Saç Derdi

Calcifer

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2014
59.306
330.164
698
Bu da mı dert demeyin gerçekten artık sinirim bozulmaya başladı.

Olay şu ki benim 3.5 yaşında bir oğlum var ve saçları uzun. Çocuğu her gören mutlaka laf söylüyor. Çocuğumun cinsiyetini baltaladığımı kız gibi yetiştirdiğimi söyleyen mi dersiniz, kız gibi mi seviyorsun diyen mi dersiniz , yok kız istiyordun o yüzden mi uzattın diyen mi dersiniz çok sıkıldım.
bir de ilk başta kız sananlara lafım yok çünkü tipi benziyor. bere taktığı zaman bile kız diyorlar saçıyla alakası olduğunu düşünmüyorum. ama erkek olduğunu bile bile hala kız diyenlere çok sinir oluyorum
malesef ağızları torba olmadığı için büzemiyorsunuz da .Tabi ki bana bunu söylediklerine pişman ediyorum Ben saçlarının uzunluğunun çocuğun cinsiyet kavramında sıkıntı yaşamadığını düşünüyorum ama artık bu konuda acabaya düştüm. Ben yanlış mı yapıyorum diye

Sanane de gec yav. Kizim suandan 2 ay oncesine kadar tayt tisort takiliyodu. Erkek cocugu gibi bu ne bi toka tak cicili bicili sec diyolardi. Sanane la diyordum. Simdi prenses leveline girdik 2 aydir tutu etekler piril pirilli sortlar elbiseler giyiyor. Bu kez de bu ne duzgun bi tayti tisortu yokmu diyorlar.

Derler yani. Bosver.

Bilmiyorum ama homo eğilimleri olan kişiler üzerine biraz araştırma yapmıştım. Küçükken kız ya da erkek gibi büyütüldüğünü söyleyenler vardı. Mesela kilotlu çorap giydirilen biri vardı. Hayal meyal hatirlasa da bu onu etkilemiş

Külotlu çorap giymeyen erkek çocuğu var mı

Benim üniversiteden bir arkadasim var. Oglunun saci o kadar uzun ki örüyorlar hep :) hosuna gidiyorsa kalsin. Benim Oglumun da uzun kivircik saclari vardi ama cok terledigi icin kestik. Bana ama ogluma oyuncak mutfak ve temizlik arabasi aldigim icin "senin yüzünden ters olucak bu" diyen oldu. Demek ki salaklar her yerde var kendinizi üzmeyin

Küçük çocukta saçın rengin cinsiyet kavramında sıkıntı yaratacağına inanmıyorum ama konu üstte dursun diye yazdım calcim bilen biri görsün diye

Ben çok anlamam bu işlerden de şu çocukları eleştirenleri çok komik buluyorum.
Herkes kendi çocuğunu istediği gibi giydirir, yedirir, yetiştirir vs.
Sevgi,saygı, merhamet gibi hoş erdemleri öğrettikten sonra geri kalanının ne önemi var ki?

Hala var mi onlardan :)
"Annen gibi sac uzatacagina baban gibi biyik birak" sozunu motto etmis, sozde caddenin agir abileri gibi dolanan ,ozunde zeka seviyesi kasar peniri ve tost makinesinin altinda olan bu insanlardan kaldi mi hala :)

Hep uzundu saçları. Çocuk saç ile doğdu diyebilirim ,kestirelim oğlum diyorum ağlamaya başlıyor benim canım saçlarımı nasıl kestirirsin diyor

Hala var mi onlardan :)
"Annen gibi sac uzatacagina baban gibi biyik birak" sozunu motto etmis, sozde caddenin agir abileri gibi dolanan ,ozunde zeka seviyesi kasar peniri ve tost makinesinin altinda olan bu insanlardan kaldi mi hala :)
Malesef hem de bizim jenerasyon bunlar
O kadar sıkıldım ki çocuk büyüdü ve anlıyor tepki veriyor. Ben kız değilim diyor.

C Calcifer yorumlarına genel anlamda aşinayım,gördüğüm kadarıyla hep mantıklı ve sağduyulu davranan/düşünen bir insansın. bundan dolayı zaten en başta hiç umursamayıp ,insanlara hak ettiği cevabı vermişsin.

ancak bir insanın psikoloisinin üzerine bu kadar gidilirse,aynı şey -dünyanın en saçma şeyi olsa bile- 125696 kere söylenirse, insan doğruluğundan emin olduğu şeyleri bile sorgular hale gelir. haklısın,sen de insansın. bazen böyle duygusal dalgalanmalar yaşaman çok normal.

ancak sana tüm samimiyetimle söylüyorum, senin oğlun dünyanın en ''erkeksi'' (!) insanı da olsa, yine hadsizin biri çıkıp saçma sapan bir şeye takacak. yani demem o ki mesele sende veya oğlunda değil,o insanların zihniyetinin avamlığında.

çok istiyorlarsa kendi çocuklarının saçlarını kestirsinler, başkalarının hayatına karışıp HUZUR BOZMAYI çok seviyorlar. bak özellikle söylüyorum,başkalarının mutsuzluğuyla mutlu olan insanlar var. senin canını sıkabildiklerini fark ettikten sonra bile isteye aynı meseleden yürüyorlar,inadına. lütfen sen kendi doğrularından şaşma.

ayrıca kız istiyordun erkek oldu diye mi uzattın ne demek ya? etrafında böyle cahil insanları barındırma gözünü seveyim. gidip kendi evlerinin oksijenini tüketsinler. dizilerde belki biraz değiştiriliyordur ancak genel anlamda gerçeğe sadık kalınıyor,tarihteki nice ünlü erkeklerin saçları uzun, onların da mı anaları kız istemişmiş?

ay sinir bastı beni senin gibi mantıklı bir kadına da acaba dedirtmişler ya,cehaletin sınırı yok bir kez daha anladım. lütfen kafana takma, yav he he de ge. ciddiyim

Etrafınız cahillerle doluymuş.
Bu durumda cocuk da sıkıntılanıyor olabilir.
Oğlunuz karsı cıkmıyorsa biraz kestirin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…