• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçıma taktım

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

utopikuye

^^
Kayıtlı Üye
28 Ekim 2016
3.382
3.425
133
Saçım gögüs üzerinde. Sık sık uçlardan aldırıyorum. Ama uçlar çok kuru hatta boylarda da kuruluk var. Hemen kırılıyor kuru olduğu için. En son 2 ay önce kendi rengine boyattım bu 2 aydır bi şeyler sürüyorum ama hala kupkuru. Dipteki saçlarım çok sağlıklı öyle olmasa elimde kalmıştı galiba bu kurulukla. Benim kadar saçına bi şey süren var mıdır bilmiyorum sürekli saç serumu maskesi yağı alıyorum eşim o reyonlara göz ucuyla bile baktırmıyo artık. O kadar çok şey almama rağmen hala aklım başka ürünlerde.

Şimdi saçlarımı avatardaki gibi kestirmek istiyorum ama yine kırılırsa diye korkuyorum. Bi de ben bu saçı hokka burunlulara yakıştırıyorum. Benim yüzüm hostur ama uzun. Ve kemerli olmasa da hokka bi burnum yok. Bi de uzun saçın havası başka o da var. Ya bu bakımsız görünen saçlarla uzatmaya devam edicem ya da sıfırdan başlayacağım. Ortada kaldım fikir verir misiniz? Fönsüz şöyle olacak muhtemelen
A8ABA49A-958C-4BCE-9117-AE67DB508A21-250-000000277A70B598.webp

Uçlarına bal ve zeytinyağı sürün,en azından kestirdikten sonra deneyin. Ölmüş saç canlanmaz çünkü... Saç kesimi güzel her şekli alır. Ayrıca yediklerinizin de saça etkisi var beslenmenize dikkat edin. Banyoda kremledikten sonra taramak duştan çıkınca taramayı biraz daha kolay hale getirir ve kırılmayı engeller.

Benimde tıpkı tarif ettiğin gibiydi, omuzlardan kestirdim, yakışmaz zannediyordum o kadar yakıştı ki şimdi yine kestirmeyi düşünüyorum, ve kırıkları gittiği için o kadar çabuk uzadı ki anlatamam. Hem değişiklik olur, hoş olur.

Uçlarına bal ve zeytinyağı sürün,en azından kestirdikten sonra deneyin. Ölmüş saç canlanmaz çünkü... Saç kesimi güzel her şekli alır. Ayrıca yediklerinizin de saça etkisi var beslenmenize dikkat edin. Banyoda kremledikten sonra taramak duştan çıkınca taramayı biraz daha kolay hale getirir ve kırılmayı engeller.
Yediklerime dikkat ediyorum şu an. Tek korkum böyle kısa kestirdikten sonra yine kırılmaya başlarsa bu sefer çıkamam içinden daha da kestiremem. Bi de ben saçımı çok sık yıkıyorum çoğunlukla gün aşırı bazen her gün. Bunun zararı var mıdır saça?

Benimde tıpkı tarif ettiğin gibiydi, omuzlardan kestirdim, yakışmaz zannediyordum o kadar yakıştı ki şimdi yine kestirmeyi düşünüyorum, ve kırıkları gittiği için o kadar çabuk uzadı ki anlatamam. Hem değişiklik olur, hoş olur.
Yaa süper olmuş. Uzama aşamasında kırılmadı mı hiç?

kestirin.biraz kimyasaldan uzaklaşıp doğal şeyler deneyin.düzleştirici,maşa gibi şeyler kullanmayın.
umarım işe yarar.

Yediklerime dikkat ediyorum şu an. Tek korkum böyle kısa kestirdikten sonra yine kırılmaya başlarsa bu sefer çıkamam içinden daha da kestiremem. Bi de ben saçımı çok sık yıkıyorum çoğunlukla gün aşırı bazen her gün. Bunun zararı var mıdır saça?

var tabi saçın yağlanmasına izin vermeniz lazım. her gün saç yıkanmaz..

Uzamayan saç kolay kolay uzamiyor. Ki uçlarından sık sık aldırmanıza rağmen toparlanmıyormuş. Benim saçımda bahsettiğiniz tarza yakın. Asla yağlanmaz o kadar kuru yani. Uçlar haliyle daha fazla yıpranıyor.
Hindistan cevizi yağı sürüyorum bende bu aralar,özellikle denize ,havuza giderken,biraz yumuşadı beslendi diyebilirim. Birde maya ekleyeceğim şampuanıma,bir yerde okumuştum besliyormuş (daha önce maske olarak yapmıştım 1-2 kez,sonra sür beklet,durula zor geldi bıraktım) çam terebentin uzatıyor ama kuru saçları dahada kurutuyor.

Uzamayan saç kolay kolay uzamiyor. Ki uçlarından sık sık aldırmanıza rağmen toparlanmıyormuş. Benim saçımda bahsettiğiniz tarza yakın. Asla yağlanmaz o kadar kuru yani. Uçlar haliyle daha fazla yıpranıyor.
Hindistan cevizi yağı sürüyorum bende bu aralar,özellikle denize ,havuza giderken,biraz yumuşadı beslendi diyebilirim. Birde maya ekleyeceğim şampuanıma,bir yerde okumuştum besliyormuş (daha önce maske olarak yapmıştım 1-2 kez,sonra sür beklet,durula zor geldi bıraktım) çam terebentin uzatıyor ama kuru saçları dahada kurutuyor.
Çamı bi dahaki şampuan şişeme koycam napim uzatmak istiyorum. Ben de hindistan cevizi yağı sürüyorum 2 aydır yumuşatıyo ama yine de gitmiyo tamamen kuruluk :/

Fotoğraf eklediysen maalesef göremedim,havaya yorum yapıyormuşum gibi olacak şimdi.
Ben hindistan cevizi yağından çok memnun kaldım.
Gerçekten yumuşatıyor saçımı.
Çam Terebentin mi ne benim saçımı hiç uzatmadı sanki?
Hala kulak memesi,ense civarı geziniyorlar.

Maya derken?
Dr. Oetker mayası mı? :KK51:

Çamı bi dahaki şampuan şişeme koycam napim uzatmak istiyorum. Ben de hindistan cevizi yağı sürüyorum 2 aydır yumuşatıyo ama yine de gitmiyo tamamen kuruluk :/
Daha cok kurutabilir bence az bir şampuanda deneyin önce. Ben kullandım,iyice sertleşti saçlarım.
Uzama icin karanfili sıcak suyla demleyip,bir gece karanlık bir yerde bekletip,sonraki gün süzüp,sprey şeklinde bir şişeye doldurup her gün diplere sıkıp masaj yapabilirsiniz,işe yarıyor ama saçı koyulaştırdığı için bıraktım ben,sarı kullanıyorum çünkü. Koyu renkse deneyin derim.

Ben keratin bakımı yaptığım için saçlarım epey sağlıklı hale geldi. Parlak güçlü boya olmasına rağmen. Tabi her banyoda maske krem doğal şampuanlar.. arada saç bakım yağları. Argan yağı keratin yağı gibi gibi besliyorum saçlarımı..

Keratin olduğu için kabarma da olmuyo haliyle.. sadece uzun olduğu için kurutma makinesiyle kurutuyorum. Size de tavsiye ederim.. saçlarım kuruluktan elimde kaldığı dönemde keratin mucizem oldu benim.. 3 yıldır da hiç aksatmam..

Evet kuru maya. Cidden besliyor saçı ama ben üşengeçim biraz devamını getiremedim. Kokusunuda pek sevdiğim söylenemez. Şampuanın içinde kaynar gider koku diye düşünüyorum:-)
Hımmm...
Denenebilir.
Zaten saç kremi,serum derken bütün zımpırtılar kokusunu siler mayanın bence.

Back
X