Sabrımı sınayan kp

Ev eşimin halasının üstüne.Yurt dışından geldikleri için kimlikleri olmadığından halasının üstüne almışlar.Ama krediyi eşim ödedi hep.Çok kısa zamanda da evin borcu bitiyor
Yani Eşinizin ailesinin hiç katkısı yok mu ?
Bana enteresan geldi

Eşim bugün sordu evlenmekte istemiyormuş.Biz onu istemediğimiz için bu soruyu sormuşuz öyle düşündü Evde eşimin halasının üstüne

Anlayamadim, yanliz yasarsa ne oluyor? Adam 62 yasinda, gayet genç yani. En az, bak en az 80 yasina gelebilir. Bu 20 yil demek. Cidden 20 yilmi beraber yasayacaksin? Ne için?

Adamin eli ayagi tutuyor, gerekirse gidip çalissin. Gençliginde çalismayip, emeklilik alamadiysa bu onun kendi suçu. Haftada 1 temizlikçi gelsin, biraz yemekte yapsin. O sekilde 1-2 gün idare etsin, 1 gün sizde yemek yer ve biraz kendiside yemek yapmayi ögrenir.

Hep diyorum, bizim kültürde bu yaslilara karsi saygi çok abartiliyor. Baska kültürlerde yasli olmak hakaret olarak sayiliyor, kimse yasli olmak istemiyor. Bizde ise millet 50 yasinda bile kendini yasli olarak ilan ediyor. Niye? Daha çok hürmet görmek için. Cok sakat bir sistem gerçekten.

Derhal o evi satip, kendi hayatinizi kurun.

Yani sizin kayınpederiniz mi ölmüş, Kayınvalideniz mi anlayamadım. Kusura bakmayın ama adam hiç aratmıyor klasik bir kayınvalideyi. Sanki huzursuzluk çıkarmasının sebebi içten içe yük oluyorum diye düşünüp sonra da sorun çıkarıyor gibi. Kendi içinde bir şeyler yaşıyor belli. Allah yardımcınız olsun.

Ciddi ve güzel bi mesaj olmuş Valla çok haklısınız hazır sıca sıcağına evleri ayırmak en iyisi sanırım

Ayni apartmandan bir daire alın bir de kiralayın. Kira da kp otursun. Siz de yemeklerini götürürsünüz.

Evet bunu bende düşündüm.Yani ya uzun yıllar yaşarsa ben onca yıl bu adamla nasıl beraber yaşarım diye.Özel hayat hak getire çünkü.Ve adamın kızları var ama biri yurt dışında biride istemiyor çünkü kızının kocasıda anlaşamıyor kp ile.Kızıda uzak tutuyor kocasından.Emekli maaşı geçen sene almaya başladı

Evet ya halbuki huzurevi bircok yaşlı icin daha rahat yaşıtları var. Bakımları yapılıyor. Yemekleri geliyor. Bizim toplumumuzda aileler cocukların özgür yetismesine kendi cabalarıyla bir yerlere gelmesine izin vermiyor yaslanmaya baslayinca da cocuklara tripler göndermeler baslıyor ben size baktım siz de bana bakın diye özellikle kiz cocuklarından beklenti yüksek.

Ev ile ilgili soru sormuştum cevap vermediniz .Kayınbabanız ev alınırken hiç maddi katkıda bulunmamış mı?

Evi sadece eşiniz mı almış?

O halde maddi olarak kendini kurtarabilir. Cocuklari ilede beraber yasamak zorunda degil. Herkesin kendi yuvasi, kendi ritmi var. Yeri geliyor özgürce gezip tozmak istiyorsun, yada esin ile sarilip tv'ye bakmak istiyorsun, cinsellik yasamak istiyorsun,..

Onun yanliz yasamasi onun için daha iyi. Arada çoçuklar ziyarete gelir. Adam kendi hayatini kurar, özgüveni olur. Hele 1-2 kursada giderse tam olur.

Ancak bu ev sizin basinizi agritabilir. Ev halanin üstüne ise, hala o parayi size vermeyebilir.

Eşim bugün sordu evlenmekte istemiyormuş.Biz onu istemediğimiz için bu soruyu sormuşuz öyle düşündü Evde eşimin halasının üstüne
Eşinizin halası, kayınpederinin kız kardeşi oluyor. Bu durumda, kredi borcunu bile ödemiş olsanız, yasal olarak ev sizin olmuyor. Kayınpeder, kız kardeşinin evi olarak, kendini hak sahibi görüyor.
Beni istemiyorsunuz diye ajitasyon yapacağına, ben geçimsizim, huysuzum deseymiş.
Hazır adınız istemiyora çıkmış ve evden kovulup dururken, gerçekten ayrı eve çıkıp,adamı kendi kendiyle baş başa bırakında, ne hali varsa görsün.

2 ablası var.Biri yurt dışında biri burada.Lakin hem oda istemiyor hemde bizim yere batasıca adetimize göre erkek çocuk varsa baba ve anne onunla kalıyor
Sanki siz onlarla kalıyormuşsunuz gibi düşünüyorum.Yoksa adam bu kadar kolay kolay gidin demezdi .

Bu insanlar yurt dışından gelmişler hiç mi paraları yoktu da eşiniz kredi ödemiş?

Böyle adamlara "vay tek başına yapamaz/eve bir kadın lazım" muamelesi devam edilirse elbette kendi başının caresine bakmayı öğrenmez. Adam 62 yaşında daha. Benim kp gibi 80ni geçmiş olsa neyise. Size ciddi tavsiyem ya evi ayırın yada adamı bir psikoloğa götürün. Baba diye de istediği gibi konuşamaz. Babaysa babaligini bilsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…