Saç Rengi ve Saç Boyama Sac acicisi ne siklikla kullanilir??

Amieko

Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2013
7
0
6
İzmir
Kizlar selam,
2 gun once saclarimi evde kendim toz aciciyla actim. Uzerine de dore bakir boya yaptim. Burda cok okudum sac acanlari ama sunu merak ediyorum ayni islemi bir daha uygulamak istiyorum suanki renkten de memnunum ama biraz daha acilsin istiyorum. Kullandigim acici morfose mavi toz acici 30 vol. Oksidanla kullandim. Once uclarina sonra diplerine uyguladim ve 30 dk beklettim. Acici kullananlar bana yardimci olursa sevinirim... Buarada saclarimda pek yipranma olmadi saclarim kalin telli ve yagli bir yapida. boya olarakta loreal kullandim.

Ama ben hic sac diplerime surmedimki. Diplerim kendi rengimdi. Ben de korkuyorum yapmaya ama cokta istiyorum biraz daha acilsin

Merhaba;

Saçını ilk açtığında açmadan önce ne renkti ve açtıktan sonra üstüne hangi numara ile boyadın ?
İlk önce bunu bilmem gerekiyor. Eğer açtıktan sonraki saç rengin sarı değilse açılabilir. Açma işlemi bilinçli bir şekilde yapılırsa saçı yıpratmaz.
Sarıdan çok turunculuğunu almak istiyorsan eğer; bu işlemi açmadan sadece boyayarak da yapabilirsin.

Sorduğum soruya cevap verirsen yardımcı mutlaka yardımcı olurum :)

Saclarim siyahti kasim ve ocakta boyamistim. Ondan once de acik kumral kullaniyordum sacimi. Kendi sac rengim de koyu kestanedir. Boya iyice akmisti aralarda koyu kestaneler vardi. Acinca da boyle yine renk tonlu golgeli bi sac rengim oldu ama sanki biraz daha acsam daha guzel olacak gibi geliyor. Diplerden geldigi icin burdanda okumalarima gore hic dibimi boyamadim acma islemini sadece boyali yerlere uyguladim ve yarim saat tuttum sacimda. Uzerine de loreal majirel 8.43 uyguladim. Ben turunculuk istiyordum zaten yani dorelik ama bu biraz daha koyu kaldi gibi. Aciciyi sanirim daha fazla tutmam gerekiyordu. O yuzden bi daha acmak istiyorum. Cevap yazarsan cok sevinirim. Tesekkurler.. :))

Merhabalar;

8/43 daha çok kızıldır bu yüzden çok bakırlık yani turunculuk elde edememişsindir. Bir de sanırım ki oksidanını 8/43 ile boyarken %6(20volume) seçtin galiba??? Bu da saçındaki bakırlığı azaltır. Açıcı ile alakası olduğunu sanmıyorum zaten saçların 8 den daha fazla açılmıştır.

Benim tavsiyem bakırlıı yoğun istiyorsan bu boyadır: Loreal Majirel 7.44 tür. Ve bunu boyarken %9(30volume) oksidan ile uygulaman gerekir.

Bir de bu boyanın bir tanesi 60 ml dir. Bir tüp boyaya 80 ml oksidan{%9(30volume)} katmanı öneririm.
Yani mantığı: oksidanı boyanın 20 ml fazla olması. Bu şekilde güzel bir bakır yakayabilirsin, saçını açmadan :)

Thalia supersin. Harika bilgiler veriyosun. Oksidani 9luk kullandim acicida da boyada da. 50 ml lik boyaya 75 ml oksidan koydum. Acicida da 3 dolu yemek kasigina 150 ml oksidan koydum.
Acici kullanmadan direk 7.44 le boya diyosun yani. İse yararsa acici kullanmadan boya kullanmak tabi ki isime gelir. 7.44 ve 8.43 arasinda cok kalmistim aslinda. Dedigin gibi kizil oldum daha cok. Aciciyla da actigimda 8 kadar acilmadi bu arada bi kizillik vardi. Foto koyamiyorum telefondan giriyorum. Neyse neticede acmadan uzerine 7.44 yap diyosan tutar diyosan hemen yapicam bu hafta turuncu olmak istiyorum :))))
Cok tesekkur ederim vakit ayirdigin, acikladigin icin...

Eğer saçların en son 8/43 ile boyandıysa 7.44 tutar hatta daha iyi tutar, ama su an görmediğim için %100 emin konuşamıyorum ama fikrimi sorarsan %80 eminim :)

Acil Yardım lütfen!!! Saçlarımı önce Kızıla sonra siyaha boyadım son boyamanın üstünden 8 ay Geçti şimdi altın karamel yapmak istiyorum..
Bu gün toz açıciyla saçlarımı açtım diplerim Kınalı gibi oldu boyalı olan kısımlarda daha koyu Kınalı gibi pazar gününe kadar bundan kurtulmam lazım (( zaten depresyondayim şimdi ıntihara meyilliyim resmen kızlar Yardım edin lutfen

Lütfen banada yardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…