işi vardı
işi vardı okul için bıraktı.okulu başka şehirde olduğundan hem iş hem okul olmazdı.babam istemiorum dediğinde iyi bir işi vardı zaten
herkese iyi geceler kızlar.benim eski konularımdan bilenler bilio.özet geçiyim.evlenmeyi düşündüğüm biri vardı.lise mezunu diye vermedi babam.saolsun erkek arkadaşım benim için ünv başladı ve son sınıfa geçti.annemle konuştum.tamam gelsinler tanışmaya dedi babama söyliucem dedi.babamda okulu bitmeden gelmesin demiş.kızlar kaç sene oldu.gerçekten sabrım kalmadı.aramız bozulucak die korkuyorum artık sevdiğimle.yaşım küçükte deilki .32 yaşındayım ve hala babamın kaprislerini çekiyorum.ne yapıcam bilmiyorum.şeytan dioki çek git evlen
Ama burada çok tuhaf bir şey var.Keşke illa okul dediği zamanda taviz vermeseydiniz. Asıl çocuğun sabrı tükenmez inşallah.
Kim başkası için üniversite okur ya. MaşallahKimse benim için sek sek bile atlamaz herhalde
benim için işini bıraktı ve okuyor.bunun nesi kandırmaca anlamadım?yani açıköğretimi babam isteseydi zaten okurdu.babam kabul etmiyor arkadaşlar nie anlamal istemiosunuzGüzelim nişanlın 32 yaşında.İşe giremediği için çalışmamazlık yapmıyor.Senin dediğine göre babasının durumu iyi olduğu için çalışmıyor.Şimdi dünyada bu kadar çalışan insan durumu kötü diye mi çalışıyor.Çalışmayan erkek olur mu.Diyorsun ki,çok iyi işi vardı,ünşiversite okumak için işini bıraktı.Yahu yapma etme.Aşk gözünü kör etmiş senin.32 yaşına gelmiş koca adam,iş güç sahibi adam işini bırakıp üniversite mi okur Allah aşkına.Bu kadar insan hem açıköğretimden bitiriyor üniversiteyi,hem çalışıyor.Kendini kandırma tatlım.Yazık edersin kendine.Sorumsuz,bu yaşa kadar,bi baltaya sap olamamış adamdan kocalık bekleme.Ailenin de bir bildiği vardır elbet.Tabiki bugün kapıyı çekip gidebilirsin.Ama hep boynun bükük kalır.Hem kendi ailene hem kocanın ailesine karşı.Babam katı diyorsun.Affetmez seni.Affetse de içindeki yra kapanmaz.Bunun adı konsa ne olur konmasa ne.Sakın kayınpederin zengin diye onun parasına güvenme.Parayı veren düdüğü çalar.Her işinize evliliğinize burnunu sokma hakkını da verirsin onlara.
evet ertelenen benim hayatım ama kimsenin umrunda deilZor bir durum. Yani 32 yaşına gelmiş hayatını kurmamış daha.
Baban üniversite okumasını istedi, işte okudu noldu?
Bir de hayatını kuracak, iş bulacak vs vs.
Ertelenen senin hayatın oldu.
kaçmayı düşünmüyorumda zaten benim yaşıma gelmiş birine kaçmak lafıda komik duruyor.kaç yaşımdayım kimse kaçmış demez bileKaçan kızın kıymeti olmaz,bırakıp gitmeyin ailenizi.Bu kadar dayanmışsınız biraz daha bekleyiverin.1 sene için kaçmaya değer mi telli duvaklı çıkmak varken.
baya iş açığı olan bir bölümde okuyor.bilerek o bölümü seçtikki heöen atansın .hem özelde hem devlette ihtiyaç çok bu işe.önerileriniz için tşk eserim.zaten beklemekten başka çarem yokAslında ailelerin baskıcı olmalarından pek hoşlanmam ama şu durumda eğer nişanlanırsanız sonradan üzülebilirsiniz bence. Ben de çok istedim okurken nişanlanayım, ama babamı ikna edemedim. Şu an düşünüyorum da iyi ki ikna olmamışlar- ki benim eşimin işi her şeyi vardı, sadece beni bekliyordu okulumu bitireyim de iş bulayım evlenelim diye, ama ailem mezun olup da işe başlamadan olmaz dediler. Onlara çok kızdım o sıralar, ama şu an anlayabiliyorum sebeplerini. Ev kurmak, aile olmak çocuk oyuncağı değilmiş hakikaten. Şimdi mezun olacak anında evleneceksiniz gibi düşünüyorsunuz ama ya hemen iş bulamazsa? Sonra üzülürsünüz neden bu kadar uzun süre nişanlı kaldım diye. Siz işinizi sağlama alın ondan sonra evlilik düşünürsünüz.
saolun.okulla zor olur dedi.bende ısrar edemedim çalışması için.zaten çalışsada bana bir fatdası olmayacakki.babam o okul bitmeden evlendirmeyek bizi.Aile istemeyince çok zor hep bir tarafi yarali oluyor insanın...mutluluğu tamamlanamiyor yüzü gulse bes dakika surmuyor mutluluk...keske sevgilinz hem okuyp hem calismaya gayret etysdi daha mantikli olurdu. Allah kolaylik versin
ama bende önce okurdu rahatlık isteseydi die düşünüorum.zaten rahatlık deilki onun için okumak.eziyet bu yaşta.herfün söyleniyor bana senin yüzünden çocukların arasında okuyorum die.Ama burada çok tuhaf bir şey var.
Çocuk babasının parasıyla üniversite okuyor. Babası bakıyor şimdi ona..
Yaş 32.
Yani üniversite okumuş olmak için girmiş, çıkmış gibi bir şey.
Yoksa dalında iş bulabilecek mi?
Bu tür şeyler erken yaşlarda yapılırsa verim alınır diye düşünüyorum.
Belki çocuk rahatlıktan okumayı tercih etti.
hem okuyup hem çalışssa babam yine vermeyecekti.babam okulu bitirmeden vermem diyor.bu durumda şimdi çalışsada çalışmasada benim için fark eden birşey yok malesefiyi bi r işi varsa hem okur hem çalışırdı.babanız da çok sertmişbari nişan olsun okul bitince düğün olur
yaşınızda küçük değil ki bence babanızı ikna edebilirsinz
erkek arkadaşım çok talepte bulundu babamla konuşmak için.babamda hayır görüşmiycem okusun dediBence babanızla erkek arkadaşınız konussun dışarda anlatsın derdini belki yumusar
erkek arkadaşım çok talepte bulundu babamla konuşmak için.babamda hayır görüşmiycem okusun dedi
mecbur vericek.1 sene bitince yalvarsada dinlemiycem artık bunları evlenicem.ben çalışmıyorumBabanın seni vermeye pek niyeti yok gibi. Güzel bir işi olan insana üniversite şart mı koşulurmuş. Okul bitsin yüksek lisans ister baban. Sen çalışıyor musun?
negüzel olmuş sizinki.ben öyle birşeye cesaret bile edemem.rezil eder babamYanlis anlamazsan benim babamda universite mezunu olsun derdi ama esim ilkokul mezunu ve cok seviyor dunya gorusleri ayni
Annem esimi eve davet etmisti babamin haberi yoktu ne tepki verecegini bilmeden ya nasip dedik ama hayirli oldu sizde boyle yapsaniz belki gorunce yumusar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?