• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabır mı Göstermeli Boşanmalı mı?

Nafaka neden veriliyor anlamadim? Adam çalışmıyormuydu? Karısının masraflarını neden eşiniz karşılıyor cok saçma. Tabiki yardim etmek ister ederde ama bu kadarı fazla.
Sakin doğduğunuz yeri işinizi arkadaşlarınızı bu kişi için birakmayin.
Ayrıca vefat eden kişinin kredi kartı borçları kapanmıyor mu yanlış mı biliyorum

Nafaka neden veriliyor anlamadim? Adam çalışmıyormuydu? Karısının masraflarını neden eşiniz karşılıyor cok saçma. Tabiki yardim etmek ister ederde ama bu kadarı fazla.
Sakin doğduğunuz yeri işinizi arkadaşlarınızı bu kişi için birakmayin.
Ayrıca vefat eden kişinin kredi kartı borçları kapanmıyor mu yanlış mı biliyorum

Yok kapanmıyor maalesef. Miras olarak kalıyor.

Herkese merhaba. Kafam çok karışık uzun zamandır, konuya nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Uzun uğraşlardan sonra bebek sahibi olduk. Doğumdan sonra eşimle ciddi problemler başladı. İlk günden beri ailesi beni benimsemedi, istemedi. Hiçbir zor anımızda yanımızda kimse olmadı. Benim kimsem yok bu şehirde. Bebekten sonra da değişen birşey olmadı. Sadece 5 gün annesi geldi bir daha göremedik. Bebeğim 1 yaşına geldi. Tükendim artık. Çok zorlanıyorum. Beceremiyorum. Ücretsiz izindeyim. Bu arada annemi kaybettim. Eşimin iş değişikliği nedeniyle başka bir şehre yerleşiyoruz. O hayalindeki işi yapsın diye ben doğup büyüdüğüm şehri, işimi, arkadaşlarımı bırakıyorum. Yine de ona yetmiyor. Bebeğimize iyi bakamadığımı söylüyor. O kadar çok eleştiriyor ki beni yanında daha da beceriksiz oluyorum. 3 gün önce abisini kaybetti. Abisinin 2. Evliliğiydi. Şimdi önceki evliliğinden olan çocuklara nafakalarını biz göndereceğiz. 2. Eşine aylık yardım yapmak istiyor. Cenaze masraflarını biz karşılayacağız. Abisinin kredi kartı borcu vardı çeşitli bankalara onlardan icra gelirse bizim ödememizi isteyecek biliyorum. Zengin değiliz. Yeni işinde 11.000 maaş alacak. Ben ücretsiz izindeyim. Bizimle aynı maddi duruma sahip bir kardeşi daha var. O dağıtacağı lokum için bile eşime bilgi veriyor masrafa ortak olalım diye sanırım. Çocukların nafakası dışındaki ödemelere karşıyım ama beni karıştırmıyor söz hakkım yok. Bütün bunlara rağmen eşimi çok seviyorum. O da beni sevdiğini söylüyor ama ben hissedemiyorum. Son zamanlarda sıkça boşanmayı düşünür oldum. Boşanıp işe geri dönmeyi. Ama bebeğim babasına çok aşık. Boşanırsak farklı şehirlerde olacağız. Ona da haksızlık mı olur bilemiyorum. Ama ben bu evlilikte kendimi çok değersiz hissediyorum artık sözümün hiç hükmü yok. Hep haklısın diyor ama kendi bildiğini yapıyor. Karışık ve uzun oldu sanırım özür dilerim.
Evet bu evlilikte değersizsiniz ve hiçbir hükmünüz yok.
Siz eve temizlik için kadın almak isterken hayır diyen kocanız, ailesine milyarlar harcamakta beis görmüyor.
Çocuğunuz babaya aşık olabilir ama kocanız çocuğu da sizi de umursamıyor.
Her insan gibi siz de çocuğunuz da ya bu adam tarafından ömür boyu itilmeye alışacaksınız ya da onsuz yaşamaya alışacaksınız.

Bebeğimizi çok seviyor ama yalnız kalamıyor. Sürekli benim elimden yemiyor, ben alt değiştiremem gibi bahaneleri var. İşten gelince birkaç saat oynuyor.. 1 yıldır sadece 2 defa 2'şer saat toplamda 4 saat bebeksiz dışarı çıktım. Çok bunaldım. Birşey dediğimde ise çocuk diye başımın etini yiyordun şimdi bir çocuğa bakamıyorsun diyor.
İş konusu da şöyle gelişti. Primim doldu zaten. Bebek olunca yabancı bakıcıya bırakmak istemedik 2 yıl ücretsiz izin aldım. Bu arada şehirdışında istediği iş teklifini alınca bu sürede nasılsa evdeyim birlikte gidip orayı deneyelim dedik. Ben orada yapamazsam yine eski yaşantıma geri döneriz diye düşündük.
Öyle anne/baba olunuyorsa hemen evlenip 3 tane doğurayım ben de. Yapamadığınız belli dönün eski yaşantınıza neyi bekliyorsunuz ?

Evet eşinden isterler ama eşi zaten ev hanımı. Bizi haberdar eder.
Artık eşi hayatta değil, çalışması hayata tutunması kendi yaptıkları borçları ödeyip sizinde biraz destek vermeniz gerekir ama tüm yükü almaniz doğru değil. Bilmiyorum ama ben çocuklara vereceği paralar dışındakileri kabul edemezdim heralde

Bunlardan boşanılmaz
Çocuk konusunda bunalmanız normal
Bir yıl daha idare edin iki yas olunca daha da zor olacak:KK70:
Yeğenlere dair söylediklerini ölümün ilk duygusallığın veriyorum ancak cocuklar gercekten muhtac sa zaten destek olunmalı. İlk etapta elbette dedeye düşer ama içinden geliyorsa eşiniz de yapsın engel olmayın. Tabi eş ve cocukları nın hakkına girmeden. İkinci el için bişey diyemiyorum dedim ya muhyaclık varsa iş değişir ama eşinizin acısı taze zamanla taslar yerine oturur. Bence şimdilik bir müddet sabredin ve destek olun. İki yıl ücretsiz izin yapın zaten iş dünyası da karışık sonrasında Siz de iş bakarsınız. Basınız sagolsun

Arkadaşlar kredi borcu miras olarak kalıyo. Başımıza geldi de ordan biliyorum. Ödeyemeyecekse Mirası reddetmesi gerekiyı yengenin. Ama ne için kredi çekilmiş kar zarar hesabı yapılması lazım. Bunalmışsınız gercekten ama bunları dile getirmenin zamanı değil şimdi. Biraz sabredin. Bebekte büyüdükçe daha keyifli hale gelecek göreceksiniz. Size arkadaş olacak. İş konusunda da taşınıp giderseniz ben zannetmiyorum ki alışamadım deyip eşiniz geri dönmez. Siz gittiğiniz yerde iş bulabilecek misiniz? Çocuğu bu sehirde bi yere birine bırakamıyosunuz orda nereye emanet edeceksiniz? Birde bebekle bu hastalık zamanı sosyalleşmekte birilerini tanımakta çok zor.

Neyi nasıl yapacağım bilmiyorum
Bi yerden başlayın yavaş yavaş sınırlarını nızı çizin..... Bunun için küsmenize surat asmanıza büyük büyük laflar etmenize gerek yok... Evliliğin önce iki kişiyi memnun etmesi gerektiğini söyleyin.... Kendini sizin yerinize koysun..... Evlatda ikinizin bu ailede.... Siz mutlu olunki herkes mutlu olsun.... İnsan gibi arkadaş gibi sakince o bam telinize bassa da ses yükseltmeden konuşun.... Olmadı yazın okuyun... Dalga geçmiyorum ben unutum diye önce güzelce yazar sakince beni dinlemesini istediğim kişilere okurdum.... Bi şekilde anlatın..... Siz o.... Orta yol böyle bulunur siz bunu yapacak donanıma sahipsiniz.... Lakin sakin rahat bir zamanda yapın bunu..... Çoçuk uyurken vs.... Kahve içerken..... Anlatın..... Suçlamadan ben ben demeden.... Bizim için diyerek 🙏

Tabi karşı taraf bağırıp küsüp duvar örüyorsa yıkmak yerine kadın olsun erkek olsun Bi yere kadar çekiliyor..... O da sabrınız kalmış bir mesele ... Uzlaşmanızı diliyorum tüm kalbimle 🙏tabi kendinizi yok yerine koydurmadan ... Taviz verilecekse karşılıklı.... Yoksa hep bana hep bana oldumu....o birikim fena patlıyor.... Sonrası. Sel sonrası bataklık..... Dilerim Bi şekilde hak ettiğiniz saygıyı ve söz hakkını kazanırsınız

Kredi için hayat sigortası yaptirilirsa dönmüyor sanırım. Eşinizin yegenlerine yardim etmesi normal ki onu bile tek başına ustlenmemeli. Eski ve yeni yenge için ise eli ayağı tutan kendi ayakları üzerinde durabilen insanlardır büyük ihtimal. Çalışacaklar kazanacaklar ya da ikisinin de aileleri sahip çıkacak onlara. Ne yapacak maaşa mi bağlayacak yengeleri.

Okurken içim daraldı siz nasıl bütün bunlara katlanacaksınız bilmiyorum. Şimdiye kadar kimseye boşan diye yorum yapmadım ama boşanmazsanız hayatınız mahvolacak gibi bir his var içimde, 40 50 yasında geldiğinizde de bu yaştan sonra nasıl is bulayım bu yaştan sonra napıcam keske gençken bosansaydım diyebilirsiniz :/

Kredi için hayat sigortası yaptirilirsa dönmüyor sanırım. Eşinizin yegenlerine yardim etmesi normal ki onu bile tek başına ustlenmemeli. Eski ve yeni yenge için ise eli ayağı tutan kendi ayakları üzerinde durabilen insanlardır büyük ihtimal. Çalışacaklar kazanacaklar ya da ikisinin de aileleri sahip çıkacak onlara. Ne yapacak maaşa mi bağlayacak yengeleri.

Yeğenler konusunda ben de itiraz etmem ama yine de benim onayımı beklememesi beni üzdü. 1. yengeye ayrıca para vermeyecek sanırım çocuklara gönderecek sadece. Ama 2. Yengeye her ay olmasa da para yardımı düşünüyor sanırım. Herşeye tek karar verdiği için kesin bilmiyorum. Ama hiç banka hesabı yokmuş 2. Yengenin. Ona kart çıkarmaktan bahsediyordu kolay para göndermek için.

Okurken içim daraldı siz nasıl bütün bunlara katlanacaksınız bilmiyorum. Şimdiye kadar kimseye boşan diye yorum yapmadım ama boşanmazsanız hayatınız mahvolacak gibi bir his var içimde, 40 50 yasında geldiğinizde de bu yaştan sonra nasıl is bulayım bu yaştan sonra napıcam keske gençken bosansaydım diyebilirsiniz :/

Ben de çok daralmış durumdayım. Belki bir çıkış yolu bulurum da biraz ferahlarım diye yazdım buraya ama hiçbir söz iyi gelmiyor.
Zaten 40 yaşımı geçtim ve hiçbirşey için enerjim yok.

Herkese merhaba. Kafam çok karışık uzun zamandır, konuya nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Uzun uğraşlardan sonra bebek sahibi olduk. Doğumdan sonra eşimle ciddi problemler başladı. İlk günden beri ailesi beni benimsemedi, istemedi. Hiçbir zor anımızda yanımızda kimse olmadı. Benim kimsem yok bu şehirde. Bebekten sonra da değişen birşey olmadı. Sadece 5 gün annesi geldi bir daha göremedik. Bebeğim 1 yaşına geldi. Tükendim artık. Çok zorlanıyorum. Beceremiyorum. Ücretsiz izindeyim. Bu arada annemi kaybettim. Eşimin iş değişikliği nedeniyle başka bir şehre yerleşiyoruz. O hayalindeki işi yapsın diye ben doğup büyüdüğüm şehri, işimi, arkadaşlarımı bırakıyorum. Yine de ona yetmiyor. Bebeğimize iyi bakamadığımı söylüyor. O kadar çok eleştiriyor ki beni yanında daha da beceriksiz oluyorum. 3 gün önce abisini kaybetti. Abisinin 2. Evliliğiydi. Şimdi önceki evliliğinden olan çocuklara nafakalarını biz göndereceğiz. 2. Eşine aylık yardım yapmak istiyor. Cenaze masraflarını biz karşılayacağız. Abisinin kredi kartı borcu vardı çeşitli bankalara onlardan icra gelirse bizim ödememizi isteyecek biliyorum. Zengin değiliz. Yeni işinde 11.000 maaş alacak. Ben ücretsiz izindeyim. Bizimle aynı maddi duruma sahip bir kardeşi daha var. O dağıtacağı lokum için bile eşime bilgi veriyor masrafa ortak olalım diye sanırım. Çocukların nafakası dışındaki ödemelere karşıyım ama beni karıştırmıyor söz hakkım yok. Bütün bunlara rağmen eşimi çok seviyorum. O da beni sevdiğini söylüyor ama ben hissedemiyorum. Son zamanlarda sıkça boşanmayı düşünür oldum. Boşanıp işe geri dönmeyi. Ama bebeğim babasına çok aşık. Boşanırsak farklı şehirlerde olacağız. Ona da haksızlık mı olur bilemiyorum. Ama ben bu evlilikte kendimi çok değersiz hissediyorum artık sözümün hiç hükmü yok. Hep haklısın diyor ama kendi bildiğini yapıyor. Karışık ve uzun oldu sanırım özür dilerim.
Merhaba konu sahibi.Hayatinizda hersey ust uste gelmis.

1-Uzun ugraslar sonucu bebek sahibi olmak.Bu surec cok yipratici bir surectir.Insan sahip olduguna sevinse de ardindan bambaska zorluklar getirir.Sadece bu zorlugunuz olsa adapte olmaniz daha rahat olacakti ama birsuru sorun eklenmis hayatiniza.Art arda olumler..Esiniz layikiyla adapte olmaya gonul koysaydi bu adaptasyon sureci iyi kotu atlatilirdi ama esiniz size yukluyor sanirim sorumlulugu bebek bakimi konusunda.Sizi beceriksiz olarak bile ilan etmis zaten.

2-Es ailesinin sizi benimsememesi bu da basli basina bir sorun.Zaten anlattiklariniza bakarak buyuk ihtimal esiniz o ailenin kurbani olarak secilmis bir karakter esiniz de bu misyonu cok iyi ustlenmis.Esinizin annesinin sadece 5 gun gelmesi bile aslinda iyi birsey ama siz esinizden tam destek goremediginiz icin bakis aciniz annesinin 5 gun kalmasi uzerine odaklanmis.Kayinvalideniz kalsa bu sefer baska sorunlar cikacak emin olun.

3-Annenizin kaybi.En iyi ihtimalle beklenen bir olum dahi olsa anne kaybi agir bir kayiptir.Ama es destegiyle yine buyuk oranda atlatilir.Hani oyle bir evlilik icindesinizdir ki oyle ait hissedersiniz ki bu travma yumusak yumusak gecilir.Ama sizde bu da yok.Yine es kendi misyonuyla mesgul.

4-Esinizin abisinin kaybi ve yangini harlatan sorunlar silsilesi.Esinizin misyonu.Bu surec te belki de gecici bir sure ya da rayina orta yola gecisi saglanabilecek bir konu ama sizi inanilmaz yipratacagi kesin.

Esinizle bir olup bir yol haritasi cikarabilecek bir ciftseniz sayet kurtarirsiniz.Ama bir olmak onemli olan.Herkes kendi telinden calarsa evlilik mutluluktan ziyade eziyete donusuyor.Sizin sansiniza sinaviniz zor sorularla imtihan ediliyor.

Back
X