Şampuan ve Saç Kremleri Saçlarınızın Katili SLS'li şampuanlar! (Nedir- Nasıl önlem alabilirsiniz)

Şampuanın oluşabilmesi için mutlaka kimyasal kullanmak zorundalar, yoksa şampuanı oluşturmaları mümkün olmaz.

Bir ara bu konularla ilgili araştırma yapmıştım: disodium laurath sulfosuccinate kimyasalı Sls e göre çok daha masum bir temizleyici madde. Sls yerine onu içeren şampuanları daha güvenle kullanabilirsiniz. Ammonium Laureth Sulfate de yine deterjan maddesi ama zararlı etkileri Sls kadar değil. Zaten bunları içeren şampuanlar diğerlerine göre biraz daha pahalı oluyor. Down Under Naturals Nude şampuanında sls yoktu bu arada.

Sls nin zararlarına gelince: Ağızdan aldığımız veya soluduğumuz kimyasallar kadar önemli bir etkisi olmasa da, yıllar boyu saç derisinden alınınca tabi ki zararları var, bunları hemen farkedemeyebiliyoruz. Uzun vadede saç dökülmesi veya sertleşip kırılması şeklinde zararları olacaktır.Bu yüzden şampuanda çok ucuzuna gitmemek ve etiketini okumak yararlı olur düşüncesindeyim

teşekkürler "mavikuş" bilgi için. madem yüzde yüz doğal bulamayacağız ben otacıya devam edeyim en iyisi onda zaten sadece "disodium laurath sulfosuccinate" var o da en zararsız olanı sanırım. Sen ne kullanıyorsun mavikuş şampuan?

öncelikle bilgiler için çok sağol emeğine sağlık,o kadar araştrmşsn.
biz bi şekilde kimyasal maddeleri şampuandan kessek başka bi türlü o maddeleri zaten alıyoruz,
yani ben böyle düşünüyrm,geçen senelerde kepek ve yağlanma sebebiyle bi eczacıya danıştm,
piyasadaki yada şöyle diyim marketlerde satılan çoğu şampuanda deterjanlarda kullanılan temizlik maddesi oldğnu söylemşti, onlar yerine eczanede satılanlardan önerdi adını hatırlamym şimdide yaklaşık 200mllik bi şampuana 20-30tl arasında bi fiyat söylemşti haliyle almadan uzaklaştm
türkiyedeki ekonomk durumu göz önüne alırsak, yine başta söylediğime dönüyo iş.. sen ne kadar almak istemeyip uzaklaşsanda kimyasaldan,üreticiler gelip gözünün içine sokuyolar malesef.. bi gün almıyosn iki gün almıyosn üçüncüde eli mahkum neyse fazla uzattım sanırım hepinize sağlıklı günler

Rica ederim, Ferhunde ben şu an bioxcin kullanıyorum. Zararı yok ama saç sorunlarıma diğerlerinden daha iyi gelmedi. Bundan önce Down under naturals Nude ve Otacı kullandım. Otacı güzeldi, niye tekrar almadım hatırlamıyorum :)

Son düzenleme:
Bir de şunu eklemek istedim, eğer daha ekonomik Sls içeren şampuanlardan kullanmak durumundaysak; saçımızı hergün yıkamamak (mümkünse birazcık yağlanmasını beklemek), ve birkez şampuanlamakla kimyasalların zararlarını daha az görmüş oluruz Tabi çok yağlı bir saç deriniz varsa bunu yapmak iyi olmayabilir

bu sls nin zararları anlatmakla bitmez, fakat kimsenin bundan haberi yok, yavaş yavaş zehirliyorlar bizi.

Ben en son doa aldım bu arada. Otacı dan farklı olarak tuz da içermiyor, memnunum. Şişesi küçücük ama, çok uzun süre idare etmiyor.Yine de diğer doğal şampuanlara görehesaplı

Ucuza kaçmayalım diyoruz ama ben gittim sarımsak şampuanının en pahalısını aldım ben rezil olacağıma param olsun dedim..Bi kaç çeşit vardı 10 ile 30 arası..Ben 30 milyon olanını aldım ama yine içinde saydığınızın hepsi var..Demekki bu parayla değil içerikle ölçülüyor..İnsani vasıflara sahip olan üreticiler kar amacı gütmeden doğal diye üretiyorsa ve 20 milyona satıyorsa doğal olmalı..Ama doğal diye üretip içinden kırk tane kimyasal çıkıyor ve üstüne de 30 milyon alıyorlarsa o zaman işler değişiyor..Ne yapayım ben şimdi bu aktarı Bana ısrarla doğal dedi,doğal değilse getiririm dedim tamam getir dedi..Gidip dövüyüm mü

doa'yi nereden aliyorsun acaba? yurtdisinda bulunurmu?

Ben internet sitesinden almıştım doakozmetik.com. Yurtdışı konusunda bilgim yok canım, ama doğal ürünler TR den daha ucuz oluyor yurtdışında genellikle. Doa olmasa başka markanın bulabilirsin belki

Ben internet sitesinden almıştım doakozmetik.com. Yurtdışı konusunda bilgim yok canım, ama doğal ürünler TR den daha ucuz oluyor yurtdışında genellikle. Doa olmasa başka markanın bulabilirsin belki

Tskk mavikus

bu devirde dogal urun bulmak cok zor, birakin saf dogal maddelerle yapilmis urunleri, bitkiler mevyeler bile havada ki kimyasal kirliligi yuzunden ve cesitli hormonlar yuzunden dogalligini kaybediyor..

Arkadaşlar öncelikle böyle bi konu açtığınız için teşekkür ederim,hiç böyle bir bilinç sahibi değildim şampuan konusunda.önüme geleni kullanırdım,şimdi artık içerğini uzun uzun okuyup alıcam.bu otacı iyi mi dersiniz;?ne kullansam bilemedim.saçım çok zor taranan bir saç,yumuşasın istiyorum.çok sert

Arkadaşlar bir de okudum da yazıları kimyasallarda LAURYL ve LAURETH diye ayrım var. mesela ammonium laureth sulfate zararlı diyor,peki ammonium lauryl sulfate de mi zararlı?

bu madde genelde temızlık maddelerınde kullanılır ve tabı kı zararlı gorevı ıse köpürmeyi sağlar arkadasım.ve aradıgınız dogal sampuanlar rosmanda var .

Son düzenleme:
Birbirinin türevi canım, ikisi de köpürtücü. Bence ikisi de zararlı

ammonium veya sulfat olsa bile ikisi de deterjan gorevini yapiyor. Arkadaslarin dedigi gini temizleme ve kopurtme gorevini yapiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…