- 6 Nisan 2010
- 1.622
- 164
- 163
hangi şampuanda yok birde bunu belirtseniz çok iyi olacak yok mu ülkede araştırmacı laborantlar
istegini farkli bir sekilde sorabilirdin yada benmi yanlis algiladim konusma tarzini?
SLS maddeyi arastiridigmda, hangi urunde olmadigina goz atmistim haliyle ama ne yazikki cogu urunler SLS iceriyr. Arastirmak cok zor birsey degil, madem bukdr merak ediyrsun kendinde arama motor sayfalarindan mesela "google" sayfasindan, "SLS free shampoo" yani "SLS icermeyen urunler" diye aramaya baslayabilirdin canim. Ama biliyrmki bu tur seyler internette fazla aciklanmiyr ve aramasi biraz zaman aliyr. Ben yinede sen istedin diye gidip baktim.:
SLS icermeyen urunler: Dogal otlarla ortaya koyulmus sampuanlar (markali da olabilir, markasiz da). sadece ve sadece bitkisel maddeler bulunan sampuanlardir.
Birde dikkatinizi cekmek isterimki, sac dokulmesine karsi olan BIOXCIN urunu bitkiden baska birsey icermez ve SLS katkisizdir. hatirlatma: SLS kopurmeyi saglayan bir deterjandir. BIOXCIN'in icinde ise sagliya zararli olmayan baska bir deterjan vardir ve sampuanin kopurmesine neden oluyor.
bilgiler için tşk bu bilgi tamamlayıcı oldu
sadece bioxin mi yani başka alternatif yok mu bitkisel olup içerisinde sls olmayan?
bugün denedim şampuanı çok güzel ama dikkatimi bir şey çekti içinde SLS olmamasına rağmen bayağı köpürüyor nasıl oluyor anlam veremedim ama şimdilik memnum kaldım kokusu da çok güzel..opuyorumnanaktan
BILDIRI:
yukaridaki bahsettigim BIOXCIN'in icinde bulunan sagliga zararsiz deterjanin adi Magneisum Laureth Sulfate veSodium Myreth Sulfate. Bunlarin ikisi kesinlikle sagliya zarar vermiyor.
dikkatinizi cekmek isterim ki Sodium Lauryl Sulfate veya Sodium Laureth Sulfate ayni zamanda Ammonium Lauryl Sulfate sagliga zararli oldugu icin, Magnesium Lauryl Sulfate[/COLOR]'in sagliga hic bir zarari yoktur. bu maddelerin isimleri benzese bile etkisi birbirinden cok farkli!!!
otacı bitki özlünün içinde de "Disodyum lauret sülfoksüksinat" yazıyor. bu da zararlı olanların içinde mi acabaa????????????????
"Disodium Laureth Sulfosuccinate" buda bir deterjandir ama bunun iyi yanlari oldugu gibi malesef zararli yonleri de vardir...
Disodium Laureth Sulfosuccinate
amaaan yaa bu da kanserojenmiş. o zaman niye otacıya doğal katkı maddesiz şampuan diyorlar.Ya da acaba içinde az miktarda olupta zararsız mı ki. Anlamadım ne kullanacağız biz tamamen doğal olup iyi bi şampuan yok mu bildiğiniz. o köpürmeyenlerde kupkuru yapıyor saçı.
amaaan yaa bu da kanserojenmiş. o zaman niye otacıya doğal katkı maddesiz şampuan diyorlar.Ya da acaba içinde az miktarda olupta zararsız mı ki. Anlamadım ne kullanacağız biz tamamen doğal olup iyi bi şampuan yok mu bildiğiniz. o köpürmeyenlerde kupkuru yapıyor saçı.
evet yaa bi de uzun saç olunca hiç şampuansız olmuyor. illaki o köpürenlerden olması gerekiyor. ne kadar o zararsız denen bioxin gibi şampuanları kullandıysamda onlarda da kazık gibi ve şekilsiz yaptı. sert yapsada içlerinden en iyisi bioblastı ama onunda kimyasal olmadığından şüpheliyim.
yaa arkadaşlar şöyle bi şey var. şimdi tamam doğal şampuanlar en güzeli ama hem onlar da %100 doğal değil hem de ne yazık ki saçı çok söndürüyorlar. mesela ben bioblas kullandım ama hiç memnun kalmadım.
hem doğal olan hem de saçı söndürmeyen bi ürün var mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?