Saçımı kapatmak istiyorum ama annem izin vermiyor :(

hphphp

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
22 Haziran 2011
31
1
0
Adana
Ben 4. Sınıftan beri kapanmak istiyorum. 4.sınıfta anneme bu konuyu açtım . Ama annemin saçı açık olduğundan Elalem Ne der korkusundan kapattırmadı. Sonra 9.sınıfa geldim dün konuyu açtım yine aynı mesele elalem ne der babam kapanmamı istiyor .ama annem istemiyo. Kuran da bu gibi konularda karşı gelebilirsiniz diyo ama karşı gelemiyorum kaç kere bu konu yüzünden ağladım üniversiteye gidince başka bir şehre ilk işim kapanmak olacak of of daha 3 sene var üniversiteye :2::2::2::2:

annen çevreyi çok önemsiyor galiba. seni de çocuk görüyor olsa gerek.yoksa neden böyle davransın? bir de şöyle bir durum var. örtünmek tabii ki Allahın emri, ama başka emirleri de var. mesela namaz,oruç, ahlaklı insan olmak vs... sen de yapabildiğin ölçüde bunları yaparsın.

aklıma şey geldi, kış mevsiminde şapka ya da bere takabilirsin... her mevsime uygun şapkalar alarak şal ile kullanabilirsin dışarıda..şapka ile başını şal ile boynunu örtebilirsin. böylece saçın görünmez ve vicdanın rahat eder canım...

Allah-u Teâlâ’ya dua edin de ailenizin kalbini İslam’a ısındırsın.

Son düzenleme:
hyr annem islama karşı değil o sadece meslek sahibi olduğumda başımın kapalı olmasının bi sorun olacağını düşünüyor......

hyr annem islama karşı değil o sadece meslek sahibi olduğumda başımın kapalı olmasının bi sorun olacağını düşünüyor......

Canım ben de 16 yaşındayım, arkadaş sayılırız :)
Annen haklı olabilir biliyorsundur türban yüzünden bayanlar üniversitede ya da iş hayatında br çok sorun yaşıyorlar. Ama bu senin için sorun olmasın. Bence annene çok baskı göster, Kur'an okuyorsun sanırım ; oradaki ilgili ayetleri ona gösterebilirsin belki yumuşar. Ama gerçekten istiyorsan kapan bence. Şimdi kapanıp 1-2 ay sonra açılanlardan olmaman dileğiyle canım

böyle seylere karra vermek icin cok kücüksün anneni dinle..seninde dedigin gibi unv kazandigin zaman zaten 18 yasinda olacaksin istediigni yaparsin..bir arkadas daha demis bir acilip bir kapananalrdan olma diye..cok hakli..sen 18 yasini bekle kararin yine ayniysa kapanirsin annen karismaz zaten..

canım benım bende lıse bıtsın kapanıcam dıodum ve yaptım. annemde babamda karsıydılar. hatta herkes karsıydı. babaanneme donmussun dıyen komsu cocukları, kınayan gozlerle bakan buyukler, senı bu bahceye gomerım dıyen bı baba, sureklı laf sokan bı anne.... düşün halimi... ılk 3-5 ay evden basım acık cıktım dısarda kapattım. eve gelırken yıne actım bı ust sokakta. (tabı bırı gorucek dıye tırsa tırsa)
hatta dayak bıle yedım haytımda ılk (ve son) defa babamdan. dedem vefat etti. o gunden sonra; ölümün var oldugunu hatırladım, bı gecede hıc bıseyı yokken dedem beyın kanaması gecırdı. o gunden sonra benı kımse tutamadı. ben herkese kafa tuttum. hem okudum hem calıştım.(unv.de) her masrafımı cıkardım. hıcbırıne muhtac etmedı Rabbım benı. nısanımı, nısan bohcasını, ceyızımı, herseyımı yaptım elhamdülillah...

ama sen daha kucuksun ve ailene bagımlısın. zaten okulda da sureklı basını acıcaksın. sen namazını kıl, orucunu tut tatlım. okulun bıtınce destekleyenınde var(baban) kapanırsın. bı hevesle basını kapatıp sonra acnlardan olma. herseyden once iman lazım tatlım. bası zorla kapatılmıs olan namazdan oructan haberı olmayanlar var.
Allah gönlüne göre versin.

Gerçekten bu durumu çok güzel anlatmışsın abla :) Allah sana yardım etmiş, ne güzel. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah..

ailenide anlamak lazım köklü bir değişim olucak senin için ama ailen senden çok elalem ne der derdinde sabret canım

profilindeki fotoyu portakal ağacı yemek sitesi yazarı hatice özdemire o kadar benzettimki anlatamam:) çok benziyorsun yahu...

anladığım kadarıyla ailen inançsız değil sadece erken olduğunu düşünüyorlar.aslında bu en tehlikelisi.imam gazali der ki; namaz kılan bir gence daha erken yaşlanınca kılarsın demek bile allah muhafaza insanı imandan eder.burada iş sana düşüyor.ailelerimiz din konusunda bilinçsiz olabalir bazı yerlerde de biz onları eğitmeliyiz.sen aileni kırmadan,onların büyüğün olduğunu unutmadan,tesettürün allahın emri olduğunu açıklarsan allahın izniyle onların da kalbi yumuşar.nur suresi 31. ayette kadının kimin yanında nasıl kapanması gerektiği açık açık belirtilmiş.ailene delilleriyle sunabilirsin.onların da kalbinde iman varsa kuran-ı kerime karşı çıkamazlar!
rabbim insana kaldıramayacağı yükü yükler mi hiç?demek ki kadınlar bu yükü kaldırabilecek kapasitede, demek ki kadınların tesettüre ihtiyacı var.bizi yaratan allah olduğuna göre bizi en iyi tanıyan da odur öyle değil mi?bize düşen sadece onun emirlerini yerine getirmek.cennet ümidiyle değil, cehennem korkusuyla da değil, sadece o istediği için.madem ki aşk bağlanmaktır, biz de rabbimize sıkı sıkı bağlanalım.hayatta ondan başka aşkımız olmasın inşallah.allah yardımcın olsun canım..

Bence yavaş yavaş anneni ikna etmeye çalış. Birden başörtü takma.Mesela öylesine bir şal at önce başına . Sonra başörtüye çevir.Annenin gözü alışsın.
Canım Allah yarattığı herşeyin rızkına kefil.Meslek sahibi olcam diye Allahın emirlerinden vazgeçme.Bunun yanında diğer emirleri de yapmaya çalış.Sen de başörtüyle yapabileceğin bir alanda devam edersin eğitimine.

bu konuda sana destek olacak aile büyüğü varsa,ona danışabilirsin

Annenin tepkisi çok kötü boyutlara varmayacaksa annenin sözünü bu konuda daha fazla dinleme.
Diğer tarafta Allah'ın emri var çünkü ve sen de biliyorsun Allah emri söz konusu olduğunda anne bile ikinci planda kalır.
Hem babanın desteğini almışsın. Annen de zamanla alışacaktır.

Eğer biraz daha zaman geçsin dersen ileride bu geçen zamana çok pişman olabilirsin..

Çalışma hayatını vakti gelince düşünürsün.
Hem unutma, bir tarafta Allah'ın emri var.
Gerisi boş değil mi?

Bu kadar istekliyken vakit kaybetme.

Benim arkadaslarım vardı kapanan aradan zaman gectikten sonra tekrar acılan...
Kimisi 3 ay kaldı, kimisi 1 sene kimisi de aile baskısıyla cocuk yasta kapanıp, 30 yasında evlenince acıldı.
Annen ne düsünerek böyle yapıyor bilemiycem ama bunun bir anlık birsey oldugunu düsünebilir.
Sen bunu yürekten istiyorsan, er gec olacaktır zaten.

Aşağılarda bir dövme konusu var, arkadaşın annesi istemiyor diye herkes anneni dinle demiş. Konu sahibi arkadaşımız öbür konu sahibinden yaşça da küçük ama buradakiler de annene baskı yap diyor. Annemizin sözünden işimize gelince çıkıyoruz işimize gelmeyince çıkmıyoruz sanırım. Cidden bazen çok garip oluyor burası.

Konu sahibi sana gelince de, okulda açacaksın zaten ve yaşın bu karar için küçük. Şimdi kapanıp yaza açılacağına bekle bir kaç sene öyle kapanmak istersen kapanırsın. En azından liseyi bitir. Hatta belki üniversiteyi...

Dini konular tartışmaya sebeb olduğundan açılması doğru değil aslında .

Evet oluyor dini konular hassas olduğu için sanırım.Ve burda bir sürü inançtan insan olduğu için biri çıkıp size tam ters bişey söyleyebilir,kendinizi tartışmanın ortasında bulursunuz
Buda hiç hoş olmuyor.

Gerçekten bu durumu çok güzel anlatmışsın abla :) Allah sana yardım etmiş, ne güzel. Allah kimseyi kimseye muhtaç etmesin inşallah..
amin canım...
profilindeki fotoyu portakal ağacı yemek sitesi yazarı hatice özdemire o kadar benzettimki anlatamam:) çok benziyorsun yahu...
portakal ağacını takip ederim faydalanırım sureklı ordan ama yazarını tanımıorum. merak ettim şimdi baktım, vıdeosunu ızledım :)) gozluklu ve tesetturlu oldugumuz ıcın benzıo fotoda ama yuzumuz benzemıo

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…