Kizlar kendime dun bakir rengi ve platin sarisi sac boyasi aldim.platin rengini sacimi acmak icin aldim ama cok suphedeyim nasil kullanacagim hakkinda yardim edermisiniz:what:
Arkadaşım önce platin saç boyasıyla saçının diplerinden 3 cm falan bırakarak boyamanı, son 5-10 dk kala da diplerini boyamanı öneririm ben, ancak saçında hiç boya yoksa kendi doğal rengiyse. Ardından saçını yıkayıp kuruttuktan sonra, bence bi iki gün sonra yap bu işlemi saçın çok yıpranmasın, bakır boyayla boyayabilirsin. Ancak platini boyarken saçında boya varsa ton farklılıkları oluşur, ayrıca hızlı olman gerekir çünkü boya açıcılıysa açıcı saça değdiği an çalışmaya başlar ve sen saçının başka yerini boyarken önceden boyadığın yerler çoktan açılmış olabilir, bu da ton farkına neden olur. İlk kez boyayacağın için ben önce işinin ehli bi kuaföre gitmeni öneririm çünkü saçında açma işlemi uygulanacak ve bu bence zor bi işlem. Ama sen bilirsin, karar senin bunu göze alırsan forumda saçını açmış, bakır tonlarına boyamış arkadaşlar var, aratırsan bulabilirsin :) kolay gelsin şimdiden :) hepimize sağlıklı ışıl ışıl saçlar diliyorum
ikisini karıştırarak da uygulayabilirsin ama saçın koyu renkse önce açıcı ya da platin, açıcı görevi görecek bi boyayla açtıktan sonra açılmış olan rengin üstüne uygulasan bakırı daha iyi tutar diye düşünüyorum ama bu rengi denemediğim için kesin bir şey söyleyemem bu benim nacizane fikrim