsun başka kadın olsa çoktan bıçaklayıp 3.sayfaya çıkmıştı

Kesinlikle taşınmayın, işi falan da bırakmayın. Bu adamı hiç beğenmedim sap gibi kalacağınız yere şu adam için gitmeyin. Orda işsiz, ailesi evde 24 saat şu herifin kafa ütüsünü dinlerseniz kafayı yersiniz. Çok istiyorsa kendi gitsin siz de kafa dinlersiniz fena mı
Ben ılımlı olmak isterdim de çocuk diye kafamın etini yedin bir çocuğa bakamıyorsun lafı sizin evlilikle ilgili çok şey anlattı bana.... Susacaksınız sizin bu evlilikte rolünüz bu... Zaten eşim yeğenlerine bide ikinci eşe yardım ediyor konuşma hakkım yok bu tezimi destekliyor.... Fikrimiz alınmıyor..... Artı eşin işi için şehir değiştirme eşin ailesi için ödeme yapma... Eş eş eş..... Ben konuda sizi bulamadım der susarım..... Başka bir konu açınca yorum yapacağım.... Tek tavsiyem işinize dönmeniz

Nafaka siz ne alaka?
Ayrıca kredi borcu icra ölene gelir mi?
Borç ölenle birlikte mezara girmiyor mu?

girmiyor miras kalıyor

lakin kredi ise sigortası vardır ama başka icra ise mirasçıya kalır

onun da çözümleri var kalan sadece borç ise miras reddedilir vs vs

Yani Bi yerde ikinci eşe abinin karısına sahip çıkan eşiniz Bi sizi alttan almıyor sizde annemi kaybettim yazdınız o abisini kaybettiyse... Her ikinizin başı sağolsun bu konu ayrı.... Ben evde eşine ihtimam göstermeyip dışarda başka aile bireylerine bu kadar kol kanat germenin pek iyi Bi tarafını göremedim... Bahsettiğim sizin maneviyat .... Yoksa para değil.... Siz buraya konuyu zaten aşırı rahatsız olmasanız üzgün olmasanız yada herşeyi yazabilseniz daha açık açık.......... Yazmazdınız... Yani gel konu açalım yapmıyoruz...... Taviz vermeyin konu sahibi taviz tavizi doğurur.... Sakince isteklerinizi dile getirin talep edin olmasını sağlayın 🙏

Ben ılımlı olmak isterdim de çocuk diye kafamın etini yedin bir çocuğa bakamıyorsun lafı sizin evlilikle ilgili çok şey anlattı bana.... Susacaksınız sizin bu evlilikte rolünüz bu... Zaten eşim yeğenlerine bide ikinci eşe yardım ediyor konuşma hakkım yok bu tezimi destekliyor.... Fikrimiz alınmıyor..... Artı eşin işi için şehir değiştirme eşin ailesi için ödeme yapma... Eş eş eş..... Ben konuda sizi bulamadım der susarım..... Başka bir konu açınca yorum yapacağım.... Tek tavsiyem işinize dönmeniz

Bende de ip orda koptu. Adam sürekli ben, ben, ben karşısındaki insanın ne kadar bunaldığını görmüyor/umursamıyor üste bir de dırdır yapıyor.

Konu sahibesi bence

- Tüm işlere kendi koşmasın, yarım gün bakıcı tutsun.

- kendine kalan yarım günde de aile, arkadaş buluşması yapabilir veya işe yarım gün dönebilir.

Konu sahibesi bunalmış, anladığım kadarıyla maddi gücü de var bunalmasın. Bir an önce iş yükünü azalsın, az biraz sosyal hayata karışsın. Ben olsam taşınma, zaten bebek hayatı değiştirmiş bir de sosyal çevremden kopup kendimi iyice dibe çekmem.

Bu adam eşşek olsa zaten yıpranmış bir anneye dırdır etmezdi. Üstüne işini, sosyal çevreni bırak gel 24 saat evde otur kafayı ye diyor. Adam iş mi kovalamak istiyor, düzgün bir insan olsaydı adam gibi davransaydı konu sahibesine başka türlü tavsiye verirdim. Ama bu adamın poposu kalkmış, bencil herif. Karşısındakini de düşünmek gerektiğini öğrenmesi gerekiyor.

girmiyor miras kalıyor

lakin kredi ise sigortası vardır ama başka icra ise mirasçıya kalır

onun da çözümleri var kalan sadece borç ise miras reddedilir vs vs

Kredi borcunu veren banka bana mi sormuş verirken de bana kalacak.
Hadi lan ordan derim onlara.
Tövbe bismillah.
Sinirlendim :)

Back
X