Hepsinden ve her şeyden en önemlisi size nasıl hitap edecek? Oğlunuz gibi anne diyecek. Ama siz annesi değilsiniz. Annenizin yanına gittiğinde diyecek "senin annen, benim". Oğlunuz anne dediğinde "hayır ben annen değilim" diyebilecek misiniz? Bir "anne" hitabını bile hak etmediğini düşünmeyecek mi? Bebekte sürekli anne kavramında kargaşa olacak. "Benim annem kim?" diyecek. Ve tam anlamıyla ne size ne de annenize bağlanamayacak. Anne babası varken öksüz yetim gibi büyüyecek. Bence çooook iyi düşünün. Bakıcılığa benzemez bu iş.
İyi niyetli bir düşünce gibi ama siz şu an bebeğiniz küçük olduğu için böyle bir karar alabiliyorsunuz. Bebeğiniz şu an çok küçük ve büyük ihtimalle günün büyük bir kısmını uyuyarak geçiriyor. Ama birkaç hafta sonra bu düzen değişecek. Daha çok kucak isteyecek. İlerleyen aylarda lavaboya bile giderken ağlayacak arkanızdan. 4 ay civarı emmede isteksizlik yaşayacak. Sonra ek gıdası, sürekli bozulan uyku düzeni, gece kalkmaları vs vs derken daha da zorlanacaksınız. Ha bunların hepsi mi olacak? Asla. Ama mutlaka bazı sıkıntılar yaşarsınız. Kolay büyümüyor evlatlar.