en son ilk okula başladığımda başıma gelmişdi bu olay
inanamıcaksın ama annem böcek spreyi var ya onu sıkmıştı kafama bi güzel
ne akla hizmet yaptıysa bitlerle beraber beni de temizlicekdi haralde
şaka bi yana da madem geçtikten sonra takrar geliyo o zaman sirkeler ölmüyo
ve bite dönüyo demektir
eczaneye iyice bi sor bakalım sirkelere etkili olan bişey var mı?
İlkokul üçe kadar yeğenlerim ve ben sürekli yanyana büyüdük.Kim bit kapmışsa diğerlerine doğal olarak bulaştırırdı.O zamanlar öyle şampuan falan yoktu sanırım, beyaz sabunlarla yıkanır, sonra gaz yağıyla kafa ovulur sonra beyaz tülbentler serilir, ince taraklarla bele kadar uzun saçlarımız taranır, kafada anne, teyze ve anneanne çıt çıt onları kırardı.Gaz yağının o kokusu da deli ederdi o ayrı ama gene okuldan bit kapıp aynı işlemleri 3 ay sonra yaşardık :)
moralini bozma gecer
sampuanla yıkamaya devam et yanlız birinin sana yardım etmesi lazım
sadece sampuanla yıkamakla gecmez temizlemekte gerekir
en kısa zamanda gecer umarım
geçmiş olsun canım benimde başıma 2 yıl önce geldi kızım anaokulunda arkadaşından ona geçmiş en kötüsü 2 aylık bebeğimde ve bende de vardı bahsettiğin şanpuandan bende kullandım hergün ama büyük kızımda daha çok vardı tek tek saçlarını temizledim sirkeli su gerçekten işe yarıyo günlük yıkan sık tarakla saçarını hem tara hemde sikeli su dök saçını temizlek için bir gönüllü bul birde nevresimlerini günlük yıka koruma amaçlı şampuanı bir müddet kullan bir anda geçmiyo malesef işin kötü tarafı yanındakilerede geçme ihtimalinin yüksek olması bu aralar fazla dışarı çıkma yoksa etrafındaki herkes bitlenebilir bu arada yaklaşır 1 ayı bulmuştu tam temizlenmesi Allah yardımcın olsun
kullandığın yastık çarşaf ne varsa hepsini kaynat, dr a da gidebilirsin farklı bir şampuan ya da losyon verir belki. gaz yağının saçlarına zararı olacağını sanmam eskiden onu kullanırlarmış.
canım en iyi yöntem saçlarından tek tek temizlenmesi annem 1 gecede bit torunun torununu görürmüş derdi o kadar çabuk çoğalırlarmış yani bir gönüllü bul saçlarını temizlet
kız bana uyup böcek ilacı sıkma kafana allah korusun bişi falan olur azap olursun bana
ben çocukluk bağışıklığıyla başa çıktım belki ama zehriler falan sonra
annem de kim bilir nasıl bi ruh haliyle yaptı bu işi belime kadardı saçlarım
herhade böceği öldüren biti de öldürür mantığıyla düşündü
ama bu işi balkonda yapmıştı hakkını yememyim
gazı solumayim diye de saçımı sımsıkı eşarpla bağlamıştıkaydirigubbakcemile3
canım o kadar abartma yeni kıyafete gerek yok günlük yıkan giysilerini nevresimlerini yıka yeter
Ya annem temizliyor zaten ama ondada alerjimi yaptı artık hertarafı kaşınıyor benim yüzümden kıyamıyorum onada kimse benim yüzümden kötü olmasın istiyorum ama bu akşam tekrar temizliycek oda bana kıyamıyor üzülmeyeyim istiyor.
geçmiş olsun gerçektende çok kötü bişey bu bitler ben adını duyunca başlıyorum kaşınmaya:bbo: 2 sene önce banada bir kuaförden bulaştı bu mikroplar dediğin gibi beni mahvettiler temizlenene kadar kocam yanımdan kaçar oldu yasakkelime bende direk eczanaya gittim yalnış hatırlamıyorsam biteks almıştım.onu kullan duştan sonrada tarağıyla taran başını öne eğilerek taran saç ayıklanıyor bu durumda faydasını gördüm ama ilk yıkamada değil tabiki sabret 2 3 yıkama ay ben kaşınmaya başladım gerçekten:çok üzgünüm:
annende yokturdur inşallah yapıcak birşey yok biraz sabır lazım canım ben temizleyerek kurtuldum en iyi yöntem bu çünkü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?