Şampuan ve Saç Kremleri Saçlarınızın Katili SLS'li şampuanlar! (Nedir- Nasıl önlem alabilirsiniz)

Kızlar ben de live clean diye bi şampuan aldım onda da sls dimethicone falan yok %98 de doğal diyor. Memnunum yani saçlarımı yumuşatıyor :) ama biraz yağlandırıyor gerçi bu benim için iyi bişey saçlarım o kadar kuru ki azcık yağlansın istiyorum:)

mesela sen hangi şampuanı kullanıyorsun?

ben malesef Ammonuim LS veya Sulfat LS iceriksiz bir sampuan bulamadim, simdiye kdr avon'dan natural sampuanini kulandim (memnunum) simdi ise nivea total repair sampuanina basladim. Ondan da memnunum.
Saclarimi yipratmamak icin ve fazla SLS tuketmemek icin hergun yikamiyrm saclarimi, sadece dort gunde bir anca yaglaniyor ve ben dort gundebir yikiyrm saclarimi.

ben buldum.Otacı ,zeytinyağlı-defne diyor. içeriğinde sls türevi yok,veya benim gözümden kaçan kimyevi başka bi adı var da ben mi anlamadım bilmiyorum,eğer aktarda görürsen içeriğine göz attığında sen daha iyi anlarsın.aktardan aldım. tabi 12lira,şimdiye kadar hep 4-5 liralık şampuanlar alan biri olarak biraz pahalı. Ya başka bi aktar da sabun önermişti,defne sabunu veya zeytinyağlı sabun.Saçları kazık gibi mi yapar sabun cidden?Saçları kazık gibi yapmayan sabun varsa sabun kullanmaya başlıcam bu şampuanım bitince

Son düzenleme:

anladim ama burda yurtdisinda oyle seyler varmi bilmiyrm hicte bakmadim birde burda cok pahali..
Acaba rica etsem bana otaci sampuanin sadece kimyasal olan iceriligini yazayabilirmisin..
12 lira pahali evet ama deger..

anladim ama burda yurtdisinda oyle seyler varmi bilmiyrm hicte bakmadim birde burda cok pahali..
Acaba rica etsem bana otaci sampuanin sadece kimyasal olan iceriligini yazayabilirmisin..
12 lira pahali evet ama deger..

yurtdışında olduğunu bilmiyordum.. içeriğini yazayım:deiyonize su,kokamidopropil betain,koko glukozit, sodyum klorür,pantenol, poliquaternium 10, defne yaprak yağı, zeytinyağı, benzyl alkol, methyllisothiazolinone, methylchloroisothhiazolinone, disodyum EDTA,klorofil, sitrik asit. içeriği bu kadar

tskurler, bazilarini biliyrm zararsizdir mesela deiyonize su, sitrik asit.sodyum klorür,pantenol, benzyl alkol, gibi maddeleri biliyrm, digerlerini arastirir bakarim ve buraya paylasirim

elacim;

sodyum sulfat, suyla karisip, kiri sactan ayirmakla gorevli bir madde. sampuanda eger bahsi gecen madde yoksa, yada azaltilmis ise saci temizleme orani duser.

o yuzden sacli deride, olu deri ve toz birikebilir.

bu biriken toz ve olu deri , zamanla deri yuzeyindeki gozenekleri tikar.

haliyle zamanla sac derisinde yara yada artan bi sac dokulmesi ile karsilasabilirsin.

o yuzden cogu arkadas bahsetmis, kopurdukce sampuanin iyi oldugunu dusunduklerini soylemisler. dogrudur. temizleme kalitesi iyidir. ancak bu zamanla saclarinizi dokmeyecegi anlamina da gelmez.

ayrica yillarca kaba bir tabirle sac derinizin anasini aglatacak temizleyici sampuanlari kullanip, birden saclarinizi hic tanimadiklari farkli sampuanlarla tanistirisaniz, saclariniz ve sac deriniz bu tanismayla soka girip ani dokulusler yasayabilirler .

o sebeple dogal sampuan die her sampuna 'da meyletmemek, muhakkak daha evvel kullanmis birilerinden tavsiye almak yada dermatologunuza sormak iyi olabilir.

Sadece sodyum degil amonyum magnesium ve bilaere sulfat yazan iceriklerin hepsinde nacl veya sodyum clorur yazar bildiginiz tuz yani. Banyodaki herhangi bir sivi sabuna bakin ayni maddelerle yapiliyor. Madde ucuz oldugu icin kullaniyorlar. Eskiden insanlar sabun bile bulamadiklarinda kil ile yikarlarmis kafalarini ve hic de kotu degilmis saclari. Bu sulfat denen madde suyla birlesince arinmiyor elinizi yikiyorsunuz sivi sabunla ne kadar suyla durularsaniz durulayin kayganlik kaliyor sebebi bu madde. Saci ne hale getiriyor varin siz dusunun kisacasi arinan bir madde degil. Onlarca farkli markanin organik sampuanini kullandim. Birtanesi bile sacimi aritmamazlik etmedi. Bu forumda rapunzel diye bir kiz var acayip guzel saclari var onun kullandigi topiginde paylastigi bir sampuani kullanmaya basladim fiyati 7,5 lira acayip de memnunum. Temizliyor saclari ipek gibi yapiyor ve sac yaglanmiyor. Sampuanin icinde sadece zararli olan bunlar degil, nacl sodyum klorur de zararli edta denen seyde zararli dimethicone var zararli propilen glikol var zararli frangance zararli parabeni formaldehiti saymaya gerek bile yok. Bu maddelerin cogunu urune raf omrunu uzatmak icin koyuyorlar. Bunlari icermeyen sampuanlar var ve giderek yayginlasiyor. Ama marketlerde bulamazsiniz cunku oyle seri uretlmiyorlar. Ben onlarca markayi kullandim hepsinde dikkatimi ceken tek sey xunthum gum denen bir madde oldu arastirdim buldugum sey bu madde pasta jolesinin hammaddesiymis hani su visneli cilekli pastalarin yapildigi jole hem sampuani birarada tutuyormis hemde besleyiciymis. Benden bu kadar.

Son derece dogru bilgiler, onayliyrm!!!

katiliyrm!....................

kIZLAR otacının bu şampuanı saçımı kazık gibi yapıyor.tamam içeriği çok sağlıklı,sls falan yok ama saçımı kazık gibi yaparak yıpratıyor ,taranmıyor falan .öyle olunca da slsli şampuanlardan bir farkı yok.:2: Diğer taraftan da içinde sls olmayan başka markada bir şampuan bulamadım. geriye tek seçenek olarak sabunlar kalıyor. çoğunun içinde sls yok galiba. kızlar hangi sabun iyidir ve saçları kazık gibi yapmaz bi fikriniz varmı???

bende daha doğal olur diye çocukken kullandığım dalin aldım.saçalrımda röfle var.hem köpürmedi yağlı saçlıyım temizlenmedi hemde ellerim saçımda kaldı bırak taramayı saçlar birbirine girdi.hemen diğer sampuana geri döndüm(pantene)

kızlar sabunlarda çok tuz var bu yüzden sabunu saça kullanmak tavsiye edilmiyor, aşağıdaki alıntıya bakın

"Saçlarınızı tuzdan ve klordan koruyun, birçok şampuanın içeriği tuzludur, tuz saç yapısını bozar saç derisine zarar verir. Tuzlu şampuanlardan ve sabunlardan mümkün mertebe uzak durun, doğal diye saçınızı sabunlarla yıkamanız da size faydadan çok zarar verebilir. Babaannelerimiz ve dedelerimizin saçlarını sabunla yıkadığı ve sağlıklı olduğu düşüncesine kapılmayın. Çünkü onlar saç jöleleri, saç açıcılar, saç boyaları ve envai saç kozmetiği kullanmıyorlar, saçlarını günaşırı yıkamak zorunda kalmadıkları için saç derilerindeki besleyici yağları yok etmiyor, saçlarına türlü işkenceler etmiyorlar, çevresel kötü şartlara (yoğun egzoz, hava kirliliği) maruz kalmıyorlar ve düşük kaliteli sularla yıkamıyorlardı. Ancak kentli bireyler çevresel koşullardan etkilenmekte, saçlarını çok kalitesiz sularla yıkamakta, üstüne üstlük dış görünüm önemli olduğu için saçlarına onlarca bakım ürünü kullanmaktadırlar.

Beslenme düzeni saç sağlığı açısından çok önemlidir, dengeli beslenmeye özen göstermelisiniz. Ayrıca birçok insan farkında olmasa da, saçlarınızı yıkadığınız, içtiğiniz suların kalitesi bu noktada çok kilit önem taşımaktadır. Suların kirlenmesi, yoğun atık, kireç ve metal barındırması insan sağlığı gibi saç sağlığını da olumsuz etkilemektedir.

Sonuç olarak, saçlarınızı uzatmak, güçlü ve sağlıklı saçlara sahip olmak için yapmanız gereken şey, saçınızı zararlı kimyasallardan korumaktır. Kaliteli saç bakım ürünleri kullanarak, saç derinizi ve saçlarınızı nemli tutmak çok önemlidir. Birçok kimyasal madde içeren bakım ürünleri yerine, bitkisel yağlar ve gliserin saçlarınıza inanılmaz faydalar sağlayacaktır."

yani mesele slsli şampuanlar veya doğal sabunlar değil,çevremizde kullandığımız şampuana gelene kadar çok daha yıpratıcı etkenlere maruz kalıyoruz öylemi?peki bu yorumun ışığında hangi şampuan iyidir diyebiliriz?

Son düzenleme:

evvela sls siz (sodyumsuz- tuzsuz) şampuanlar gerekiyor, bu birinci şart ama iş şampuanla bitmiyor, saç kreminden tutun da diğer kozmetiklere kadar dikkat etmek gerekiyor.

Dis faktorler elbette buyuk bir etkisi vardir ama benim denenmemis kucuk bir onerigim var:
Benim babam sacini sabunlar yikiyor bir kac yildir (5) ve gayet memnun. Bana onerdiginde bende denedim ve saclari keci tugunden farki yoktu ve hemen sampuanima geri gectim. Eger elinizde %100 dogal olmasa bile mesela %90dogal bir sabun var ise veya arkadasin bahsettigi otaci gibi dogal iceren bir sampuan var ise, bunu kullanmak icin bir yontem dusundum ama dedigim gibi henuz uygulamadim.
Hatirlarsaniz arkadasin biri saclarin ana yapisi ve telleri sampuandan sabuna gecildigi zmn sok gecirdigini belirlemisti. boylece, sac derimiz ve tellerimiz kirilacak kdr hassas oluyor, taranmaz hale geliyor. Bunun icin sabuna direk gecmeyin ama graduel olarak gecmeyi deneyin:

ilk hafta: sadece herzmn kullandiginiz sampuan %100 sampuan, %0 sabun veya dogal sampuan

ikinci hafta: sampuani elinize doktugunuz zmn eskisinden biraz azaltin ve ayni anda sabunla da yikayin: %75 sampuan, %25 sabun veya dogal sampuan

ucuncu hafta: sampuan miktarini azaltin ve sabun miktarini yukseltin: %50sampuan %50sabun veya dogal sampuan

vs vs

sonra %100 sabun veya dogal sampuan kullanmaya dvm edin.

Bu yontem ile saclariniz ve sac deriniz yavas yavas sabun yapisina alisiyor ve sok olmuyor.. ne demek istedigmi anliyrmusunuz? Buna eriskin fikirlerinizi soyleyin lutfen.
Isterseniz bir deneyin ve fikirleriniz yazin

yukarida bir kullanma sistemi dusundum istersen uygula. birde soyle de yapabilirsin: hem dogal sampuanini hemde normal sampuanini (SLS icereni) birlikte kullanarak kullanacagin SLS miktarini azaltabilirsin: bir bos sampuan kapin icine dogal sampuanini kat ve o koydugun miktarin yarisi kdr normal SLS icrene sampuanini ekle. karistir ve oyle kullan. AMa bu karisimi guncel olarak yapmani tavsiye ederim. Boylece hem dogal iceren sampuanini kullanmis olursun ve de saclarin normal sampuanla da 1/3 oranla temizlenmiz olur, SLS miktari ise normal sampuanindan 3kez azalmis olur.
Birdene, belki etkisi olur

bu madde genelde temızlık maddelerınde kullanılır ve tabı kı zararlı gorevı ıse köpürmeyi sağlar arkadasım.ve aradıgınız dogal sampuanlar rosmanda var .

Rossmanda varmi ?

Ben nerdeyse hergün Rossmandayim ama hic görmedim birdahakine daha iyi bakim raflara :=)

Peki sen bi marka biliyormusun hangi marka ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…