- Konu Sahibi jellybonbon
-
iyi akşamlar bayanlar..
benim sıkıntım saçlarımın parlak olmamasından kaynaklanıyor sadece saç diplerim değil aynı zamanda saç uçlarımda çok mat gözüküyor..
bu konuda bana tavsiye edebileceğiniz doğal bir yöntem var mı ?
mesela saçlarımı fönlemiş daha olsam (kuaförde değil evde) gün içerisinde saçma sapan bi hal alıyor. bu arada saç tipim uzun ve düz
tavsiyelerinizi bekliyorum sağlıcakla kalın
öncelikle sana sülfatsiz sampuanlar kullanmani öneririm canim. sülfatlar saclari matlastiran cok büyük bir sorun, ve maalesef neredeyse her sampuanda var.ama sülfatsiz olanlarini secmelisin.
ayrica dogal bakim kürü olarak sacina zeytinyagi sürmeni tavsiye ederim.saci parlatiyor, besliyor ve isilti veriyor.
kuru saca sür zeytin yagini, alüminyum folyoya sar ve 1 saat kadar beklet. sonra sacina sampuan sür(islatmadan),yedir iiyice, ve suyla durula. gerekirse 1 kez daha sampuanla fakat sampuani islak olmayan sacina sürersen kürden sonra,ikinci yikamaya gerek kalmayacaktir :)
Öyle bitkisel yağ olaylarını falan kardeşim daha iyi bilir ama en basit yöntem olarak,
banyoda şampuanı durularken parmaklarınızı saçlarınızın arasından geçirerek gıcır sesini duyana dek iyice akıttıktan sonra muhakkak ki çıkmadan soğuk suyla iyice yıkayın deniyor.
Bol bol su iç, çok sıcak suda saçını yıkama, saçını çok fazla kurutma ve son olarak saçının nemlenmesini sağlayacak ürünler kullanmalısın.(maske, saç kremi ve saç uçları için sprey)
peki bu bahsettiğiniz şekilde yani gıcır gıcır ses olayı saçlarımın yıpranmasına sebep olmaz mı?
bide mesela normalde ılık suyla banyo edip saçlarıma soğuk su kullandığımda saçlarımın elektiriklendiğini fark etmiştim sizde elektiriklenme olmuyor muydu
öncelikle sana sülfatsiz sampuanlar kullanmani öneririm canim. sülfatlar saclari matlastiran cok büyük bir sorun, ve maalesef neredeyse her sampuanda var.ama sülfatsiz olanlarini secmelisin.
ayrica dogal bakim kürü olarak sacina zeytinyagi sürmeni tavsiye ederim.saci parlatiyor, besliyor ve isilti veriyor.
kuru saca sür zeytin yagini, alüminyum folyoya sar ve 1 saat kadar beklet. sonra sacina sampuan sür(islatmadan),yedir iiyice, ve suyla durula. gerekirse 1 kez daha sampuanla fakat sampuani islak olmayan sacina sürersen kürden sonra,ikinci yikamaya gerek kalmayacaktir :)
Sirkenin parlaklık verdiğini okumuştum. Sitede sirkeyle ilgili birçok konu var. İncelemeni öneririm. Elma sirkesi olacak yalnız.
Duş sonrası spray kullanabilirsin.
tatlım sirke herkes öneriyor bende yapıcam ne zamandır unutyorum ama saçını besleyip parlak olmasını hatta kırıklarını onararak daha sağlıklı olmasını sağlayacak maske önerebilirm. selective protek ammino keratin gerçekten çok güzel bu arada watsons maskelerine de bakabilirsn çeşitleri var saçı da yumuşacık yapıyorlar . düzenli kullandığında etkisini görürsün eminim =)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?