Doğal Saç Bakım Kürleri Saçlarınıza yaptığınız bakım maskeleri ve kürleri?

Evde Yapılabilen Saç Doğal Bakım Kürleri

canım nasıl bi saçın var eger sacın kuruysa 750 mllik şampuana çam terebentini kendi kapagıyla bi kapak koyuyoruz ya aynı anda 1 kapak kadar da badem yagı ekleyebilirsin

canım nasıl bi saçın var eger sacın kuruysa 750 mllik şampuana çam terebentini kendi kapagıyla bi kapak koyuyoruz ya aynı anda 1 kapak kadar da badem yagı ekleyebilirsin

peki bişi daha sorucam canım
şimdi bazdem yağı tüy köküne etkiliyor ya kaşları falan besliyor hani bu saçımızdan yıkarken akıyor ya aşağı doğru sırtımızı tüylendirmesin zaten tüğlüyüm birde sırtım çıkmasın ALLAHIM yani
bide saçınızı yıkarken vücuda gelmesin kolay çıkmıyor yazmışlar korktum yani
sen kullanıyorsun ya sorayım dedim:26:

Ben de kk da okumuştum,kremsiz şampuan ičine,1kapak çam terebentin,1 kapak badem yağı 5 ya da 6 diş sarımsak(kabuğunu soyup kokmasın diye az sütle kaynatıyorum,etkisi aynı oluyormuş) doğruyorum.ayrıca evde buğday yağı,çörek otu yağı,menekşe yağı (kötü kokuyu alması ičin)vardı.bunlarda saçı beslediği için zarar gelmez diye bir buçuk kapak da bunlardan ekledim.iki kapak danormal süt ekleyip şampuanı iyice çalkaladım.hem ben hem kızım kullanıyoruz.ençok memnun kaldığımız şey saç kremi kullanmayı bıraktık,dökülme epey azaldı,saç kolay şekil alıyor ve parlıyor.

benimde saçlarım yağlı ben badem yağının içine biraz hint yağı 2 bepantene ampul 2 bemiks ampul 2 yada 3 tane evigen ampul kırıyorum hatta e vitamini kapsülü kırıyorum hafta 2,3 kez yapıyorum uçlara bol diplelere daha az uyguluyorum hafif bir karısım oldugu için hemen arınıyor saçlarım ağır bakımlar yorar saçı hele benimki gibi yağlıysa:)

canım ben saçımı kendimi bildim bileli öne eğilir yıkarım o yüzden sampuanlarken köpükler fln vücuduma gelmiyor hiç...bende anormal bi tüylenme fln olmadı..sen de yıkarken o şekilde yıkayabilirsin saçını:13:

ne bilim ya korktum yani:26:acaba badem yağı yerine çam terebendi mi atsam şampuana off çok kafam karıştı ya
badem yağı ya tüylenme yaparsa diye

ben kremsiz şampuan kullanıyorum zaten ki şampuandan sonra ayrıyaten kullanıyorum saç kremini peki tüylenme falan yaptı mı:26:
çok takıldım şuan bu işe yani

ne bilim ya korktum yani:26:acaba badem yağı yerine çam terebendi mi atsam şampuana off çok kafam karıştı ya
badem yağı ya tüylenme yaparsa diye

canım ben aynı zamanda sinameki kürünü de uyguluyorum bi sorun yok..hem o kadar kişi var kullanan eğer tüylenme sorunuyla karşılaşan biri olsa yazardı buraya değil mi..

haklısın aslında ama ne bilim ya korktum yani kaş için falan bexsliyomuş ya kaşı besliyosa tüy kökünü etkiliyosa o zaman sırtqa vücuda da yapar diye düşündüm

canım sana son keşiflerimden bahsedeyım.shea yagı ve hındıstan cevızı yagını benmarı usulu erıtıp sacına yetecek kadar sac kremıyle karıstırıp sacın asurup bekletebılırsın.sacın yaglıysa uclarına ve boylarına sur.yaglanma ıcınde sampuanına yarım kapak kadar defne veya cam terebentın yagı katabılırsın.ayrıca watsonsun ballı maskesınnden ve doa nın keratınlı sac maskesındende cok cok memnunum.doa keratınlı maskeyı ucretsız yolluyor maıl atıp ısteyıp deneyebılırsın canım cok guzel o da.

kaşına sürmeden saçına sürdüğün şey kaşını beslemez ki yanlış anlamışsın sanırım

ben saçıma sürdüğüm şey saçımı besler demiyorum ki zaten bu badem yağını seyrek kaşları sıklaştırmak içinde kullanılıyormuş tğy besleyici özelliğinden dolayı
o yüzden diyorum tüyleri besleyen bir yağ ise o zaman saçıma da sürdğümde vücudumdan akarken vücudumdaki saarı tüyleri de etkileyebilir diye düşündüm

aslında watsonda ki ballı maskeyi alıcaktım da işte çok kimyasal kullandığımı farkettim saçlarıma doğal şeylere yöneleyim dedim yani
bu dediklerinide bi deniyim canım çok sağol bilgilerin için

kızlar konuya yeni dahil oluyorum bakım kürü olarak kabul edilir mi bilmem ama saçı banyodan sonra çay demiyle durulamak parlatıyo gerçekten :)

bi de bişi soracam şampuana süt+hindistan cevizi tozu eklemek le ilgili bişi duyan var mı yada fikri olan ?

İşteeeee argan yağı denememim sonucuuuuu (3 defa uygulayabildim ve köklere yoğun olmak üzere bütün saçıma sürüp parmaklarımla masaj yaptım)
-Saçlarım yumuşacık olduuuuu
-Daha kolay şekil almaya başladı. Önlerdeki minik asi saçlarım havalanıp duruyordu, havasını aldı onların Susup oturdular yerlerine
-Duşta yağ cildime ve yüzüme de bulaştığı için yüzüm de yumuşacık oldu. (el kremimin içine de 2 damla damlattım)

Henüz 3 kez uyguladığım için dökülmeye bir etkisi olup olmadığını göremedim ama saça parlaklık verip saç derisini nemlendirdiği bir gerçek
Sevdim bu yağı sürekli kullanırımmm

Ayrıca badem yağı tüylenme yapar mı demişsiniz, ben bayağıdır kullanıyorum öyle bir sorunum olmadı:Nazar:

kızlar bende kendi çapımda yaptığım doğal yağlar konusunda ki araştırmalarım sonucunda karar verdim şampuanıma susam yağı,çam terebentin yağı,gül yağı eklicem bir kaç damla kadar öyle kullanıcam bakalım bir şişe şampuana denicem bunu 750 ml lik sonuç ne olucak
gül yağı:saçı besliyormuş
çam terebentin:saç dökülmesini önlüyormuş ve kepeği önlüyormuş
susam yağıda:saçı güçlendiriyomuymuş ne öyle bişi işte
deneyeyim bakıyım sonucu bildiririm kuzular

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…