Saçım intihar ediyormuş.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben başörtülüyüm ve saçlarım kısa. Saçınızı topuz Tokasıyla toplayın. Başörtü satan yerlerde satılıyor topuz tokası, büyük ve küçükleri var. Bir de arkası dantelli boneler var. Üstüne onu bağlayın. Yetiyor.

Çok teşekkürler. Benim gür ve güzel saçlarım vardı.Ama şimdi kafama dokunduğumda saç değil,sert bir kafa derisi hissediyorum artık. Ciddi açılmalarım var. Dediğiniz yöntemleri daha önce de kullandım. Sonuç alır gibi oldum ama tam bir toparlama sağlayamadım.
Cok çok geçmiş olsun inşallah

Bende dediğinize katılıyorum benim açık olupta saçları döküldüğü için az saçı olduğu için kapanan arkadaşlarım vardı
vitaminsizliğin troid in ilaçla önüne geçiliyorda stres ile olunca zor.benimde dökülür tek artısı gür olması.troid problemim var. vitaminsizlik herkeste var.

Gerçekten şaşıyorum, tesettürlüyüm yazmış konu sahibi, ben de ilk mesajımda saçın durumu o yüzdendir şu şu sebeplerden olmuştur, kaliteli şampuan kullan, her yağı sürme saça demişim. Sanki çıkar, takma yazmışım gibi davranıyorsunuz. Arkasına hala kesmedi kimisini, yabancı kaynaklardan paylaştım, bu sefer de İng. biliyorum demeye çalışıyor dediniz. Yeter ki huzursuzluk çıksın yeter ki tartışma çıksın, istenilen bu. Çağdaşlık yazdığım bir tane mesaj yok, öyle demeye çalıştığımı bile yazdınız.

Mune Mune abla bakar mısın lütfen?

Güneşe çıkın mutlaka, bahçeniz/özel alanınız varsa türbansız oturun güneşte. Mümkünse denize de girin tuzlu su ve güneş cilt hastalıklarının büyük ilacı. Evde türbanla durmayın, mümkün olduğunca kullanmayın saç deriniz nefes alsın derim.

Sağlığınız daha önemli, bir süre tokaydı boneydi şuydu buydu takmayın bence olabildiğince az şey olsun. Geçmiş olsun.

Merhaba hanımlar,

konuyu kapadım çünkü 2 kural yok sayılmış.
1- konu içeriği itibariyle bdvlik değil zira saç dökülmesiyle ilgili bir bölüm var, mevzu saç dökülmesiyse konu oraya açılmalıydı: Saç Dökülmesi Neden ve Çözümleri

Bone, şal, eşarp nasıl bağlanır diye soruluyorsa: Tesettür Giyim

2- konu tesettür tartışmasına dönmüş, ki polemik yasak.

Ayrıca belirteyim bazı konularda hassasiyetlerinizi anlayabiliyorum ama bu hassasiyetleriniz birbirinizi yanlış anlamanıza neden oluyor.

Google da arayabilirsiniz, uzmanlar saç dökülme nedenlerini 8-9 sebebe bağlar:
1- genetik faktörler(genelde erkekler için geçerlidir)
2- deri hastalıkları(sedef, egzama vb cilt hastalıkları)
3- vitamin ve mineral eksikliği(B12, D vitamini, Demir, Biotin vb vitaminlerin eksikliği)
4-hormonal sorunlar (adet düzensizliği, tüylenme, aşırı akne, kilo almada hızlanma)
5-bazı iç hastalıklar ve ilaç kullanımı(troid, romatizmal sorunlar, böbrek üstü bezleriyle ilgili problemler, diyabet, doğum kontrol hapları, zayıflama ilaçları, hormon ilaçları)
6-doğum ya da kemoterapi tedavisi
7-kozmetik etkenler (saçları sıkı bağlamak, iç boneler , saç düzleştirme, saç açıcılar, sık sık yüksek ısılı fön işlemi vs)
8-stres ve depresyon
9-yanlış beslenme

Gördüğünüz üzere saç dökülmesine neden olan birçok faktör var, konu direkt tesettür üzerinden yanlış anlamalara ve tartışmaya neden olduğundan, o kısmı ilgilendiren maddeleri yazacağım, ister örtülü olalım ister örtüsüz cildimizin, saçlarımızın hava almaya, oksijene ve d vitaminine ihtiyacı var, evin içinde değil çünkü evin içinde direkt güneş ışınlarından yararlanamıyoruz, en azından kimsenin göremediği bir noktada balkonda haftada 3-4 kez saçımızı cildimizi 15 dakikalık seanslar şeklinde güneşlendirelim, d vitamini hem saç ve cilt için hem de kemik sağlığımız için önemlidir.

Saçlarımızı ama tokayla ama eşarpla veya boneyle sımsıkı bağlamayalım, mümkünse hava aldıran baş örtüsü, bone kullanalım.

Umarım konu şimdi doğru anlaşılmıştır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X