Merhabalar.
Faydalı olur ve benim gibi bilmeyip doktor doktor gezenlerin ve halen sebebini çözümünü bulamayanlara yararlı olur diye konu açmak istedim...
Benim zaten oldum olası ince teli zayıf saçlarım vardır ama görüntü olarak cansız mat değil gayet parlak saçlarım var.Fakat en fazla omzuma kadar uzar sonra kestirmek zorunda kalırım kırık düştüğü için.Yani uzasa bile ince olduğu için çok gösterişli olmuyor.Neyse bi kaç yıl önce Bioplas şampuan ile tanıştım ve saçlarım da dökülme durdu yıkarken belki bir iki tel.
Bu yıl yüzümdeki tüylenmeden dolayı lazer epilasyon yaptırıyorum,yapan uzman benden hormon tahlili istedi ve tahlil sonucu 6 ay kullanmam için diane35 verdi kullandım.6 ay bittikten sonra da yorumlardan hayıt tohumuna başladım.hayıt tohumundaki 2.ayım dı ki saçlarım acayip dökülmeye başladı yıkarken oluk oluk saçlarım akıyordu.Tepemde de açılmalar oldu.Biraz bakındım bi çok yorumda saçı dökülen olmuş hayıt tohumunda.Bu yüzden ikinci ayı doldurmadan bıraktım hayıt tohumunu.Cildiyeye gittim oda bana tahlil yaptı fakat normal çıktı hepsi.Bi eksiklik yok pentagor hap kullan dedi,priorin yorumları beni daha çok cezbettiği için priporin şampuan ve kapsül kullanmaya başladım.Neredeyse iki ay olacak hiç bir değişiklik yok.Dökülme devam ediyor.Tabi bu iki ay içinde bepanten bemiks evigen ampülleri,yılan yağı,karanfil kürü,ısırgan kürü hepsini yapıyorum belli aralıklarla.Ama dökülme durmadı.Bi kaç gün önce malum bölgemde kaşıntım oldu hemde ciddi oranda doktora gitmeden eczacıya gittim çünkü doktorda bakmadan aynı ilacı yazacaktı tercübelerim o yönde ... neyse kremi ve hapı aldım fakat etki etmedi.
Kendimi incelemeye başladım.Ne kullandım,ne yedim ne içtim ne olabilir diye.Bi zayıflama tozu kullandım o olabilir mi dedim bıraktım kaşıntı devam,priorinlemi alakalı dedim o da değil.Bu ay yine diane 35 e başlamıştım bi ay kullanmam için daha öncede kullandığım için onun kaşıntı yapacağı aklıma gelmedi.neyse dün tesadüf bi bakıyım omu yaptı diye meğer kaşıntının sebebi oymuş,yan etkilerindenmiş.Afedersiniz kaşıntı olduğunda yanma kötü koku akıntı yok sadece içerden gelen bi kaşınma.Neyse saçım için gittiğim cildiyeci bana sende a.g.a. var demişti anlamamıştım sormadımda netten de baktım kısaltılmış hali ile yok.Dün tesadüf kaşıntı için doğum kontrol hapına bakınırken uzun süre kullanılıp bırakılınca saçlarda dökülme yapıyormuş,ama daha sonra dökülenlerin yerine yeni saçlar çıkıyormuş.Ben ilacı bıraktım ama hayıt ile öströjenle yine oynadım. :)
Şimdi en azından sebebi biliyorum bi süre kapsüle bakım işlerine ara vermem gerekiyor çünkü ince telli saçlara yapılan bakım saçları iyice yoruyor.Bugün gidip uçlarından kestirip şu dökülme süremi bekliyicem daha sonrasında umarım dökülme durur da yeni saçlarım çıkar.
Uzun uzadıya yazdım ama benim gibi saçından cildinden çekmiş ve kendi araştırmaları ile sorunu bulup ALLAH'ın izni ile çözmüş birinin bilgilerini aktarmasında fayda görüyorum.Eminim benim durumumda olup nedenini bilmeden kozmetiğe eczaneye doktora aktarlara bi sürü para yatıranlar vardır... Mesleklerine saygılıyım ama özellikle benim bulduğum memlekette işinin ehli doktor bulamıyorum ALLAH'tan internet var araştırabiliyoruz.Birde kendinizi analiz edin.Yediğinize içtiğinize yaşantınıza bakın inanın sorunların sebeplerini kendiniz bulacaksınız...
canım seninle aynı problemimiz var benim saç yapımda ince telli seyrek ve yağlı maalesef kendimi bildim bilelide dökülüyo tahlil yaptırmştm tshım yüksek yani hormonlarım çalışmıyo bundan olabileceğini sölemişti doktor hap içiyorum ama dışardan destek almamda gerekiyo bi sürü şey denedm pek fayda görmedim taki badem yağı+bepanten, evigen, bemiks karışımını kullanana kadar bu başlıkla ilgili sayfaya bak istersen orda da yorumlarım var ve bi çok kişiyede öneriyorum bu karışımı çünkü benim için önemli olan bi kaç kişinin değil çoğunluğun memnuniyeti ve en son olarak doktorun onaylaması ben bu karışımla ilgili yorumları dikkate aldım bi çok kişi memnun başka sitelerede baktım yine benzer yorumlar ben hastanede çalışıyorum ve cildiye doktorumuza sordum oda hastalar memnun bende yazıyorum dedi ve banada ölçüsünü yazdı eczanede hazırlattım
saçlarım yağlı olmasına rağmen badem yağını kullanmakta tereddüt etmedm 3 ay olcak karışımı kullanalı çok şükür dökülmem azaldı bide hızlı uzuyo saçlarım benim çok az uzardı oda uzayana kadar kırılırdı uçları kestirmek zorunda kalırdım sen memnun kalmadım demişin gerçi sen badem yağıyla kullanmamışsın galiba ama şu var bu karışım başta döküyo hatta ben bırakmayı düşündüm dökülmem arttı diye ama yorumlara baktım herkesta aynı olmuş devam ettim bende ve 2 haftadan sonra gördüm faydasını arkadaşıma önerdim oda 3 yada 4 haftadan sonra gördü faydasını yani şunu demek istiyorum bizler hemen faydasını görmeyi bekliyoruz ama bi en azından 1 ay kullanmak gerekiyo çünkü bünyeden bünyeye değişebliyo ki her ürün bence en başta dökmeyi artırabilir bünyeye alışmasıyla ilgili bi durum olsa gerek ben o yüzden şimdi iyiki bırakmamışım diyorum
yararlı bilgi için tşk
Ben kullanıyorum bepanten bemiks evigen karışımını doktora dormadan kendim aldım hazırlattım eczacıyya doktora gidince iyi etmişsin bende onu yazacaktım dedi.İyide geldi dediğin gibi saçımı uzattı besledi eskiye göre yani bi ay kadar falan öncesine göre saçlarım iyi.AMa nedeni kullandığım hapın uzun süre kullanılıp bırakılmasından sonra bu dökülme normalmiş ve belli süreci varmış,o yüzden bu süreçi atlatmam gerekecek.İnşallah hepimize şifa olur,bilgilerin için sağolasın canım.Demin kuaföre gittim saçların toparlanmışdedi :)))
amin canım inşallah sağlıklı günler olsun ve gür saçlar:)))bişey değil canım dediğin gibi geçici bi süreçtir bu dökülme saçlarının toparlandığına sevindim benimde yavaş yavaş toparlanıyo saçlarım bu karışım sayesinde 3 ayadır kullanıyorum bi 3 ay daha kullanmayı düşünüyorum bakalım hayırlısı
arkadaslr 3yıldır deli gibi saç dökülmem var
ve ilk gittiğimde demir eksikliği dediler ferritin değerim 10du
doktor demir depolarımın boşaldıgını söledi
neyse bikaç ay demir hapı kullndım ve dahiliyeye gittim ki hata yaptım
ferritinim 30cıktı..doktor normal dedi..buna bağlı değil boşuna demir hapı kullanma dedi...
ve şampuanlarla falan gidermeye calıştım demir hapını bıraktım..neyse saçlarım dökülme hızı arttıkça arttı
her yag sürmem de ya da farklı bişi de coştukça coştu
neyse tekrar cildiyeye gittim
mayısta kan testi yaptım
demir 24cıktı referans aralığı ise 60-180
doktor demirin yerlerde dedi...
ve şimdi 4aydır gyno ferrp sanol kullanıyrm
hala dökülmem durmadı
bikaç foruma baktım
ferritinin en az 50olması gerekişr diyor
size sorum şu
demiri ferritini ne zaman yükseltebilirim
4ay oldu ilaç kullanıyorum
ve dökülmede azalma yok
ilaçları çok düzenli kullandım ama daha bi faydasını göremedim...tecrübelerinize dayanarak yorum yapar mısınız
içinizde demir ilacı kullanıp saçı düzelen var mı
ve kaçıncı ayda fayda gördünüz
amin canım inşallah sağlıklı günler olsun ve gür saçlar:)))
valla canım tahlillerden çok fazla anlamıyorum,zaten benim sonuçlarımda sorun çıkmadı bütün değerler normaldi bu yüzden bana demir çinko hapları için gerek duymadı.
Yalnız bir tanıdığımdan şöyle bir şey duymuştum kendisi oldukça zayıf biri idi ama saçları ve tırnakları çok bakımlıydı doktora gitmiş doktor ona alman gereken vitaminleri saçın ve tırnakların aldığı için bünyen zayıf kalıyor onlar güçlü.Belki böyle bi sorun olabilir bilmiyorum.Dışarıdan takviye vitaminler kullandınmı priorin pentagor aklıma gelenler,birde dökülen saçlar yerine yenisi çıkıyor mu???
ve kullandığın antibiyotikler haplar varmı yada kullanıp bıraktığın...
değişik bi durum canım demir depoların bomboş demesi sebep için yeterli bile.Demekki ilacın etki etme süresi uzun.Sordun mu doktoruna ilaç kullanımı kaç zamanda olacak ki vücudum için yeteri demiri sağlamış olayım diye.Ayrıca demir içeren besinlerde tüket ALLAH yardımcın olsun.Benim saçlarım şükür toparlandı ama sebebi kullandığım ilaçlar vs inşallah senin saçlarında en kısa zamanda düzelirantibiyotik kullanmıyrm öle uzun süre kullanıp bıraktığım ilaç da yok
sadece 2sene önce zoretanin diye bi hap kullanmıştım 5ay..cildim içindi
öyle uzun süre ilaç kullanmışlığım yok
şimdi sadece demir hapı kullanıyorum 4ay oldu
ve düzelme yok daha..dökülen saçlarım da cıkmıyor malesef
doktor demir depoların bomboş dedi..ayrıca zayıf değilim kilom 68
bir de elim sürekli saçımda acaba dökülcek mi diye diye sürekli bakıyrm
acaba günlük taramamak mı iyi
ya da toplamak mı
tarayıp telleri sayıyorum her seferinde 100geciyor
normal otururken saç tellerimin kafamdan sallandıgını görüyrm
kendiliğinden düşüyrlr
bunun sebebi demir mi ya...ilaç 4ay oldu niye düzelmiyor hala
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?