Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçımda ki Bitler! Yardım Lütfen :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

0096

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2009
61
0
86
29
İstanbul
Arkadaşlar 1-2 hafta önce saçımı kaşırken elime geldi bit iğrenç ben birde böcek korkusu olan bir insanım tüylerim diken diken oldu
bende şampuan kullanmadan önce saçlarımı kısalttım birazcık uçlarından
hemen gittim eczaneden anti-bit alıp kullandım her gün yıkayıp taradım sonra sirkeli suyla saçımı yıkadım yine taradım şampuan bitti tam geçti derken 2 gün sonra yine çıktı bende boya aldım saçımı boyadım yine geçti sanarken geçmedi gittim yine başka bir şampuan aldım onuda kullandım oda bitti ama hala var :çok üzgünüm::çok üzgünüm:
Çok kötü birşey ya. Ve ben saçıyla çok ilgilenen bakım yapan birisiyim nasıl oldu bilmiyorum artık çok kötüyüm yani ne yaptıysam geçmedi boyadım saçımı kısalttım sirkeyle yıkadım 2 kutu şampuan bitirdim ama fayda etmedi internette araştırırken gaz yağını okudum annemde kullanalım diyor ama ben biraz korkuyorum açıkçası zarar verir diye siz ne diyorsunuz bu gazyağı hakkında?
Lütfen bana yardım edin artık iyice psikolojim bozuldu hertarafım kaşınıyor aklıma geldikçe tüylerim diken diken oluyor rüyalarıma giriyor offf off.
Cevaplarınızı bekliyorum. :çok üzgünüm::çok üzgünüm:
Lütfen bana yardım edin. senağlamasenağlamasenağlamasenağlamasenağlama

Son düzenleme:
en son ilk okula başladığımda başıma gelmişdi bu olay
inanamıcaksın ama annem böcek spreyi var ya onu sıkmıştı kafama bi güzel
ne akla hizmet yaptıysa bitlerle beraber beni de temizlicekdi haralde
şaka bi yana da madem geçtikten sonra takrar geliyo o zaman sirkeler ölmüyo
ve bite dönüyo demektir
eczaneye iyice bi sor bakalım sirkelere etkili olan bişey var mı?

İlkokul üçe kadar yeğenlerim ve ben sürekli yanyana büyüdük.Kim bit kapmışsa diğerlerine doğal olarak bulaştırırdı.O zamanlar öyle şampuan falan yoktu sanırım, beyaz sabunlarla yıkanır, sonra gaz yağıyla kafa ovulur sonra beyaz tülbentler serilir, ince taraklarla bele kadar uzun saçlarımız taranır, kafada anne, teyze ve anneanne çıt çıt onları kırardı.Gaz yağının o kokusu da deli ederdi o ayrı ama gene okuldan bit kapıp aynı işlemleri 3 ay sonra yaşardık :)

moralini bozma gecer
sampuanla yıkamaya devam et yanlız birinin sana yardım etmesi lazım
sadece sampuanla yıkamakla gecmez temizlemekte gerekir
en kısa zamanda gecer umarım

geçmiş olsun canım benimde başıma 2 yıl önce geldi kızım anaokulunda arkadaşından ona geçmiş en kötüsü 2 aylık bebeğimde ve bende de vardı bahsettiğin şanpuandan bende kullandım hergün ama büyük kızımda daha çok vardı tek tek saçlarını temizledim sirkeli su gerçekten işe yarıyo günlük yıkan sık tarakla saçarını hem tara hemde sikeli su dök saçını temizlek için bir gönüllü bul birde nevresimlerini günlük yıka koruma amaçlı şampuanı bir müddet kullan bir anda geçmiyo malesef işin kötü tarafı yanındakilerede geçme ihtimalinin yüksek olması bu aralar fazla dışarı çıkma yoksa etrafındaki herkes bitlenebilir bu arada yaklaşır 1 ayı bulmuştu tam temizlenmesi Allah yardımcın olsun

kullandığın yastık çarşaf ne varsa hepsini kaynat, dr a da gidebilirsin farklı bir şampuan ya da losyon verir belki. gaz yağının saçlarına zararı olacağını sanmam eskiden onu kullanırlarmış.

a m o n r a böcek spreyini bir sorayım eczaneye zararsız derse kullanıcam sen böyle diyince şimdi birden bir umut oldu içime.
Sormadığım yer kalmadı gaz yağınıda sordum hertarafa bir yerde varmış sanırım bugün yada yarın oraya da bakıcam artık ne yapayım.

winstonlight gaz yağını kullandınız yani kullanılıyor madem bende deniycem tabi bulabilirsem belki işe yarar of çok kötü birşey bu ya bir türlü gitmiyor. :çok üzgünüm: peki şu anda var mı saçınızda herhangi birşey?

canım en iyi yöntem saçlarından tek tek temizlenmesi annem 1 gecede bit torunun torununu görürmüş derdi o kadar çabuk çoğalırlarmış yani bir gönüllü bul saçlarını temizlet

kız bana uyup böcek ilacı sıkma kafana allah korusun bişi falan olur azap olursun bana
ben çocukluk bağışıklığıyla başa çıktım belki ama zehriler falan sonra
annem de kim bilir nasıl bi ruh haliyle yaptı bu işi belime kadardı saçlarım
herhade böceği öldüren biti de öldürür mantığıyla düşündü
ama bu işi balkonda yapmıştı hakkını yememyim
gazı solumayim diye de saçımı sımsıkı eşarpla bağlamıştıkaydirigubbakcemile3

moralini bozma gecer
sampuanla yıkamaya devam et yanlız birinin sana yardım etmesi lazım
sadece sampuanla yıkamakla gecmez temizlemekte gerekir
en kısa zamanda gecer umarım

Zaten 2 gün öncesine kadar moralimi bozmamaya çalışıyordum ama geçmiyor bunlar 2. şampuanda bitince ve hala geçmeyince dağıldım resmen annem temizliyor zaten her akşam :çok üzgünüm:

Teşekkür ederim cnm annem zaten temizliyor saçımı her akşam ama geçmiyor sirkeli suyu 2 kez denedim sadece günlük denemeyi düşünüyorum onuda kimseye bukaştırmamaya çalışıyorum zaten birazda bu yüzden üzülüyorum ya benim yüzümden başkalarınada geçmese bari yorumun için tekrar teşekkür ederim.

kullandığın yastık çarşaf ne varsa hepsini kaynat, dr a da gidebilirsin farklı bir şampuan ya da losyon verir belki. gaz yağının saçlarına zararı olacağını sanmam eskiden onu kullanırlarmış.

evet birtek o kaldı yapmadığım herşeyi yıkamayı düşünüyorum kıyafetlerimide birdaha giymiycem alışverişe çıkıp yeni kıyafetler almam lazım taraklarımı falan hepsini değiştirmeyi düşünüyorum bakalım ne olacak

canım en iyi yöntem saçlarından tek tek temizlenmesi annem 1 gecede bit torunun torununu görürmüş derdi o kadar çabuk çoğalırlarmış yani bir gönüllü bul saçlarını temizlet

Ya annem temizliyor zaten ama ondada alerjimi yaptı artık hertarafı kaşınıyor benim yüzümden kıyamıyorum onada kimse benim yüzümden kötü olmasın istiyorum ama bu akşam tekrar temizliycek oda bana kıyamıyor üzülmeyeyim istiyor.

canım o kadar abartma yeni kıyafete gerek yok günlük yıkan giysilerini nevresimlerini yıka yeter

Yok sormadan denemem zaten hiçbirşey ispirto kullan diyen bile oldu bugün eczaneye gidip hepsini sorucam gazyağı ispirto ve böcek ilacını

geçmiş olsun gerçektende çok kötü bişey bu bitler ben adını duyunca başlıyorum kaşınmaya:bbo: 2 sene önce banada bir kuaförden bulaştı bu mikroplar dediğin gibi beni mahvettiler temizlenene kadar kocam yanımdan kaçar oldu yasakkelime bende direk eczanaya gittim yalnış hatırlamıyorsam biteks almıştım.onu kullan duştan sonrada tarağıyla taran başını öne eğilerek taran saç ayıklanıyor bu durumda faydasını gördüm ama ilk yıkamada değil tabiki sabret 2 3 yıkama ay ben kaşınmaya başladım gerçekten:çok üzgünüm:

canım o kadar abartma yeni kıyafete gerek yok günlük yıkan giysilerini nevresimlerini yıka yeter

yeni giysileri arkadaşım önerdi çünkü eski giysilerden bulaşabiliyormuş yıkansa bile
abartmamak elimde değil şu anda bile bir elim saçımda :çok üzgünüm:

sinek ilacını bende duymustum ama mantıken cok zararlı ve tehlikeli
göz[üne falan kaçarsa allah korusun cok fena olur
eczaneden iyi bişeyler al sık sık sacını tara :teselli:

annende yokturdur inşallah yapıcak birşey yok biraz sabır lazım canım ben temizleyerek kurtuldum en iyi yöntem bu çünkü

bu markayı ilk kez duyuyorum not aldım bunuda sorucam
araştırdıklarım arasında hedrin bitrin ve nyda markalarının adı çok geçiyor genelde acaba bilen var mı bu markaları?

annende yokturdur inşallah yapıcak birşey yok biraz sabır lazım canım ben temizleyerek kurtuldum en iyi yöntem bu çünkü

baktık ona da yok gibi gözüküyor ama şampuan kullanıyor zaten oda benimle beraber bu sıcakta hiç çekilmiyor dışarı da çıkmıyorum birine bulaştırırım diye
ama benim saçlarım kısaltmama rağmen biraz uzun ve gür temizleyerek geçer mi? Birde temizlemek derken tam olarak nasıl olacak o sirkeler çok küçük çünkü görünmüyorki doğru düzgün

canım bişey söyliyeyimmi bu illet insanın piskolojisini bozar allah aşkına okadar kafana takma gerçekten insan çok etkileniyor sen en iyisi eczaneye git en iyi ilacı al ve bir kaç yıkama kullan bu arada ailedeki herkes kullansın bit olsun olmasın tedbir amaçlı :1rolleyes:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…