Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar sac dıbımdekıler neeeeee

• Konu Sahibi Konu Sahibi xyz89
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
arkadaşlar saç dibimde bişilerin olduğunu hisediyordum elimi saçımın dibine atınca hep böyle tortu gibi bişeyler geliyordu neyse geçen gün eczaneye gittim saç diplerimi gözterdiler bilgisayarda ama saçlarım mısır tarlası gibi derilerim gözükmüyordu rausch diye bir arındırıcı şampuan aldım şimdi onu kullanıyorum inşallah iyi gelecek.saç diplerimin böyle olmasına gelince de şampuanıma kattığım ampuller yüzünden olmuş %90 diyebilirim.

acaba benımkıde sampuanıma kattıgım cam terebentınden olmasın... cunku bundan sonra basladı benımkı

şikayetinizi iyi anladığımı düşünüyorum.saç diplerinize yapışık duran kalın kabuklar var ve kapuğu kopardığınızda saçınızda beraberinde kopuyor.kepeklenmede kepek dökülür ama saçınıza bişey olmaz ama bunda tam tersi oluyor. elinizi saç diplerinizde gezdirdiğinizde elinize küçük tortu gibi taneciklerde geliyordur sanırım. o tanecikleri saç dibinizden aldığınızda saçınızda kopuyor. kaşıntıda oluyor ve kaşımadan duramıyorsunuz. buda saçınızda yağlanmaya neden oluyor.mutlaka dermatoloğa görünün ama seboreik dermatit olduğu kanaatindeyim.tedavisi yok.yağlı yiyeceklerden,uykusuzluktan ve stresten uzak durmak tek çözüm.zamanla kayboluyor,saçınızla oynamak tetikliyor ve dökülmesine neden oluyor.seyrelmenin arttığına şahit oluyorsunuz zamanla.yeniden nüksedebilen bir rahatsızlık bu.bu rahatsızlığa sedef hastalığının light halide deniyor zaten.

Son düzenleme:
aynı sorunu bnde yaşıyorum saçlarım gayet sağlıklı ama saç dibimde beyaz beyaz kabuklar war.kaşıdıkça elime gelioo..çok iğrenç bi durum..

tamam benım sacımda bıt var kızlar ya ne yapcam ben sımdı

bendede aynı senin anlattığın sorundan vardı.diş tedavisi görüyordum.o sırada kafamın arkasında ensemin üstünde ,sağ ve sol tarafta 3 tane şişlik oluştu.genel cerraha gittim.lenf bezlerim şişmiş.beze yapmış.antibiotik verdi onu kullanırken farkettim.acaip bir kaşıntı,kaşımadan duramıyorum.birde kaşırken elime kabuk kabuk bişeyler geliyordu.elimle kaldırtıp çektiğimde seninde belirttiğin gibi kabukla beraber kopan saçlarımda geliyordu.çok korktum,hemen dermotoloğa gittim.anlattım.böyle kuruyken kaşıyıp yolma dedi.zeytinyağı sür bir kaç saat bekle,kabuklar ayrışsın dedi.yağı sürüp beklettim.sonra bir cımbız yardımı ve el yordamıyla o kalkan kabukları yavaş yavaş aldım.sonra dr.un verdiği ketoral şampuanla saç diplerime masaj yaparak 5-10 dk.beklettim.sonra yıkadım.havluyla kuruladıktan sonra M-furo losyon sürdüm,masaj yaptım.biraz bekledikten sonra cleocin T topikal solisyon sürdüm yine masaj.şimdilik kayboldular.şimdilik diyorum çünkü yine olacak die korkuyorum.çok şükür bitti.ama normal dökülme devam ediyor.aşırı kansızlık demir eksikliği var.o yaşadığım sorunun yanında bu hafif kalıyor.depresyona girecektim nerdeyse.sen dr.a git.kullandığım ilaçlarıda dr.una danış öyle kullan.ama zeytinyağı sürüp bekletmek çok ii geliyordu.en azından sadece kabukları alabiliyordum.kabukla beraber saç gelmedi yağı yapınca.ilaçlarıda sürünce kurtuldum.geçmiş olsun.aynı benim yaşadığım durumu harfiyen çok güzel tarif etmişsin.

valla bahsettiğim arındırıcı şampuanımı kullanıyorum 2 ay olcak diplerimdekiler hala var ama o kadar yoğun değildir galiba eczaneye gidip diplerime baktırcam tekrardan.
şampuanıma ampulleri kırmam büyük hata idi.
inşallah geçer bu torular ya elimi atınca köküyle sökülüyor sankim off

benım sorunum bıt kızlar ya sureklı sırkesını bırakıyormus megerse onlarmıs sacıma yapısıp kaln sacımı tatdım kuvete egılerek ıkı tane bıt dustu yuruyolar flan hemen bıt sampuanı aldık ama sacımda hala sırke var

bendede oluyodu doktora gittim ilaçla tedavi oldum

ya niye bu bitler bitmiyo arkadaslar cok uzuluyorum sırkelerı temızlıyorum ertesı gun bıt denen asalak sey yıne sırke bırakmıs nasıl kurtulcam

ya niye bu bitler bitmiyo arkadaslar cok uzuluyorum sırkelerı temızlıyorum ertesı gun bıt denen asalak sey yıne sırke bırakmıs nasıl kurtulcam

piyasada çok güzel bit ilaçları var şampuan ve losyon şaklinde onları kullan düzenli olarak. bitlerden çabuk kurtulabilirsin ama sirkeden arınmak biraz uzun sürüyor..sabırla devam etmelisin tedaviye.opuyorumnanaktan

benım bıldıgım bıt bıtmedıgı surece sırke bıtmez yanı su anda bıt yok ama sırke var arkadaslar o zaman sırkelr bıt olmadıgı halde hala hala nıye cıkmaya dewam edıyor hergun alıyorum sırkelrı sacımdan tertemız yapıyorum ertesı gunlerde yıne cıkmıs oldugunu goruyorum

ya yardımcı olun bıseyler soyleyıınn

kendin temizleyemezsin bitiii!
gözleri iyi gören ve mümkünse daha önce bit-sirke görmüş birini bul, ışığın altında güzelce baksın saçlarına. bit şampuanının içinden bi tarak çıkıyo, onunla da tarasın. ama önünüze beyaz örtü serin, bakan kişi de kafasını iyice sarsın ki bit hemen atlayan, yayılan bi hayvancıktır. temizlik işleminden sonra da şampuanla taraya taraya sıcak suyla yıkayın. bit kafanda kendiliğinden oluşmamıştır elbet, sana da birinden geçmiştir. o kişiyle aynı ortamda bulunursan tabi kurtulamazsın, sürekli tekrarlar. ayrıca senden de birilerine geçer, bi an önce kurtulman lazım.

ben de doktora gittim ve aynen seboreik dermatit teşhisi konumuştu. bir şampuan ve tonik verdiler kullandım değişme olmadı. buraya da yazmış olmalıyım, benim sorunumu saf zeytinyağı sabunu çözdü. derdim tasam hayatım aynı, aksine daha da arttı. aama artık kıyafetlerimi yarım saatte bir çırpmak zorunda kalmıyorum. herkese de şiddetle tavsiye ediyorum.

saf zeytinyaglı sabun mu dıyorsun yanı onu nerden bulabılırım

Canım benim kuzenimde aynı sorun var Organicum yeşil kutu yağlı ciltler için seboreik dermatite iyi geliyor kaşıntılı yaraları geçti eczacısı vermiş allah yardımcın olsun

bu yeni doğan bebeklerin kafalarında da olur, halk arasında "konak" derler hatta. onlara zeytin yağı sabunu değil de direk zeytin yağı sürüp, sık bir tarakla tararlar. çok iyi gelir.

ya yardımcı olun bıseyler soyleyıınn

bitlendiysen en etkili çözüm "gaz yağı". o namussuzalar alışkın bit ilacına, kafa yapıyor ama öldürmüyor. sür gaz yağını kafana, biraz beklet sonra yıka saçını bir güzel. azcık kokar ve yakar ama kaşınmaktan iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…