hyr annem islama karşı değil o sadece meslek sahibi olduğumda başımın kapalı olmasının bi sorun olacağını düşünüyor......
canım benım bende lıse bıtsın kapanıcam dıodum ve yaptım. annemde babamda karsıydılar. hatta herkes karsıydı. babaanneme donmussun dıyen komsu cocukları, kınayan gozlerle bakan buyukler, senı bu bahceye gomerım dıyen bı baba, sureklı laf sokan bı anne.... düşün halimi... ılk 3-5 ay evden basım acık cıktım dısarda kapattım. eve gelırken yıne actım bı ust sokakta. (tabı bırı gorucek dıye tırsa tırsa)
hatta dayak bıle yedım haytımda ılk (ve son) defa babamdan. dedem vefat etti. o gunden sonra; ölümün var oldugunu hatırladım, bı gecede hıc bıseyı yokken dedem beyın kanaması gecırdı. o gunden sonra benı kımse tutamadı. ben herkese kafa tuttum. hem okudum hem calıştım.(unv.de) her masrafımı cıkardım. hıcbırıne muhtac etmedı Rabbım benı. nısanımı, nısan bohcasını, ceyızımı, herseyımı yaptım elhamdülillah...
ama sen daha kucuksun ve ailene bagımlısın. zaten okulda da sureklı basını acıcaksın. sen namazını kıl, orucunu tut tatlım. okulun bıtınce destekleyenınde var(baban) kapanırsın. bı hevesle basını kapatıp sonra acnlardan olma. herseyden once iman lazım tatlım. bası zorla kapatılmıs olan namazdan oructan haberı olmayanlar var.
Allah gönlüne göre versin.
annen çevreyi çok önemsiyor galiba. seni de çocuk görüyor olsa gerek.yoksa neden böyle davransın? bir de şöyle bir durum var. örtünmek tabii ki Allahın emri, ama başka emirleri de var. mesela namaz,oruç, ahlaklı insan olmak vs... sen de yapabildiğin ölçüde bunları yaparsın.
aklıma şey geldi, kış mevsiminde şapka ya da bere takabilirsin... her mevsime uygun şapkalar alarak şal ile kullanabilirsin dışarıda..şapka ile başını şal ile boynunu örtebilirsin. böylece saçın görünmez ve vicdanın rahat eder canım...
canım benım bende lıse bıtsın kapanıcam dıodum ve yaptım. annemde babamda karsıydılar. hatta herkes karsıydı. babaanneme donmussun dıyen komsu cocukları, kınayan gozlerle bakan buyukler, senı bu bahceye gomerım dıyen bı baba, sureklı laf sokan bı anne.... düşün halimi... ılk 3-5 ay evden basım acık cıktım dısarda kapattım. eve gelırken yıne actım bı ust sokakta. (tabı bırı gorucek dıye tırsa tırsa)
hatta dayak bıle yedım haytımda ılk (ve son) defa babamdan. dedem vefat etti. o gunden sonra; ölümün var oldugunu hatırladım, bı gecede hıc bıseyı yokken dedem beyın kanaması gecırdı. o gunden sonra benı kımse tutamadı. ben herkese kafa tuttum. hem okudum hem calıştım.(unv.de) her masrafımı cıkardım. hıcbırıne muhtac etmedı Rabbım benı. nısanımı, nısan bohcasını, ceyızımı, herseyımı yaptım elhamdülillah...
ama sen daha kucuksun ve ailene bagımlısın. zaten okulda da sureklı basını acıcaksın. sen namazını kıl, orucunu tut tatlım. okulun bıtınce destekleyenınde var(baban) kapanırsın. bı hevesle basını kapatıp sonra acnlardan olma. herseyden once iman lazım tatlım. bası zorla kapatılmıs olan namazdan oructan haberı olmayanlar var.
Allah gönlüne göre versin.
amin canım...Gerçekten bu durumu çok güzel anlatmışsın abla :) Allah sana yardım etmiş, ne güzel. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah..
portakal ağacını takip ederim faydalanırım sureklı ordan ama yazarını tanımıorum. merak ettim şimdiprofilindeki fotoyu portakal ağacı yemek sitesi yazarı hatice özdemire o kadar benzettimki anlatamam:) çok benziyorsun yahu...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?