- 4 Mart 2012
- 15.906
- 36.968
- 798
- Konu Sahibi amannegerekvar
-
Yani Eşinizin ailesinin hiç katkısı yok mu ?Ev eşimin halasının üstüne.Yurt dışından geldikleri için kimlikleri olmadığından halasının üstüne almışlar.Ama krediyi eşim ödedi hep.Çok kısa zamanda da evin borcu bitiyor
Eşim bugün sordu evlenmekte istemiyormuş.Biz onu istemediğimiz için bu soruyu sormuşuz öyle düşündüOğlunu ve sizi darlayıp durduğuna ve gitmenizi istediğine göre, babalık evlenmeyi düşünüyor olabilir. Ama, ayrı eve kendi çıkmak istemeyip, evden sizin gitmeniz için, böyle davranıyor. Bu benim fikrim. Yanıldığımı zannetmiyorum. Çevremde örneğini çok gördüm. Oturduğunuz ev kimin?
Yani sizin kayınpederiniz mi ölmüş, Kayınvalideniz mi anlayamadım. Kusura bakmayın ama adam hiç aratmıyor klasik bir kayınvalideyi. Sanki huzursuzluk çıkarmasının sebebi içten içe yük oluyorum diye düşünüp sonra da sorun çıkarıyor gibi. Kendi içinde bir şeyler yaşıyor belli. Allah yardımcınız olsun.İyi geceler hanımlar.Ben biraz iç dökmek,birazda sizlerin yorumlarını almak için uzun zamandır dert ettiğim bir konuyu yazıcam.Ben 2.5 yıllık evliyim ve kp ile beraber yaşıyoruz (kv ben evlenmeden vefat etmişti).Sorun şu ki evlilikten kısa bir süre sonra kp oğlunu benden kıskanmaya,sürekli eşime sen evlendikten sonra çok değiştin diyip alttan bana göndermeler yapmaya başladı.Eşim ne alakası var baba falan desede adam sürekli bunu söyler eşimle tartışır sonra kapıları bi kaç gün sertçe kapatarak benimle dahi konuşmazdı.Yine böyle bize küstüğü bi gün bi gerginlik oldu aramızda arkamdan eşime bişeyler söylerken bende duydum ve siz ne diyosunuz ne istiyosunuz benden dedim bu kpde sen geldin evin huzuru bozuldu çık git evden istemiyorum seni dedi bende gitmiyorum dedim.Çünkü eşimle hiçbir sorunumuz yok çokta iyi anlaşırız ve adamın amacına ulaşmasını istemedim.Adamda delirmiş halde bana bağıra bağıra odasına girdi söylendi.Uzun bi süre konuşmadım ve kendi gelip konuştu hallettik sayılır sorunları.
Ta ki bi kaç hafta önceye kadar.Kp ve eşim bi konu hakkında tartışıp konuşmuyodular.Yemeklere kpyi ben çağırıyodum yemek yiyip odasına giderdi,eşimle tek kelime konuşmazdı.Kp bi anda evden ne zaman taşınıyorsunuz dedi.Biz şok olduk.Evin kredi borcunu yıllardır ödeyen eşim.Yıllardır çalışmayan evde oturanda babası.Ben bi yere gitmiyorum dedi eşim,kp de al karınıda çık git vs diyip hakaretler edip çıktı dışarı.Eşimde hemen evi satmak için siteye ilan verdi.Evin parasıyla biz kendimize ayrı ev artan paraylada kp ne istiyorsa onu yapacaktı.Ama bugün bize siz beni yanınızda istiyo musunuz istemiyo musunuz dedi.Tabi yine kavga oldu bu sorudan sonra.İşte eşime karın istemiyor biliyorum,senide dolduruyor falan dedi.
Ben artık bu adamla değil birlikte yaşamak yüzünü dahi görmek istemiyorum,eşimde bıktı bu kavgalardan.Biz kendimize ev alsak kp yaşlanınca ya yine yanımıza gelirse diye düşünüyorum.Evlenmekte istemiyor.Yani babamı yerine koyuyorum açıkçası tek bırakmak istemem kendi babam olsa ama bu kpnin yaptıklarını unutamıyorum.Siz olsanız ne yapardınız? Kusura bakmayın uzun oldu hakkınızı helal edin.Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu arada kp şuan 62 yaşında.
Ciddi ve güzel bi mesaj olmuşSize bu kadar stres sıkıntı veriyorsa bence uzaklaşın çünkü bir süre sonra eşinizle de aranız bozulur hergun üzgün sinirli vs olursanız. Babasına nasıl bakilacagini eşiniz düşünmeli sonuçta hizmeti veren siz, lafı yiyen üzülen siniri bozulan gene sizsiniz. Ve hayatta uzun vadeli planlar yapmayı sevmem ben. Allah herkese gecinden versin tabi ki ama ölüm var. Belki kpniz tamamen saglikliyken birden vefat edecek bu durumda yanınıza hiç gelmeyecek. Belki önce siz vefat edeceksiniz ömrünüz kpyi çekmekle geçmiş olacak. İlk baştaki esprili yaklaşımdan sonra çok ciddi bir mesaj oldu
aynen cidden . gelip görmek isteyen cikip gelsin :)Ben şahsen yaşlanınca çocuğuma yük olmak istemiyorum. İlerde yaşlanıp zorlanırsam huzur evinde kalmayı planlıyorum.
Evet bunu bende düşündüm.Yani ya uzun yıllar yaşarsa ben onca yıl bu adamla nasıl beraber yaşarım diye.Özel hayat hak getire çünkü.Ve adamın kızları var ama biri yurt dışında biride istemiyor çünkü kızının kocasıda anlaşamıyor kp ile.Kızıda uzak tutuyor kocasından.Emekli maaşı geçen sene almaya başladıAnlayamadim, yanliz yasarsa ne oluyor? Adam 62 yasinda, gayet genç yani. En az, bak en az 80 yasina gelebilir. Bu 20 yil demek. Cidden 20 yilmi beraber yasayacaksin? Ne için?
Adamin eli ayagi tutuyor, gerekirse gidip çalissin. Gençliginde çalismayip, emeklilik alamadiysa bu onun kendi suçu. Haftada 1 temizlikçi gelsin, biraz yemekte yapsin. O sekilde 1-2 gün idare etsin, 1 gün sizde yemek yer ve biraz kendiside yemek yapmayi ögrenir.
Hep diyorum, bizim kültürde bu yaslilara karsi saygi çok abartiliyor. Baska kültürlerde yasli olmak hakaret olarak sayiliyor, kimse yasli olmak istemiyor. Bizde ise millet 50 yasinda bile kendini yasli olarak ilan ediyor. Niye? Daha çok hürmet görmek için. Cok sakat bir sistem gerçekten.
Derhal o evi satip, kendi hayatinizi kurun.
Niye çocuğuma yük olayım, onun da evlendikten sonra kendine göre bir düzeni olacak.aynen cidden . gelip görmek isteyen cikip gelsin :)
2 ablası var.Biri yurt dışında biri burada.Lakin hem oda istemiyor hemde bizim yere batasıca adetimize göre erkek çocuk varsa baba ve anne onunla kalıyorEşiniz tek kardeşmi
Evet ya halbuki huzurevi bircok yaşlı icin daha rahat yaşıtları var. Bakımları yapılıyor. Yemekleri geliyor. Bizim toplumumuzda aileler cocukların özgür yetismesine kendi cabalarıyla bir yerlere gelmesine izin vermiyor yaslanmaya baslayinca da cocuklara tripler göndermeler baslıyor ben size baktım siz de bana bakın diye özellikle kiz cocuklarından beklenti yüksek.Anlayamadim, yanliz yasarsa ne oluyor? Adam 62 yasinda, gayet genç yani. En az, bak en az 80 yasina gelebilir. Bu 20 yil demek. Cidden 20 yilmi beraber yasayacaksin? Ne için?
Adamin eli ayagi tutuyor, gerekirse gidip çalissin. Gençliginde çalismayip, emeklilik alamadiysa bu onun kendi suçu. Haftada 1 temizlikçi gelsin, biraz yemekte yapsin. O sekilde 1-2 gün idare etsin, 1 gün sizde yemek yer ve biraz kendiside yemek yapmayi ögrenir.
Hep diyorum, bizim kültürde bu yaslilara karsi saygi çok abartiliyor. Baska kültürlerde yasli olmak hakaret olarak sayiliyor, kimse yasli olmak istemiyor. Bizde ise millet 50 yasinda bile kendini yasli olarak ilan ediyor. Niye? Daha çok hürmet görmek için. Cok sakat bir sistem gerçekten.
Derhal o evi satip, kendi hayatinizi kurun.
Ev ile ilgili soru sormuştum cevap vermediniz .Kayınbabanız ev alınırken hiç maddi katkıda bulunmamış mı?İyi geceler hanımlar.Ben biraz iç dökmek,birazda sizlerin yorumlarını almak için uzun zamandır dert ettiğim bir konuyu yazıcam.Ben 2.5 yıllık evliyim ve kp ile beraber yaşıyoruz (kv ben evlenmeden vefat etmişti).Sorun şu ki evlilikten kısa bir süre sonra kp oğlunu benden kıskanmaya,sürekli eşime sen evlendikten sonra çok değiştin diyip alttan bana göndermeler yapmaya başladı.Eşim ne alakası var baba falan desede adam sürekli bunu söyler eşimle tartışır sonra kapıları bi kaç gün sertçe kapatarak benimle dahi konuşmazdı.Yine böyle bize küstüğü bi gün bi gerginlik oldu aramızda arkamdan eşime bişeyler söylerken bende duydum ve siz ne diyosunuz ne istiyosunuz benden dedim bu kpde sen geldin evin huzuru bozuldu çık git evden istemiyorum seni dedi bende gitmiyorum dedim.Çünkü eşimle hiçbir sorunumuz yok çokta iyi anlaşırız ve adamın amacına ulaşmasını istemedim.Adamda delirmiş halde bana bağıra bağıra odasına girdi söylendi.Uzun bi süre konuşmadım ve kendi gelip konuştu hallettik sayılır sorunları.
Ta ki bi kaç hafta önceye kadar.Kp ve eşim bi konu hakkında tartışıp konuşmuyodular.Yemeklere kpyi ben çağırıyodum yemek yiyip odasına giderdi,eşimle tek kelime konuşmazdı.Kp bi anda evden ne zaman taşınıyorsunuz dedi.Biz şok olduk.Evin kredi borcunu yıllardır ödeyen eşim.Yıllardır çalışmayan evde oturanda babası.Ben bi yere gitmiyorum dedi eşim,kp de al karınıda çık git vs diyip hakaretler edip çıktı dışarı.Eşimde hemen evi satmak için siteye ilan verdi.Evin parasıyla biz kendimize ayrı ev artan paraylada kp ne istiyorsa onu yapacaktı.Ama bugün bize siz beni yanınızda istiyo musunuz istemiyo musunuz dedi.Tabi yine kavga oldu bu sorudan sonra.İşte eşime karın istemiyor biliyorum,senide dolduruyor falan dedi.
Ben artık bu adamla değil birlikte yaşamak yüzünü dahi görmek istemiyorum,eşimde bıktı bu kavgalardan.Biz kendimize ev alsak kp yaşlanınca ya yine yanımıza gelirse diye düşünüyorum.Evlenmekte istemiyor.Yani babamı yerine koyuyorum açıkçası tek bırakmak istemem kendi babam olsa ama bu kpnin yaptıklarını unutamıyorum.Siz olsanız ne yapardınız? Kusura bakmayın uzun oldu hakkınızı helal edin.Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Bu arada kp şuan 62 yaşında.
Evet bunu bende düşündüm.Yani ya uzun yıllar yaşarsa ben onca yıl bu adamla nasıl beraber yaşarım diye.Özel hayat hak getire çünkü.Ve adamın kızları var ama biri yurt dışında biride istemiyor çünkü kızının kocasıda anlaşamıyor kp ile.Kızıda uzak tutuyor kocasından.Emekli maaşı geçen sene almaya başladı
Eşinizin halası, kayınpederinin kız kardeşi oluyor. Bu durumda, kredi borcunu bile ödemiş olsanız, yasal olarak ev sizin olmuyor. Kayınpeder, kız kardeşinin evi olarak, kendini hak sahibi görüyor.Eşim bugün sordu evlenmekte istemiyormuş.Biz onu istemediğimiz için bu soruyu sormuşuz öyle düşündüEvde eşimin halasının üstüne
Sanki siz onlarla kalıyormuşsunuz gibi düşünüyorum.Yoksa adam bu kadar kolay kolay gidin demezdi .2 ablası var.Biri yurt dışında biri burada.Lakin hem oda istemiyor hemde bizim yere batasıca adetimize göre erkek çocuk varsa baba ve anne onunla kalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?