Saçım intihar ediyormuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Saclariniz ne kadar dökülüyor bilmiyorum. Fakat benim saclarim.oylee cok dökülüyor du ki yataktan kalkinca inanin yatakta bir kafa var gibi ürkütücü gözüküyordu. (Ama basimda aralik bosluk gözükmüyordu)
Vitamin demir d vitamini ozel.sampuan sac kremi falan yazdi doktor. Simdi cok şükür cok daha iyi.

Tesettürlü degilim ama tesettürlü arkadaslarimun bonenin icine ense kismina corap yuvarlayip taktiklarini görmüştüm saç gibi. Belki işinize yarar. Cok geçmiş olsun.. allah sifa versin inşallah ❤
Saç kreminin adını yazabilir misiniz

Öffff ne sıktınız ya, İng. bilen varsa aranızda linkleri yollarım baksın.

Does hijab cause hair loss?

Many hijab wearers experience frizzy or greasy hair and even hair loss due to wearing one, which are things you clearly want to avoid. These problems boil down to the use of toxic and unnatural textiles to cover the hair, incorrect hair tying, poor hair care routines and the use of unnatural products.

How do I take care of my hair if I have a hijab?

Three basic products that compulsory for women is shampoo, conditioner and hair serum. Make sure you dry your hair before putting hijab. Use hair dryer to avoid any moisture on the scalp or hair. Wet hair can cause damage to hair if u put hijab on especially for long hour.

A tight hijab stimulates the hair to produce oil, in-turn causing organisms to form which in some cases can cause damage to the hair.

Let your hair breathe​

Keeping your hair tied up all day restricts it and doesn’t let it breathe. This prevents your scalp from getting the nutrients, moisture, and oxygen it needs. It’s important to let your hair and scalp breathe in the evenings. Take the time to give yourself a gentle scalp massage in the evenings, which helps stimulate blood circulation to boost hair growth. You can use hair oils for this to nourish your scalp. Ensuring you have a healthy scalp is the best way to guarantee healthy hair.

Olmadı google translate yapın, yeter ki bana bulaşmayın.

Bendede polikistik over var benimde saçlarım bu yüzden dökülüyor etrafımda pkolu olup daha çok dökülende gördüm hormon değerlerinize de bi baktırın isterseniz bazı vitaminleri kullanınca duruyor dökülme b12 d vitamini gibi

Ben doğumdan sonr yaşadım bunu topak topak saçım dökülüyordu. Gebelikten önce yaptırmadığım tahlil,kullnmadığım vitamin kalmadı. Dr yazdı hem hapını hem şampuanını kullandım fayda etmedi hiç. En son doğundan sonra kazıttım. Okadar tak etti canıma. Evde tülbent taktım,dışarıda zaten tesettürlüyüm. Püskülü bonenin altına yerleştirince saç gibi düzgün duruyordu şekli.

2 sene bitti saçlarım omuzlarımın altına indi. Dökülmeler %70 azaldı. Bıraktım hapı şampuanı,normal dp kullanıyorum. Keşke 1 cm fln uzadığında tekrar kazısaydım daha faydalı olurdu diye düşünüyorum.

Saçın en büyük düşmanı 1 stres 2 troid problemi ve vitaminsizlik.
Eğer herkesi kapsasaydı kafanın havasız kalması geçmişte bi nesil kel gezerdi
Bende dediğinize katılıyorum benim açık olupta saçları döküldüğü için az saçı olduğu için kapanan arkadaşlarım vardı

Saçlar kısa olunca bonenin sağından solundan çıkıyor, bone kayıyor, eşarp kayıyor.

onu anladım tamam da kısa saçlı dahi olunsa topuz yapıldığında yine kaymayacak mı? ben onu anlamaya çalışıyorum. olmayan saçı var gibi gösterip feyk topuz neden takılıyor? amaç nedir?
inanın bilmediğimden soruyorum.

Kızlar bide tuzsuz şampuanları tercih edin o zamanda azalıyor dökülme

Öffff ne sıktınız ya, İng. bilen varsa aranızda linkleri yollarım baksın.

Does hijab cause hair loss?

Many hijab wearers experience frizzy or greasy hair and even hair loss due to wearing one, which are things you clearly want to avoid. These problems boil down to the use of toxic and unnatural textiles to cover the hair, incorrect hair tying, poor hair care routines and the use of unnatural products.

How do I take care of my hair if I have a hijab?

Three basic products that compulsory for women is shampoo, conditioner and hair serum. Make sure you dry your hair before putting hijab. Use hair dryer to avoid any moisture on the scalp or hair. Wet hair can cause damage to hair if u put hijab on especially for long hour.

A tight hijab stimulates the hair to produce oil, in-turn causing organisms to form which in some cases can cause damage to the hair.

Let your hair breathe​

Keeping your hair tied up all day restricts it and doesn’t let it breathe. This prevents your scalp from getting the nutrients, moisture, and oxygen it needs. It’s important to let your hair and scalp breathe in the evenings. Take the time to give yourself a gentle scalp massage in the evenings, which helps stimulate blood circulation to boost hair growth. You can use hair oils for this to nourish your scalp. Ensuring you have a healthy scalp is the best way to guarantee healthy hair.

Olmadı google translate yapın, yeter ki bana bulaşmayın.
Şair burada çağdaş olduğu kadar ingilizce de bildiğini vurgulamış 🤣

Merhaba. Saç dökülmeme çare bulamadım ve tavsiye üzerine doktora gittim. Doktor baktıktan sonra saçların intihar ediyor dedi. Eğer saçlarını kısa,toplanmayacak şekilde kestirmezsen,vereceğim hiçbir tedavi işe yaramayacak dedi. Elbette kestireceğim ama tesettürlüyüm ben. Nasıl olacak işin o kısmı bilmiyorum. Kısa saça sahip tesettürlü hanımlar,saçınızı bone ile nasıl şekillendiriyorsunuz? Şalınızı,eşarbınızı nasıl bağlıyorsunuz?
Tiroidlerinize bakıldimi tiroidde saç döküyor aşırı derecede kendimden biliyorum.

Kansızlık,vitamin eksikliği bunlarda döküyor ama tiroidde daha çok dökülme oluyor.

G GrapeLady Benim de kapalı bir arkadaşım var saçları çok döküldüğü için kazıttı. O evde de hep kapalı gezerdi. Saçını kazıttıktan sonra evde tülbent takmayı bıraktı. Şimdi saçları çok iyi durumda. Bunu yapmadan önce tüm tahlilleri yaptırdı. Yumurtalıklarına bile baktılar ultrasonda.

Pcos kan değerlerinde düşüklük troid sorunu hep saç dökülmesi yapar.

Annem kapalı değil. Ama yıllarca saçları oluk oluk döküldü. Troid için insülin için ilaçlar kullandığı dönemde geçmedi demir b12 d vitamini kullandı geçmedi.

İki ay önce diz ağrıları için içinde kalsiyum magnezyum çinko olan bir takviye edici gıda kullanmaya başladı ve saç dökülmesi sıfırlandı. Halbuki bu vitamin değerleri için doktorlar hep normal diyordu

Günlük vitamin ihtiyacını karşılamak için de bir şeyler kullanmak lazım. Doktora danışarak düzenli olarak kullanmak lazım

Kapalı değilim tülbent baş örtüsü bone takma konusunda bir fikrim yok maalesef :KK43:

Şair burada çağdaş olduğu kadar ingilizce de bildiğini vurgulamış 🤣
Örtü konusunu çağdaşlığa ben bağlamadım, bir tane bile öyle şey yazmadım, iması bile yok, nerenizden çıkardınız?
Doğrusu "Maalesef" diye olan kelimeyi "malesef" olarak yazdığınıza göre siz burada Türkçe eksiğiniz olduğunu mu vurgulamak istemiştiniz?

Bilinen bir şeyi yazdım diye mi bu tutumunuz?

Tesettürden sağlığını yitiriyordur zaten. Kapalı kalması, sürekli bir beze sürtmesi, güneş görmemesi gibi sebeplerden. Uzun süre kapalı olanlarda oluyor.

Doktorun tavsiyesi haricinde kaliteli şampuan kullanın, yapabildiğiniz her an açın. Her duyduğunuz/bulduğunuz yağı saça sürmeyin, yağların arındırıma kısmı da yorabiliyor saçları. Karanfil kürünü araştırın.
Sanki kadın başörtümü çıkartsam mı kızlar saçlarım çok dökülüyor demiş gibi. Eskiden derdim ki Türkiye’de X kuşağı sözünü yitirdiğinde Y ve Z kuşağıyla daha ileri gidebileceğiz. Haddini hududunu bilen diğerinin hududuna da saygı duyan insanlar çoğalacak. Yeminle hiçbirşey değişmedi. Y kuşağının laciverdi olduk. Sorsan ismi ifade özgürlüğü olur.

Örtü konusunu çağdaşlığa ben bağlamadım, bir tane bile öyle şey yazmadım, iması bile yok, nerenizden çıkardınız?
Doğrusu "Maalesef" diye olan kelimeyi "malesef" olarak yazdığınıza göre siz burada Türkçe eksiğiniz olduğunu mu vurgulamak istemiştiniz?

"Nerenizden çıkardınız?"

Sizin üslubunuzda 👏🏻👏🏻

ay bi sus allah aşkına

Sanki kadın başörtümü çıkartsam mı kızlar saçlarım çok dökülüyor demiş gibi. Eskiden derdim ki Türkiye’de X kuşağı sözünü yitirdiğinde Y ve Z kuşağıyla daha ileri gidebileceğiz. Haddini hududunu bilen diğerinin hududuna da saygı duyan insanlar çoğalacak. Yeminle hiçbirşey değişmedi. Y kuşağının laciverdi olduk. Sorsan ismi ifade özgürlüğü olur.
Konuyu buraya nasıl getirdiniz anlamadım. Kapalı olduğunu yazmış ve kavun da uzun süre başörtü takmanın saç döktüğünü söyleyerek tavsiye vermiş. Konu sahibi bundan sonra bu duruma dikkat edip en azından evde veya başörtüsünü çıkarabileceği yerlerde saçlarını havalandırabilir. İfade özgürlüğü falan ne alaka şimdi?

Konuyu buraya nasıl getirdiniz anlamadım. Kapalı olduğunu yazmış ve kavun da uzun süre başörtü takmanın saç döktüğünü söyleyerek tavsiye vermiş. Konu sahibi bundan sonra bu duruma dikkat edip en azından evde veya başörtüsünü çıkarabileceği yerlerde saçlarını havalandırabilir. İfade özgürlüğü falan ne alaka şimdi?

Evde de başörtüsü taktığını nerede belirtmişki konu sahibi

Sanıyosunuzki kapalılar 7/24 başını kapatıyo

Evdede baştörtüsü taktığını nerede belirtmişki konu sahibi

Sanıyosunuzki kapalılar 7/24 başını kapatıyo
… veya başörtüsünü çıkarabileceği her yerde. Öyle bir şey sanmıyoruz, hepimizin çevresinde başörtülü bir sürü kadın var. Sanıyorsunuz ki herkes türban düşmanı. Biri bir şey söylese de saldırsak modunuz hep açık. Zaten hep mağdursunuz da bari bu aralar yapmayın :)

… veya başörtüsünü çıkarabileceği her yerde. Öyle bir şey sanmıyoruz, hepimizin çevresinde başörtülü bir sürü kadın var. Sanıyorsunuz ki herkes türban düşmanı. Biri bir şey söylese de saldırsak modunuz hep açık. Zaten hep mağdursunuz da bari bu aralar yapmayın :)

Biri bisey söylesekte saldırsak modu sizde açık hanımefendi

Konu sahibi başka bir derdine çözüm ararken
Konuyu başörtülü olmaya getiren sizsiniz

An be an mağdurluk kollayanlar ortada

Saygı nedir bihabersiniz

Özgürlük nedir bihabersiniz

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X