birde netten buldum bunuda;
YAĞLI VE CANSIZ SAÇLAR İÇİN
Portakal, çam terebentin, defne uçucu yağları
Biberiye mersin, papatya yağları
Karıştırılıp saç ve saç diplerine sürülür. İstenildiği kadar beklenir. Haftada 2 defa yapılır
hiç tavsiye etmem
dene de gör gününü
portakal yağı ciddi yakıcı bi yağdır
sabit yağlar eklemeden kullanılması önerilmez
defne yağı ve terebentin de öyle
biberiye ve papatya da sivilcelere çok etkilidir
bu yağların kurutucu antiseptik özelliği var
bunların hepsi karıştığında yağlı boyayı bile yerinden sökebilirler
saç derisinde irritasyona sebebiyet verir.
ne bilim VALLA ya neten buldum araştırma yaparken iyi oldu ama uyardığın sağol denemiyim o zaman
hiç bulaşma derim
saf zeytin yağını ılıtıp
nemli saçlarına sür hiç bi şey yapamıyosan
istersen içine yumurta sarısı ve parlaklık için bi kaç damla limon ya da sirke damlat
aktarlardaki ne olduğu belirsiz sahte yağlardan çok daha iyi ve başarılıdır bu maske
aktarda ki yağlar neden sahte olsun
peki onlarda sahteyse gerçeği nerde
abi kimseye de mi güvemnemicez yaaaa
likit parafini basıyolar şişeye al sana badem yağı hint yağı
hepsinin kokusu dokusu aynı
bilindik markalar almak lazım
ama gıda da bile gördük yılların bilindik markalarında
ne kirli şeyler çıktı
herşeyin sahtesi orjinalinden fazla artık
evdeki ayçiçek yağına bile daha fazla güvenir oldum ben
bulabilirsen köylülerin yaptığı
sızma zeytinyağlarından al
ben çanakkaleden getirtiyorum tanıdıklara falan
en azında halis muhlis sızma yağ diyorum
canım zeytınyagıyla mayonezı karıstır mayonezın ıcınde yumurta falan var beklet sacında ıstersen bal da koy yarım saat 45 dakka beklet yıka sonrada...durularkende elma sırkelı suyla durula..arada bır de badem yagıyla masaj yap sonra yıkarsın...evde yapılabılcek kolay bakımlar bunlar...bırde susam yagı ve yılan yagını onerıyorlar saca...
dove yenı kucuk bır set cıkarmıs kucuk bır sampuan sısesı kucuk bır sac kremı sısesı ve yıne kucuk bır sac maskesı hemde 2 lr..gorunce hemen aldım bır kac tane sacımı da yumusacık yaptı..
kızlar konuya yeni dahil oluyorum bakım kürü olarak kabul edilir mi bilmem ama saçı banyodan sonra çay demiyle durulamak parlatıyo gerçekten :)
İşteeeee argan yağı denememim sonucuuuuu(3 defa uygulayabildim ve köklere yoğun olmak üzere bütün saçıma sürüp parmaklarımla masaj yaptım)
-Saçlarım yumuşacık olduuuuu
-Daha kolay şekil almaya başladı. Önlerdeki minik asi saçlarım havalanıp duruyordu, havasını aldı onlarınSusup oturdular yerlerine
-Duşta yağ cildime ve yüzüme de bulaştığı için yüzüm de yumuşacık oldu. (el kremimin içine de 2 damla damlattım)
Henüz 3 kez uyguladığım için dökülmeye bir etkisi olup olmadığını göremedim ama saça parlaklık verip saç derisini nemlendirdiği bir gerçek
Sevdim bu yağı sürekli kullanırımmm
Ayrıca badem yağı tüylenme yapar mı demişsiniz, ben bayağıdır kullanıyorum öyle bir sorunum olmadı:Nazar:
Benim şampuanımda (zaten uzun ama ben belimi de geçmesini istiyorum) uzaması için çamterebentin ve canlılık vermesi-dökülmeyi önlemesi için menekşe yağı var.
Bugün de bal ve sarımsak katıcam.
Sarımsağı menekşe yağıyla dövücem rendeleyip ki kötü koku olmasın.
Bir de son 1 lt suya elma sirkesi ekleyip döküyorum saçlarıma kepek olmasın diye.Ama buna daha yeni başladım.
Bal ve sarımsağı da yeni katıcam.Hadi hayırlısı
Benim şampuanımda (zaten uzun ama ben belimi de geçmesini istiyorum) uzaması için çamterebentin ve canlılık vermesi-dökülmeyi önlemesi için menekşe yağı var.
Bugün de bal ve sarımsak katıcam.
Sarımsağı menekşe yağıyla dövücem rendeleyip ki kötü koku olmasın.
Bir de son 1 lt suya elma sirkesi ekleyip döküyorum saçlarıma kepek olmasın diye.Ama buna daha yeni başladım.
Bal ve sarımsağı da yeni katıcam.Hadi hayırlısı
Valla ben elma sirkesi önlüyor diye biliyordum elma sirkesi kattım internetten de bakmıştım canım.
Ben bal bulamadım evde pek yiyen yok ama kattıklarım şunlar :
-Çamterebentin (Uzaması için)
-Sarımsak(Dökülmemesi ve uzaması için)
-Menekşe yağı(Canlandırması ve dökülmemesi için)
-Zeytinyağı(Kepek karşıtı,beslemesi ve güçlendirmesi için)
-Son 1 lt durulama suyuna da yarım çay bardağı kadar elma sirkesi(Kepek oluşumunu önlemesi ve partlatması için)
Yalnız sarımsak berbat kokuyor itiraf etmeliyim ki.Benim şampuanım Loreal Elseve Arginine.İçine bu kadar şey kattım atamam mecbur kullanıcamBlendax var evde güzel kokulu.Onla yıkarım en son kokmasın saçım diye. 2 dakika falan kalır kafamda bu karışımlı şampuan
Atractive,bit falan olmaz dimi bunca yağ kattım şampuanımın içine? :44: Gerçi saçımda öyle durmuyo.Durulucam da,başka şampuanla yıkıcam da vs ama sorıyım dedim. Şok geçiririm valla
neeee
daha neler duyucam acaba bu siteyi seviyorum ya herkes fikrini söylüyor perfect
bunuda bir araştırayım bakalım sağol canım
rica ederim cnm bende seviyom bu siteyi ve fikr paylaşımlarımızı :))9
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?