• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sabır mı Göstermeli Boşanmalı mı?

1 Çocuğa bakamıyorsun diyebilmesi icin kendisinin en az 2 çocuğa bakabiliyor olmasi gerekmez mi arkadaşlar bir bilen beni aydınlatabilir mi lütfen?

Eşiniz sizi çok sindirmis. Sizin sözünüzün düşüncenizin ruh halinizin ne bir hükmü var ne de bir önemi.

Siz ses etmedikçe adam dozu artırıyor.

Abisinin ölümü üzerinden zaman geçsin. Alın karşınıza oturun derdinizi anlatın.

Güzellikle anlatmaktan anlıyorsa ne ala...

Anlamıyorsa onun anlayacağı dilde anlatmayı denersiniz.

Eşinizin yeğenlerini düşünmesi güzel bence. O konuda bir şey diyemem ama çocuk diye başımın etini yedin demesi bana garip geldi. Baba olmayı istemiyor muydu? Siz istediğiniz için olduysa burda sizde hatalısınız çünkü bu forumda çok var öyle eşe sahip olan kadınlardan. Erkek çocuğa sıcak bakmıyorsa çocuk doğunca da burnundan getiriyor kadının malesef. Keşke böyle adamlar evlenmese. Ben olsam boşanır, yeni bir hayat kurardım. Yeğenlerine para yolluyor diye değil. Sizi yalnız bırakıyor diye. Ayrıca ikinci eşe yardım etmek çok saçma. O kadar da değil artık.

Herkese merhaba. Kafam çok karışık uzun zamandır, konuya nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Uzun uğraşlardan sonra bebek sahibi olduk. Doğumdan sonra eşimle ciddi problemler başladı. İlk günden beri ailesi beni benimsemedi, istemedi. Hiçbir zor anımızda yanımızda kimse olmadı. Benim kimsem yok bu şehirde. Bebekten sonra da değişen birşey olmadı. Sadece 5 gün annesi geldi bir daha göremedik. Bebeğim 1 yaşına geldi. Tükendim artık. Çok zorlanıyorum. Beceremiyorum. Ücretsiz izindeyim. Bu arada annemi kaybettim. Eşimin iş değişikliği nedeniyle başka bir şehre yerleşiyoruz. O hayalindeki işi yapsın diye ben doğup büyüdüğüm şehri, işimi, arkadaşlarımı bırakıyorum. Yine de ona yetmiyor. Bebeğimize iyi bakamadığımı söylüyor. O kadar çok eleştiriyor ki beni yanında daha da beceriksiz oluyorum. 3 gün önce abisini kaybetti. Abisinin 2. Evliliğiydi. Şimdi önceki evliliğinden olan çocuklara nafakalarını biz göndereceğiz. 2. Eşine aylık yardım yapmak istiyor. Cenaze masraflarını biz karşılayacağız. Abisinin kredi kartı borcu vardı çeşitli bankalara onlardan icra gelirse bizim ödememizi isteyecek biliyorum. Zengin değiliz. Yeni işinde 11.000 maaş alacak. Ben ücretsiz izindeyim. Bizimle aynı maddi duruma sahip bir kardeşi daha var. O dağıtacağı lokum için bile eşime bilgi veriyor masrafa ortak olalım diye sanırım. Çocukların nafakası dışındaki ödemelere karşıyım ama beni karıştırmıyor söz hakkım yok. Bütün bunlara rağmen eşimi çok seviyorum. O da beni sevdiğini söylüyor ama ben hissedemiyorum. Son zamanlarda sıkça boşanmayı düşünür oldum. Boşanıp işe geri dönmeyi. Ama bebeğim babasına çok aşık. Boşanırsak farklı şehirlerde olacağız. Ona da haksızlık mı olur bilemiyorum. Ama ben bu evlilikte kendimi çok değersiz hissediyorum artık sözümün hiç hükmü yok. Hep haklısın diyor ama kendi bildiğini yapıyor. Karışık ve uzun oldu sanırım özür dilerim.
Sevseydi hissederdin diyen arkadaşa katılıyorum.

Amca olarak yeğenlerine para yollamak istemesi çok doğal buna laf etmemelisiniz bence. Ki zaten sorununuz bu değil. Kocanız babalığı çocuk bakımına yardım sanıyor sanırım babalık çocuk bakımına dahil olmaktır oysa. Hiç yardım almadan tek başınıza çocuk büyütmek hiç kolay değil kimse sizi eleştiremez bu konuda kocanız dahil. Bence evde olmak şehir değiştirecek olmak ve kocanızın anlayışsızlığı sinirlerinizi bozmuş. Ben işe başlamanızı tavsiye ederim çocuğunuz da epey büyümüş zaten. Mutlu anne mutlu çocuk bu şekilde yıpranarak kendinize acı cektirmeyin. Anneliğinize de laf söyletmeyin alt bile değiştiremeyen adamın annelik nutuğuna ihtiyacınız yok.

Yeğenlerine göndereceği para değil ki sorun olan. Sorun aldığı kararlarda benim rızamın alınmaması, fikrimin sorulmaması.

Yani Bi yerde ikinci eşe abinin karısına sahip çıkan eşiniz Bi sizi alttan almıyor sizde annemi kaybettim yazdınız o abisini kaybettiyse... Her ikinizin başı sağolsun bu konu ayrı.... Ben evde eşine ihtimam göstermeyip dışarda başka aile bireylerine bu kadar kol kanat germenin pek iyi Bi tarafını göremedim... Bahsettiğim sizin maneviyat .... Yoksa para değil.... Siz buraya konuyu zaten aşırı rahatsız olmasanız üzgün olmasanız yada herşeyi yazabilseniz daha açık açık.......... Yazmazdınız... Yani gel konu açalım yapmıyoruz...... Taviz vermeyin konu sahibi taviz tavizi doğurur.... Sakince isteklerinizi dile getirin talep edin olmasını sağlayın 🙏

Neyi nasıl yapacağım bilmiyorum

Ne kadar da el iyisi bir koca.
Peki dışardan mükemmel görünen bu erkeğin hayatında siz neredesiniz? Kendinize bunu hiç sordunuz mu?
Yıllar geçip bu adamın ‘ ben ben ben’ leri altında ezildiğinizde, kendinize ne kadar haksızlık ettiğinizi anlayacaksınız ama toparlanmak için yeterli gücü bulamayacaksınız.
Derhal kendiniz için bir şeyler yapın, tamam izninizi bozdurmayın ama eve bir yardımcı alın, yükünüzü hafifletsin. Sonuçta iki ayrı aileye bakabilen bir erkeğin kendi karısına da bu kadarcık hayrı dokunabilir değil mi?
Üstünüzdeki bu sorumluluklardan kurtulduktan sonra kendinizi iyileştirin , o zaman olayları daha sağlıklı yorumlayabilirsiniz.

Herkese merhaba. Kafam çok karışık uzun zamandır, konuya nasıl başlayacağımı bilemiyorum. Uzun uğraşlardan sonra bebek sahibi olduk. Doğumdan sonra eşimle ciddi problemler başladı. İlk günden beri ailesi beni benimsemedi, istemedi. Hiçbir zor anımızda yanımızda kimse olmadı. Benim kimsem yok bu şehirde. Bebekten sonra da değişen birşey olmadı. Sadece 5 gün annesi geldi bir daha göremedik. Bebeğim 1 yaşına geldi. Tükendim artık. Çok zorlanıyorum. Beceremiyorum. Ücretsiz izindeyim. Bu arada annemi kaybettim. Eşimin iş değişikliği nedeniyle başka bir şehre yerleşiyoruz. O hayalindeki işi yapsın diye ben doğup büyüdüğüm şehri, işimi, arkadaşlarımı bırakıyorum. Yine de ona yetmiyor. Bebeğimize iyi bakamadığımı söylüyor. O kadar çok eleştiriyor ki beni yanında daha da beceriksiz oluyorum. 3 gün önce abisini kaybetti. Abisinin 2. Evliliğiydi. Şimdi önceki evliliğinden olan çocuklara nafakalarını biz göndereceğiz. 2. Eşine aylık yardım yapmak istiyor. Cenaze masraflarını biz karşılayacağız. Abisinin kredi kartı borcu vardı çeşitli bankalara onlardan icra gelirse bizim ödememizi isteyecek biliyorum. Zengin değiliz. Yeni işinde 11.000 maaş alacak. Ben ücretsiz izindeyim. Bizimle aynı maddi duruma sahip bir kardeşi daha var. O dağıtacağı lokum için bile eşime bilgi veriyor masrafa ortak olalım diye sanırım. Çocukların nafakası dışındaki ödemelere karşıyım ama beni karıştırmıyor söz hakkım yok. Bütün bunlara rağmen eşimi çok seviyorum. O da beni sevdiğini söylüyor ama ben hissedemiyorum. Son zamanlarda sıkça boşanmayı düşünür oldum. Boşanıp işe geri dönmeyi. Ama bebeğim babasına çok aşık. Boşanırsak farklı şehirlerde olacağız. Ona da haksızlık mı olur bilemiyorum. Ama ben bu evlilikte kendimi çok değersiz hissediyorum artık sözümün hiç hükmü yok. Hep haklısın diyor ama kendi bildiğini yapıyor. Karışık ve uzun oldu sanırım özür dilerim.
Sabredin

11 bin iyi bir para ve cocuklar yetim..yetim kalan sizin cocugunuzda olabilirdi. Merhametli insandan zarar gelmez..bunlar asilamayacak sorunlar degil

El iyisi derler ya vefat eden abisinin ilk eşinin çocuklarına bile yardım için çabalıyor ama yanıbaşında hayat arkadaşı onun için işini şehrini düzenini bırakıp yanında gelmesine rağmen ona(size) söz hakkı tanımıyor değer vermiyor. Işte biraz da nasılsa fedakar taraf sizsiniz diye oluyor bunlar kendini incitmiyor sizin uğrunuza hiç.

11 bin iyi bir para ve cocuklar yetim..yetim kalan sizin cocugunuzda olabilirdi. Merhametli insandan zarar gelmez..bunlar asilamayacak sorunlar degil

Yeğenlerine göndereceği para değil ki sorun olan. Onlara ve yeni yengesine de yardım edecek. İcra gelirse ödeyecek. Cenaze masraflarını karşılayacak. Kimi arasa ıban istiyor. Bir kardeşi daha ve anne babası var bütün bunlara ortak olması gereken ama onlar hiç sormuyor bile. Sorun bütün bunlara karar verirken benim fikrimi almaması. Beni yok sayması.

Tabi yeğenlerine kol kanat germesi çok güzel bir düşünce Ama eşlere neden destek olacak ki onlarda çalışsınlar yeğenlerinin eksiğini eşin yine karşılasın hem babaanne dede amca teyze hala onlarda destek olmalılar birtek eşinin yeğeni mi tövbe yarabbi sıkmayın kendinizi şimdi acısı taze ilerki zamanlarda güzellikle konuşursunuz

Yenidogan depresyonu geciriyo olabilirsiniz eşinizle tüm dertlerinizi konuşun ben o kadar kötü biri olduğunu dusunmuyorum

geçmiş konulara bakınca anlıyorum ki maddi konularda sıkıntı yaşıyorsunuz siz kendi paranızın kullanımı size ait değil ayrıca size karşı hep cimri sanrım güzel tatlı dille konuşun bence ben şu fedakarlıkları yaptım yapıyorum sen ise bana karşı böylesin benim söz hakkım yok gibi . yani eşinizle konuşmanız lazım bu konuları düzelmezse ya sabredeceksiniz yada boşanacaksınız bu da sizin bileceğiniz iş

Kredi kullanirken hayat sigortasi yapilmistir. O zaman kredi borcu hayat sigirtasindan karsilaniyor.
Olen kisinin cocuklarina yetim parasi baglanabilir belki, tam bilmiyorum ama arastirin.

Back
X