Saç Rengi ve Saç Boyama şaçlarım can çekişiyor.. Ne yapmalıyım:(

derin_ceren

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2009
23
0
Öncelikle merhabalar..

Bu şaçlarımla uğraşmaya başladığımdan beri sitenizi baya bir inceledim ama açıkçası benim kadar saçları vahim durumda olana rastlamadım .. (Allah düşürmesin diyorum)

Benim şaçlarım baya yoğun röfleliydi 3-4 santim uzamıştı ani bir kararla cevizkabuğu gibi bir renge döndüm. Kuaförüm diplerle renk farkı olabileceğini söyledi öylede oldu sora ben baya koyu bir kızıla kendim boyadım 2kere sonra sıkıldım ve karamel yapmaya çalıştım.. saçlarım yıprandığı gibi röfleli kısımlar açıldı kendi saçımın üstüne olan kızıllar aynı kaldı.. 2-3aydır bu şekildeyim saçımın ortasından 4cm kadar kızıl bir şerit geçiyor resmen.. kuaförler oryal vurursak anında kopar diyorlar zaten çok yıprandı saçlarım ve beni eve gönderiyorlar risk bile almıyorlar.

Beyaz sabunla akıtma yöntemini okudum ve uyguladım saçımın her tarafı açıldı ama o kızıl şerit aynen duruyor. Saçımı koyultamam çünkü koyu bana hiç yakışmıyor.Ben tekrar röfle istiyordum bunun bana çok uzak olduğunu anlayınca boyayla sarıyada razı oldum ama bu imkansız gibi..

Napıcam ben :KK43:((( resmen bunalıma girdm artık :KK43:(
 
canım senin gibi içler acısı bi durumdaydım bende.
yoğun platin röflem 7-8 cm çıkmıştı,gittim karamel aldım boyadım,röfle olan yerler boyayı kustu,dipleri çıkan kısımda farklı bi renk oldu.yaklaşık 1.5 ay kaldı saçımda. sonra dayanamadım gittim palette 8.0 aldım daha iğrenç bi hale getirdim saçlarımı.Aynı senin gibi sarıdan koyuya dönmek zor gelmişti.En son 2 gün önce oreal le açıldı saçım.Aynı senin gibi çok korkuyodum,çünkü kuaförümü değiştirmek zorunda kalmıştım ve özellikle sordum kuaföre.Kopma olmayacağını söyledi(tabi yanlış yönlendirmek istemem).Önce dip kısımları açmaya başladı ve röflenin yoğun olduğu uç kısımlara hiç değdirmedi,son 10 dk da uçlara sürdü.Sonuç gerçekten hoşuma gitmişti.Saçımda o kadar işlem olmasına rağmen ne kopma,ne lastikleşme,ne de dökülme oldu.Röflenin üzerine açık kumral istiyodum ben.Boyası pek hoşuma gitmedi.Dün akşam tekrar 2 kutu palette 8.0 açık kumralı aldım ve nihayet istediğim saça ulaştım.Renk geçişleri vs kalmadı.

Tavsiyem saçına iyi gelecek bir bakımı belirledikten sonra bi müddet yoğun olarak,daha sonra da ara ara kullanman.En azından bir sonraki işlem için saçının biraz daha toparlanmasını beklemelisin derim.Önceki kuaförümün verdiği ve uzun süre kullandığım bir bakımım da var.İstersen yazarım buradan :teselli:

Umarım en kısa zamanda toparlanır saçların...
 
Çok teşekkür ederim.. Açıkçası umutlandırdın beni :) Şuan saçımda lastikleşmeler çok fazla bunları toparlayabilirmiyimki acaba

bakımınıda yazarsan çok sevinirim gerçekten :)
 
Önceki kuaförümün verdiği ve uzun süre kullandığım bir bakımım da var.İstersen yazarım buradan :teselli:

Umarım en kısa zamanda toparlanır saçların...

ben de okumak istiyorum o bakımı...çünkü aşırı derece de yıprandılar, boyadan değil ama bilmiyorum bu defa ne oldu bunlara..depresyona mı girdiler ne?
 
ah canım ya benim de yanmıştı, saçlarımdan nefret ediyordum. yaklaşık 2 sene hiç boyatmadım, uzadı kestirdim şimdi sağlıklı. aslında bir an evvel uzatabilsen de kestirsen, ne kadar işlem yaparsan yine yıpranacak. yağlardan veya turp kullansan iyi olur aslında.
 
Aslında bakımlar bölümünde benzer formüllerden oldukça fazla var.ben uzun zaman kullandım gerçekten faydasını gördüm ve tavsiye ettiklerimde memnun kaldılar.Umarım sizinde işinize yarar.:1hug:
canım 0,5 pet şişeye saf zeytinyağı (aktardan) temin edebilirsin.İçine 3 adet BEMİX C ampul ve 7-8 adet Bepanthene boğaz postili(toz haline getirirsin) ve kokusundan rahatsız olmazsan 1-2 diş sarımsağı ezip atabilirsin.Eğer yok dayanamam diyorsan da diğerleriyle de kısa zaman içinde saçların toparlayacaktır.
Bu karışımı yaptıktan sonra bol bol çalkalayın ki içindeki maddeler birbiriyle özdeşleşsin.Yaklaşık 2-3 gün beklettikten sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.Haftada 1 uygulayabilirsiniz.Önce pamuk yardımıyla saç diplerine friksiyon şeklinde sürün daha sonra da tüm saça uygulayın 45 dk streç havlu vb sarıp normal yıkamanızı yapın.


Bu kadar...
Yanlız eğer saçlarının kısalığından şikayetçi değilsen hafif uçlarını da temizletirsen,daha kısa zamanda toparlar diye düşünüyorum...
 
tşk. ederiz karışım için....pastil ve Bemixc ampul eczanelerde var değil mi?

evet canım fiyatları da gayet makul...Bu arada pastil bana da tuhaf gelmişti,merak edip prospektüsünü okumuştum,saçlara iyi geldiği yazıyordu.merak eden arkadaşlar da bakabilirler :)
 
çok teşekkürler çok güzel bir karışıma benziyor hemen yapıcam bu karışımı :))

Şuanda bütün yağların karışık olduğu aktardan aldığım barceleno diye bir şeyi kullanıyorum ama temiz ve nemli saça uygulanması gerektiğinden çok yoruyor beni bu karışımda temiz saç zorunluluğu yok değil mi??
 
çok teşekkürler çok güzel bir karışıma benziyor hemen yapıcam bu karışımı :))

Şuanda bütün yağların karışık olduğu aktardan aldığım barceleno diye bir şeyi kullanıyorum ama temiz ve nemli saça uygulanması gerektiğinden çok yoruyor beni bu karışımda temiz saç zorunluluğu yok değil mi??


niye bacım saçların pis mi geziyorsun?

şaka bir yana haklısın, önce yıka. sonra karışımı sür bir daha yıka..hele bu aylarda insana bööö geliyor.....
 
Hayır canım.normal yıkama öncesi kullanıp yıkamanı yaparsın yerimseniben. arkadaşın biri palette 8.0 diye bir konu açmış.oraya da resmimi ekledim.saçımın son durumunu görebilirsiniz :)
 
Son düzenleme:
pis gezmek mi :KK70: saçlarım çabuk uzasın diye hergün yıkıyorum ama 1 saat içinde iki kere yıkamakta cidden çok yoruyor bu kış günlerinde :KK43:

deydey çok teşekkür ederim insallah bu saçlarım adam olurda kızıllıktan kurtup gene sarışın günlerime dönebilirim:Saruboceq:
 
İnşallah canım bakımın faydasını göreceğine inanıyorum.Biraz toparlanınca yavaş yavaş dön sarıya bence.Bende öyle yapıyorum.Hem çevremdekiler depresyonda olduğumu anlamasınlar :roflol:
 
kızlar burada kimse var mı=(
benim durumum sizden kötüdür inanın!
doğal saçlarım çok güzel 1renkti benim kumraldı
onun üstüne önce röfle yaptırdım sarı 2kere
herkes çok güzel diyodu
ama sonra sıkıldımm boyattım gittikçe koyuldum
ve en sonunda siyah yapmaya başladım 4 kere de siyah yaptım:KK70:
herkes ona da yakıştı diyodu ama ben yine sıkıldım gittim benim saçımın rengini açın dedimm kuaför mahmutuma
paraları döktüm 200 milyonu yazın
saçım 1çıktı lastikk üstüne üstlük güya organik oryalle yaptılar:KK70:
nyse işte ben eve gttim duşa girdim 1baktım saçlarım elimde kalıyo
dayanamadım gittim mahalle kuaförü tunç'a:KK70:
ona dedim benim şu saçımı kes 1şey yap
o da kesti ben oldum mu çim adam
gittim yine ex kuaförüm mahmuta dedim mahmut beni düzelt
mahmut oturttu beni kesti ben kaşındım kısalt dedim 1çıktım kuaförden erkek gibiii
bütün yazım kompleksle geçti kısack saçımla gezdim kasımda tam uzamadan yeniden kestirdim:KK70:
daa yeni uzamıştı ki bu geçen sürede ben yine saçlarımı boyatıyodum geçen aklıma esti ben saçımı platin yapacam die:KK70:
bu sfr mahmuta gitmedim tabi gittim volkana:KK70:
dedim volkan beni kes boya çılgın 1şiler olsun
kesti mi volkan bana emo saçı diken diken
üstüne üstlük saçıma da efervasör mü ne sürdü hiç1şi olmaz dedi saçımı açtı
bnm saçlar oldu mu yine lastik 1de rengi oldu mu anneanne sarısı küllü küllü
napıcam artık hiç bilmiyorum bütün gün ağladım yine yemek yiyemedim
bana yardım edin kızlar çok dertliyim çook=(
 
agyness ya inan yazdıklarını okurken ben yoruldum ne çok uğraşmışsın sen öyle saçınla. bırak biraz dinlensin saçların kestirip kestirip durma saç kalmıcak kafanda beğenmediğin rekle bi süre idare et bence küllü sarıda okadar kötü değildir. benimde saçlarım açık kumraldı çok ünlü bir kuaföre gittim 125 tl para verdim bide pazarlıkla yani güya röfle yapacak bu yaptımı 10-15 paket bişey kalın kalın bide cilada sürmedi tamam hoş bir renk oldu ama röflenin yanından geçmez bide saçlarımın uçları yıpranıktı o o yıpranmış yerler lastik gibi uzadı. neyse gittim 4 ay sonra başka kuaföre (bu arada saçlarımıda uçlardan kestirmiştim) dedim adam gibi röfle yap 75 tlye mis gibi röfle yaptı uçlarıda okadar yıpranmadı
bi ara yine uçlarını aldırdım neyse dipler baya bi çıkınca aynı kuaförde tekrar röfle yaptırdım şimdi sapsarı saçlarım var uçlarıda çok kötü değil ama kremde kullanıyorum tabi...
 
arkadaslar merhaba bende sac sorunu yasiyorom banada yardimci olursaniz cok sevinirim bende saclarimi koyu kahveye boyatmistim bu rengi 6 ay kulandim ve rengini deyistirmek istedim acik kahveye boyadim ama saclarim 2 renk cikti dibler turuncu oldu diye taraflar kapkara oldu ve kuaföre gittim koyu kumral yapti sonuc yine ayni anlayacagini düzelmedi kafayi yemek üzereyim bahsettigini su beyaz sabun ise yariyormu gercekten yardimci olun lüüüütfeeeen
 
merhaba arkadaslar benimde saclarim kötü durumda bende saclarimi koyu kahveye boyatmistim üzerin den 6 ay gecti verengini deyistirmek istedim ve boyadim dipleri turuncu diyer taraflari kapkara kaldi ne yapacagimi sasirmis durumdayim sonra ertesi günde kuaföre gittim oda üstüne orta kahverengiyle boyadi sonuc deyismedi su bahsettiginiz beyaz sabun ise yariyormu gercekten kafayi yiyecegim bana yadim edin lüüüüüütfeeeeen
 
kızlar turplu su başlığını bi okuyun ve uygulayın bence, orda gördüğüm kadarıyla sizinki gibi dertlerden muzdarip arkadaşlar da memnun kalmışlar turplu su'dan. ayrıca bakım için yağ da şart: zeytinyağı, badem yağı, hint yagı gibi. gördüğüm kadarıyla bepantol gibi şeyler de çok işe yarıyormuş böyle sorunlarda. saçları cok sık yıkamaktan vazgeçin, şampuan ne kadar doğal olursa olsun saçın nemini alan kimyasallar içerir. saç kremi kullanın muhakkak her yıkamada, kuru boyalı yıpranmış saçlar için olanları tercih edin ve extra bir tavsiye olarak da size defnegarlı saç maskesini öneriyorum, gerçekten çok faydalı. benden bu kadar, umarım işe yarar...

belki hepsini birden uygulamak zor gibi gözükebilir ama görünen o ki saçınızla uğraşmayı sevmekten bu hale gelmişsiniz, bakım yapmaya da üşenmeyeceğinizi umuyorum, tek seferde düzelmesini beklemeyin,sabırla devam edin. kolay gelsin hepinize...
 
X