- 19 Mart 2012
- 1.571
- 253
- 163
Güzelliginiz icin
Güzelligin sirri mayada sakli. Onunla saclariniza masaj yapin, sütte eriterek yüzünüze ve ellerinize sürün. Güzelliginiz icin ihtiyaciniz olan tüm gereksinimleri karsilayacak kadar zengin olan mayayi mutfaginizdan eksik etmeyin.Vücut ve yüzYüzünüzü nemlendirmek ve dis etkenlere karsi korumak icin mayadan yararlanabilirsiniz . Yüksek dozda protein iceren maya, cilt dokularinin yeniden yapilanmasini sagliyor. Cildin daha güzel ve pürüzsüz gorünümüne yardimci oluyor. Protein, ayrica cildin oksijen almasini saglayip beslenmesine katkida bulunuyor. Mayanin icerigindeki yüksek potasyum miktari, dokularda biriken toksinleri disari atarak cildin artik maddelerden arinmasini sagliyor. Boylece cilt adeta yenileniyor. Maya, cildin mat ve pürüzlü gorünümüne yol acan mide sorunlarini gideriyor. Bagisiklik sistemini güclendirerek cilt alerjilerini onlüyor. İcerigindeki B2 ve B6 vitaminleri sayesinde cildin yag dengesini ayarlayarak akne ve sivilceye karsi etkili oluyor. Maya, deyim yerindeyse cildi hem icerden hem de disardan besliyor.
Saclar
Maya ozellikle stresli donemlerde saclarin dokülmesini onleyip saglikli uzamasini sagliyor. İcerigindeki B5 vitamini, sac sagligi icin cok onemli olan keratin olusumunu uyariyor. Keratin, saclarin dokülmesini onleyip daha hacimli ve gür gorünmesini sagliyor. 4 corba kasigi toz mayayi 1 bardak ilik suda eritin. Sac diplerine früksiyon yaparak yedirin. Birkac dakika bekledikten sonra bol suyla durulayin.
mevsim geçişlerinde saçımın dökülmesi arttığı zamanlarda maya maskesi yapıyorum ve dökülmeyi durduruyor...tatlım ben bira mayası aramaktan bahsetmiyorum direk birayı saçıma (dipleri hariç) sürmeyi düşünüyorum bunu yapan arkadaşlarım saçlarında kırık kalmadığını söylüyorlar ama ben denemediğim için bi yorum yapamayacağım elimde saç bakımı için 10-15 tane ürün var en azından bi kısmını bitirdikten sonra birayı saçıma süreceğim :) sende bunu denersen yorumlarını bizlerle paylaş