Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar saçlarıma ne oldu? çok üzülüyorum :(

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

white_love

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ocak 2013
79
44
Eskiden, yani yaklaşık 4-5 sene önce bukle bukle saçlarım vardı. Hızlıca uzar ve sağlıklıydı. Belime kadar ve kıvırcığı çok güzel olan saçlarımın bir anda genetiği bozuldu sanki. Herkes o güzel saçların nereye gitti demeye başladı. Meğer saç yarı güzellikmiş.. Neden böyle olduğuna asla anlam veremedim. Kestir, düzelir dediler. Kestirdim daha da beter oldu. O Kıvırcık saçlar gitti, adeta fönlü saçlar geldi. Ama ben düz saçtan nefret ederim. Yüzüme hiç gitmiyor. Eski fotolarıma bakmak istemiyorum çünkü aşırı üzülüyorum esksaçlarımı görünce. KV. De eşimin yanında bana eski saçların gitti, ne oldu böyle sana, eski parlaklığın kalmadı deyip dduruyor. Hamilelikten dolayı sivilceler de çıktı her yerde, onu da söylüyor sürekli yine eşimin yanında. Çok üzülüyorum.

En fazla 25 gün sonra öyle bi ışıltı gelecek ki yüzüne, o geveze kayınvaliden çatlayacak :KK15: son günlerin tadını çıkar. Bebeğin doğsun biraz toparlanın bakım yaptırırsın saçlarına gör bak ne güzel olacak :KK54:

benim ablamında saçları kıpkıvırcıktı sürekli düzleştiriciden dolayı şuan düm düz şok oluyoruz yani.. düzleştirici veya brezilya fönü varsa o yüzdendir

benim saçlarımın da genetiği bozuldu .Doğumla mı alakalı yaşla mı alakalı bilemiyorum.
Dumdüz fönlü gibi pırıl pırıl saçlarım vardı .Şimdi kabartma tozu serpilmiş gibi elektrik çarpmış gibi gözüken kabarık saçlarım var .

Benim de duzlestiriciden mahvoldu sacim simdi hic duzlestirmiyorum duzelmeye basladi ama 2 3 ay surdu daha da duzelecek

Düzleştirici kulladınız mı?
Hayır asla. Düz saç sevmem zaten.
En fazla 25 gün sonra öyle bi ışıltı gelecek ki yüzüne, o geveze kayınvaliden çatlayacak :KK15: son günlerin tadını çıkar. Bebeğin doğsun biraz toparlanın bakım yaptırırsın saçlarına gör bak ne güzel olacak :KK54:
ama saçlarım hamilelikten önce düzleşti böyle. Ama hamilelikte çirkinleştiğim bir gerçek. Hem kilo aldım, hem sivilceler, saçlarım da böyle. Ama en çok eşimin yanında söylemesi zoruma gidiyor. Yani eşim fark etmeyecekse de fark etmiş oluyor :KK43:

Hamilelik, doğum bunlar insan vucudunu yıpratan seyler ve bır okadarda güzel şeyler.. Hormonlar sürekli değişiyor tabikide, kilo alıyorsun canın birşeyler çekiyor 'ayy bu saglıksız! deyıp yememezlık yapamıyorsun yada rastgele kuafore gıdıp bır bakım boya vs yapamıyorsun.. doğumdan sonrada topaarlanma suresı, emzirme süresi ee bu süreçtete yine kendini kısıtlayacaksın.. demem o ki, sen hiç o güzel kafanı yorma Allahım sana en güzel mucizeyi bahşetmiş. İsteyen herkese behşeder insallah.. Hersey zamanla olur. Bu süreç bile senin güzelliğine engel değildir. Anneler hep güzeldir:)))))))

Evet uzayan kısımlar da düz. Sanki yıllarca permalıydı da perması geçmiş gibi saçlarımın. Resmen genetiği değişti.

Düz saçlı hatunlar olarak senden nefret mi edelim şimdi. Niye ısrarla düz saçtan nefret ederim diyorsun ki. Ben de bayılırım mesela düz saça.

Hayır asla. Düz saç sevmem zaten.

ama saçlarım hamilelikten önce düzleşti böyle. Ama hamilelikte çirkinleştiğim bir gerçek. Hem kilo aldım, hem sivilceler, saçlarım da böyle. Ama en çok eşimin yanında söylemesi zoruma gidiyor. Yani eşim fark etmeyecekse de fark etmiş oluyor :KK43:[/QUOTE=

kuaförlerde kimyasallarla olan bakımlardan yaptırırsın biraz da dikkat edersin kendine toparlarsın. Eşin seni gerçekten seviyosa merak etme kimin ne söylediği çok umrunda olmaz, olmamalı.

değişiklik hormonlardandır. lohusalığı atlatın hepsi düzene girer.
bu arada bebek kız mı?
çünkü kız bebek annenin güzelliğini çalar derler.

kv söylemlerine takılmayın ya da "siz hamileyken adriana lima gibi miydiniz" deyin.
bu insaları da anlamıyorum ya. sanki o da o evrelerden geçmemiş.

bebeğinizi sağsalim alın kucağınıza da sonra bakın görün değişimi. doğumla anne bedeni yenilenir denir.

Düz saçlı hatunlar olarak senden nefret mi edelim şimdi. Niye ısrarla düz saçtan nefret ederim diyorsun ki. Ben de bayılırım mesela düz saça.

cırt pırt düz saçtan nefret ederim demenizden dolayı olabilir mi ?Al sana düz saç .
herkesin yüzüne giden saç var. Kimisine de düz saç yakışır. Kuzenim mesela normalde Kıvırcık, ama sürekli düzleştirir. Çünkü yüzü küçük olduğu için düz daha çok yakışıyor ona. Benim de yüzüme düz hiç yakışmaz, bunu herkes söylüyor. Saçıma 1 kere bile fön çektirmiş değilim bu yüzden. Ben düz saçlı insanlardan nefret ederim demedim. Kendime yakışmayan bir saç modeline olan hislerimi söyledim. Tepkinizi anlamsız buluyorum bu açıdan, kusura bakmayın.

Hamilelik, doğum bunlar insan vucudunu yıpratan seyler ve bır okadarda güzel şeyler.. Hormonlar sürekli değişiyor tabikide, kilo alıyorsun canın birşeyler çekiyor 'ayy bu saglıksız! deyıp yememezlık yapamıyorsun yada rastgele kuafore gıdıp bır bakım boya vs yapamıyorsun.. doğumdan sonrada topaarlanma suresı, emzirme süresi ee bu süreçtete yine kendini kısıtlayacaksın.. demem o ki, sen hiç o güzel kafanı yorma Allahım sana en güzel mucizeyi bahşetmiş. İsteyen herkese behşeder insallah.. Hersey zamanla olur. Bu süreç bile senin güzelliğine engel değildir. Anneler hep güzeldir:)))))))

kv söylemlerine takılmayın ya da "siz hamileyken adriana lima gibi miydiniz" deyin.
bu insaları da anlamıyorum ya. sanki o da o evrelerden geçmemiş.

bebeğinizi sağsalim alın kucağınıza da sonra bakın görün değişimi. doğumla anne bedeni yenilenir denir.
inşallah. .çok teşekkür ederim, moral oldunuz bana. Çok iyisiniz. .

X