• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Saçlarımı kazıtmayı düşünüyorum. Var mı yapan ?

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
herkese selam
2 sene evveline kadar dısarda bile herkesin özendiği saçlarım vardı.
Kendiliğinden fönlü gibiydi her gören bayılırdı
Uzunlugu belime yakındı inanılmaz gür ve canlı idi.
Ne olduğunu anlamadığım şekilde son iki senedir saçlarım inanılmaz döküldü, inceldi güzelliği Yok oldu. Hala da avuç avuç dökülüyor.
Tüm tahlillerim temiz
Dermatologa da gittim sonuc alamadım
Tüm bakım ürünlerini kürleri vs denedim
Ama elde var sıfır
Suan tüp bebek sürecindeyim yoksa prp ve mezo deneyecektim ancak olmadı.
Sizlerin içinde sacını kazıtan var Mİ

Ya da tanıdık çevrede ?

Fayda sağlar mi bir süre kazıtıp peruk kullanmayı düşünüyorum
Ben yaptım geçen yıl. Kışın yapıp cok kötü üşüttüm üstelik :) kısa sac kullanmanın rahatlığı dışında bir değişim olmadi. Saçım yine ince telli. Temmuz ağustos gibi dökülme oluyor ama mevsimsel sanırım. Çünkü benimde kan değerlerim normaldi. Size tavsiyem saçınızı kazıtmak yerine guzel bi model de kısa kestirin.

Çok kısa saç kullanıyorum ben de ve şu sıralar aşırı dökülüyor, avuç avuç olmasa da komple saç oluyor yastık, gür saçlarım benim de bu arada. Kazıtmanın yeni kök çıkaracağını ya da uyuyan kökleri uyandıracağını sanmıyorum, gür olması düşüncesi de kesildiği ve elinize sert geldiği için olacak. Ensemi ve yanları kazıtıp üstteki saçları uzun kullanıyorum, bob duracak şekilde. Böyle deneyin önce büyük bir adım atmadan önce, memnun kalırsanız tamamına uygularsınız?

Ben yaptım geçen yıl. Kışın yapıp cok kötü üşüttüm üstelik :) kısa sac kullanmanın rahatlığı dışında bir değişim olmadi. Saçım yine ince telli. Temmuz ağustos gibi dökülme oluyor ama mevsimsel sanırım. Çünkü benimde kan değerlerim normaldi. Size tavsiyem saçınızı kazıtmak yerine guzel bi model de kısa kestirin.
Hiç mi kalınlaşmadı
Komple kazıttın yani :)

Evet :) ama hiç kalınlaşmadı. Cildiyeye gitmistim bi karışım vermişti (bemiks evin filan) saçımın kendine gelmesine onların etkisi oldu.
Hadi ya
Ben de yapmayayım o halde boş yere
Bennde kullandım gecen kıs baya topladım ama simdi yine aynı oldu
Azaldığı dışarıdan bakınca bariz belli

Canım bende aynı sebepten yıllar evvel kazittim.ciddi Keloğlan oldum kabak yani:) yalnız ben başörtülü olduğum için problem olmadı ama hemen uzamadi.kesinlikle gürleşmedi ama çok saç dökülmesi yaşıyordumya o azaldı o kadar.sana tavsiyem kazitma ama kısa kestir ve bakım yap.

herkese selam
Ne olduğunu anlamadığım şekilde son iki senedir saçlarım inanılmaz döküldü, inceldi güzelliği Yok oldu. Hala da avuç avuç dökülüyor.
Tüm tahlillerim temiz
Ama elde var sıfır

Ya da tanıdık çevrede ?

Ben tamamen zevk için kazittim. Cok da yakismisti. Kafa tasi dizgun olanlarda cok stil duruyor. Ama sırf saçların dökülmesin ve güçlendin diye kaçırıyorsan öyle bir etkisi yok. Tamamen şehir efsanesi.

Biz pek bir çare bulamadık ama ayni sekilde dökülme yaşadık ailede. Tahliller normal demişsiniz, tiroit döker mesela ama doktorlar ne hikmetse ona bakmaz. Zorla tsh t3 t4 baktirinca çıkar.

Sığır iliği maskesi deneyin denediklerinizde yoktu. Zaten saciniz kisaymis yikamasi kolay olur. Bende yeni tuycuk cikarmisti ama tembellikten devam etmedim.

Bir de faydasini gördüğünü söyleyen çok insan var ama bilmem inanir misiniz? Saç kesim zamani onemliymis. Yanlis zamanda kesilen saç dokulurmus. Kozmikbakim.net diye bir site var. Her ay icin dogru kesim tarihini veriyor. Bence bir bakın. Denemenin zarari olmaz. Kazitmanin çare olacagini sanmam zaten kisaltmissiniz bu arada.

Biz pek bir çare bulamadık ama ayni sekilde dökülme yaşadık ailede. Tahliller normal demişsiniz, tiroit döker mesela ama doktorlar ne hikmetse ona bakmaz. Zorla tsh t3 t4 baktirinca çıkar.

Sığır iliği maskesi deneyin denediklerinizde yoktu. Zaten saciniz kisaymis yikamasi kolay olur. Bende yeni tuycuk cikarmisti ama tembellikten devam etmedim.

Bir de faydasini gördüğünü söyleyen çok insan var ama bilmem inanir misiniz? Saç kesim zamani onemliymis. Yanlis zamanda kesilen saç dokulurmus. Kozmikbakim.net diye bir site var. Her ay icin dogru kesim tarihini veriyor. Bence bir bakın. Denemenin zarari olmaz. Kazitmanin çare olacagini sanmam zaten kisaltmissiniz bu arada.
Sıgır iliği pis birsey mi
Et suyu gbi birsey mi hiç duymadım :)

Tüp bebek surecindeyim demissiniz tsh değeriniz kaç? Eğer 2 nin üzerindeyse tiroid çalışmıyor demektir saç dökülmesi yapar bana da uzun süre yaptı düzenli tiroid ilacı kullanmaya başladıktan sonra durdu ve yeni saçlar çıkmaya başladı. Elinizdeki testlere bir bakin

Valla kesin sonuç vereceğinden emin değilim. Bir arkadaşım saçları çok az ve dökülüyor diye çok kısa kestirdi. Ama o kazıtmamıştı. Şu an ne durumda bilmiyorum, kestirince saç kendine gelir derler ama, ben bu isteğinizi biraz riskli buldum. Annem kardeşim bebekken saçları gür çıksın diye saçlarını kazıtmış, işe yaramış. Ama bebek/yetişkin aynı sonuç olur mu bilemedim açıkçası.

tiroid var mı? bir arkadaşım saçın bir iki tarafını da şakaktan 3 parmak genişliğinde kazıtıyorlar vs o tarz bir saç modeli yaptırmıştı şuan oradan çıkan saçları geri kalanına göre çok daha düzgün ve parlak görünüyor. o da düşünüyor komple kazıtsam canlansa diye bizzat denemiş birisi olarak.
yüz tipinizi bilmiyorum ama bazı kadınlara kafa derisini bile kazıtsa yakışıyor. isterseniz kademeli kısaltarak gidin birden kestirirseniz çok garip görünebilir gözünüze dışarıdan öyle olmasa bile. gözünüzün alışması önemli o süreçte.

uzun tüylü pofuduk kedimi yaz başında rahat etsin diye resmen kazıttım tüylerini minnoşum kendini öyle görünce 3 gün dolabın altından çıkmadı. depresyona girmeyin birden yapıp da siz de

herkese selam
Tüm tahlillerim temiz
Ama elde var sıfır

Ya da tanıdık çevrede ?

Beş dakika önce eşime bu fikrimi söyledim ardından konunuzu gördüm:)2 yıldır avuç acuç saç döküyorum.40 yaşındayım halat gibi saçlarım vardı ama artuk yoklar.Ben de sizin gibi tüp bebek tedavisi görüyorum.Gitmediğim dr yptırmadığım test kalmadı.Gürleşsin diye değil de sinir krizi geçirip kazıyacağım galiba.En son gittiğim dr stresten kesin dedi ıyku düzenimi falan sordu melatonin verdi.Bilemiyorum bu kdar çok ilaç vitamin nereye kadar!

Yasın kac canım
Ben 38 yaşındayım
36 yasa kadar mükemmel saçlarım vardı ama sımdı döküle döküle azaldığı baya baya belli
Çok canım sıkılıyor bu duruma
Bennde belimdeki saçlarımı küt kestirerek başladım ve gittikçe de kısalttım ama değişen birsey olmadı
37. Bir saç maskesine başladım belki işe yarar. Bir youtuber dan gördüm. Benim saçlarım da çok gurdu. Bir senedir çok çok dökülüyor :(

D vitamini testi yapıldı mi?
Çünkü eksikliği ciddi anlamda dökülme yapar
Yapilan testleri bi kontrol edin. Eğer yapılması ise dahiliye ye gidin
Dışarıdan yapılan müdahale çözüm getirmez. Bilimsel olarak onları besleyen tek şey kan. Içeriden bir desteği eksik kalmış demek ki

Keratin yüklemesi yaptır iyi kuaförler yapıyor her yerde yok, üst üste 4-5 kez yapınca baya toparliyor doğumdan sonra saçlarım çok döküldügu için yaptırmıştım iyi geldi bana

Back
X