Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar sac dıbımdekıler neeeeee

• Konu Sahibi Konu Sahibi xyz89
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
antı bıt dıye sampuan kullanıyorum ama hala dewam edıyor ama antıbıtı kullandıktan sonra kendı samouanımı da kullanıyorum o zman etkısı kalmıyor mudur bıt ılacının

aa december, iste tamda bunun ismi seboreik dermatit iste.. !! ben de bi 1 bucuk yildir var.. kendi kendine cikti.. stresden ve üzüntüden simdi ise kurtulamiyoruum ve doktorlar hayatin boyunca geçmez diyolar.. ben Fransa'da yasiyorum benim bu sacimin dibindeki yaralarima dermatologum sampuan verdi hafta 2 kez filan bi 5 dkk koyup yikiyosun, snra ben sinirden yine kasiyip yolluyorum etimi ama.. =(=(
hiç de bi ise yaramiyor bence.. baska jelli kremlerde var ama onlarda ,malesef..
bi ise yaramiyoo.. ama bu senin dedigin saf zeytinyagli sabun'u kullancam ins.. INSALLaaah geçer rabbiiimm.. her sikildigimda, filan elim hep oraya gidiyo.. dha da buyutuyoruum yarayi.. egzemadan da fenaa bisey..
haa birde doktorum ancak sopr yaparsan geçer dedi.. ( bence hakli cunku sporla vucut dha bi gzl cçalisiyo hem ortada stres filan kalmiyo).. bence bunu da denemek laziimm kizlar..

a.s.

cnm aynısı bendede var kepek değil bu konak gibi bişey benim saçlarım çok kuru ondan oldğunu düşünüyorum yağ kürleri yapıyorum yinede yağlanmıyo sık sık yıkayınca oluşmuyo bu kabuklar :S

Merhaba arkadaşlar,
Okuduğum kadarıyla arkadaşın birisi saçındaki bitleri başka bir şey sanmış ve bir konu başlatmış fakat ne iyi etmiş aslında bilmeden var olan bir soruna da parmak basmış. Bende de uzun zamandır saç diplerinde oluşan ve saçlarınla oynadığım zaman eline gelen küçük sarı yuvarlak partiküller vardı. Hatta dökülen saçlarımın ucunda bazen bunlardan olurdu. Fakat daha önce dermatoloğa gitmeme rağmen bunlara bir çözüm bulamadım. Daha dün başımı sürekli kaşıma ihtiyacı duyma şikayetiyle dermatoloğa yeniden gittim. Dermatolog saçtan preparat aldı baktı ve bit falan değil dedi egzama olmuş dedi ama ben işim gereği hayvanlarla haşır neşir olduğum için yine de bit spreyi de önerdi. Bit spreyine ilaveten konazol şampuan ve günlük kullanım için ayrıca bir şampuan yazdı. Daha sonra eczaneye gittim dermokozmetik açısından da iyi bir eczane. Saçımı orada daha iyi analiz ettiler ve kesinlikle bit falan yok dediler. Saçımın dipleri günlük kullandığımız ticari şampuan ve kremden kepeklenmiş tıkanmış(
Bende saçlarımı tırnaklarımla kaşıdıkça egzama yapmışım saç derim kıpkırmızıydı( Görüntüyü ekrana yansıttıkları için görüyorsunuz). Eczacı doktordan daha fazla ilgilendi saçımın her yerini taradı ve doktorun önerdiği bit spreyini bu egzamalı deriye kullanırsan daha beter yapar zaten gereksiz çünkü bit yok boş yere neden kullanasın ki dedi. Ayrıca doktor kendi şampuanından sonra konazol kullan demişti. Konazol saç derinizdeki kepek ve bütün diğer kalıntıları temizliyor haftada iki gün kullanılması öneriliyor. Eğer kendi şampuanıma devam edeceksem konazolü kullanmanın ne anlamı var değil mi? Eczaneden günlük kullanım için içinde zararlı bileşiklerin olmadığı yine duyarlı ciltler için doktorların önerdiği bir şampuan aldım ve duştan sonra saçım hiç kaşınmadı. Şimdi gayet iyiyim. Bende saçımı gereksiz kaşımamaya özen gösteriyorum. Saçlarınızı tırnakla kaşımayın:))
Uzun lafın kısası marketlerden vs satılan şampuan ve kremleri almayın artık gerçekten saçtan temizlenmiyorlar. İyi bir dermatoloğa gidin. Her gün saçlarınızı şampuanla yıkamayın.
Herkeste aynı belirtiler gözükmeyebilir çünkü herkesin cilt ve saç yapısı farklıdır.
Sağlıklı ve mutlu kalın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…