Şampuan ve Saç Kremleri Saçlarınızın Katili SLS'li şampuanlar! (Nedir- Nasıl önlem alabilirsiniz)

ben zeytinyağı sabunu kullanıyorum.Çok memnunum.Yıllarca en iyi marka denilen şampuanları kullandım.Saçlarımı mahvettiler.Günde yüz tel saçım dökülüyordu.Şimdi en fazla on tel.Bunları başkalarndandan okusam inanmazdım.Deneyince vay be her şeyin doğalında ne varsa dedim.5-6 YIKAMADAN SONRA SERTİL HİSSİ GİDİYOR.sAÇLAR ESKİSİNDEN çok daha fazla yumuşak ve parlak oluyor.kEPEKLENME ORTADAN KALKIYOR VE SAÇ DERİSİNDE YAĞLI HİS OLMADIĞI GİBİ ÇOK SAĞLIKLI OLUYOR.Yalnız bunu tek başına kullanmak lazım.Şampuanı hayatmzdan çıkarmalı.Zaten şampuanın çokta luzumsuz bizim sağlığımızla oynayan bir madde olduğunu bunun sonuçlarını aldığınızda anlarsınız.YALNIZ albenisi olan markalı mağaza ürünü olsun diye gidip hem pahalı hem de işe yaramaz zeytnyağı sabunu almayın.Köylü kadınların pazarlarda sattığı ya da aktarlarda satılan zeytinyağı sabunu alın.Her derde deva valla.Saçta elektiriklenmeyi önlediği gbi saçımı beslediğinden benim bir türlü uzamak bilmeyen saçlarımı hızlı bir şekilde uzattı.En çokta buna inanamadım.Üstelik ben ki böyle şeylere hiç inanmazdım.Saçlarımın dökülmesindede kullanmadığım ünlü tedavi edici denilen o kadar marka kullandıktan sonra.Bunlar düzeltmedi saçımı bitki özlü sabunmu düzeltcek dedim.Şimdi kendime gülüyorum.Şampuan hiç bir şeymiş.Kil sabunu ile başladım şuan zeytinyağı sabununu bırakmamak temennisiyle saçlarımın sağlıklı gidişatını izlemek memnuniyetini görüyorum.%100 DOĞAL ZEYTİNYAĞI SABUNUNUN ÜZERİNE ŞAMPUAN TANIMAM.ŞAMPUANDA NEYMİŞ DÖNÜP BAKMAM:))

Bu dediğin metod da akıllıca. hatta bu hafta öyle yaptım, ama sanırım zeytinyağı sabununa geçicem ben. zaten uzun zamandır almayı düşünüyordum, yukarıda da arkadaş yorum yazmış alma isteğim iyice arttı:)

benim kullandığım zeytinyağı sabunu rengi kremrengi gbi ama kullanınca yani suya deyince git gide yeşil oluyor.Düzgün kesilmiş bile değil üstü kabarık altı yamuk ambalajsız açık.Ben izmirde yaşıyorum burda köyü kadınlar satıyor.Katkı maddesi katmadıklarını kendim bildiğimden o yönden şüphemde yok.Saçlarımın arasına ellermi atamazdm.Şimdi ellerim saçlarımda şımarıyorum.Çok güzel oldular.:))

tugba 5-6 kere yikama diyorsun, ay ben dayanamam okdr :-D
iki uc kez denedim duramadim. Suan saclarimdan memnunum, yani sampuanimdan ama artik bin turlu sey denemekten biktim, ve daha cok korkuyrm saclarimi saglikli kilayim derken yipratmaktan :-S
Suan gunde en fazla 10 tel anca dokulur, eskiden cok dokulurdu.. Izmirden belcikayada saf sabun gondersen ;-)

yani belli bir markası yok demi, herhangi bi aktara gitsem şu marka sabun deyince bulacağım bir sabun değil açık? bizim yakında bi aktar var onda da var öyle açık ambalajsız zeytinyağı sabunları

Kızlar sabun alkali, yani saç derinizden farklı bir ph ı var. Memnunsanız ne güzel ama arada son durulama suyuna elma sirkesi katın. Çünkü saçımızın ve saçlı derimizin yapısı alkali değil

valla sabreden derviş muradına erermiş ben erdim:)evet ambalajsız ama rengi yeşil değil kremrengi bir sabun ve o suya değdikçe rengi yeşil oluyor.

yani belli bir markası yok demi, herhangi bi aktara gitsem şu marka sabun deyince bulacağım bir sabun değil açık? bizim yakında bi aktar var onda da var öyle açık ambalajsız zeytinyağı sabunları

evet ambalajsız ve markasız kremrengi olan zeytinyağı sabunu yeşil olarak satılanlardanda değil.

Kızlar sabun alkali, yani saç derinizden farklı bir ph ı var. Memnunsanız ne güzel ama arada son durulama suyuna elma sirkesi katın. Çünkü saçımızın ve saçlı derimizin yapısı alkali değil

evet.. ilginc olan da bu ztn. Cunku saclar alkalini sevmezler, bunun icin pH dusuk yani 5.5-7 arasi olmasi sacin sagligi için daha iyidir diye birsey var. sabun ise senin dedigine gore alkalin..

Sabun kullanarak sls den kurtulup kostik sodaya yakalandığınızın farkında mısınız???

bende nude şampuan aldım kızlar. fakat içeriğini okudum içinde sodium laurly sulfoacetate yazıyor. bu bizim korktuğumuz SLS değil dimi başka çeşididir heralde bilen??

kizlar bu kadar takmayin su sls icerigine. sls tel basina bir madde olarak kafaya sürülürse elbet de zararli. Önemli olan sampuanin genel karisimi, karisima göre, etkisi nötralize ediliyor. saci temizlemek icin deterjan sart. dogal sülftatlar da var elbet, ama onlar da alkol karisimi oldugundan, bitkisel de olsa saci daha cok kurutabiliyor. eger cok fazla alerjik degilse sac deriniz, sls e o kadar takmayin.

Ben ammonium Laureth sultat in sls den daha kuuvvetli etkisi oldugunu okudum. sampuanimda als yerine sls tercih ediyorum ve sorun olmuyor.
Bir aralar bitkisel kullaniyim herseyi diye, ne kadar kremim sampuanim , losyonlarim varsa kaldirdim ortaliktan ve herseiyn bitkiselini kullandim. Dogal sabunlar, bitkisel sampuanlar ve cilt kremleri. sonuc feciydi. cildim alerjik reaksiyonlar gösterdi, pul pul dökülmeler, iltihapli sivilceler. sac derimde asiri kepeklenme ve rahatsiz edici sekilde gerilme, ayrica saclarim kece gibi kurudu.

sonunda dermatologa gittim ve bazi bitkilere ve özellikle de eterik yaglara karsi alerjim oldugu cikti ortaya ( bitkisel ürünlerde sentetik yaglar kullanilmaz, eterik yaglar ve genelde alkol ile kalicik saglanilir).

bitkisel ürünler elbette güzel cildi kabul edenler icin, ama cok ta takmayin bazi icerikleri. Insan yagmurdan kacarken doluya tutulabiliyor sonrasinda.
Benim tek dikkat ettigim sey sampuanda, silikonsuz olmasi, uzun vaadede cok matlastiriyor cünkü saclarimi....

silikon içeriklerde başka bir isimle mi geçiyor?çünkü ben hiç okumamıştım silikon diye bir kelime,acaba bilimsel adı başka mı?

silikon içeriklerde başka bir isimle mi geçiyor?çünkü ben hiç okumamıştım silikon diye bir kelime,acaba bilimsel adı başka mı?

silikon olarak gecmez ismi, baska isimlerden desifre edebilirsin icerige bakinca, mesela:

dimethicone, ammodimethicone, Cyclomethicone, Amodimethicone, Polymethylsiloxane, Polysiloxane, Quaternium 80 ( polyquaternium yazarsa silikon degildir dikkat),
cyclopentiloxane...( bir kac tane daha vardi ama aklima gelmiyor su an)

yani özetle kizlar: sonu -icone ve -xane ile biten icerikler silikon demek

Ayni anda sirf bitki ozlu ve SLS icermeyen sampuan ben bulamadim, ve sanirim SLS'siz sampuan yok cunku sonucta sampuanin asil temizleyici gorevini SLS ve ASL yapiyor.

Sizlere kucuk bir onerim var, ben normal sampuan kullaniyrm (nivea, brillant gloss) ve her yikayisimda avucumun icerisine sampuan dokuyrm ve o doktugum miktardan neredeyse yarisi kdr zeytin yagi katiyrm ve bu ikisini birbirine iyice yediricek kadar yani homojen bir kivam alincaya kdr karistiryrm ve sacimi onunla yikiyrm. Saclarim daha yumusak, NEMLI, parlak ve guclu! zeytin yagi katmadaigim zmn sacim nemsiz kuru bir bicimde duruyor ve donusu okdr yumusak dgl. Sirf bir kere olsun deneyin, ister zeytinyagi ile baslayin ister kendinize oz karisimlar uygulayin (hint yagi, tatli badem yagi, avoka yagi, argan yagi vs vs..)

Bekliyrm deneyimlerinizi.........................

ben bunu denemeyi düşünüyorum ama zeytinyağı tamamen arınıyor temizleniyor dimi saçtan sirke falan yapmasın sonra?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…