saçlarımı boyatmak isdiyorum ama cesaretimde yok

biricik61

http://biricikbirtek.blog
Kayıtlı Üye
8 Kasım 2011
588
8
68
İstanbul
6,5 aylık hamileyim saçlarım berbat durumda ırsi olarak oldukca beyaz saclarım rengarenk desem yeridir.beyazlar siyahlar kahve tonları boyatmak istiyorum. bu konuda deneyimi bilgisi olanlar bana yol gösderirse mutlu olucam. malum bebeğime bir zarar vermesini istemiyorum.gerekirse boyatmam. en ufak bir riski dahi göze alamam. yardımlarınız için şimdiden tsk ederim.:49:

Kardeşimin eşide saçları sarı boyalıydı hamile kaldı kahverengiye boyatmak istiyordu hamilelik boyunca idare etsin artık boya istemesin diye doktoru 4. aydan sonra boyatabilirsin demiş bilmiyorum ne kadar riskli

işde emin olamamak insanı ikilemde bırakıyor. net bir araştırmada yokmuş bu konuda kimyasal değeri yüksek bir madde olması insanı korkutuyor kesin bir cevap bulamassım bu beyazsımsı karman corman saclara bebek dogana kadar göz yummakdan başka carem yok sanırım..

kızlar yapmayın ya:51: ben kızımda boyadım da röfle de yaptırdım kestirdim hiçde birşey olmadı şimdi gene hamileyim düzenli olarak boyuyorum öyle gezemem rengarenk çalışıyorum :46:

3. aydan sonra doktorum boyatabileceğimi söylemişti. hatta 2 doktora gitmiştim ikisi de aynı şeyi söyledi. boyatıyorum ben.

Bende bu konuyu dün doktoruma sordum saçlarımı boyatmamın bebeğe bi zararı olurmu dedim hayır dedi:40: perma yaptırma sakın perma ilacının zararı varmış :31: valla doktorumun yalancısıyım bilemiyorum bende bugün organik bir boya ile boyattım inşallah bi zararı olmaz :26:

kızlar yapmayın ya:51: ben kızımda boyadım da röfle de yaptırdım kestirdim hiçde birşey olmadı şimdi gene hamileyim düzenli olarak boyuyorum öyle gezemem rengarenk çalışıyorum :46:

canım biz insanlar sanıyoruzki kullandığımız bu kimyasalların etkisi bebekte hemen çıkacak oysa bu uzun vadeli birşey yaptıklarını hiç tasvip etmiyorum sen bebekte hemen etkisini göreceğini sanıyorsun ki görmeyince de aman bişey olmadı diyorsun
oysa bu çok sakıncalı ve yanlış bir düşüncedir anne karnında bebeğin maruz kaldığı her türlü kimyasal yaşamının ileri safalarında ortaya çıkar mesela şu örneği düşün uzun yıllar boyunca solaryum kanser yapar denirdi fakat bunun bir kanıtı yoktu
insanlarda solaryuma girince aa bişey olmadı diyip yapıyor oysa bu ilerde ortaya çıkacak bi etki solaryumların 30 yıllık bi geçmişi yoktu
şimdi artık bilimsel makalelerde uzun yıllar boyunca solaryuma maruz kalanlarda cild kanseri görüldüğü kesinleşti

canım ben ilk hamile olduğumu öğrendiğim zaman doktor şaç boyamak manikür pedikür yasak dedi illaki bir bir bildiği vardır tartışmaya açık bir konu bence doktoruna danış organik boya falan diyorlar ama ben inanmıyorum illaki kimyasaldır onlar bin türü şey ekliyorlar içine..

benim arkadaşım da geç bir yaşta anne oldu
saçını 3 aydan sonra bitkisel boyayla boyattı
maaşallah çocuğunda hiçbir sorun yok
sonuçta psikoloji de çok önemli
kendini rahat hissetmek güzel hissetmek
bebişe faydalı olacaktır.

3. ayımda saçımı bitkisel boya ile kahverengi yaptırdım doktorda boytabilceğimi söylemşti 7. ayımda gene gidicem beyazlar pörtledi gene :)

Back
X