Saç Rengi ve Saç Boyama Saç boyayı neden tutmaz?

kavun kokusu

Buraya reklam alınır
Kayıtlı Üye
2 Ocak 2015
6.425
15.437
Merhaba, 1,5 sene önce bitkisel açıcı ile açma işlemi yapıldı saçıma (bitkisel olduğuna eminim).
Öncesinde evde, kendim boyuyordum; yorucu gelmeye başladı kuaföre döndüm.
Açıcı yapıldığından beri mümkün değiş saçım boyayı tutmuyor. İLk boyamada rengi alıyor, 2. haftadan itibaren silinmeye başlıyor, sonra hiç boyanmamış gibi. 1,5 senedir dip boya aşamasına geçemedik bile.
Hep aynı tona boyandı, zaman zaman marka değişti (majirel, goldwell, inoa). Ama yok yok yok, olmuyor.
Bunun sebebi ne olabilir? Çözümü de varsa aklınızda sizden tatlısı yok. :KK19:

hhehe aynı sorundan muzdarip olanların arasına hoş geldin :KK70:
Pigmentasyon işlemi yapılması gerekiyormuş boyayı saçın tutması için.

O nasıl bir işlemmiş hemen bakayım da işlem yapa yapa saç mı dayanır; yazık onlara yaa :110:. Teşekkürler.
Şöyle canım 50 ml bir tip boyanın yarısı ve yarım çay bardağı su biraz saç kremi.
bu karışımı ama önemli olan saçın ihtiyacı olan tonu bulmak sanırım.
Dip ve ucun tonunu nasıl tutturacaz hiiiiç bilmiyorum

Şöyle canım 50 ml bir tip boyanın yarısı ve yarım çay bardağı su biraz saç kremi.
bu karışımı ama önemli olan saçın ihtiyacı olan tonu bulmak sanırım.
Dip ve ucun tonunu nasıl tutturacaz hiiiiç bilmiyorum
Ben daha farklı bir yorum buldum, o daha mantıklı geldi bana. İstenilen tona saç boyanıyor, yıkanmıyor, fazla boya saçtan alınıyor. Isı verilirse daha iyi olurmuş, ama ısı nasıl verilecek bilmiyorum o_O. Sonrasında tekrar istenen tona boyanıyor saç. Hala gerekliyse sizin verdiğiniz tarif yapılıyormuş. Sadece bu olsa çünkü ne farkı kalacak boyamaktan? O da akar gider.

Ben daha farklı bir yorum buldum, o daha mantıklı geldi bana. İstenilen tona saç boyanıyor, yıkanmıyor, fazla boya saçtan alınıyor. Isı verilirse daha iyi olurmuş, ama ısı nasıl verilecek bilmiyorum o_O. Sonrasında tekrar istenen tona boyanıyor saç. Hala gerekliyse sizin verdiğiniz tarif yapılıyormuş. Sadece bu olsa çünkü ne farkı kalacak boyamaktan? O da akar gider.
Benim uçlar platinimsi bi renk olduğundan yani dore yansımalarını kaybettiği için pigmentasyon bana x.3 lü tonlarda şart.
Ama senin sorunun boyanın akmasıysa onu araştır

Evet, anlaşılan o ki pigmentasyon denince 2 tip oluyor, biri cila, size lazım olan, biri de boya tutmama için yapılan; o da bana lazım olan. Kuaförle iyice konuşup yaptırmak lazım. Bir de varsa, bulunursa iyisini bulmak lazım, hiç umudum yok ya neyse. Çoook teşekkür ederim. :KK3:

Evet, anlaşılan o ki pigmentasyon denince 2 tip oluyor, biri cila, size lazım olan, biri de boya tutmama için yapılan; o da bana lazım olan. Kuaförle iyice konuşup yaptırmak lazım. Bir de varsa, bulunursa iyisini bulmak lazım, hiç umudum yok ya neyse. Çoook teşekkür ederim. :KK3:
canım seninki de cila şeklinde suyla kremle olan tariften.. ama o tarifi uygulayıp saçta bekletip sonra fazlasını sıkıp elinle alıyorsun saçtan, sonra saça aynı o renge normal boyama yapıyorsun yani cilayı yıkamamış oluyorsun.. bu renk tutmaması için olan.. rengin solması için sadece cila yapıp yıkamak yeterli üstüne tekrar boyamaya gerek yok..

canım seninki de cila şeklinde suyla kremle olan tariften.. ama o tarifi uygulayıp saçta bekletip sonra fazlasını sıkıp elinle alıyorsun saçtan, sonra saça aynı o renge normal boyama yapıyorsun yani cilayı yıkamamış oluyorsun.. bu renk tutmaması için olan.. rengin solması için sadece cila yapıp yıkamak yeterli üstüne tekrar boyamaya gerek yok..
Çok teşekkür ederim, peki şimdi ben bir çoğu kendi kafasına göre takılan kuaföre sadece cila mı demeliyim? Yoksa uzun uzun tarif etmem mi gerek? En önemli soru hadi boya tonunu tutturamıyorlar, hadi ombre yapamıyorlar ama bunu hepsi yapar değil mi?

Çok teşekkür ederim, peki şimdi ben bir çoğu kendi kafasına göre takılan kuaföre sadece cila mı demeliyim? Yoksa uzun uzun tarif etmem mi gerek? En önemli soru hadi boya tonunu tutturamıyorlar, hadi ombre yapamıyorlar ama bunu hepsi yapar değil mi?
hayır boyamadan önce pigmentasyon yap demen lazım.. sadece cilayı her kuför yapar hemen hemen ama bu pigmentasyon da zor olmasa da yine daha iyi bir kuaför olsa güzel olur..

hayır boyamadan önce pigmentasyon yap demen lazım.. sadece cilayı her kuför yapar hemen hemen ama bu pigmentasyon da zor olmasa da yine daha iyi bir kuaför olsa güzel olur..
Tamam, çok teşekkür ederim. Sabaha karşı oturdum google amca ile el ele verdik, iyi kuaför, memnuniyet yorumları aradık, okuduk. Öbür aya kaldı, bu ay boyandı saçım. Güzel haberlerle dönerim umarım. :110:

X