öncelikle çok teşekkür ederim yorumun için:)
saçımda boya yok canım,şubatta loreal casting color ile boyadım. bilindiği üzere o boya 28 yıkamada tamamen akıyor, ama kullananlar bilir ki 28 yıkama dayanmıyor bile. 2. eklediğim resim var ya önceki hali, kahküllü resim , boyamın akmış, peroksitin bana bıraktığı kızılımtrak saçlı halimdir. işte o fotodaki halinin üstüne yapmaya başladım. ama defalarca yaptım yani, 2-3 kez değil. hem de çok şiddetli güneşte, ege sahillerinde güneşlenirken saçımda hep bu karışım vardı. hem de hemen her gün dışarı çıkarken sürüyorum saçıma,şuan gene var. turplu su da sürüp 2 saat sonra yıkıcam
bu arada fotoda görüldüğü gibi peroksitten kaynaklanan kızıllığı aldı bu karışım, ama peroksitli yerleri normal saçıma göre daha çok açtı. diğer yandan da kendi saçımla peroksitli kısım arasındaki renk farkı kapandı, doğal sarı duruyo saçlarım
şöyle açıklayayım benim saçım çocukken sarıydı, ama küllü bir sarı ve büyüdükçe koyulaştı. ama ilkokul arkadaşlarım beni sarı belime kadar dalgalı saçlarımla hatırlıolar hala:) bana kalırsa o yüzden saçım çok güzel tepki veriyor açma işlemine, ama bazı saçlar vardır kalın telli ya da koyu renkli, kimyasalla açmak bile uğraştırır. eğer saçın cins ve renk olarak benimki gibiyse ve boya-kına vs. de yoksa bir ayda baya bi mesafe katedersin diye düşünüyorum ben. işte sabır istiyor güneş altında beklemek, ama dışarı çıkarken bi yükü yok yani, ben üstümü ıslatmıcak şekilde,özellikle de diplerine sürüp çıkıorum evden, yarım saat içinde kupkuru oluo zaten. ama ta en başta da dedğim gibi bikaç kez yapıp mucize beklememek lazım, adı üstünde doğal yöntem bu, doğal bir şekilde azar azar açıcak ki boya gibi sırıtmasın. bi de burada ıhlamurun da saç rengini açtığını öğrendim, taze ıhlamur vardı elimde, içine bi tutam ıhlamur çiçeği de atıorum 2 seferdir.
bence en az bir hafta dene, olumlu-olumsuz yorumunu bekliyorum.
şimdiden kolay gelsin...
bende 3 kez yaptım yalnız bnde lavanta ve ısırgan yoktu..onları koymadım.ama gözle görülür bi değişiklik hiiç yokk
bn 5-6 yaşına kadar sapsarıydım sonra kumral oldum...1 sene boyunca güneşiaz bir yerde yaşamak zorunda olduğum için saçım daha da koyulaştı herkes boyattığımı falan düşündü...o derece yanii. 1de saçım çok kalın telli acaba onun etkisi olabilirmi..bakalım tekrar denicem ve bu sefer içine 1damla oksijen damlatıcam..vereliniortak olur inş:uhm:papatya kendi başına da açar aslında ama saçının cinsi, rengi, yukarıda da yazdığım gibi çocukken ne renk olduğu, bunlar çok önemli ayrıntılar. yani saçın doğal halde kestane rengiyse mesela bu yolla açamazsın,ya da kalın telliyse açmak gerçekten zor olur. ama 3-4 gün de kısa bir süre. gene yukarıda yazdığım gibi ben bu yöntemi 35 derece sıcakta saatlerce uygulayarak sonuç aldım. hem de 2-3 gün değil üşenmeden defalarca yaptım. her seferinde de yarım litre karışım kullandım.
bildiğim kadarıyla ısırgan ve biberiyenin saç rengini açmakta bi fonksiyonu yok, lavantadan emin değilim, araştırma yapmak lazım. ama şunu söyleyebilirim ki normalde güneş altında çatır çatır kuruması gereken saçlarım yazı sıfır zararla atlattı:lepi:
benim saçlarım küçükken kumralmış.şimdi kahve ama öyle kopkoyu değil.2 hafta denedim.papatya suyunu sürdüm deniz kenarında.önlerde açılmalar olduaslında saç boyunda da açılma sözkonusuydu; çok uğraşmak lazım arkadaşlar ama saça göre değişiyor.
Merhaba kızlar,
geçen hafta İkbal Gürpınar'ın programına konuk olan bir bayan saç rengini doğal yolla açmak için bir formül verdi, ben de sizlerle paylaşmak istedim.
malzemelerimiz:
papatya,
lavanta,
biberiye,
ısırgan.
bunların hepsini aktardan kurutulmuş şekilde temin etmeniz mümkün. 4 bitkiyi eşit miktarlarda alıp kaynayan suyun içine atarak çay gibi demliyoruz. soğuyunca süzüyoruz ve güneşin altında saçımızı taraya taraya sürüyoruz, kuruyunca tekrar sürüyoruz.
konuk bayan bu işlemi haftada 1 kez uygulamak gerektiğini söyledi fakat bence daha sık uygulamakta da zarar yok, sonuçta hepsi saç için faydalı bitkiler. yalnız saçlar güneşe uzun süre maruz kalmaktan dolayı kuruyabilir, haftada 1 sıcak zeytin yağı maskesiyle bunun da üstesinden gelebilirsiniz. opuyorumnanaktan
not. 1.boyalı ve doğuştan koyu renkli saçta etkili değildir!
2. ilk seansta etkisini pek göremezsiniz, birkaç gün tekrarlamak gerekir.
peki güneş ışığı olmadanda kurutma makınesyle krutunca bi etki grürmüyüm ?
bi damla oksijenin bi etkisi olmaz bence, bi de turunculaştırıo oksijen ama papatya o rengi kırar, normal sarıya çevirir. benim peroksitle kızıla dönen küllü kumral saçımı adam etti papatya. bi de şunu sölicem, benim kullandığım şampuan tamamen silikonsuz, doğal bi şampuan. silikon saç telini sararak dış etkilere kapattığı için doğal yöntemler işlemiyor olabilir, bunu da göz önünde bulundurmak lazım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?